|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Amelaa RR

image
/11


  • 500g mljevenog mesa,
  • 1 kriška hljeba natopljenog u mlijeku ili vodi
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 cehno bijelog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • so
  • biber
  • Za umak od paradajza:
  • 2 kašike brašna
  • aleva paprika
  • paradajz pure
  • so
  • šećer
  • kašika vegete


  1. Luk očistite, isjeckajte, a najbolje je sto sitnije da nema onih velikih komada luka u ćuftama. Sredinu hljeba potopite u mlijeko i ostavite da nabubri. Spojite luk sa mesom, dodajte ocijeđen hljeb, posolite, pospite vegetom, pobiberite, dodajte jaje i ako imate i suhi peršunov list, pa sve dobro izmiješajte.. Navlažite ruke i pravite ćufte, valjajte ih u brašno i pržite u zagrijanom ulju dok ne porumene sa svih strana.
  2. Umak od paradajza:
  3. U zagrijanom ulju propržiti 2 kašike brašna, dodati malo aleve paprike, naliti paradajz pire, dodati soli i na vrh noža šećera i miješati dok se umak ne zgusne. Kad je umak gotov, spustiti ćufte u umak i pustiti da jelo lagano ključa 1-2 min, uz miješanje.


Kao kraća varijanta može se koristiti i fant za ćufte.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kockice od palente
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *