|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Lejla Ka
Ključne riječi:

image
/11


  • Količina za dvije osobe:
  • 2 manje ili jedna veća riba Orada
  • 1 limun
  • 1kg krompira
  • 1-2 mrkve
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 1-2 ćehna bijelog luka
  • maslinovo ulje,
  • sol
  • grančica ružmarina
  • vrećica za pećenje


  1. Ribu očistite, zarežete kose površinske rezove na nekoliko mjesta sa svake strane, natrljate solju, smjestite u neku posudu i nauljite maslinovim uljem. Ostavite da stoji neko vrijeme.
  2. Limun operete toplom vodom, možete ga malo ostaviti da stoji u toploj vodi u koju ste dodali ili sirćeta ili limunovog soka da spadne ako je prskan, jer se koristi cijeli. Izrežete ga na tanje ploškice.
  3. Krompir ogulite i isječete na deblje ploške.
  4. Mrkve očistite i isječete, meni bilo interesantno pa sam ih izrezala na četvrtine po dužini, kao rezance.
  5. Luk ogulite i izrežete na okrugle ploške.
  6. Bijeli luk očistite i izrežete na par komada.
  7. Svo povrće u jednoj posudi posolite i pouljite maslinovim uljem.
  8. U tepsiju u kojoj će te peći stavite vrećicu, u nju slažete na dno prvo krompir da bude jednostruki sloj ako vam dozvoljava veličina vrećice (ja sam uzela najveće što su bile), ako ne, poslažite makslimalno moguće. Na krompir idu ploške crvenog luka i mrkva. Komadiće bijelog luka razbacate uokolo. Na povrće smjestite ribe, na ribe ploške limuna i grančice ružmarina. Zatvorite vrećicu, malo je izbockate iglom i ubacite u pečnicu zagrijanu na 200C. Pečete oko 30-45min, zavisno od veličine ribe. Pošto je vrećica zatvorena nema rizika da se meso osuši.
  9. Prijatno!


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dulche de leche
Ringerajin kuvar: Muaaa
3
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *