|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Krem čorba od pečene tikve i kadulje

Uredništvo Ringeraja.ba, 6.4.2012
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 1 manja tikva (težine oko 1 kg)
  • par grančica svježe majčine dušice
  • 4-5 čehna bijelog luka (neoguljenih)
  • malo maslinovog ulja
  • par grančica celera
  • 1mrkva
  • 3 čehna bijelog luka
  • 1luk
  • 4-5 listova svježe kadulje
  • 500 ml vode
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • so
  • biber


  1. Rernu zagrijati na 200 stupnjeva.
  2. Tikvu razrezati na četvrtine. U veliki lim staviti papir za pečenje, staviti komade tikve i premazati s malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti. Peći oko 25 minuta.
  3. Zatim dodati majčinu dušicu i bijeli luk i peći još oko 15 minuta. Ohladiti pa nožićem odvojiti pečenu tikvu od kore.
  4. Na malo ulja propržiti nasjeckani luk, bijeli luk, mrkvu i celer te dodati listove kadulje. Doliti temeljac i vodu i pustiti da zakipi. Smanjiti temperaturu i kuhati 15-ak minuta. Dodati komadiće pečene tikve i nakon par minuta skinuti s vatre. Usitniti štapnim mikserom.
  5. Posoliti i pobiberiti po ukusu.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Beskvasni kruh od spelte
Ringerajin kuvar: Visnja RR
6
Šareni slani rolat
Ringerajin kuvar: Gvendolina
4
Salata od makarona sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Meksička salata
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *