|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i poja...
20.11.2009 10:08:12   
fatimica09
Drage moje...sve sam pretrazila, i sem tromboze i visokog pritiska ne nadjoh slicnu temu...ako grijesim, izvinjavam se i molim moderatore da je premjeste...user posted image

Mislim da dosta vas zna da sam ja izgubila bebu u 9.mj. trudnoce....nalaz obdukcije je pokazao da je smrt moje bebe nastupila usljed akutnog infarkta posteljice a tacno mjesto tromboze nije pronadjeno!? Cijela trudnoca mi je prosla bez problema, uredni nalazi krvi i urina, normalan pritisak, ma sve ,,skolski" kao sto su tvrdili moji famozni ljekari...nalaz obdukcije je pokazao da nije bilo nikakve upale, infekcije....pa mi je poslije poroda uradjen samo ponovni nalaz krvi, urina, EKG, UZ zdjelice....helem svi nalazi BO i preporuceno mi da vec nakon 1-2 mjeseca radim ponovo na bebi....Prva menstruacija dosla nakon 36 dana poslije poroda, sljedeci ciklus nakon 30 dana....ma sve suvise dobro....ali neki crv mi je govorio da nesto ipak ne stima....
Juce ja cackam po netu i postavim pitanje jednom ljekaru, ocitam mu svoj nalaz obdukcije....kaze covjek moguce da sam dobila trudnicku trombofiliju ili da se pojavio antifosfolipidni sindrom!? Opet ja po netu...iscackam sve o navedenim bolescinama....i razmisljam da upisem medicinu....(sad vec imam zahvalnu podlogu, nakon srednje med. skole)....jer na nase ljekare se nije pouzdati...nazalost....kad vidim ja vrlo moguce....meni nikada u trudnoci nisu radili koagulogram ni nalaze na antitijela koja se razvijaju kod antifosfolipidnog sindroma.....
Taj sindrom se obicno javlja u prvoj trudnoci i sto je najinteresantnije I NE MORA IMATI POSEBNE SIMPTOME!
Nazovem ja jednog poznatog dr. koji je nazalost upoznat sa mojim slucajem vec kad je bilo kasno....kaze covjek VRLO MOGUCE!
Moja beba se mogla spasiti uz pravilnu terapiju odredjenim dozama aspirina i heparina koji sprecavaju stvaranje trombova koji uzrokuju infarkt posteljice!
Obzirom da sam o svom razocarenju, bijesu i ocaju vec utusila svoje trudilice u Cekaonici....necu vam sada pisati sta mislim o strucnosti i ljudskosti nasih ljekara...mada ne mogu da vjerujem da je na uputnici za laboratoriju bilo tako tesko da napisu VKVK (vrijeme krvarenja, vrijeme koagulacije), Koagulogram....
Sljedeci put aBd ce vidjeti na koga su se namjerili (mislim dr. user posted image )....ali molim vas napisite mi ako imate bilokakva iskustva sa uzimanjem heparina u trudnoci ili sa ovim sindromom i trombofilijom....

Oprostite na duzini posta....valjda cete razumjeti!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.4.2012 13:50:47 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
20.11.2009 10:23:50   
hanabanana
Da li je neko od ljekara rekao da bi se moglo raditi u autoimunoj bolesti??
Naime, trudnoća može biti okidač za pojavu nekih od autoimunih bolesti.

Ako sumnjaš na to, ja bih se ipak posavjetovala sa ljekarima ( nadji onog u kojeg imaš povjerenje ) ne bih sama istraživala po netu.

Jako mi je žao zbog iskustva koje si imala.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
20.11.2009 10:35:40   
fatimica09
Meni je ovo bila prva trudnoca, nikada ranije nisam imala nekih vecih zdravstvenih problema. Radila sam nalaze u trudnoci, one redovne, ma priznajem nisam bas puno vodila racuna jer sam kontala valjda dr. znaju sta treba....a svi nalazi su bili uredni, nalazi UZ takodje, ja se super osjecala....moj gubitak je bio sok i za ljekare....Vjerovatno nisu posumnjali da ce nesto krenuti po zlu....ali nakon svega sto se desilo, nakon nalaza obdukcije....Tada su mi rekli kao nevjerovatno, pa otkud to tako iznenada, pa se cude kako su mi i poslije poroda svi nalazi u redu....sa djetetom sve u redu....problem je bio u komunikaciji moga organizma i posteljice....akutni infarkt placente!
Trudnocu mi je vodila dr. Nura Hadziomerovic-Naser i dr. Nikulin Boris....njih prati dobar glas i ja sam im vjerovala....nakon poroda oni su me ponovo pregledali i rekli da u sljedecoj trudnoci treba vaditi i koagulogram....bila sam i kod dr. Lejle Imsirija, dr.Mehmedbasica, dr. Sabine Cengic, dr. Nejre Pasic....cak i kod poznatog patologa i strucnjaka za genetska istrazivanja na institutu Bajrovic Kasima....svi se slazu da se gubitak mogao sprijeciti blagovremenim uzimanjem heparina ili aspirina u zavisnosti od kolicine stvaranja trombocita u krvi....
Nazalost...moglo je....
U svakom slucaju sljedeci put druga ce biti prica....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
20.11.2009 10:41:09   
hanabanana
Ok sad mi je malo jasnije. Vidi, ta priča da se moglo spriječiti da si uzimala aspirin pije vodu sada kada se sve izdešavalo.....nemoj se time opterečivati. Jer sama si rekla da su nalazi uvijek bili odlični, i koji bi to ljekar pomislio da radi i test na koagulogram???
Niti jedan. Ali nakon bitke, svi mogu biti generali.
Meni dr BOris nije vodio trudnoću, ali sam čula sve najbolje o njemu kao ljekaru i kao osobi. Hoću reći, po onom što ja znam dr Boris je sve ali nije površan.

U svakom slučaju ja ti želim da uskoro opet ostaneš trudna, i da dobiješ svoje malo pile. user posted image

< Poruku je uredio hanabanana -- 20.11.2009 10:43:12 >

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 13:49:08   
hope4
U potrazi za sličnom temom naišla sam na tvoj post. Vidim da je tema dosta stara. Mene isto jako zanima trombofilija u trudnoći. I ja sam izgubila bebu u 9. mjesecu trudnoće. Također me čeka heparinska terapija pa tražim nekoga sa sličnim iskustvom. Molim vas da mi pomogne netko tko je imao slične probleme ili zna nešto o tome.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.4.2012 13:51:00 >

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 14:08:40   
animagical
ako ti sta znaci, ja sam koristila clexane 0.4 u trudnoci i poslije poroda, antifosfolipidni sindrom, prije jedan spontani, sreca bio je rani... sta te tacno zanima?

(odgovor članu hope4)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 14:37:44   
hope4
Mene zanima konkretno trombofilija u trudnoći i primanje odgovarajuće terapije...gdje si vodila trudnoću, zanima me ima li takvih slučajeva da ih vodi neki doktor iz Mostara ili okolice...nisam sigurna kakav je to sindrom kod tebe, je li ti trudnoća dobro završila?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 14:51:16   
yasemin
kakve simptome ima trombofilija ???ili ih uopće nema

_____________________________

yasemin

(odgovor članu hope4)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 15:08:07   
hope4
Trombofilija nema nikakve simptome, nije to bolest, jednostavno je to stanje koje se javi kada si trudan i nekada, kao u mom slučaju, uzrokuje smrt bebe u visokom mjesecu trudnoće.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 21:49:04   
animagical

IZVORNA PORUKA: hope4

Mene zanima konkretno trombofilija u trudnoći i primanje odgovarajuće terapije...gdje si vodila trudnoću, zanima me ima li takvih slučajeva da ih vodi neki doktor iz Mostara ili okolice...nisam sigurna kakav je to sindrom kod tebe, je li ti trudnoća dobro završila?

antifosfolipidni sindrom je tip trombofilije, gdje su povisena antoifosfolipdna i antikardiolipinska antitijela...proguglaj... to je Hugesov sindrom... zna uzrokovati infarkt posteljice u trudnoci u zadnjim mjesecima... i mnogo ranih pobacaja... ja sam u trudnoci koristila aspirin 100 a zatim niskomolekularni heparin, tj clexane 40mg, to je injekcija protiv koagulacije krvi...radila sam jako cesto koagulogram ili bar aptt, svakih par sedmica...ishod moje trudnoce upravo spava u krevetu ;) uz te nalaze, meni je bio pozitiv ANA i neki od elisa testova...ne znam kakvi su ti nalazi i koji tip trombofilije imas, ali u biti za svaku trombofliju se bar preventivno daje heparin, jer je on siguran u trudnoci,a dosta lahko je nauciti sam sebi davati injekcije, jer se daju subkutano... ja sam u sarajevu, trudnocu mi je vodio dr divanovic, a trombofilijom su se bavili na dip-u dr mekic i dr zelija velija,kao i redovni internista, iz drzavne bolnice... za mostar stvarno ne znam... ono sto je jako vazno za napomenuti, meni je dr jako cesto radio uzv, gledao posteljicu, protoke kroz pupcanik i jako cesto sam radil aptt i prema tome smo odlucili kada poceti s heparinom... ne brini oko te terapije, stvarno nije tesko...

(odgovor članu hope4)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 21:52:44   
animagical
http://www.planeta.org.rs/07/4medicina.htm

nadam se da je dozvoljen link, tu ima vise o mom sindromu...moram samo ispraviti, trombofilija jeste bolest i to jako opasna...svaka dokazana trombofilija prije ili kasnije,ako se ne tretira, pokaze neki od simptoma... heparin se koristi upravo kao prevencija tromboze koja je bas jako cesta s tim sindromom, a moze biti tromboza posteljice sto uzrokuje njeno otkazivanje i pobacaj. takodjer, moze se desiti i tromboza nekog od extremiteta, najcesce nogu... oprezno s trombofilijom, tretiraj je na vrijeme...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 22:13:52   
hope4
Hvala ti na savjetu...prilično mnogo čitam u zadnje vrijeme o tome, ali tražim nekoga tko se liječio u Mostaru i kod koga. Ne uspijevam nikoga naći. Znam da ta terapija nije strašna, više me brine izbor pravog ginekologa.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 22:19:03   
animagical
ginekolog nema tu sta puno za raditi, iskreno...nadji nekog ako mozes privatnika koji ima dobar uzv aparat, po mogucnosti sa color doplerom,da provjerava protoke kroz posteljicu redovno...najvaznije je provjeravati stalno koagulaciju, ja sam aptt znala raditi svako tri dana kad se promijeni trajanje....kad smo uveli heparin, odahnula sam... takodjer, kod trombofilija je bolji prirodni porod, nego carski,opet zbog rizika od tromboze, pa eto, da imas u vidu...odi dobrom internitisti, reaumatologu, hematologu...obidji sve redom,neko ce sigurno biti upoznat s trombofilijom,jer je relativno novo za njih sve...meni su neki internisti blijedo gledali nalaze i govorili-sacekajte sefa, on ce bolje znati... heparin se koristi i iza poroda, 6 sedmica...ne ometa dojenje.... puno srece!

(odgovor članu hope4)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 22:23:55   
hope4
Vidim da imaš dosta iskustva...ja bih trebala od prvog dana trudnoće na heparin, tako su mi rekli u Zagrebu...voljela bih naći doktora ovdje koji ima s tim iskustva i koji će se tome posvetiti.
Hvala ti na savjetima.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.4.2012 22:47:01   
animagical
http://www.ringeraja.ba/forum/koliko-nas-ima/m_1281309/mpage_1/tm.htm#1285365


na ovoj temi su se javljale mame iz hercegovine, ima ih i iz mostara...pa ih pitaj za ginekologa

(odgovor članu hope4)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
19.11.2012 6:29:16   
bubamara_11
Eh drage moje evo i ja da se javim nazalost na ovoj temi.Izgubila sam bebu u devetom mjesecu trudnoce :( porodjena 25.09.2012.Taj dan bila kod svog ginekologa i dosla kuci po stvari i pravo na GAK.Tamo ustavnovili da je beba dosla mrtva na gradinu,a sto se tice cijele trudnoce sve je bilo skolski kao zamisljeno sve uredu svaki nalaz,svaki pregled,UZV,apsolutno svei tako tezak i bolan svega toga za mene je bio.Inace prva mi je to beba :(( takav sok sam prezivljela a kako koji dan odmice sve mi je teze.Porodila sam se bez ikakvih poslejdica po sebi a receno mi je da sam i ja mogla izgubiti zivot mogli su sve da povade iz mene srecom u toj nesreci opet sam ja ostala normalna,e sad jedan doktor kaze mogu ponovo ostat trudna za 1 mjesec jedan kaze za 3 mjeseca a opet jedan za 6 mjeseci.Nije se s tim salit jedna moja prijateljica posle spontanog cekala 6 mjeseci da ostane trudna i vise nikad nije mogla ni dobit bebu :(( Ja opet kazem kako Bog dragi da sve je od Boga,nakupila sam 30 kg viska beba se nije razvijala bila je samo 2,300 a gin mi rekla da je naprednija za dvije sedmice bila sam ogromna mislila sam rodicu bebu od najmanje 4 kg al eto :( Nalaz obdukcije bebe i ph nalaz obdukcije posteljice sam ja sebi sama prevela s latinskog koliko sam mogla razumjet i izgleda da je i kod mene bio taj infarkt posteljice i beba nije imala dotok kisika hrane nije se razvijala.A nikakvih ni najmanjih simptoma nisam imala,cak me bilo pomalo i strah trudnice ako nista bole makar ledja a mene nista.Citajuci vase postove izgleda da je u pitanju ta trombofilija pa vas molim onako od srca da mi pojasnite ako se koja razumije da li se to moze ponovit s novom trudnocom,ili sve zavisi.Izvinjavam se na ogroomnom postu al krace nije moglo.IMAJTE HRABROSTI POSLE GUBITKA BEBE JEDNOG DIJELA SEBE NISTA NAM SE GORE NE MOZE DESIT.BUDIMO JEDNA UZ DRUGU :) POZDRAV

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
16.12.2012 22:27:18   
animagical
jako mi je zao zbog tvog gubitkauser posted image moze se ponoviti. moras uraditi nalaze, veliki koagulogram, antifosfolipidna i antikardiolipinska anitijela, test na lupus i druge nalaze koje ce ti dr preporuciti. ja ti preporucujem da se javis hematologu i poneses nalaz obdukcije, u kom pise da je beba umrla od infarkta posteljice. u takvim trudnocama se uspjesno iznese i rodi,uz koristenje aspirina i niskomolekularnog heparina, tj najcesce clexane injekcija. ja sam uz tu tarapiju dobila sinauser posted image

(odgovor članu bubamara_11)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
22.1.2013 6:00:41   
Nincce
Da dignem malo ovu temu - moze li mi neko reci gdje u Sarajevu se moze uraditi test za urodjene i stecene trombofilije, drzavno i privatno, i koliko kosta privatno? Unaprijed puno hvala.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
22.1.2013 12:11:08   
Skvo RR
da dignem temuuser posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Nincce)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
1.2.2013 11:03:56   
Carobno jutro
Nadam se da ce mi neko iz svog iskustva moci odgovoriti na par pitanjauser posted image
Trduna sam evo sada vec sedma sedmica. Na zadnjem pregledu, preporucise mi da uradim test na trobmofiliju radi jedne neslavno zavrsene trudnoce. Nisam mogla redovnim putem da dobijem uputnice za te nalaze na DIP-u jer jedna losa situacija ne mora znaciti da imam trombofiliju. Međutim, moj dr hoce i to da provjeri. Dao mi je preventivno da koristim aspirin 100. Nalaz ce mi biti gotov tek u utorak posliejpodne a ja cu do tada da osijedim. Strah me je uzasno. Slabo poznajem uopste ovu materiju. I
Interesuje me hocu li zakasniti sa inekcijama heparina ako bude nalaz pozitivan?
Jer sam uspjela pohvatati da trombofilija moze uzrokovati zastoj u razvoju.
Je li neko koristio samo aspirin 100 i kada se uopste ukljucuju inekcije heparina?

iscitah temu i vidjeh da je animagical koristila ovo u trudnoci? AKo nije problem da mi malo pojasnis to koristenje heparina ili aspirina 100? Uzasno se bojim opet svega. Bila bih zahvala do kraja zivota na pojasnjenu  user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
26.4.2013 20:26:11   
sseka
pozdrav i ovdje od mene i moje bebe koja je jos u stomaku ulazimo u 26 sedmicu..ima jos dosta pregurati..imala sam tri spontana pobacaja,5 godina hodanaj po doktorima,problemi veliki u braku zbog svega toga..moje sve trudnoce su bile brze kako mislim brze jako sam brzo zatrudnjivala ali nazalost svaka moja trudnoca se zavrsavala pobacajem,,Prosle godine zavrsim u bolnici radi malokrvnosti...jednostavno tad sam zavrsila u bonici jer mi je hemoglobin bio 42..a ref vrijednosti(100-160)..tad sam zavrsila u bolnici primila 4 boce krvi.To je bilo jedino sto nije bilo povezano sa trudnocom tad u to vrijeme sam se bavila sa sobom...da bi moja krv zavrsila na paprikovcu u Banja luci kod hematologa kod dr.Mirjanic i ta dokotrica me "cupa"iz bolnice Gradiska jer sam tad lezala u Gradiskoj bolnici,predjem kod dr.Mrjanic na samo na par pregleda...ispricam ja njoj o tim mojim trudnocama i ona mene poslaje da izvadim jedan nalaz koji se vadi u Beogradu ili Konzilijum u Banja luci privatno..ja odlazim naravno sa sigurnocscu da je sve uredu jer sam uzvadila nalaza i nalaza...izvadi,zovu me poslije 7 dana i otkriju mi HOMOZIGOTNA MUTACIJA U GENU ZA METILENTETRAHIDROFOLAT REDUKAZU(MTHFR,C677T)..U genima za koagulacioni faktor V(LeidenV)i koagulacioni faktor ll(protrombin ll,G20210A)mutacije nisu nadjene..user posted image Jos jednom vam kazem da sma sve moguce ginekologe prosla,sve nalaze izvadila torch,kariotip,endokrinolga,antitjela,itd..sve..da bi zena koja nema veze sa ginekologijom nasla mi problem iz prve hematologuser posted image ...od pocetka primam INEKCIJE FRAGMIN 2xDNEVNO...KROZ CITAVU TRUDNOCU MORAM PRIMATII MJESEC DANA POSLIJE.znaci i sad primam fragmin inekcije i evo nas u 26 sedmici...

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
12.7.2013 9:10:32   
dajana4
pozzz. da vas pitam sa koliko mjeseci trudnoce se moze traziti da lezis u bolnici,. jer ja sam imala 2 spontana, i jedno mrtvorodeno djete... a sve zbog tromboofilije... i dal se moze traziti da se lezu u bolnici u sarajevu-pozzz

(odgovor članu sseka)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
21.8.2013 23:12:26   
miks
Ja sam imala spontani u 12 sedmici trudnoce.....neki doktori sumnjaju na trombofiliju. Sta se od nalaza daje za pocetak?

(odgovor članu dajana4)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
22.8.2013 10:20:28   
tajra26

IZVORNA PORUKA: dajana4

pozzz. da vas pitam sa koliko mjeseci trudnoce se moze traziti da lezis u bolnici,. jer ja sam imala 2 spontana, i jedno mrtvorodeno djete... a sve zbog tromboofilije... i dal se moze traziti da se lezu u bolnici u sarajevu-pozzz


draga jako mi je zao sto si sve to prosla..najbolje ti ja da prvo odes na GAK (sa uputnicom tvog doktora) objasnis sve sto si prosla...porazgovaras sa doktorom i vidis sta on misli o tome..ako si sigurna da zelis ostati onda insistiraj na tome... ti najbolje znas svoje osjecaje i ako ce te to umiriti da sve preguras.. imam prijateljicu koja je imala 3 spontana u prva tri mjeseca..evo saed ulazi u 5 i hB sve joj je uredu...pije aspirin i jos neke lijekove koje razrijeđuju krv... trudnoću joj vodi Mehmedbašić i kaze da je zadovoljna po prvi put... sretno

_____________________________

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu dajana4)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
23.8.2013 0:00:28   
miks
sta je radila od nalaza sto se trombofilije tice? na gak ne idem samo privatno...dr. divanovic. vidjet cu sutra sta ce mi on reci.
IZVORNA PORUKA: tajra26


IZVORNA PORUKA: dajana4

pozzz. da vas pitam sa koliko mjeseci trudnoce se moze traziti da lezis u bolnici,. jer ja sam imala 2 spontana, i jedno mrtvorodeno djete... a sve zbog tromboofilije... i dal se moze traziti da se lezu u bolnici u sarajevu-pozzz


draga jako mi je zao sto si sve to prosla..najbolje ti ja da prvo odes na GAK (sa uputnicom tvog doktora) objasnis sve sto si prosla...porazgovaras sa doktorom i vidis sta on misli o tome..ako si sigurna da zelis ostati onda insistiraj na tome... ti najbolje znas svoje osjecaje i ako ce te to umiriti da sve preguras.. imam prijateljicu koja je imala 3 spontana u prva tri mjeseca..evo saed ulazi u 5 i hB sve joj je uredu...pije aspirin i jos neke lijekove koje razrijeđuju krv... trudnoću joj vodi Mehmedbašić i kaze da je zadovoljna po prvi put... sretno


(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *