|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Test za trudnoću
1.9.2007 18:11:19   
Mrva
Drage moje, prije svega lijep pozdrav!


Zadnjih nekoliko mjeseci ja i muz pokusavamo da zatrudnimo. Ovog mjeseca mi vec 7 dana kasni ciklus, tako da smo prije dva dana kupili test za trudnocu clear blue (slovenacki). Slijedili smo upute, i rezultat je bio negativan. Sada smo malo zbunjeni, jer mi ciklus nije nikad dosad kasnio. Negdje sam procitala da je mozda negativan rezultat nastao zbog preranog testiranja.

Bila bih vam jako zahvalna kad bi podijelila svoja iskustva sa testovima za trudnocu sa mnom.

Lijep pozdrav.

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Test za trudnoću
1.9.2007 19:13:04   
AIDA RR
Draga Mrvica,

ovako, Clear Blue je 99% siguran u nalaze koje da. Ali zašto ne 100%? Zato što uvjek postoji 1% djevojki odnosno žena, koje ipak zatrudne i ako jim Clear blue pokaže test trudnoće negativan.

Upravo to se je desilo mojoj prijateljici, kojoj je Clear Blue pokazao test trudnoće negativan, a bila je trudna već mjesec dana! user posted image user posted image user posted image

Zato ti preporučujem, da odeš izvaditi nalaz BETA HSG - to je hormon, koji pokaže znak trudnoće. Nalaz se jednostavno napravi, samo odeš svom doktoru da ti izvadi krv iz ruke i to je to. Ili posjetiš svog ginekologa.

Nadam se, da sam ti odgovorom pomogla, a kad sazanaš svoju pravu situaciju, molim te, javi se mi, jer me zaista zanima šta se je desilo.

Ja se nadam, da je Clar blue pokazao pogrešnu diagnozu! user posted image

Veliki pozdrav,

Aida RR


(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Test za trudnoću
1.9.2007 20:22:34   
Mrva
Draga Aida,

Hvala ti mnogo, svakako ću to uraditi i vrlo rado ti javiti rezultat.
Iskreno se nadam da će biti pozitivan, aBd.user posted image

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Test za trudnoću
18.9.2007 13:04:32   
mojamura
držim palčeve za tebe user posted image user posted image user posted image







(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 10:47:31   
Okarica
Drage moje!
Tri dana su prosla od ocekivane m. i jos nista. Inace mi nikad ne kasni. Sve nesto kontam da bi to moglo biti to, a strah me je da uradim test. Koliko ste vi cekale prije nego ste uradile test?
Pozdravuser posted image

< Poruku je uredio Okarica -- 1.11.2007 11:00:30 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 10:54:39   
travnicanka
sacekaj jos malkice,bar sedam dana da budes sigurna kad uradis.Drzim ti fige nadajmo se da je to jedan mali bebis na putu.Opusti se i nerazmisljaj toliko!!!!Pa zdrava si i naravno da ces roditi!!!!!POZDRAV

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 11:01:34   
Okarica
Hvala ti, ali covjek je proklet. Sada su mi se iznenada pocele desavati neke stvari vrlo bitne na poslovnom planu, pa sam to mislila odgoditi. Ali, nikad se ne zna, bit ce kako Bog odluci. user posted image

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 11:04:24   
travnicanka
Ma naravno samo pozitivno razmisljaj!!!Bit ce onako kako je sudjeno.Sve ima svoj tok,pusti neka se stvari odvijaju same ne stresaj se puno.Znam bas sto kazes covjek je proklet i uvijek nezadovoljan!!!!

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 11:07:26   
Lejla K
Za testove za trudnoću koji su u slobodnoj prodaji tvrde da mogu biti samo "lažno negativni", dakle ako je negativan, Mrva još možeš biti trudna. Ponovi za nekoliko dana. Ja sam u glavnom čekala da prođe onoliko dana koliko mi traje M, pa onda radila test. Svaki je pokazao trudnoću kad je i bila.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 11:15:30   
Okarica
Hvala. Sacekat cu jos 5 dana pa sta Bog da. Pozdrav!user posted image

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:12:52   
budućamama
Okarice, držim ti fige. Nadam se da ću ti uskoro moći i čestitati. Meni treba doći user posted image  tek za par dana, pa još ne razmišljam o testu. Ali me kopka, kopka...
Sretnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:18:21   
Okarica
Draga moja,
Bog je htio da danas dobijem. Sada sam pod velikim stresom, radim dva paralelna posla, pa ne znam sta bih ti rekla. S jedne strane, odgovara mi da se situacija prolongira, a s druge strane me je strah od toga da mozda nikad necu ni moci imati djece. Ali, kao sto sam vec rekla, sve ce biti onako kako Bog da. Puno te pozdravljam i zelim ti da uskoro kod tebe budeuser posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:33:17   
budućamama
žao mi je što si dobila, i sama sam prošli mjesec bila tako neugodno iznenađenauser posted image . Međutim, ovaj mi je mjesec malo lakše, nisam se toliko opterećavala plodnim i neplodnim danima, već i idem onom logikom-ako treba sad da se desi-desiće se. Koliko sam naprijed pročitala, kažeš da si mislila čak malo i odgoditi. I sama se mal u zadnje vrijeme bavim tom mišlju, posebno jer trebam za 10 dana putovati avionom i što smo malo u frci oko kupovine stana i ganjanja kredita, pa se bojim da bi mi trudnoća mogla biti opterećenje. A s druge strane, bebu silno želim...
Upravo onako kako si i napisala-čovjek je proklet i možda nikad nije pravo vrijeme, ali kad god da se desi, nek nam je dobro došlauser posted image .
Pozdravljam te i želim ti seću slijedeći mjesec

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:44:08   
Okarica
Hvala ti puno. Nas dvije smo se bas nasle. U identicnoj sam situaciji. Nalazim se u iznajmljenom stanu, poslovi koje radim nisu sigurni, a uskoro pocinjem raditi na jednom ozbiljnom projektu. Muz radi u prilicno stabilnoj firmi i dobro zaradjuje, ali ja volim biti finansijski neovisna te stalno nesto radim, u posljednje vrijeme uglavnom honorarno. S druge strane voljela bih da imamo user posted image . Nekako mi brak bez djece nema smisla. Sad su me pritisnule obaveze, pa ne vjerujem da cu o tome moci mnogo razmisljati. Molim te da mi javis kako je kod tebe proslo. Sto se aviona tice, to ti nema veze sa trudnocom. Jedino je malo nezgodno kad si u zadnjem mjesecu. Uzivaj na putu. Ja obozavam putovanja i zbog toga mi malo nedostaje bivsi stalni posao iako je bio "najstresniji" posao na svijetu. Pozdravuser posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:55:35   
budućamama
Javiću, naravno da hoću. I ja sam čitala da avion ništa ne škodi osim u trećem tromjesečju, ali sam opet čitala na forumu kako je djevojka pobacila (kako ona navodi zbog aviona). De ga znaj više....
A naša je situacija jako slična, i moj muž radi u stabilnoj firmi, a ja u firmi koja živi od projekata, pa je svaka kalendarska godina mali šok-hoće li nam produžiti ugovore i imamo li para da nastavimo postojati. Ipak, ove godine pozitivno razmišljam, moj se dosadašnji trud isplatio pa su me počeli uključivati u bitne projekte i obezbeđivati mi dodatnu edukaciju. Posao je stresan i emocionalno isrpljujući, ali ima nagradu u redovnoj plati i kada pomogneš nekom običnom čovjeku da nešto ostvari.
sve u svemu, razumijem te i razumijem situaciju u kojoj se nalaziš. I ja sam uvijek htjela biti finansijski nezavisna i uspješna i doasada sam to i uspijevala. Koliko vidim, i tebi to super ide. Samo naprijeduser posted image user posted image user posted image
Javiću ukoliko bude nešto novo. Puno te pozdravljam 

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 14:58:59   
Blue rose RR
Eh mi majke, ni Bog ne može udovoljiti nama. Ja kada sam vidjela na onom testu prije haman pa tri godine dvije ćize-noge su mi se odsjekle. Fakat je bilo tako, kao da sam vidjela ne znam koje čudovište. Ali što je najveći crnjak, mi uporno radili na tome da dobijemo malu bebaču. Valjda je to neka spoznaja o odgovornosti i strah od nepoznatog. ali smo bili presretni.
Bitno je da se ne opterećujete, o plodno-neplodnim danima. Svakom od nas je zapisano kada ćemo se roditi, tako da kada Bog kaže-tada će i biti.
I ja sam zbog posla odgađala, dok nije došlo vrijeme, i kada smo mi htjeli, ono nije htjelo. A kada smo se najmanje nadali-ona dođe.

A što se tiče testova...

Sada kada mi nekoliko dana kasni (inače sam podložna neredovitom ciklusu) odmah pitam, onog svog hairliju-jel" ga na vrijeme vadio?
Nakon malo cerekanja kaže da jeste, ali mene opet crv sumnje izjeda i uvijek kupim test, koji uvijek kaže - nema bebe.
Sada ste me malo zabrinule oko tih lažnjaka. Svaki put dosad kada nisam imala ciklus, test je pokazao negativno, ali napominjem ciklus kasni, po 10,15,20 dana (ne svaki mjesec, ali periodično).
Ja kupim test, koji kaže da je negativno. Valjda nemam razloga da strahujem od negativno-pozitivnog testa.user posted image user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 15:03:34   
Okarica
Draga moja maryam amina!
Tvoj smisao za humor mi uvijek popravi raspolozenje. Drago mi je sto je jedna tako pozitivna osoba na ovom forumu. Zadovoljstvo mi je druziti se s tobom.
Puno te pozdravljamuser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 15:13:40   
Suncica*
Mi smo tako silno zeleli bebu, da sam ja dve nedelje svaki drugi dan radila test i svaki put je bio negativan. I posle odem kod lekara da radim krvnu sliku i zamolim da mi urade i test na trudnocu, kad ono pozitivan.
Ko je bio srecniji od mene. A inace sam znala da sam trudna, jer sam inace slabo obdarena, a tih dana su mi grudi bile kao dinje i poceo da me boli zub(imam 26 godina i tada prvi put poceo da me boli).
Eh, kako je lepo biti trudan. Osim tog osecaja majcinstva, lepo je videti i pun grudnjak..

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 15:13:58   
Blue rose RR
Drago mi je što nisam ostavila drugačiji dojam prema VAMA svima.
Mora se čovjek malo opustiti. Ja sam ovih dana nekakva bezveze, valjda malo uticaj ovog vremena.
Ali imam u kancelariji trojicu momaka, koji su (kada im je prošla noć bila ZANIMLJIVA kod žena) užasno raspoložena, pa valjda i ja pod tim uticajem.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 15:17:24   
Okarica
To s punim grudnjakom mi se svidja jer nisam ni ja nesto obdarena. U svakom slucaju, ako bude sudjeno, bit ce user posted image  
Pozdravuser posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Test za trudnoću
1.11.2007 15:20:50   
Suncica*
Draga Okarica, znas sta kazu:"Svako dete ima svoju nafaku"..Znam da svi mi razmisljamo kako pruziti detetu sve najbolje, ali sve dodje samo po sebi..
Drzim ti fige..
Pozdrav!!!

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Test za trudnoću
5.11.2007 9:44:07   
budućamama
Drage moje,
juče sam dobilauser posted image . Ništa od bebe ni ovaj mjesec. Ostaje da se nadamo u decembru, pa ko zna...

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Test za trudnoću
5.11.2007 10:34:26   
jupajdi
user posted image  Osmjeh na lice. Ne sikiraj se. Bebauser posted image ce doći kada se najmanje nadaš.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Test za trudnoću
5.11.2007 11:34:49   
lepara
draga buducamama nemoj biti tuzna. znam kako ti je jer se i meni to desavalo. bit ce bolje slijedeci mjesecuser posted image
evo da se ja pohvalim da je meni konacno uspijelouser posted image
jutros mi je test pokazaouser posted image
Ciklus mi kasni vec 7 dana, grudi su mi narasle, stalno moram piskiti...
i to je to,mali bebec je na putuuser posted image
Jako sam sretna a bit ces i ti
pozdravuser posted image

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Test za trudnoću
5.11.2007 11:39:19   
travnicanka
OOOOO kako lijepe vijesti!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Cestitam ti od srca i cuvaj se!!!!!!

(odgovor članu lepara)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *