|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rizična trudnoća i posao
11.10.2007 23:01:26   
archi
U rizičnoj sam trudnoći (11. sedmica) i preporučeno mi je mirovanje. Znam žene koje su imale istu trudnoću i svaka je uzimala bolovanje, medjutim ja to nisam učinila. Uzimam preporučene tablete i do posla svakodnevno pješačim jer mi na sreću nije daleko od kuće.
Interesuje me da li je neka od vas bila u istoj situaciji i kako joj se trudnoća odvijala?
Meni je ovo prva trudnoća pa se bojim da možda ne shvatam situaciju dovoljno ozbiljno jer mirujem samo kada stignem kući.user posted image

< Poruku je uredio Maida RR -- 25.11.2009 8:06:54 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
12.10.2007 1:03:26   
AIDA P
Zdravo neumorna.Nemam takvo iskustvo,ali morala sam napisati par rijeci.Mozda jos mozes raditi ako ti nije naporno na poslu,ili ako bas moras raditi.Ali mislim da, ako je vec doktor naredio mirovanje,ne bi trebala raditi.Mislim da je najvaznije da je bebici dobro,a ti naravno uvijek mozes izaci na svjez vazduh i malo prosetati,zar ne?!Toliko od meneuser posted image user posted image user posted image PUSA

(odgovor članu archi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
12.10.2007 9:18:52   
Suncica*
Ja da sam na tvome mestu ne bi se zezala sa tim stvarima..ako je lekar preporucio da mirujes, onda to moras raditi..moja jetrva je isto imala rizicnu trudnocu i prelezala je maltene svih devet meseci i pored toga je jednom prokrvarila..
Zato lepo na bolovanje, lezi kuci i cuvaj svoju bebicu..
Pozdrav!!!

(odgovor članu AIDA P)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
15.10.2007 15:08:31   
Blue rose RR
Draga moja archi, moj savjet od srca - bolovanje i ležaja.
Ja sam od trećeg mejseca zaglavinjala bolnice, zbog niske trudnoće. Nakn toga su mi radili serklažu, da bi mi se zbog moga čupkanja trave oko cvijeća, pojavile oko petog mjeseca kontrakcije.
Zbog stresnog posla, i mase obaveza koje mi žene i ne primijetimo, te zbog dnevne iscrpljenosti, odlučila sam da od šestog mjeseca idem na pretporodiljsko bolovanje.
Iskoristi ovo vrijeme da se pripremiš na obaveze koje te očekuju, a i to ti je fenomenalna šansa da budeš na bolovanju a da ti plata redovno liježe.
eh šta bi muški dali za tu godinu i više dana.
Da bi trunoća protekla u najboljem redu, savjet ne čekaj ni dana, nego kod svoga doce i neka ti otvori bolovanje, i uživaj u ovoj ranoj jeseni.user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
16.10.2007 20:44:05   
s_ri
ja ti isto preporucam da napravis kako ti je doktor rekao,otvori bolovanje .miruj i cuvaj bebicu user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
23.10.2007 0:53:22   
Visnja RR
meni je doktorica preporucila mirovanje i ne radim ama bas nista... angazovala sam mamu, svekrvu i muza za sve... ipak beba je najvaznija...

(odgovor članu s_ri)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
23.10.2007 10:40:56   
SMIRI
Obe su mi trudnoce prosle ok!

Ali poznam dosta slucajeva sto su isto tak bile problematicne pa su zene lijepo mirovale i sve je hvala bogu bilo u redu i rodile su se zdrave bebice!

Zato ti preporucujem nemoj riskirati! Nadji nekog ko ce te sluziti i uzivaj! Jer kad se bebica akobogda rodi eh onda ces raditi 24sata na dan ;-)

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
24.10.2007 12:39:55   
miracle
preporučujem ti da poslušaš dr...i da odeš na bolovanje,meni je sa 5 sedmica propisano  strogo mirovanje i  čuvanje trudnoće ali ja sam radila do 9 sedmice jer sam "morala" nije me imao ko zamjeniti,doduše vozili su me autom i to...u 9  sam otišla na bolovanje i radila od kuće,što je opet bila greška nerviranje svaki dan,ali sada da mogu vratiti vrijeme ne bi ni radila dana da moram na bolovanje,po cijenu otkaza.Nažalost  moja se beba nije  rodila(missd ab.u 11 sedmici)user posted image

zato čuvaj se i slušaj dr...to ti je sada najpreče..


želim ti bezbrižnu trudnoćuuser posted image

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
24.10.2007 12:43:53   
Okarica
Tako mi je zao. user posted image  Zelim ti puno srece iduci put.user posted image

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 9
   Rizična trudnoča i posao
10.11.2007 18:12:49   
archi
Miracle, mnogo mi je žao...user posted image
Ovakve price kao sto je tvoja strasno me potresu...

Dugo samo citam vase komentare ali naprosto nisam smjela nista odgovarati. Svi ste rekli kako trebam na bolovanje ali ja to nisam uradila...

Ipak, hvala Bogu beba mi je ziva i zdrava. Danas smo bili na slikanju i izgleda da je djecak:) Prekoracili sam 15. sedmicu.

U sustini,od posla nisam odustala jer mi fizički nije naporan, niti mi je daleko od kuće.  Predajm u srednjoj pa se samo nastojim psihicki isključiti koliko god je to moguće. Ne koristim ni jedno prevozno sredstvo. Gdje god trebam ići ''tatam'' polako. Ispila sam sve tablete, jos samo sa potrebom uzmem dvomiligramski apaurin.

Ne znam...Još uvijek ne mogu nista da tvrdim (pomalo sam sujevjerna)...ali izgleda da  se ne mora uvijek prikovati za krevet kada ti to doktori kažu. Mislim da mi je cak kretanje i pomoglo jer bi se mozda vise nervirala i bojala da sam lezala.

Ako Bog da izgurat ćemo polako do kraja.



< Poruku je uredio Mić -- 21.11.2007 21:25:45 >

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Rizična trudnoča i posao
16.2.2009 18:57:10   
Anoniman
evo,nadjo temu gdje mogu ispricat svoju pricu.Ja sam trudna 3mjes.vodio me dokt.koji je bio toliko nesposoban ja sam zatrudnila pod upalom pa tako da me ta upala pratila do dan danas.Ali sve se moglo izlecit na vrijeme da je dokt.bio dobar NEBI ZVARSILA OVAKO.Znaci prvi put kad sam imala upalu ostavio me u bolnici pila ceporex i pila 2lit na dan caja.Bila 8dana dobila dabrason,i mirovanje.Medjutim nakon 8dana provedenih kuci dodjem nakon,dva dana meni se pogorsa.Ja ponovo odem kaze on,ajde isperite je(neka ljubicasta tekucina pigment  haman se zove )ocisti me sestra i da mi canasten-Bilo mi,mozda 5dana dobro opet se upala vrati,ja odem vikendom izvadim nalaz samo puno,stapicasti bakt.Kaze dezurni dokt.pij samo puno brusnice,ma kakva brusnica mene boliovi rasturaju,caja sam popila ko niko dosada.I nista drugi dan ja naz.svog ginica kaze on,nista draga kupi kakve antibiotikeuser posted image hejj,covjece kakve pa ja sam trudna otkud znam koje da pijem.
Odem ja kupim ceporex nista boliovi,i dalje dan noci,ja se bojim zauser posted image .Kad sam vidila da nema nista od ovog odem privatno,kad sam otisla zena me pregleda kaze draga zeno jel te ikada ginic pregledao kod tebe grlic je upaljen,nije crven vec ljubicast toliko me gad zapustio.Da mi xiclav i vag.i kao bude malo bolje,,izvadila papa i bris na bakt.posto onaj konj od ginica to,mi nikada nije radio a trebao je.
Danas odem imam bakt.koja je toliko jaka nije eseri coli,vec neka druga zaboravila sam naziv,od sokauser posted image toliko,opasna po moj zivot a kamoli pouser posted image .A mene moj dragi ginic htjeo podvezat pod takvom upalom,mos mislit kaze da je to uradio podlegla bi,ja sokirala seuser posted image Allahu pa zar takvih ima ljudi.Pregleda me nisam otovrena kaze ,sve zasad uredu sauser posted image ali u sek sve se moze promjenit nedo bog da sam ostala kod ginica umrla bi,,placem i sad na pomisao tu i jos moje dijete.Dala mi,inekcije koje su me kostale 400km.imam primat 7dana u ruku znaci u venu pa nadam se da ce mi,istjerat bakt.i sad sam pod sokom.Moram strogo mirovati strogo,..
Molim Allaha da mi pomogne,a onog ginica neka mu Bog sve naplati duplo za sto me upropastio i zapustio da sam mogla umrijet.

(odgovor članu archi)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Rizična trudnoča i posao
17.2.2009 9:38:55   
taze_mlada
draga felix mozda bi i trebala imenovati doktora cisto da druge cure znaju.... ne znam hoce li se i ostale clanice RR sloziti sa tim....
zao mi je naravno iz srca i duse sto se to desava i zaista covjek u momentu ne moze da vjeruje da takvi doktori uspiju zavrsiti medicinu a kamoli specijalizirati... ako bog da bice to sve u redu, drzi se svega sto ti kaze ova doktorica.... a i inace radimo koliko je u nasoj moci ....
veliki user posted image za tebe!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Rizična trudnoča i posao
17.2.2009 10:47:12   
bebana27
draga felix procitala sam tvoju pricu naprosto mi je iznenadilo.znam da ti nije lako ali bori se radi te bebe a vjeruj mi ja kakava sam ja bi tog dr tuzila pa razmisli malo koliko si isla kod njega samo je vukao i upala se sirila pa on je kreten doveo u pitanje i tebe i tvoju bebu

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 16:56:23   
LILE
DRAGA MOJA
tako mi je drago što sam pronašla ovaj forum jer se nalazim u istoj siruaciji kao ti (jedanesta sedmica, danas ušla u dvanestu) imala malo krvarenje , doktor rekao da imam "prijeteči pobačaj" i preporučio mirovanje što ja nisam poslušala i nastavila raditi nakon nekoliko dana išla sam na poslovni put i naveče imala užasne bolove. Sutra sam otišla kod doktora i uzela bolovanje preporučeno do 01.12. a nakon pregleda vidjet čemo za dalje, ali moj direktor to teško podnosi i nije mu drago što sam na bolovanju jer me nema ko mjenjati, meni je ležanje več dosadilo jer samo jedem i spavam i smatram da to može biti štetno za moje zdavlje, nadebljaču se i postati teško pokretljiva.
Inače ne radim naporan posao, radim u kancelariji i mislim da mi rad ne bi mogao štetiti.
Ne znam šta da radim nakon kontrole ako mi kažu da još trebam mirovati.
pozdrav svim trudnicama koje ovo budu čitaleuser posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 17:54:36   
Private
meni je ležanje več dosadilo jer samo jedem i spavam i smatram da to može biti štetno za moje zdavlje, nadebljaču se i postati teško pokretljiva.
Inače ne radim naporan posao, radim u kancelariji i mislim da mi rad ne bi mogao štetiti.
Ne znam šta da radim nakon kontrole ako mi kažu da još trebam mirovati.
pozdrav svim trudnicama koje ovo budu čitaleuser posted image
  LILE citam ovo sto si napisala i nemogu da vjerujem.Cuj nadebljat ces se,prvo jeli ti hoces to dijete?I meni je bilo preporuceno mirovanje,vazna su prva 3 mj.da se plod ucvrsti.A neznam iz kojeg razloga hoces glumiti manekenku,valjda znas do kakvih promjena dolazi u trudnoci?Bog te zeno draga pocastio takvim darom a ti bi da razmisljas o liniji.

(odgovor članu LILE)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 18:38:47   
mina23
 Private upravu si potpuno.
Ja lezi skoro 4 mijeseca i fucka mi se za figurom , bitno je da je beba zdravo a kad ga ako Bog da rodim onda postoje vijezbe itd...
A ako vec neslusate doktora onda nevidim razlog sto mu idete?
Mislim nece on tek tako  preporuciti mirovanje user posted image
Neznam svako ima svoje misljenje ali za dobrobit bebe sve se predura.


_____________________________

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 21:08:34   
tajcika
drage moje da se malo ukljucim na temu jer sam i sama jedna od onih koji su na mirovanju zbog trudnoce,potpuno se slazem sa private  i mina23  najvaznije su nase user posted image ,apsolutno me nije briga ni za posao (mada sam nasla rjesenje isto radim kancelarijski posao fino se od kuce preko interneta "prikacila" na server i dio svog posla odradujem od kuce cisto da mi dani brze produ),cim je dr. rekla da je trudnoca rizicna zivot moje user posted image  je postao prioritet, takodje me kg uopce ne brinu jos sam jedna od onih ugodno popunjenih bila i bez trudnoce,takode mislim onaj ko zeli svoju user posted image  treba da slusa savjete ljekara i MIRUJE koliko god je to moguce naravno ako zeli da trudnocu uz Boziju pomoc iznese do kraja

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 22:30:22   
mišur
Ako dr kaže da je trudnoća rizična iz bilo kog razloga, ne znam zašto ga onda ne poslušatiuser posted image user posted image
Zašto onda idemo njima???
Lezi i odmaraj, ne napreži se i ne radi nikakve teške poslove...Čak i samo sjedenje 8 i više sati dnevno može biti jako štetno ako je u pitanju rizična trudnoća...


Prva trudnoća mi je bila idelna, nikakvih problema niti tipičnih trudničkih tegoba...Do zadnjeg dana bila kao ptičica..
Sad krvarila, pronašli mi hematom-pa smo se njega riješili strogim mirovanjem...Sad jako nisko nosim, pa opet moram mirovati...
Ali zašto bi mi to bilo teško ako znam rezultat svega toga???

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 22:48:34   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: LILE


meni je ležanje več dosadilo jer samo jedem i spavam i smatram da to može biti štetno za moje zdavlje, nadebljaču se i postati teško pokretljiva.
Inače ne radim naporan posao, radim u kancelariji i mislim da mi rad ne bi mogao štetiti.
Ne znam šta da radim nakon kontrole ako mi kažu da još trebam mirovati.
pozdrav svim trudnicama koje ovo budu čitaleuser posted image




Mozes ti sada ta traziti opravdanje da ne poslusas doktora i, u sustini, radi se o tebi ali dobro se skontaj. Ja sam mirovala od 6 do 17te sedmice (imala bolove a ne i krvarenje) pa opet od 25. do 35. (i to mi je grlic bio otvoren samo 1mm!). Nije jednostavno ali nije mi zao nijednog dana sto sam morala lezati i ici cesce na kontrole. Ni moj posao nije fizicki naporan ali ako trebam lezati, lezat cu. Sada sam 36. sedmica i odbrojavam sedmice do termina :)
Nisam se previse udebljala. Hranila sam se zdravo, ponekad jela i nesto slatkouser posted image ali doktor je pazio na moju tezinu i upozoravao me cim bi primjetio da ne pazim.

Odredi svoje prioritete i procijeni rizike pa odluci. Pozdrav user posted image

(odgovor članu LILE)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 23:06:36   
Mya_81 RR
Ja sam bila na strogom mirovanju od početka 18 sedmice pa sve do poroda u 36 sedmici...

U početku sam bila u nekom šoku i nisam shvaćala šta mi se to dešava, ali vrlo brzo sam shvatila šta stavljam na kocku ako ne prihvatim savjet doktora. Njegova preporuka je bila strogo mirovanje, znači isključivo ležanje samo s odlascima na toalet i mjesečnim odlascima na pregled. Teško je bilo, naporno, depresivno, dosadno, ubitačno, ali zaista sam znala svoj prioritet, a to je bilo da iznesem trudnoću do kraja. Ja sam to jednostavno shvatila da sam ja nešto ranije dobila odgovornost da se brinem za svoju bebicu, odgovornost koja počinje tek nakon rodjenja...

I upravo dok sam ovo pisala mrvica se malo meškoljila u krevetiću i malo plakala u snu pa sam otišla da je provjerim...i po ko zna koji put sam se uvjerila da je svo mirovanje, svo odricanje (posao, dr. život i ostalo) te svih 25 kila koje sam dobila apsolutno bilo vrijedno tog malog slatkog stvorenja koje sad spava u našoj spavaćoj sobi...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 23:21:08   
škorpija
Mya divno si ovo napisala, sigurno da se isplati mirovati i više od 9 mjeseci kad samo vidiš rezultat svega togauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: RIZIČNA TRUDNOĆA I POSAO
24.11.2009 23:27:02   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

meni je doktorica preporucila mirovanje i ne radim ama bas nista... angazovala sam mamu, svekrvu i muza za sve... ipak beba je najvaznija...

ja mislila ti ponovo trudnauser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Rizična trudnoča i posao
24.11.2009 23:59:20   
DIJAMANT
U potpunosti se slazem sa Mya>81.
I ja sam jedna od onih koje su morale cuvati trudnocu. Na bolovanje sam otisla u 7. sedmici trudnoce, strogo mirovala,jer sam imala bolove. Pila sam Dabroston tabl. mislim do 19. sedmice trudnoce. Bilo je perioda kada mi je vise bilo preko glave lezanja i gledanja tv/a, ali tada sebi kazem kako moja beba stize da mi uljepsa zivot i da mu dadne smisao.
I danas mogu reci da sam najsretnija osoba na svijetu, jer imam svoje dijete i niko i nista nije vaznije od toga.
I opet bih ponovila sve to, pa i nije to nista u poredjenju sa tim da radjas novi zivot. Zar na svijetu postoji ista vaznije od toga??????

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Rizična trudnoča i posao
25.11.2009 9:31:39   
semmy
sa mnogima se slazem za mirovanje...ali opet sve zavisi koja je vrsta rizicne trudnoce i koliko je tvoj organizam jak i otporan...kod mene je od samog pocetka rizicna trudnoca ( zbog konizacije CIS-a cerviksa prosle godine ), znaci trebalo mirovanje...nisam osoba koja moze lezati da je neznam sta u pitanju, borim se cvrsto stojeci na nogama za sve a pogotovo za ovu tako zeljenu trudnocu...radim cijelo vrijeme ( posao je kako kad stresan - uvoz robe, komercijalni dio i sve sto ide uz to), vozim...sve to u nekim odredjenim mjerama..dr su mislili ( cehajic, redjepi i masic kod kojih sam svake 4te sedmice )da ce mi morati raditi podvezivenje ali se uspostavilo da mi je grlic toliko jak i da mi organizam jako dobro podnosi trudnocu da za to nije bilo potrebe...
30-ta sedmica trudnoce i sve je ok...dali mi apaurin 2mg da pijem po potrebi, jer su se pojavile kontrakcije ali nista strasno jer su i nestale jako brzo....
mislim da treba da radis ono sto osjecas da je dobro za tebe i za tvoje dijete, doktori danas preporucuju jako puno stvari koje i nisu potrebne da bi zastitili sebe u slucaju da sta krene po zlu nedaj boze...

u svakom slucaju sretno i ugodnu i laku trudnocu ti zelim sta god da odlucis....

_____________________________

bebach 09.01.1999 ;)
mala princeza nam se pridruzila 02.02.2010 ;)))

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Rizična trudnoča i posao
29.11.2009 13:26:22   
Mamica24
ja sam ležala puna tri mjeseca ništa teže od kašike nisam smjelap odići jer mi je trudnća bila jako niskai rizična. Sad sam u 6 mjesecu i sve je se smirilo, idem i na posao, radim koliko mogu bez forsiranja.. tako da preporučujem mirovanje bar 2-3 mjeseca pa onda možeš na psoao... al uz odobrenje ljekara. moja sestra njie radila nikako jer je sve vrijeme bila u rizičnoj trudnoći.

(odgovor članu semmy)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *