|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Abortus.
Obradovali se.
Bili u strahu.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Grah je zdraviji ako:
Visnja RR

Dilema :))))))

Ako se natopi veče prije pa sutra skuha (83%)

Ako se isti dan raskuha i skuha (17%)


Broj svih glasova: 98
Komentari:

muaaa, 30.11.2015
Ja ga isti dan raskuham i skuham :D


koka i po, 30.11.2015
ako ga uvece natopis do ujutro nanbubri pa se brze skuha.opet mislim da je zdravije ako se isti dan skuha i raskuha....ahahaha draga Visnja ja ankete.grah je grah ja ovakj ja onaki.


muaaa, 30.11.2015
I evo upravo ga raskuhavam hihihihihihhh


Medić*, 30.11.2015
Mislim da je podjednako zdrav, samo se eto brze skuha ako je natopljen bio : )


Visnja RR, 30.11.2015
ma ene prijatelj ubjedjuje da zbog neke klice koja nabubri ako se vece prije natopi grah bude zdraviji...ja to nisam nikad prije cula zato i pitam RR Vijeće :)


salmy, 30.11.2015
ja imam tu neku naviku da ga kiselim noc prije( a mislim da to nema nikakve veze) prije s egrah kiselio noc prije jer je bio stariji..ono kad zivite na selu pa imate tonu graha od prije godinu dvije...eh sad..ovaj sto mi kupujemo po pijaci je mladi grah..i mislim d anema potrebe da se kiseli noc prije..ja dodam sode u njega pa se brze skuha...ja znam jendo jako vazno pravilo..kad se prokuha i treba da opere obavezno bud evrela voda..jer tada se nece promijeniti ona mekoca prilikom kuhanja..tj zadrzace istu..eto tako ja radim...bas jucer ga kuhala


salmy, 30.11.2015
a za tog prijatelja Visnja ne znam .))) nikad cula zaista za to pravilo..kao sa krompirom..mene mm ubjedjuje kad krompir proklija da izgubi svojstvo...meni je to nigdje veze


Medić*, 30.11.2015
ima i ono pravilo, cula ovdje da krompir oljusten ne smije dugo u vodi, spinat isto, zelena salata isto..( ne smiju dugo pokiseljeni biti : ))) nemam pojma..eto tako mozda grah zdraviji bude sko se pokiseli : ))


dunjas, 1.12.2015
Pasulj obavezno potapati čak i 12 sati pre kuvanja, jer sve žitarice i mahunarke sadrže fitinsku kiselinu, koja za sebe veže razne minerale iz našeg tela i čini ih nedostupnim i neiskoristivim (kalcijum, magnezijum, gvožđe i cink), pa može da dođe do ozbiljnog manjka minerala u našem organizmu. Ali, fitinska kiselina utiče i na neke enzime koji su nam potrebni za varenje hrane, i to na pepsin, tripsin i amilazu. (izvor: http://nutricionista.nasezrno.co.rs/) Da bi smanjili sadržaj fitinske kiseline, određene namirnice, a pre svega žitarice, moramo da pripremamo na pravi način. Potapanje, klijanje, kuvanje (uopšte termičko obrađivanje) utiče na smanjenje fitinske kiseline. Aktivira se enzim fitaza koji neutrališe fitinsku kiselinu koja se nalazi u tim namirnicama. U zavisnosti od vrste namirnice, trebalo bi ih potapati između 6 i 12 sati. Ovo poslednje važi posebno za mahunarke, pa nije ni čudo što su naše bake pasulj i sočivo uvek potapale. A mi smo mislili da je to samo zbog nadimanja. Pa nekada se ni hlebovi nisu ovako instant pripremali već se testo dugo kiselilo, nekada i danima."


Visnja RR, 1.12.2015
Hvala dunjas :* Sad mi je jasnije ...mjenjajmo navike! :)


salmy, 2.12.2015
"hlebovi" se i danas moja dunjas pripremaju bas tako kako si opisala...potkuham ga nevecer i ujutru ko dusa ...isti ko kod nane .))



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *