|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pečena riječna pastrmka

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.6.2013
Ringerajin kuvar: Visnja RR

image
/11


  • .2 kg pastrmka
  • 150 g šampinjoni
  • 2 češnja bijeli luk
  • 40 g maslac
  • 1 limun
  • 1 vezica začinske trave
  • 2 stručka mladi luk
  • 2 kašike maslinovo ulje
  • so, biber


  1. Pastrmke operite iznutra i izvana, pa ih dobro prosušite kuhinjskim papirom. Presijecite limun na pola i iscijedite sok. Poprskajte pastrmke sa obje strane i iznutra sokom, pa dobro začinite solju i biberom.
  2. Začinske trave operite, otresite vodu i sitno isjeckajte. Ogulite bijeli luk. Izrendajte šampinjone, očistite ih i isijecite na tanke listiće. Mladi luk operite, očistite i isijecite ukoso na 1 cm široke prstenove.
  3. U zdjelu sa listićima šampinjona i mladim lukom dodajte izgnječeni bijeli luk. Pospite omekšali maslac i isjeckane začine pa sve dobro promiješajte.
  4. Začinite solju i biberom. Napunite pastrmke ovom smjesom, a otvor pažljivo zatvorite čačkalicama.
  5. Zagrijte ulje u tavi i pržite pastrmke sa obje strane oko 4 minute dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji garnirajte mladim lukom.


Vrijeme pripreme: 30 minuta

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Slani krekeri
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Mahune s prezlom
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Jabuka i šljiva sa borovnicom
Ringerajin kuvar: Bebbe RR
4
Bijeli umak za knedle
Ringerajin kuvar: Višnja RR
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *