|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bebihaler flixotide
23.2.2009 14:24:57   
namkic
pozdrav svim mamama,moja beba koja sada ima šest mjeseci i 23 dana a inaće rođena sa raspiratornim distresom danas je dobila terapiju bebihaler flixotide 2X1 pa me zanima dali neko ima iskustvo sa ovom pumpicom ,koliko kosta i kakvi su vam rezultati nakon korišćenja.je li bebicama bilo lakse poslije terapije?user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 27.4.2010 20:55:43 >


_____________________________

mamin dunjaluk rodio se 01.08.2008.
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: bebihaler flixotide
23.2.2009 16:17:17   
Bosanka
draga moja,prije je zajedno sa lijekom kostala oko 50 km.medjutim,sad su je stavili da je besplatna .znaci,ako imas preporuku i recept od ljekara imas je besplatno u apoteci.sva sreca da su je stavili da je besplatno sada ipaknije mala cifra zajedno s lijekom.objasnice ti apotekarka kako se koristi il pak med.sestra.nije komplikovano uopce.ja sam ju kupila al nikad nisam koristila,strah me bilo one nase stare bosanske,da se dijete ne navuce.

(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: bebihaler flixotide
23.2.2009 19:58:21   
Anoniman
Ja iz istog razloga nisam koristila. Ali nisam koristila, jer sam trazila jos jedno misljenje ljekara koji je rekao da se to daje kad je hronicni bronhitis, a mojoj kcerki su propisali posle jednog napada bronhitisa. Ja svoj babyhaler poklanjam, ako nekom treba nek se javi na PP i dogovorit cemo se. Daj Boze da nikom ne treba, ali ako treba dajem dzaba.
Zao mi je zbog bebice sto mora to koristit, ali eto, hvala Bogu pa ima lijeka za neke stvari.

(odgovor članu Bosanka)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: bebihaler flixotide
24.2.2009 17:22:00   
chupacabra
O da, moj sin ga koristi od svog drugoga mjeseca zivota i sada mu je 13 mjeseci i jos ga koristimo!!! neke koristi, iskreno ne znam.......polako ga pokusavam skidati jer smo presli krizni period....user posted image , mada sam se j abojala ne davati Flixotide na svoju ruku....meni je pedijatrica objasnila da on pomaze otvaranju disnih ogranaka...

(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: bebihaler flixotide
25.2.2009 16:41:33   
Aminad
Mi imamo taj babyhaler i koristili smo ga do sad 2 puta, sve ukupno 5-6dana. Kupili smo ga jer ipak imamo troje djece i isplatnije je i bolje nego voditi djecu u DZ .
Koristimo ga SAMO kad nam dr. propiše i SAMO onoliko koliko nam kaže da treba.

_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu chupacabra)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: bebihaler flixotide
2.3.2009 9:05:42   
Anoniman
Stranica: [1]
Amina, je li mislis na baby haler ili inhalator? I ja sam nabavila inhalator da ih ne vodim na inhalacije. A flexotide se mora stalno koristit, to nije po 5 dana.

(odgovor članu Aminad)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: bebihaler flixotide
10.3.2009 22:30:31   
namkic
niko mi nije rekao da ide na recept,23.02.2009.dosla sam sa nalazom pulmologa u dom zdravlja kod doktorice Gordane Vukovic(Omer maslić) i ona mi je rekla da idem kupiti u apoteku pa da se vratim da mi pokaže kako cu ga koristiti.Od kada je na listi za besplatno dobijanje i kako to mogu saznati .Ko mi je trebao dati preporuku?

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: bebihaler flixotide
10.3.2009 22:46:20   
ziki
Bebyhaler sam kupila kad je imao bronhitis da ge ne vodim u DZ jer su guzve i non stop epidemije(tako ga je i zaradio)Koristili smo ga 4 dana i jos 3 dana se skidali sa ventolina, to nam je prepisao pedijatar.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu namkic)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: bebihaler flixotide
20.3.2011 14:59:09   
škorpija
ziki gdje ste kupili inhalator, i šta znači skidali se sa ventolina

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: bebihaler flixotide
20.3.2011 19:04:58   
Ben 10

Babyhaler je jedno ,a Flixotide drugo.Beby haler je pomocni predmet na koji se stavlja lijek flixotide odnosno pumpica da bi lijek bio djelovorniji jer dijete nemoze bas udahniti na vrijeme onaj jedan pritisak bez ovoga nastavka.Na bebyhaler se moze staviti i pumpica Ventolina.


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: bebihaler flixotide
11.5.2011 22:47:31   
Zorana88
Babyhaler i pumpica nisu za toliko malu decu.... Jednostavnije je kupiti inhalator i inhalirati dete sa odgovarajućim lekom koji vam je doktor prepisao... Jer preko babyhalera nikada ne znaš koliko je dete udahnulo leka... 

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: bebihaler flixotide
12.5.2011 9:45:52   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Zorana88

Babyhaler i pumpica nisu za toliko malu decu.... Jednostavnije je kupiti inhalator i inhalirati dete sa odgovarajućim lekom koji vam je doktor prepisao... Jer preko babyhalera nikada ne znaš koliko je dete udahnulo leka... 


Ova majka nije izmislila terapiju već joj ju je prepisao ljekar, pedijatar pa prema tome ovakvi savjeti nisu primjereni, jer se radi o ozbiljnoj terapiji. Ne pričamo ovdje o mazanju bademovom kremom ili jekodermom već o inhaliranju kortikosteroidima.

Moja kči je koristila terapiju Flikxotide-om kroz godinu i pol. Ona je bila starija kad je počela (imala je dvije godine), a uvedena nam je zbog astmatičnih napada koji su se ponavljali gotovo svakih 15 dana.

Koristili smo babyhaler za inhalaciju, i ako se pravilno koristi efikasan je i jednostavan. Trebaš obezbjediti da cijela maska pokrije djetetova usta i nos. Treba također paziti da se ventili (ona dva plava kruga) pravilno, naizmjenično otvaraju, da se ne krive ili deformišu prilikom rada.

Meni je med. sestra iz ambulante rekla kada kupim lijek i babyhaler da dođem do nje i sve će mi pokazati, pa sam to i uradala. Nadam se da i ti imaš korektan odnos sa svojim med. osobljem koji su ti prepisali tu terapiju, i da će biti susretljivi da te instruiraju kako da ga pravilno koristiš. Obavezno se sa njima konsultuj o svim pitanjima.

Ja sam bila veoma striktna i dosljedna tokom terapije. Vodili smo računa da se terapija ni iz kojeg razloga ne preskače, da se redovno odrađuje, jer kad već dijete prima tako ozbiljnu terapiju, onda moram obezbjediti da bude efikasna. Flixotide je lijek koji se distribuira kroz duže vrijeme za razliku od lijekova poput Ventolina koji se daju u hitnim slučajevima, kratko, i rezultati se vide odmah.
Moja kči je na početku terapije flixotide-om čak imala i blago pogoršanje simptoma, učestalo ponavljanje napada, ali je to relativno kratko trajalo (oko pola mjeseca, do mjesec) i onda je krenulo na bolje. Nakon godinu i pol stekli su se uslovi za postepeno skidanje sa lijeka, i danas ga više ne koristi.

Ovo je moje iskustvo, kod nas je dijegnoza bila alergijski brinhopstruktivni napadi gdje je okidač bila virusna infekcija i to se tokom vremena smirilo. Djelovanje lijeka je naravno individualno i zavisi od dijagnoze.

Najvažnije je da sarađuješ sa ljekarima i pridržavaš se preporučene terapije.

Babyhaler je koštao oko 40KM kad sam ga ja kupovala (2007.), a Flixotide je išao na recept, ne sjećam se da li je bilo potrebno nešto participirati.

Ako te još nešto interesuje, slobodno me kontaktiraj. Pratim temu.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Zorana88)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: bebihaler flixotide
9.12.2012 21:20:53   
moj sin
ZNa li neko , koliko dugo se mogu koristiit Flixotide?Moj sin koristi vec godinu dana.U pocetku je islo u kombinaciji sa ventolinom , a kasnije sam Flixotide.Svaki mjesec smo na kontroli i stalno nam dr. produzava.KOristimo 2x1 puf.Na kontoli pitam dr, da li je to previse da se koristi, mislim preko godinu, kaze da nije i da moze ici i do 3 godine upotrebe, jer kao uzima minimalnu dozu lijekauser posted image
Drage moje , sta vi mislite , da li me dr. zavlaci ili je to stvarno tako.Jel nako od vase dijece koristio tako dugo?Meni bas nesto dugotrajno.NIsma rekla, on kaslje, svakodnevno, onaj produktivni kasalj!

_____________________________

Bakir 29.07.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: bebihaler flixotide
9.12.2012 21:42:46   
M kao Mama
Ja sam svojoj samoincijativno isključila ovu terapiju, jer smo mi imali alergijski kašalj, kupila sam Milbiol sprej, njime sve špricala i sa napunjewne 3 godine kašalj je nestao,

(odgovor članu moj sin)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: bebihaler flixotide
9.12.2012 22:09:22   
mamina princeza
Mi smo ovo takodje koristili nekih pola godi.e. moja kćerka je išla bronhitise oko osam puta u godini i na kraju upalu pluća zato smo počeli dr nam dali kao terapiju na pumologiji gdjebsmo lezali. Dosljedno sam se pridrzavala terapije . Prvo 2x2. A onda 2x1. Dok je bika na terapiji nije nikad dobila bronhitisa. Ja sam insistirala dacse probao skinuti svterapije pa je dr pristala.hvala bogu nije ni poslije toga imala bronhitise iako je imala jače viroze. EVO sad će godina kako terapiju ne koristi.a opet sigurno je pomogla kad je trebalo. To je ozbiljna terapija i treba slušati specijaliste st kazuvpo tom pitanju. Ni meni nije bilovdrago što unosim to u nju al sad mi jevdrago jer se rjesila tih problema





_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: bebihaler flixotide
9.12.2012 22:29:47   
Ben 10
H je takodje koristio godinu dana ,Prvo 2X2 pa nam je dr smanjivao kako se bronhitis nije pojavljivao ,da ba na kraju ga iskljucili skroz ,jer mi pod terapijom nismo imali napada.U Februaru ce 2 godine da smo prestali sa terapijom i sve je ok ,nije bilo nekih napada ,ponekada kasalj ,ali to saniramo prirodnim sirupima ,ponekada Mucoplant ,u zadnje vrijeme NOODy sirup za iskasljavanje.On kaslje ponekada ,ali nema otezanoga disanja ko prije na 20 dana inhalacije.
tvome malcu ako je imao napade onda dr nece jos da prestane sa terapijom ,mislim da je nama dr rekao da treba da prodje pola godine od napada pod terapijom i onda prestajemo sa terapijom,nama je proslo bilo 8 mj od toga 4mj smo imali 2x1puf.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 17:42:08   
Ben 10
Da se prijavuim da smo od danas opet na flixotide ,jer smo jutros zavrsili na pedijatriji ,nije moga da udahne.U jednom momentu dok smo cekali dr ,mislili smo da ce se onesvijestiti koliko mu je nestalo zraka.
Dobili smo inhalacije i da uradimo krvnu sliku...
Poslije terapije ventolinom cemo ponovo raditi alergo testove.
Sinoc je poceo kasljucati ,da bi jutros imao bas strasan bronhijalni napad nakon popijene solje caja s medom.Sada dali je taj med izazvao takvo stanje vidimo nakon alergotestova.
Momentalno je bolje,kasalj se smanjio ,nakon odmora i spavanja,ali cujem da tesko dise jos uvijek ,ali ne kao jutros.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 20:51:11   
Ben 10
Veceras smo ipak primili injekciju urbazona jer mu nije bole bilo od inhalacija.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 20:53:02   
Hanady RR
Draga koji si mu čaj dala...sa tim medom...

Naime ja sma tako dijete čajem do zove umalo ''ubila'
meni rekli dobar za brohije a ona na polen sojetljiva...
ja joj dala zove ona spazam fasovala od njega :(

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:10:54   
Ben 10
Ma od kamilice caj mu napravila ,jer je malo kasljucao.Poslije je bila katastrofa.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:16:29   
damma
i mi smo na flixotide vec dugo..dva puta dnevno po jedan puf..
ovih dana bi trebali smanjit na jednu dnevno a vjeruj da se bojim..jer bas sad znam da je dz pun djece s tim problemom..

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:19:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Ma od kamilice caj mu napravila ,jer je malo kasljucao.Poslije je bila katastrofa.


kamilica ti je strašan alergen....
ja nju nisma smjela ni pod razno davati djetetu ni kupati u njoj ...
kažu da je njen cvjet najžešći alergen i može izazavati guešenje mlađih...


zato te pitam koji čaj...
moja mala pije smao ćubru, šipurak i onaj jabuka i luk...nema više Boga da joj dam šta što plaho cvjetauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:24:40   
Ben 10
On je prvi napad dobio tacno u decembru 2009 i od februara 2010 do februara 2011 smo bili na flixotide i od tada je bio miran ,nije bilo nekih velikih obstrukcija.sinoc je poceo kasljucati ,nocas pomalo ,reko jutros da mu caj napravim i poslije se to desi...otisli smo kod dr ,u cekaonici se umalo nije onesvijestio koliko nije moga udahnuti...Dali inhalaciju i kapacitet se pluca povecao.Isli opet veceras na inhalaciju ,dade mu jos urbazon ,jer se kaze nije smirilo dobro ,da nocas spava....
Vratio ga na flixotide i kada zavrsi sa inhalacijama da ponova radimo alergotestove.

_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:28:32   
Hanady RR
urzbazon će pomoći...
kad mora mora šta ćeš :(
nego kad odradite alergotestove porazgovaraj sa nekim o singularu...o je sada a listi ne kupuje se ko prije čini mi se onaj u prahu...
manje je ''loš'' od fluxotida nažalost na fluxotide se djeca ko navuku pa se teško i sniku dolazi do optrukcija koje se javljaju...sa singularom to ide drugačije, s ajačanjem djeteta lako se skine sa istoga...

da se arzmijemo hvala Bogu postoji i fluxotide i urzbazon i ventolin...ko nije vidio dijete u optrukciji bronhitičnoj i sa spazmom neće reć tako al ja bogami zahavaljujem na tim ljekovima...
al eto nek imaš negdje u rpirajku info o singularu

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: bebihaler flixotide
5.12.2013 21:32:32   
damma
i ja se bogu zahvaljujem i na urbazonu i na flixotide i ostalim lijekovima..
ja s malim zaglavih u bolnici s njegovih mjesec dana i od tad smo imali problema..
jos kad mi neko kaze jojj otkud bas na pumpici ja ostanem user posted image

ben bit ce on bolje i sto kaze hanadx ne daji mu vise te plaho cvjetajuce cajeve..
moj dz pije uglavnom cubar i ne smeta mu..

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *