|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porodilište Jezero
21.4.2008 16:12:34   
bubamara80
Djevojke, zene,
nakon sto sam nacula da bi porodiliste Jezero moglo biti gotovo do oktobra 2008., odlucila sam ovu informaciju najbolje provjeriti upitom Ministru zdravstva KS Cupolov. Danas sam dobila odgovor koji ovako glasi:
Poštovani,
Izgradnja/rekonstrukcija  Klinike za ginekologiju i akušerstvo (GAK) na lokalitetu Jezero teče shodno obezbjeđenim finansijskim sredstvima . Ministarstvo zdravstva je u 2008. godini obezbjedilo za ove namjene 2.5 miliona KM. Trenutno se vrši tehnički prijem trećeg i drugog sprata objekta GAK-a  , prvi sprat se završava , a raspisan je tender za radove u prizemlju u kojem su smještene porođajne i operacione sale.
Prema procjenama  Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, koji implementira ovaj projekat kompletan završatak radova na objektu GAK-a se očekuje krajem 2009. godine.

 
Dakle ko se mozda ponadao kao i ja, da ga na zalost razocaram. Nikad oni nece zavrsiti porodiliste, a mi se moramo patiti na ne uvjetnoj bivsoj Ocnoj kliniciuser posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 27.1.2011 8:40:13 >


_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
22.4.2008 11:37:53   
Lenka
e draga moja ... ja sam bas juce razgovarala sa jednim od doktora na ginekologiji oko jezera ... i daj Boze da bude i 2009 ... sramota za ovaj grad i ovu drzavu

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
22.4.2008 22:19:41   
Suzana
Bubamaro, svaka cast na upitu koji si poslala u Ministru zdravstva KS!
Lijepo od njih da su se udostojili odgovoriti.
Bilo bi dobro kad bi im mogli vjerovati da ce to biti do kraja 2009.
Dok oni sebi uzmu love, dabogda da ostane za nas...
 
Meni je moja Dr Dizdarevic rekla da se Pedijatrija na Jezeru skoro obnovila, a kao "sto se tice nas, ginekologija, akuserstvo... NISTA"...

(odgovor članu Lenka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
24.4.2008 16:09:58   
bubamara80
Hvala. Mislim inače da bismo trebale biti aktivnije jer ko se ne zali njemu je dobro, to je tako.

I ako se ne budemo zalile na ono sto nam smeta npr. trenutni ne "uvjeti" na porodilistu nikad se nista nece promijeniti.

Jedino sto mi izgleda znamo ,jeste ponijeti "gutu para" i dati ih svima redom u nadi da ce se ponasati kako im je duznost da se ponasaju. I sto im mi vise budemo davali vise ce traziti, to je sivo trziste ponude i potraznje user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
15.11.2008 16:32:00   
Blue rose RR
Jučer sam čula informaciju iz prve ruke, da će preseljenje samo pedijatrije biti do 31.12.2008. godine, dok se GAK još uvijek ne prebacuje na Jezero, iz razloga što još uvijek nisu opremili njihove prostorije.

Tako ako ništa male bebice kojima je potrebna medicinska pomoć, će iz onih oronulih zidova i propuha, preći u bolje prostorije.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Porodilište Jezero
12.1.2009 20:58:47   
pipun
Je li neko pratio vijesti oko porodilista? Infestacija pacovima itd..
Na dnevniku veceras prikazuju neki rusevni objekat, a pored njega novi, pretpostavljam novo porodiliste, a oko svega toga tone i tone smeca i otpada.
Kako shvatih, porodiliste bi trebalo biti useljeno do kraja mjeseca??! user posted image
Svo ono smetljiste i pacovska najezda mi nesto ne pruzaju pozitivan dojam. Daj Boze da to sve bude tako, pa da se porodiliste premjesti uskoro, jer jedva cekam prve dojmove.
Ako bude iole bolje nego u ovdasnjim porodilistima, onda idem tamo :)) ostaje da cekamo jos...

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Porodilište Jezero
16.3.2009 9:43:34   
pocahontas
Otvorenje 25.03.2009.god. jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090316001

(odgovor članu pipun)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Porodilište Jezero
11.11.2009 22:31:05   
mama2009
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091111075

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu pipun)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
11.11.2009 22:44:32   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bubamara80

Hvala. Mislim inače da bismo trebale biti aktivnije jer ko se ne zali njemu je dobro, to je tako.

I ako se ne budemo zalile na ono sto nam smeta npr. trenutni ne "uvjeti" na porodilistu nikad se nista nece promijeniti.

Jedino sto mi izgleda znamo ,jeste ponijeti "gutu para" i dati ih svima redom u nadi da ce se ponasati kako im je duznost da se ponasaju. I sto im mi vise budemo davali vise ce traziti, to je sivo trziste ponude i potraznje user posted image


zašto RR ne pošalje jednu protestnu notu nadležnim???? izadje u javnost s ovim problemom??? pa uslovi na očnoj su užaš


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
25.1.2010 22:30:44   
mama2009
evo najnovije vijesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bebe će se i dalje rađati u neuvjetnom porodilištu Sporna dva miliona maraka koja nisu uplaćena prošle godine



Od preseljenja Ginekološkoakušerske klinike na Jezeru u Sarajevu, najavljivanog za početak 2010., definitivno nema ništa. Ovo je nedavno potvrdio i generalni direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, izjavivši da se preseljenje očekuje polovinom godine. Nezvanično se može čuti da ni to nije krajnji rok, pa će se, prema svemu sudeći, bebe u Sarajevu još neko vrijeme rađati u starom GAK-u. Internet-peticije To nije dobra vijest za porodilje koje na internet-stranicama pokreću peticije i žale se na neuvjetnost zgrade, neljubaznost pojedinog osoblja, a ima i tvrdnji o uzimanju mita. Naravno, ističu da ima i čestitih ljekara i medicinskih sestara, čiji rad hvale. Kako saznajemo, nedostatak novca glavna je prepreka za preseljenje na Jezero. Anka Petrović iz Kantonalnog zavoda za izgradnju izjavila je za „Avaz“ da lani nije osiguran sav novac prema ugovoru. - I dalje nedostaje oko dva miliona maraka. Čekamo mart i usvajanje budžeta za ovu godinu. Da smo imali taj novac, radove bismo završili prošle godine, ali nam je umjesto 7,5 miliona odobreno 5,2 miliona KM - kaže Petrović.  Nepopravljive greške Paralelno se nabavlja i oprema, što je zadatak Kantonalnog zavoda za zdravstveno osiguranje. - Skoro smo sve završili. Što se tiče operacionih sala, taj posao je ugovoren. Isto je i s nabavkom mobilijar i opreme za laboratoriju. Novac smo obezbijedili i mi ćemo ispoštovati naše obaveze - kaže direktor Zavoda Mahmut Đapo. Prof. dr. Jadranka Dizdarević, šef GAK-a, tvrdi da se svi trude kako bi radovi i opremanje nove klinike bili završeni što prije. Naglašava da nije nimalo jednostavno napraviti porođajne i operacione sale koje zahtijevaju funkcionalnu opremu. To ide vrlo sporo, a kada se jednom napravi, greške, ako ih bude, teško se mogu popraviti, kaže Dizdarević.  Ministar zdravstva Sarajevskog kantona Mustafa Cuplov kaže da rebalansom budžeta za 2009. nije osiguran dodatni novac za završetak radova na Jezeru zbog teške finansijske situacije u Kantonu. No, Ministarstvo je predložilo da se novac osigura u ovogodišnjem budžetu. Nakon što to bude učinjeno, planirano je da radovi traju još oko tri mjeseca. Nema prijava Novi predsjednik Ljekarske komore KS Fahrudin Kulenović istakao je da do sada u Komoru nije stigla nijedna prijava vezana uz propuste osoblja GAK-a ili za uzimanje mita od porodilja. Dizdarević: Popravljamo rejting - Shvatam žene koje su se porodile i bile nezadovoljne uslugom. Ne mogu reći da su svi ljubazni, ali i naši ljudi se trude. Ima i dobrih stvari, samo se one rijetko objavljuju. U sandučićima imamo daleko više pohvala nego kritika. Žao mi je da u Sarajevu kola takvo mišljenje o nama i voljela bih da se to promijeni. Tražimo način da popravimo rejting i na tome radimo kaže Dizdarević, dodajući da do sada nisu imali prijava za uzimanje mita. Poručila je da svako ko smatra da je oštećen, to treba jasno i otvoreno reći.

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
28.1.2010 12:01:32   
Skvo RR
Iskustva i misljenja o GAK-u nastavite na temi

http://www.ringeraja.ba/forum/m_125881/mpage_2/key_/tm.htm#511654

Tamo su vam prebaceni postovi.



LP

< Poruku je uredio Skvo RR -- 28.1.2010 12:09:28 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
23.3.2010 9:24:20   
delfin
da ne otvaram novu temi, da li neko zna dokle je ovo sa prseljenjem. Jučer je navodno bilo u Avazu da se sele u maju (2010), al ja ne  mogu otvoriti stranicu avaza user posted image .
Meni ej termin u maju, pa možda mi se posrećiuser posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
23.3.2010 10:36:49   
Deseo
evo draga, ja sam uspjela otvoriti stranicu i procitati clanak. iz budzeta je izdvojeno 5.4 mil. km, a NADAJU se da ce se preseliti u maju.


(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
23.3.2010 10:50:02   
delfin
oni i njihovo nadanje, hajde nadaćemo se i mi

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Deseo)
Neposredna veza do poruke: 14
   Porodilište Jezero (otvaranje?)
27.5.2010 13:39:09   
selmoni
Dobro jutro drage moje kako ste mi jutros. Dali ste juče vidjeli na vjestima da se novo porodilište(JEZERO) treba otvoriti početkom Augusta mjesecauser posted image user posted image  ja nisam mogla da vjerujem kažu ostalo je još samo da se oprema montira i to je to.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 27.5.2010 13:41:50 >


_____________________________

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
27.5.2010 13:45:55   
Lejla Ka
Možete me i neozbiljno shvatiti, ali ja bih ih zaobišla par mjeseci nakon otvaranja, dok se ne uhodaju user posted image
E sad, sigurno će prostorni uslovi, bar se nadam, biti bolji, ali gore idu sve isti ljudi pa mene ta činjenica nikako ne tješi. Našem kliničkom porodilištu je osim novih adekvatnih prostorija potrebna totalna reorganizacija sistema i pristupa porodiljama.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
27.5.2010 13:53:07   
selmoni
To stoji nema govora ali mislim da će i njima biti lakše raditi ne večem prostoru i da bi porodiljama trebalo biti bolje u sobama da će za tudnice biti lakše kretanje jer imaju lift sigurno ali reorganizacija u njihovom sistmu upravljenja i pristupa zasigurno treba

_____________________________

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
28.5.2010 18:04:44   
mrkva
Ja sam još prije dva mjeseca načula tu vijest od svoje dr.Jadranke Dizdarević, ali ni ona nije bila sasvim sigurna, tako da mi je drago da se o tome nešto priča pa će valjda onda nešto i biti od toga. Što se tiče njihove usluge na početku u novoj zgradi mislim da bi se trebala popraviti a ne još čekati i da se uhodaju, na novo i dobro se čovjek lahko navikne. Ne sumnjam u boljeuslove i usluge.Inače, meni je termin 27.10 pa se iskreno nadam da će Jezero dotad biti u funkciji. 

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
28.5.2010 18:15:49   
Emica_sa
Ja mislim da ce to biti pred izbore,jer ovo se sve radi radi izbora i da bi neki sebi kupili glasove,Jadno ali sta se mozeuser posted image

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
13.7.2010 22:09:47   
mrkva
Vrlo pouzdan izvor, porodilište na Jezeru od 1. avgusta.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
13.7.2010 23:18:04   
Anoniman
ja znam kako izgleda iznutra...ja znam kao izgleda iznutra user posted image

(odgovor članu mrkva)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
13.7.2010 23:19:47   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ja znam kako izgleda iznutra...ja znam kao izgleda iznutra 


i ja i ja user posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
13.7.2010 23:27:51   
Anoniman
evo nek malo i drugi virnu...evo nek malo i drugi virnu user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

mede by Sanela and kolegeuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
14.7.2010 11:56:31   
selmoni
Slike su prelijepe i super izgleda smo me zanima dli će stvarno 1 augusta preći na novu kliniku sve mi je to nešo nestvarno ako je informacija 100% pouzdana onda Aferim.

_____________________________

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Porodilište Jezero 21.04.2008
14.7.2010 12:04:03   
Anoniman
ma presjece oni garant vrpcu 1. samo je pitanje kada ce se prva beba tu roditi

(odgovor članu selmoni)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *