|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ciste
11.4.2009 16:51:10   
Dorma
Ćao svima.
user posted image
Ja sam novi član i zanm da je dosta pisano o ovom problemu, ali ja moram pitati.Imam 3 ciste veličine 111, 6mm. CA 125 je 442,0 i najvjerovatnije trebam na operaciju. Pijem trenutno Primolut-Nor 9 dana i danas sam počela opet krvariti (tako je svakih 12 dana dobijem i imama najmanje 8 dana). Zna li itko da li trebam prestati piti te tablete ili da ih nastavim? Trebala sam piti još 6 dana, pa da onada kao dobijem  i 5 dan na kontroli, a sada pojma nemam ništa. Ako je ovu fazu prošao, molim vas da mi javi....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ciste
12.4.2009 14:46:29   
Anoniman
Zdravo Dorma,želim ti ugodno druženje na RR forumu. Što se tiče tvog pitanja mislim da je najbolje a za tebe i najsigurnije da se posavjetuješ sa doktorom.

(odgovor članu Dorma)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Ciste
13.4.2009 18:42:52   
S.mama
Ne znam jesu li ti ciste vodene ili tzv.mesne...Ako su vodene,moja sestra ima,ali jos uvijek ne pije nista,kod nje je duzine 5 cm,ali ako je mesna,obavezno se obrati doktoru i posavjetuj se sa njim....Nadam se da ce sve biti u redu..

_____________________________

05.07.2007(volimo te)
22.07.2010(cekamo te aBd)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Ciste
14.4.2009 15:59:55   
Dorma
Evo mene opet.
Uspjela sam se čuti sa doktorom i savjetovao mi je da nastavim piti tablete, pa iduće sedmice ču sve saznati. Iskreno jedva čekam, gora mi je ova neizvjesnost. Jedan od doktora mi je pri pregledu rekao da ciste nisu vodene i da ih samo operacija može ukloniti, jer su one krivac za ovo krvarenje, dok drugi ipak pokušava lijekovima. Ja kupim sve savjete domaće medicine pa sam u fazi ispijanja silnih čajeva i mislim da je barem jedna pukla, ali pošto nemam pojma kako to izgleda (mislim kada pukne cista)user posted image , ostaje mi samo nagađanje.

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Ciste
14.4.2009 16:09:07   
S.mama
Ne znam stvarno..Moja mama je imala mesnu cistu i operisala ju je prije 10 godina...Nije bilo problema...Nadam se da ce sve biti u redu..

_____________________________

05.07.2007(volimo te)
22.07.2010(cekamo te aBd)

(odgovor članu Dorma)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Ciste
22.4.2009 14:26:19   
Dorma
konačno nešto !!!!!!!!!!

moji dragi tumorni markeri su spali i sada su 293,0 , ali sutra je konzilij (valjda sam dobro napisala) i iduće sedmice mi je opercija, pa da više sv e ovo završi. Ja sam pila neke čajeve koje mislim da su mi pomogli za upalu. Iskreno ja imam upale izgleda za sve, ali napisati ču koji su, pa možda nekoj pomogne. Čula sam da se pije za sve upale, a ne samo jajnike.
Kanntarion, rastavić,neven,žalfija,kunica i majčina dušica- ista količina svih, skuhati i piti 3 šolje dnevno. Sretno, a i meni za operacijuuser posted image

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Ciste
25.5.2009 11:56:10   
HanaBana
draga Dorma, mozes li me molim te posavjetovati gdje da nadjem ovaj rastavic. Ima li ovoga u biljnim apotekama?

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu Dorma)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Ciste
25.5.2009 16:31:21   
Dorma
E draga. Ja sam to sve kupovala kod jedne gospođe koja prodaje sve te te čajeve. Sigurno ih ima i u biljnim apotekama, samo neka te ne iznenadi ako ti daju taj čaj pod drugim imenom npr. meni kadulja/žalfija. Neka ti je sretno, moje su sve pukle samo budi uporna.

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Ciste
25.5.2009 16:42:55   
Babyy
ja sam imala vodenu cisti na desnom jajniku velicine 2cm .. ginekolog mi nije nikakve tabl prepisao rekao mi je da vodene ciste nisu opasne i da one same nestaju prilikom dobijanja mens..
tako  je i bilo.. i mjesec il dva nakon toga sam ostala u drugom stanju..
tetka od muza , imala je ciste koje je morala da operise neznam sad kako se zove al kako mi je objasnila bile su kao zgusena krv ,,, i to su joj probili na tri mjesta.. i evo sad ima dvoje djece....

_____________________________

ANDINO 03.03.2009 DuSa MoJe DuSe

(odgovor članu Dorma)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Ciste
17.2.2010 23:01:58   
saso
Evo i ja da se javim, prije dva tri dana ustanovili su mi poprilicno veliku cistuuser posted image ,ginekolog kaze da je vodena , mozda mogu probat sa cajevima, da cekam da pukne sama ili na kraju operativni zahvat.Radila sam tumorske markere.Doktor kaze da je uredu.Moze li mi iko pomoci,ne znam sta da radim,ni sta da uzimam ako je neko imao nesto slicno neka javi ,pozdravljam sve

(odgovor članu Babyy)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Ciste
17.2.2010 23:11:25   
malena sharena
Evo drage zenice jedan starinski recept za koji je mojoj mami rekla jedna zena, pa nadam se da ce nekome pomoci.

Svako jutro uzeti jedan list cuvarkuce i sazvakati sa jednom suhom sljivom.

To navodno pomaze kod cisti na dojkama, reproduktivnim organima i kod dobrocudnih tumora. Moja mama je imala ne znam ni ja koliko tumora na stitnoj zlijezdi i dok je cekala pripremu na operaciju cula je za ovaj savjet. Nakon skoro godinu dana ove "terapije" UZV je bio uredu, hvala Bogu. Samo treba biti uporan. Ja sada preventivno pojedem svako jutro cuvarkucu+suhu sljivu.

Sve sto mi sada deveramo, deverale su zene i prije i imale su lijek za mnoge bolesti. Ja vjerujem u prirodne lijekove, jer su mi par puta i pored mog skepticizma zaista pomogli. U svakom slucaju ne moze stetiti.



_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Ciste
19.2.2010 16:36:28   
aammina
Ja se javljam nakon dugo vremena i imam jedan problemcic.zelim da ga podjelim sa vama jer uvjek dobijem super odgovoreuser posted image
trudna sam drugi mjesec i doktori su mi nasli cistu koja je oko 3 cm radila sam markere 2 puta prvi put su bili 50 a drugi 76,1 sad moram ponovno da radim markere da vide dali trebam na operacijuuser posted image
jeli neko mozda imao slican problem i kako se to sve zavrsilo?
malo me strah operacije mada doktorica kaze da nece nista stetiti plodu..
zabrinuta..


_____________________________

23.4.2008 dosla je moja esmica pjesmica

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Ciste
6.2.2017 11:09:19   
vila_7
Pozdrav drage moje,

Na ginekološkom pregledu na koji sam otišla i zbog redovne konntrole ali i zbog neodređenih bolova u stomaku, rečeno mi je da imam dvije manje vodene ciste ali i jednu "čokoladnu" mislim da je 3*4cm . Nikakva terapija mi nije određena, nego samo da dođem poslije 2 menstruacije da opet vide mijenja li se šta ,ali da je to za operaciju.
Tumor markeri za jajnike su OK - u granici, a CA 125 je 36 (gornja referentna vrijednost je 35).
E sad mene zanima, pošto sam čitala npr.da Femisan kapi su za ciste , i pila bih ih , ali bojim se da ne utiču na pucanje ciste,jer koliko sam skontala OK je za vodene da puknu a ove sa gustim sadrzajem bas i ne!?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu aammina)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Ciste
6.2.2017 11:23:02   
vedada
možeš probati piti, mislim da ti neće štetiti. Vodene mogu pući, stim da čokoladne ne, mozda se mogu smanjiti. ja sam operisla cokoladnu jer je bila jako velika.

_____________________________

A 2012
E .2015

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Ciste
6.2.2017 11:49:55   
vila_7
Hvala Vedada na odgovoru , i ja kontam da ne bi trebalo stetiti ali eto nije mi svejedno . Idem ovih dana i po još jedno mišljenje svakako jer mi se baš neda na operaciju i zbog bolovanja i zbog male djece a i zbog tog što sam taman počela razmisljati o trecem .... A naravno panika me i zbog operacije i anestezije user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu vedada)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *