|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   dobar dermatolog
15.7.2008 17:36:58   
idana_85
Pozdrav, meni bi trebao dobar dermatolog, pa ako neko zna nekoga da preporuci i ostavi kontakt...bila bih jako zahvalna. Naime muz ima neki osip i hoce sutra da ga hospitaliziraju. Dijagnoza je pitsorijaza iako su svi nalazi ok, pa ce od sutra na ispitivanje, a ja sam ocjana, ne mogu zamisliti sebe i ovog malenog u stomaku same, bez njega.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dobar dermatolog
15.7.2008 17:53:58   
nely
Draga idana,bas mi je zao sto mi se brines toliko,bas sada kad ne trebas..nadam se da ce se situacija popraviti,akobogda..nemogu ti pomoc oko dermatologa ali sigurno ima neka od nas sto mozeuser posted image pusa velika od mene i edvinauser posted image

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dobar dermatolog
15.7.2008 18:46:53   
mamabb
Idana ne znam od kuda si ali svejedno ću ti preporučiti odličnu dr-icu ima privatno kliniku u Prijedoru ja sam išla njoj jer sam imala problema sa alergijama koje su se izražavale na koži, zove se Biljana Deratić a ordinacija VITALIS imam negdje i br.telefona pa čim ga nađem javnem.
Stvarno je odlična odmah mi je dala dijagnozu i lijekove koji su trebali a po ovdje našim ja bih "kepaja"

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dobar dermatolog
15.7.2008 20:04:46   
idana_85
Hvala vam puno na podrsci i savjetu. Ja sam iz Sarajeva, pa mi je prijedor malo daleko :(

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dobar dermatolog
16.7.2008 10:57:46   
Skvo RR
Draga Idana,

doktorica Knor...Vrazova.

Zao mi je radi tvog muzauser posted image .

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dobar dermatolog
16.7.2008 11:23:47   
Najdraza mama
Sto se tice dermatologa ja sam ih se bas nasitila ..prije godinu dana sam dobila neki osip na tijelu. .i tako je sve pocelo.Otisla sam u Vrazovu kod dok.Aide  i ona me je pregledala ni sam anije znala sta je ..uputila me je na kliniku ...i tako sam otisla gore.Primljena sam na pregled i opet drugi doktor...kaze moze biti alergija ..ili neki trenutni osip od hrane ,odjece cak mi je jedna rekla i svrab hehe bas smijesno jer svo mi je tijelo bilo u tackicama sem lica.Dali su mi NIZON tablete da pijem popila samih bruku i nista  nije pomoglo.Hodala sam na kontrole citavo ljeto..a ii trajalo je dugo skoro 6 mj.Alergo test pokazao samo malo alergena na ne neke kozmeticke praparate .Sama sam prestala piti i te tablete ni dana danas neznam kako se poslije samo povuklo i sad zna poneka da se pojavi ali 1-3 ...tackica .Uglavnom mogu reci da sam najvise zadovoljna sa dr.Faruk  A lendar mislim da se tako zove  do njega je malo teze doci ali pokusajte ..

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dobar dermatolog
16.7.2008 14:10:30   
idana_85
Joj draga moja, i ja sam bila u toj situaciji. Vodali me gore po kosevu 2,5 godine. Prva dijagnoza im je bila svrab i to suga, najgori oblik svraba. Svi smo se u kuci mazali nekom smrdljivom vodom, sve prali....da bi kad sam otisla  na kontrolu rekli eto ipak nije svrab, vec dermatitis obicni (upala koze). To mi je dr Faruk rekao i davao mi skoro tri mjeseca dimidril, od kojeg sam samo povracala, nisam mogla jesti, a on svaki put kaze piji ti to jos jednu sedmicu,bice to dobro. I ja njemu fino u facu kazem da nema pojma i da hocu dr doktora i daju mi neku Aidu. Fina ona, kaze uzrok moze biti bilo sta,sve moguce nalaze da povadim,pa ako to ne bude,radit cemo alergotestove. Eh dok sam ja povadila nalaze trebalo mi mjesec dana. Dosla....zena otisla na trudnicko. Dobijem drugu dr Aidu. ona svaki put dr dijagnoza, te hronicna urticaria, te acutna urticaria itd itd....I tako dvije i pol godine. I ja jednom vise odlijepim i pocnem joj psovati, kazem joj da pojma nema i pitam je hoce li mi vise uraditi te proklete alergotestove ili da idem privatniku. Da mi tabletu za smirenje i kaze dodji sutra da uradis testove. I tako jedan dan radila inhalatorne, drugi dan na hranu. I ispostavila se alergija. Niti su mi dali upute sta cu,samo rekli da idem kuci i da dodjem na kontrolu za sedam dana. A tamo naveli da sam alergicna na prasinu, posteljinu, sir, mlijeko, jagodu, kupinu,malinu,ribizlu,tresnu,visnju, marelicu, buraniju, krompir, grasak i soju. I navece meni natekle ruke od tih alergotestova. Odem u hitnu,oni mi se smijali, kazu sta ces jesti, idi ti svom dr. Odem gore ujutro kaze nisam smjela nista od toga jesti,trebala mi retardirana sestra objasniti,a ona me samo poslala kuci. I hajd ja mjesec dana jela samo meso, poboljsalo se, ali osip i dalje bio tu,valjda se nije povukao. Eh kad je dr rekla mogla bi ti malo leci da te posmatramo, rekoh odoh ja kuci po stvari i nikad vise nisam nogom gore krocila. Kasnije sam sama shvatila da sam alergicna na jagodu i visnju i na velike kolicine sira.

I sad kad su htjeli supruga ostaviti gore....ja sam se odmah sjetila svoje nocne more i umalo dozivjela nervni slom. Jutros smo isli nekom dermatologu u Sokolovic Koloniji, za kojeg smo na vise strana culi samo najbolje i rekao je da je neka pitorijaza i dao mu masti i tablete te garantuje da ce mu vec treci dan se povlaciti, za sedam dana biti dobro, ako ne dalje troskove on snosi. a nije ni skup, pa sta ce biti vidjecu......

A vama drage moje hvala, od srca, ne znam sta bih bez vas.....

(odgovor članu Najdraza mama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dobar dermatolog
15.9.2008 17:22:14   
timT
Lijep pozdrav.

Ja imam iste probleme s "alergijom", osip na koži. Zanima me dali su lijekovi vašem mužu pomogli i koje lijekove ima? Hvala za odgovor

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dobar dermatolog
15.9.2008 17:34:27   
Amrino
J abih ti preporucila da odes kod jednog lika koji je ovako malo ...cudan. Po struci je farmaceut i privatno se bave prvljenjem tih mazalica za razne bolesti. On daje i dijagnoze...i znam mnogo ljudi kojima je vise valjao od svih tih dermatologa koje si i sama nabrojala.
MM je takodje dobio neke kraste- osip...svrbilo ga je i sirilo se...Otisao je kod njega- on ga samo pogledao i dao mu neki sprej i kremu..(na biljnoj je bazi)...MM par puta namazao i sve se povuklo. Ponekad ga nesto zasvrbi-samo se namaze i to je to.
Radnja se zove "Semikem" i nalazi se negdje na Hrasnom...br tel. 713 900


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu timT)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dobar dermatolog
8.10.2008 14:51:39   
Gigana
Semikem se nalazi na Dolac Malti (u staroj zgradi gdje je kafić "Tito").

Ja bih ti preporučila Tanju Knor u Vrazovoj, ili privatno u zgradi medicine rada na Pofalicima (gdje je dr. Divanović).  Ona je u istoj toj zgradi.  Žena je super, meni je liječila gljivicu na nožnom prstu i to vrlo uspješno.

Pored nje, pokušaj doći do stare doktorice Prohić (koja u svom stanu na Pofalićima ima pravu malu apoteku).  Do nje je teže doći, pošto je žena u godinama i u penziji, pa neće da liječi svakoga, nego samo po preporuci.  Ja sam joj imala broj telefona, ali sam ga, na žalost, izgubila.



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: dobar dermatolog
8.10.2008 22:40:40   
medolino
Moja sesstra ima jedno kožno oboljenje tako da joj je dermatologija kao drugi dom
i dr Faruk Alender je za svaku pohvalu ali je malo prezauzet
a ja koliko sam čula u psorijazu a kad sam išla kod sestre u posjetu vidjela sam svakakvih
gdje se čovjeku skoro cijela koža ljušti i ima rane od psorijaze i za kratko vrijeme  se to sve povuće
uglavno neće ti biti dugo (koliko uja poznajem ) u bolnici
i povuće se
ja ti želim da ti što prije ozdravi i sve bude uredu kao i tvoja bebica
sretno
user posted image user posted image


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dobar dermatolog
24.10.2008 11:21:32   
idana_85
Doktor Alender je meni rekao da imam sugu, najgori oblik svraba, pa nakon pogresne terapije rekao da je to ipak "samo" dermatitis,obicna upala koze. Pa onda dva mjeseca dimidrila i gubitak na kilazi. Insistirala sam na dr doktoru. I oni bas nisu bili od koristi,gore su me vodali 2,5 god da bi na kraju na moje insistiranje uradili alergo testove i ustanovili da sam alergicna na par vocki.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dobar dermatolog
24.10.2008 11:57:39   
bezelye
U Sokolovic Koloniji zivi stari doktor Azem Tiric koji je bio sef klinike za kozne bolesti u Pristini. Izvrstan strucnjak. Da mu vidite samo lica i ruku... Da se mnoge zene postide...
Nemam broja sada, potrazite preko informacija. Ako ne mozete naci posaljite mi PP pa cu pitati moju mamu kad se cujem sa njom.
Nadam se da je ziv!

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dobar dermatolog
24.10.2008 12:13:32   
idana_85
On je odlican,izlijecio je mog mm

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dobar dermatolog
11.1.2009 3:35:58   
gagzi
pozdrav svima....
ja verovatno ne pripadam ovde, i zamolicu vas da se ne ljutite sto pisem izvan teme...
potrebna mi je pomoc, naime, ja patim od hiperhidroze, to je bolest prekomernog znojenja, gde dezodoransi i antiperspiranti jednostavno ne pomazu...
postoje razliciti vidovi lecenja, najradikalniji je operacija... osim toga postoji jedan preparat koji se pravi samo u sarajevu, i proizvodi ga semikem koji je neko od vas ranije pominjao...
posto sam ja iz srbije a ne poznajem nikog iz sarajeva, zamolila bih vas,ako se neko pronadje u ovom postu, da mi ga posalje...
ja bih vam naravno prvo poslala novac...
ocekujem odgovor, i hvala...

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dobar dermatolog
28.6.2009 1:29:44   
Ilhana RR
znate li mozda koliko kostaju pregledi i tako to?

Ja sam danas izletila 130 km radi pregleda i nalaza...

a znam da pregled ovaj traje maks 10 minuta... nebih vala ni previse para da dajem...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu gagzi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dobar dermatolog
28.6.2009 1:36:34   
pinki
JA SAM SVOJU KCERKU VODILA KOD DOK.PROHIC;KOJA RADI U STANU NA POFALICIMA.PREGLED KOSTA 30 KM;BAR JE TAKO BILO PROSLE GODINE;NAPRAVILA MI JE KREMU ZA 50 KM;STO JE NAJVAZNIJE POMOGLA JE MOJOJ CURICI KOJA INACE IMA ATOPIJSKI DERMATITIS.
IMAM NJEN BROJ NEGDJE AKO NEKOM TREBA RECITE ...

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dobar dermatolog
28.6.2009 1:39:42   
Ilhana RR
eh dobro je sto si mi rekla, moja braticna mala ima dermatitis ja mislim, bar mi na to lici cak mislim da je taj isti ko u tvoje male...

imas li mozda broj telefona? I adresu na pofalicima, taman ce im dobro doci blizu jer i oni budu na pofalicima kad dodju.

odoh sad leci pa cu sutra vidjeti imas li mi kakve informacije moci dati :) laku noc

< Poruku je uredio Ilhana -- 28.6.2009 1:41:03 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu pinki)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dobar dermatolog
28.6.2009 11:17:54   
pinki
Evo ti adresa i telefon:
DR:DJULISTANA IBRULJ-PROHIC
BRATSTVA JEDINSTVA BR:25
O33 526-632

Ona ti zivi u zgradi gdje slasticarna STELA u pofalicima.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dobar dermatolog
30.6.2009 21:31:06   
idana_85
IZVORNA PORUKA: bezelye

U Sokolovic Koloniji zivi stari doktor Azem Tiric koji je bio sef klinike za kozne bolesti u Pristini. Izvrstan strucnjak. Da mu vidite samo lica i ruku... Da se mnoge zene postide...
Nemam broja sada, potrazite preko informacija. Ako ne mozete naci posaljite mi PP pa cu pitati moju mamu kad se cujem sa njom.
Nadam se da je ziv!



Ilhana, stvarno ti toplo preporucujem ovog covjeka....


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dobar dermatolog
1.7.2009 22:16:27   
bloom
Prava tema!!! Ovo trazim citav dan, ali ja se ne bih složila s većinom.
Tražila sam dermatologa i mnogi su preporučili dr Knor. Čitala sam i u magazinu ljepota i zdravlje o njoj i njene članke, i danas odem kod dermatologa i vidim da je ona u smjeni. Sjedim i razmišljam kako sam sretna da dodjem do nje, a nisam se nešto posebno trudila oko toga. Povela sam kćerku sa sobom i kad sam ušla rekla sam dobar dan a ona je šutila i imala je ledeni pogled i facu. Pitala je ko je došao na pregled, rekla sam da sam ja, ali da sam morala povesti kćerku, ja sam joj rekla da sjedne kraj vrata na stolicu, ona se pomaknula i stolica je škripnula, ona se tako izderala na nju riječima :"Da to više nisi uradila." Brzo sam završila i kad sam izlazila rekla sam dovođenja, dr je šutila. Nemam riječi. Tolike pare, bar od mene i mog muža odu u njihov fond i takav odnos, katastrofa. Jedva čekam kad ćemo moći birati gdje ćemo se liječiti.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dobar dermatolog
1.7.2009 22:24:24   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: bloom

Prava tema!!! Ovo trazim citav dan, ali ja se ne bih složila s većinom.
Tražila sam dermatologa i mnogi su preporučili dr Knor. Čitala sam i u magazinu ljepota i zdravlje o njoj i njene članke, i danas odem kod dermatologa i vidim da je ona u smjeni. Sjedim i razmišljam kako sam sretna da dodjem do nje, a nisam se nešto posebno trudila oko toga. Povela sam kćerku sa sobom i kad sam ušla rekla sam dobar dan a ona je šutila i imala je ledeni pogled i facu. Pitala je ko je došao na pregled, rekla sam da sam ja, ali da sam morala povesti kćerku, ja sam joj rekla da sjedne kraj vrata na stolicu, ona se pomaknula i stolica je škripnula, ona se tako izderala na nju riječima :"Da to više nisi uradila." Brzo sam završila i kad sam izlazila rekla sam dovođenja, dr je šutila. Nemam riječi. Tolike pare, bar od mene i mog muža odu u njihov fond i takav odnos, katastrofa. Jedva čekam kad ćemo moći birati gdje ćemo se liječiti.

glupaca...jadna curica
odmah predmetu u glavu i na vrata

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu bloom)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dobar dermatolog
5.8.2009 22:44:27   
Ilhana RR
Evo skoro mjesec nakon toga sto smo malu Umu odveli kod ove dr. Prohic. Imala je neki osip po licu, to joj se vec pojavila od jedno 6-7 sedmice i dobila je neku kremu od dr. i sad je sve to proslo.

Hvala vam za preporuku.

Takodjer i meni je dala neke antibiotike da pijem od kojih su meni kozni cirevi nestali. A oziljci su nestali od kreme koju je moja zaova koristila. Zove se Sinoderm N i moze se samo kupiti u apotekama RS ili u Srbiji jer dolaze iz Beograda.

Krema kazu da se moze koristiti za sve sto se tice koze, pa cak i na ujed od komaraca. I stvarno djeluje kao sto treba.



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dobar dermatolog
5.8.2009 23:00:20   
Atarka
IZVORNA PORUKA: Ilhana

Krema kazu da se moze koristiti za sve sto se tice koze, pa cak i na ujed od komaraca.




Nije bas tako. Sinoderm i Sinoderm N imaju ogranicenu primjenu na odredjene indikacije, ali sa kratkotrajnim koristenjem. Prvenstveno zbog kortikosteroida. Nikako za sve kozne probleme.
Evo nekih upozorenja sa Galenikinog sajta:

http://www.galenika.co.yu/proizvod.asp?sifra=FGL0511

"U trudnoći je opravdano lek ordinirati samo ako postoji jasna indikacija za njegovu primenu. Primena leka kod dojilja takođe zahteva oprez.
Nanošenje na skrotalni, vulvalni i perinealni predeo izaziva osećaj pečenja.
Dugotrajna primena, naročito u predelu lica, u predelu pregiba i kod male dece (ali starije od godine dana), nije dozvoljena."

Krema jeste dobra, ali kad se koristi po preporuci strucne osobe, bilo ljekara ili farmaceuta.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dobar dermatolog
5.8.2009 23:01:53   
Ilhana RR
Meni apotekarka rekla da mogu koristiti za sve kozne probleme, doduse jes navela da nekoristim previse dugo... a za trudnocu i dojenje je nisam pitala jer ja nit sam trudna nit dojim trenutno... sorry....

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *