|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Samohipnoza
9.10.2013 9:11:14   
Roni
Da li znate nesto o samohipnozi, ima li igdje u sarajevu nesto slicno, neke pripreme za trudnice, znam da imaju u hrvatskoj. Gledala sam neki prilog gdje trudnice zadnji mjesec trudnoce idu na te pripreme i uce samohipnozu - kazu da nije ni opasno ni tesko a da pravo pomogne pri porodu, da su neke imale cak potpuno bezbolan porod. Ne radi se o tome da ne znas gdje si i te stvari, svega si svjestan, sve vidis i cujes, normalno se ponasas samo na neki nacin uradis samoanesteziju odredjenog dijela tijela.

< Poruku je uredio Roni -- 9.10.2013 9:16:33 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Samohipnoza
9.10.2013 9:56:55   
Mama_Mia
Ja lično nisam informisana o tome, ne znam šta bih ti rekla..jel osjećaš strah pred porod ili šta?

(odgovor članu Roni)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Samohipnoza
9.10.2013 11:46:13   
Mirela_sa
Draga roni.. mislim da nikakvo dovodjenje tjela i uma u drugo stanje kako ga mi volimo nazvati nije dobro. Mislilm da se trebas opustiti i uzivati u porodu. Iako ti zvuci nestvarno vjeruj da sam sa prvim djeteom bila isljucivo za carski jer sam se bojala. Zavrsila sam za psihoterapeuta, radila na sebi dodatne edukacije i opet strah. Jednom prilikom dok sam razgovarala sa svojom supervizoricom rekla mi je- normalno da te je strah i taj strah mora biti pored tebe jer ides u nesto nepoznato.... cujav ga pored sebe, ali mu ne daj ispred sebe..... i vjeruj laksi porod nisam mogla pozeljeti. Stavljanje uma u omega kao neki status samohipnoze, moze biti i rizicno jer nikada ne znas sta tvoja podsvjest sve krije i sta u tom trenutku moze izaci na povrsini. Ne mora se nista desiti, ali sam sigurna da moze i svasta isplivati i napraviti tebi dodatnu poteskocu. Zato strah pored sebe i pravac porod :)


Ono sto bih ti ja savjetovala da pokusas stvoriti vizualizirati svoje sigurno mjesto na koje ces otici pred porod i tu "se smiriti". TO moze biti nesto iz tvoje maste, moze biti nesto stvarno, samo mora biti mjesto gdje ces se ti kada zatvoris oci ugodno osjecati.

Nadam se da sam ti dala neke informacije....
Sretno :) i da znas strah uvjek postoji.. evo ja cekam drugo u januaru ABD i opet je strah pored mene :). Ja to vidim kao informaciju da sam od krvi i mesa:) pusaa

(odgovor članu Mama_Mia)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Samohipnoza
9.10.2013 21:02:24   
Roni
Ma nije strah u pitanju, nije mi prvi porod, nego volim da probam neke nove stvari. Prvi put sam se porodila u vodi-nisam imala bas neke informacije o iskustvima drugih ali ni straha a ovo bih onako probala, bar da odem par puta da vidim kako je to. Kazu prirodno stanje u kojem imas potpunu kontrolu nad svojim tijelom, osjecas dodire ali sa znatno smanjenim bolom, ne mora biti samo porod, moze koristit za otklanjanje bilo kakvih negativnih stvari. Zapravo ovo i jeste nesto o cemu ti pricas - staviti strah pored sebe, kazu sve jasno i vidis i cujes, sva osjetila izostrena ali na tim terapijama te uce kako se potpuno fizicki opustiti, sto ustvari i jest poenta cijele price, jer najvece bolove i osjecamo zbog napetosti.

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *