|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Perut???
20.10.2009 11:20:54   
vila_7
Imam problema sa peruti i svrabom da to više nije podnošljivo a što sam više nervozna, perut se više javlja!
Tjeme me počinje boliti os silnog češkanja! Tako da molim sve koji znaju kako bih i čime mogla ukloniti perut da mi pomognu! Probala sam sve šampone (one jeftinije) za perut, nisam još probala neke skuplje kao VICHI i sl.

P.S. Čula sam za otopinu jabučnog octa i vode ali još nisam isprobala, strah me ....čini mi se agresivan ocat za kosu!?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Perut???
20.10.2009 11:26:39   
vila_7
P.S. Više bih problem voljela riješiti nekim prirodnim putem ako je moguće

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Perut???
20.10.2009 11:35:56   
tajcika
mislim da je to nesto s cime s borim citav zivot i ne postoji nista sto nisam probala da je otklonim (caj od zare,kabas sapun,orahov list,mjesavina sa sircetom i vodom, ....i da ne nabrajam vise) jedino sto mi je pomoglo je kad sam na moru morska voda i sampon rekonazol on me je spasavao zadnje dvije godine sad opet mucim istu brigu jer u upustvu pise da user posted image  nije preporucljivo da ga koriste,kako god eto ti par prirodnih nacina pa pokusaj mozda tebi uspije,sretno

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Perut???
20.10.2009 11:41:50   
vila_7
Hvala tajcika! Probat ću te prirodne metode! Htjela sam kupiti i taj VICHI al se mislim jer je skup a ne znam da lli će pomoći

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Perut???
20.10.2009 11:49:01   
tajcika
vichi mislim da kosta oko 30KM,rekonazol je 9 Km al opet moras provjeriti sta da koristis ako si user posted image , rastvor sirceta i vode prilikom zadnjeg ispiranja kose nece ti naskoditi kosa cak dobije i neki sjaj al meni nazalost nije pomoglo...nista te ne kosta probaj

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Perut???
20.10.2009 11:51:43   
vila_7
Hvala tajcika user posted image si! Nisam user posted image , ali sam trudilica pa ipak pazim šta koristim, hvala na upozorenju!

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Perut???
20.10.2009 12:49:34   
Mik Mik
Imala sam potpuno iste probleme i nema šta nisam probala. Meni VICHY nije pomogao. Ja koristim EUCERIN šampon koji je odličan protiv peruti. Ja ga koristim skoro 2 godine. Od njega mi se kosa progušćala i izgleda baš zdravo. Košta 23,50 KM a meni može biti 2 mjesca, iako perem kosu skoro svaki dan. Ako ti nije skupo probaj, meni je nezamjenjiv.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Perut???
20.10.2009 12:50:09   
enna
Ehhh i ja se borim sa tim problemom tj. bila sam ga rijesila prije trudnoce na 2 godine naci trajno je nestao da bi se poslije poroda opet vratio.
sla sam i dermatologu sto mi je rekao da je to od stresa i sve vise stresa vise i peruti.
Ja sam rijesila svoj sa BELOLASIC LOSINO (Belupo proizvodi) i kosta nekih 15 maraka s tim sto podrucje gdje imas perut mazes prvih 15 dana 2 puta na dan ja sam mazala ujutro i navece a poslije samo jednom przzo se trosi ali je ucinkovito bar je meni bila rijesena perut do poroda i ponovo se pojavila i sada kako tog losiona nemam ovdje kupiti cekam da idem dole kuci u bosnu pa da ponovim tretman.
Kao sto i sama kazes probala sa sve i svasta i taj sampon Vichi (Kosta 18,50 eura) ali nazalost meni nije pomogao.
Ovaj losion se ne preporucuje trudnicama a kako vidim a si trudilica mozes ga uzimati pa opet sama odluci,pusa i nadam se da ces se ubrzo rijesiti te dosadne bijele prasine heheheh

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Perut???
20.10.2009 14:27:16   
Gigana
Sampon Vichy košta 23 KM i postoje dvije vrste ovog šampona protiv peruti -  jedan je za suhu, a jedan za masnu perut.  Ovo je jedini šampon koji je meni pomogao da se riješim peruti (Eucerin nisam probala, a vjerujem da je još bolji od ovog).
Međutim, čim sam prestala koristiti ovaj šampon i prešla na Alverde iz DM-a, nakon otprilike mjesec dana opet mi se perut pojavila i sad kad sam opet kupila Vichy, malo se smanjilo, ali čini mi se da je ovog puta njegovo djelovanje malo smanjeno (možda mi se tjeme naviklo na Vichy, pa bi trebala promijeniti).


Mislim da cijena ovih "skupih" šampona nije uopšte visoka s obzirom na efekat koji dobijete.  Ja sam isprobala sve i svašta (Head and Shoulders, Klas, Recept, Nivea protiv peruti, Shauma, T-Gel Neutrogena, itd...) i na ovo potrošila pravo malo bogatstvo, umjesto da odmah uložim u pravi medicinski šampon, došlo bi me tri puta jeftinije.

Znate kako kaže ona stara Jevrejska poslovica: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
Ja se držim ove poslovice u većini slučajeva.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Perut???
20.10.2009 14:30:03   
Dinka 79
draga moja,kako bih ti rado pomogla,al i sama imam taj problem godinama.Više me stid češat se na javnim mjestima,hehehhehehe
Nedavno sam čula i za pranje kosom deterđentom za veš al zaista to ni u ludilu nesmijem da probam.
Ja ču pokušati sa ovim šamponom Eucerin što je predlozila MIK MIK,pa ti javim ako uspijem,a tebi zelim sreću i ako ti otkriješ šta novo javi ,pusa za sve


_____________________________

Naida,30.09.2008.god.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Perut???
20.10.2009 16:02:03   
MELLI
Lično nisam nikada imala problema sa peruti,ali znam puno ljudi koji se kunu u ovaj šampon.
Prijateljica kojoj je tjeme izgledalo kao tjemenjača kod beba,i kojoj je koža na glavi spadala u komadićima,(znači nije se samo perutala),kaže da joj je samo ovaj šampon pomogao.
Koristila sam neke proizvode ove firme,zapravo većinu iz ponude,i uvijek sam bila zadovoljna.Znam da su na biljnoj bazi i da ne sadržavaju štetne materije u sebi,da su ekološki...Možeš naći i njihovu stranicu pa pogledaj.
Kupuju se isključivo putem mrežnog marketinga,što može biti problem za nabaviti.user posted image Ne znam odakle tipkaš,ali imaju svoje diskonte po cijeloj BiH,a čini mi se i van granica.Dosta su povoljni,čini mi se da je ovaj šampon negdje oko desetak maraka,a zaista je djelotvoran(kažu oni koji su ga probali)user posted image .
Evo šta sam uspjela skinuti o njemu,pa ako budeš zainteresovana potražiuser posted image


Šampon protiv peruti /250ml -
Sadrži ekstrakt bosiljka, mente i aloe, te kamfor. Zato može da izazove peckanje ako dospe u oči. Najbolje rezultate postiže kada ga ostavimo 5-10 minuta na kosi da bi aktivne supstance delovale na rožnate ćelije. Najčešće već posle pola potrošenog šampona perut nestaje, ali ga treba potrošiti do kraja. Pošto je on nešto jači od ostalih šampona iz kolekcije, kada perut nestane treba preći na neki drugi, isključivo biljni šampon koji ne sadrži soli (najsigurnije je ako je iz kolekcije za negu kose), i perut se više neće pojavljivati.

user posted image



(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Perut???
20.10.2009 17:11:34   
vjestica
i ja sam isprobala sve i svašta, i samo mi je Vichi pomogao
vrijedi svakog feninga
uz njega zaboravim kad sam oprala kosu

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Perut???
20.10.2009 18:06:14   
breskvicaa
Ja sam imala isto perut jedno vrijeme i najvise mi je pomogao sampon Recept za perut i nikad mi se vise nije pojavila a ni Fitoval nije los user posted image

_____________________________

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Perut???
20.10.2009 21:26:49   
reallove
probaj sampon fitoval on ti nije skup,mislim da imaju i losion...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu breskvicaa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Perut???
20.10.2009 21:33:07   
Anoniman
Meni isto jedino vichy pomaze...probala sam i onaj user posted image (bijelo pakovanje s crvenim krstom) cini mi se da je i skuplji bio od vichy-a a nije mi valjao 

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Perut???
21.10.2009 8:16:16   
vila_7
Hvala drage, super ste što ste brzo odgovorile! Probat ću prvo sa jabukovim sirćetom jer bih najradije nešto priridno, pa ako ne pomogne Eucerin, pa ako i to ne pomogne slijedi Vichi!
P.S. Probala sam bila i Fitoval i Recept ali mi oni nisu ništa pomogli.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Perut???
21.10.2009 8:51:01   
suncan_dan
hos san negdije pisala, meni je samo ovaj pomagao, za perut (u mene to vise nije bila perut nego pocele se kraste da stvaraju) user posted image
user posted image user posted image Schaebens
Totes Meer Shampoo


to je ovaj sampoo


_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Perut???
23.10.2009 11:54:49   
mamina princeza
Imam perut vec sto godina
Prakticno citav zivot muku mucim s tim. Jedno vrijeme mi je bio divan sampon za seboreju nesto se tako i zvao Sebo-nesto ne mogu se sjetit i nije bio ni skup al se prestao proizvoditi. Nakon toga svasta sam pomagala al nista

Meni jedino pomaze Vishy jeste skup al malo stavim tako da mi duze traje a stvarno mi pomaze. U trudnoci nisam imala puno peruti pa sam malo promjenila al poslije poroda opet se pojavila tako da sam opet morala preci na Vishy.
On je meni zakon.


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Perut???
4.11.2009 15:57:59   
vila_7
samo da javim: koristila sam jabukovo sirće-samo 1-2 kašike na 1,5 litar i nisam ispirala....perut se malo smanjila, ali kosa koja mi se skroz malo masti, sad je 3-dan mašala masna! Tako da to više neću a sad sam kupila Balein (dm) šampon ph5,5 pa ćemo vidjeti.....

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Perut???
4.11.2009 19:39:08   
acudesa
jesi li probala head & sholders, ja ga upravo zbog peruti koristim, pa ja mislim najmanje 10 godina, čim jednom operem drugim šamponom-perut se pojavi
jedna frizerka mi je nekada davno govorila da je dobro natrljati tjeme solju, valjda da spadnu te odumrle ćelije, ali ovo nisam probala, pa ti ne mogu reći 100% da li je efikasno
i, još nešto, ja imam alergiju na amonijak u farbama za kosu i to mi je stvaralo užasne probleme, da li ti farbaš kosu?

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Perut???
4.11.2009 22:59:12   
tajcika
samo da odgovorim na ovaj savjet tvoje frizerice za utrljavanje soli u tjeme NEKA NIKO TO NI SLUCAJNO NE POKUSAVA iz licnog iskustva uzas,drugo je kad si na moru pa morska voda djeluje sama od sebe ,al utrljavanje morske soli ili kuhinjske je uzas i patnja...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Perut???
5.11.2009 9:14:08   
vila_7
to sa soli ne bih ni ja pokušavala, a H&S sam koristila i ništa, i to sam potrošila negdje 2-3 šampona jer mi je kosa lijepa od njega al perut sve gore i gore. Farbam kosu u plavo , i baš sad sam kupila one nove Garnierove bez amonijaka ...ne znam jel neko te probao i da li su dobre (mislim jel dobro oboje kosu)?
A što se peruti tiče,eto vidjet ću još ovaj novi Balein kako će se pokazati.
Najgore je što sam do 17 godine prala dječijim šamponima i nikad nisam imala peruti, i 1 kupim H&S jer su sve moje prijateljice koristile i od tad imam perut, a tek kasnije sam se počela farbati!
P.S. Kad se tek ofarbam,nikad nemam peruti prvu sedmicu!


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Perut???
29.4.2010 22:49:59   
acudesa
Postovi prebačeni sa "Perut-prhut"
IZVORNA PORUKA: frenkoza

zene moje.... ja godinama imam probleme sa peruti... to je postalo nepodnosljivo.... znate li neke preparate koji su efikasni u borbi protiv toga....

ja sam dugo koristila vichy protiv peruti, jako je dobar od njega mi je nestajala perut potpuno, ali sad poslije poroda vise ni on ne pomaze.... a jos plus mi i kosa opada....

help




IZVORNA PORUKA: Visnja RR

head&sholders?


IZVORNA PORUKA: salmy

Odes u apoteku pregledaju tu vlasiste,i daju ti sampon cistecu pjenu i rijesen problem!
I meni poslije poroda( a i proljece)opada,normalna pojavauser posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: aidicaa

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

head&sholders?

Takodje...mada sad koristim Glis-lila pakovanje i odlican je...



IZVORNA PORUKA: acudesa RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

head&sholders?

ovo, 10 i više godina
a, taman da si otvorila temu, ljudi znate šta se meni sad pojavilo, jučer i danas...gdje god imam dlačice(obrve, kosa, trepavice,brkovi :) ...i dalje, da ne nabrajam) srbi me, ono pomalo, mogu da se ne počešem, ali me pomalo nervira, pa se pitam šta li je???malo sam i zabrinuta...user posted image  



_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Perut???
29.4.2010 22:55:36   
frenkoza
koristila sam godinama vichy kosta 23 km meni je mogao biti 2 mjeseca.... jaaako je dobar, ja sam koristila za masnu perut, po preporuci apotekarke.... nema peruti dok ga koristim - cim prestanem opet se pojavi.... i strasno mi je masna bila kosa od njega.... eh sad.... poslije poroda nema sanse.... ni on mi ne pomaze.... a perut uzaass....

probala sam fitoval.... ovaj za opadanje kose je dobar.... ali protiv peruti mi nista nije pomogao.... od head&Sholders sam dobila uzasne kraste i rane po glavi.... iako sam koristila onaj bez mirisa i boje.... a od ovih komercijalnih sam sve moguce probala.... imam osjecaj da mi je od tog probavanja izgorio mozak user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Perut???
29.4.2010 22:55:46   
Hanady RR
e koliki post napisah i ne prođe jer si počela mestiuser posted image user posted image user posted image

uglavnom perut...češće pranje kose, masiranje vlasišta rukama pri pranju i češća pormjena šampona . meni heden nije pomogao već odmogao imala sam ranice, baksuz žena...međutim pratim kupovinu šampona i ne koristim ništa na kosi ...gel,lak , kerem i to...samo regenerator nivein inače se nebi mogla počešljat user posted image user posted image user posted image

a acudesa tvoj porblem...blaga alergija na neki novi preparat na koži...ja sam se tako TIGI paparazzo mlijekom od papaje namazala nakon kupanja i imala taj tvoj porblme....i nakon tuširanja kamilicom sa 2-3 tačkice hipermangana bez daljenjg mazanja mojim novim skupimuser posted image user posted image user posted image preparatom sve je prošlo bez doktora.user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *