|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Umak od kiselih paprika sa knedlama od hljeba

Uredništvo Ringeraja.ba, 11.4.2012
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR

image
/11


  • Za umak:
  • 5-6 kiselih paprika
  • brašno
  • šećer
  • so
  • Za knedle:
  • 3 jaja
  • 3 kriške hljeba
  • brašno
  • malo mlijeka
  • malo vode


  1. Za umak kisele paprike isjeći na sitne kockice, može se i blendirati, te ocjediti. U međuvremenu zagrijati ulje i na njoj ispržiti malo 1 supenu kašiku šećera i dodati brašna. U tu zapršku staviti isjeckane paprike, promiješati i naliti vodom. Paziti, da se ne stavi previše vode, gustina mora biti kao za umak. Posoliti po ukusu i ako je potrebno dodati još malo šećera, da umak ne dobije divlji ukus.
  2. Knedle napraviti tako što ćete hljeb isjeći na sitne kockice, propržiti na zagrijanom ulju, do zlatno žute boje uz neprestano miješanje. Kada su gotove izvaditi i staviti da se ohlade. U posebnu posudu staviti jaja, malo brašna, mlijeka i vode. Napraviti smjesu, kao za obične knedle i posoliti po ukusu. U tu masu polako umiješati propržene kockice hljeba i supenom kašikom vaditi knedle i ukuhavati u već kipuću slanu vodu. Knedle kuhati dok ne isplivaju na površinu.
  3. Procijediti i tople poslužiti uz sos i bareno meso.


Sos se služi uz bareno meso iz supe i knedlama od hleba.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Toskanski grah
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *