Ringerajin kuvar: loptica7
- cca 300 g spanaka
- cca 300 g blitve
- 5 srednjih krumpir
- 4 mlada crvrna luka
- 2-3 mlada bijela luka
- sol
- 80 g maslaca
- Očistiti blitvu i spanak, sve krupnije isjeckati i obarti (prokuhati) malo u posebnoj vodi, nekih 5 min. U drugu posudu stavti isjeckan krumpir sa isjeckanim svježim mladim lukom (česnjakom) i mladom kapulom (crveni luk), naliti vode da prekrije krumpir i posoliti. Kad krumpir bude na pola kuhan dodati ocijeđen spanak i blitvu i kuhati dok krumpir bude gotov. Poslije odliti visak vode (ako je bilo previse) i ˝zgnjeciti˝ krompir kao za pire. Bude gusto i kašasto, zato ga i zovu zelje na suho. Tko voli moze otopiti na tavi komad maslaca i dodati u vrući spanak, još malo miješati i skinuti s vatre.
Kod nas spanak i blitvu stavljaju odmah, cim krumpir prokuha, ali netko ne voli kad se to prekuha, tako da ja tempiram prema svojem ukusu. Količine su stavljene otprilike, tako da se mogu mijenjati prema ukusu.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2