|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
9.4.2007 19:39:32   
AIDA RR
Drage djevojke i mame! user posted image  Tražim pomoč. Zanima me, koja su največa ili najposječenija porodilišta u BiH gdje ste bile ili za koje bi se vi odlučile? Jako ljepo bi moljela, da mi opišete kakva iskustva ste imale u porodilištima? Zašto se vam je to porodilište sviđalo ili nije sviđalo? Koje rodilište je bilo opremito novijom ili vrhunskom opremom, a koje najmanje?

Za odgovor bit ču vam jako zahvalna!  user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
10.4.2007 11:10:04   
aloa
 o tome je vec bilo price na forumu porodiliste, pa malo pregledaj. u sarajevu se to svodi na kocevo i opstu bolnicu. kosevo je grozno ali imaju kao vise doktora i pedijatre u svako doba, a opsta bolnica je sredjenija, novija, ali nemaju valjda uslove ako se nesto iskomplikuje sa bebom (salju je na kosevo ili pedijatriju, nisam sigurna). ja sam cula da u tesnju ima neka privatna poliklinika (nisam sigurna da li se tu moze i poroditi), da je pravo moderna i napucana ali ne znam nikakve detalje. moje iskustvo i misljenje je da je najvaznije da trudnoca bude ok, porod ok i beba da bude zdrava, tj. da tako bude sudjeno, a ako ti to nije tako sudjeno, boze nas sacuvaj od naseg zdravstvenog sistema. hocu da kazem ako je sve ok, moze te i babica poroditi (mada je doktor uvijek kao tu), i svejedno u kakvoj si bolnici, bebu u ruke i sutra kuci. ja sam zatrudnila iz prvog pokusaja, i trudnoca mi je bila ok, ali beba je bila lose, mjesec dana je lezala na pedijatriji gdje su je lijecili od meningitisa, uzas kroz kakvu grozotu sam prolazila, i mjesecima nakon toga, odkako se rodila sigurno sam dvjesto puta prosla kroz onu kapiju na kosevu. milion pregleda, kontrola, vadjenja krvi, ultrazvuka, ct a, magnetne rezonance, vjezbanja na fizijatriji, opstih anestezija, antibiotika, svega...pa eto, sada je to jedna slatka, zdrava bombonica od 11 mjeseci...nisam ti bas puno pomogla u vezi tvog pitanja, samo sam htjela da kazem da je moj zakljucak samo moliti boga da sve bude ok....

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
10.4.2007 11:25:51   
AIDA RR
O baš ti hvala, ne znaš koliko si mi pomogla. Znaš puno mi znače pristna iskustava iz prve ruke. Mislim, da si jedna rjetkih, koja je zatrudnjela iz prvog pokušaja, uz to prošla božje muke sa svojom malom slatkom bombonicom. To je zaista katastrofa. Reci mi, nakon toga svega, kako sad gledaš, da ponovno zatrudniš? Ako ti nije previše intimno pitanje, šta se je dešavalo sa tvojom čerkicom, da su je jadni tako pretragivali i mučili? Zaista mi je jadnice žao, tako mala, ništa skrivila, a kad se je rodila prošla je kroz tako veliku patnju.

Još jedanput, naljepša ti hvala za odgovor i čuvaj se. Puno zdravlja i sreče sa tvojom malom slatkom bebicom ti želim još dalje.


(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
10.4.2007 22:29:52   
aloa
za novu trudnocu?, pa ne znam sta bih ti rekla. malo me je strah jer sam ja imala jednu infekciju u osmom mjesecu trudnoce koja je navodno presla na bebu. vjerovatno bi u slijedecoj trudnoci kada bih ponovo imala istu infekciju pobudalila. planiram jos jednu bebu, bez obzira, ali vjerovatno cu u toj slijedecoj trudnoci biti veci panicar i vodicu vise racuna, vise cu se paziti.
a bebini problemi, ma to mi se na da objasnjavati, iima previse, ali bitno je da je sada sve ok.

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
10.4.2007 23:14:08   
AIDA RR
O bože dragi, mjesec prije poroda si dobila infekciju, koja je prešla na bebu...boga mi, dobro si izdržala, da nisi zaista pobudalila. Ali vjerujem, da si tad bila največem stresu života, zato je divno čuti, da te želja po djetetu nije odbila, več dala snagu. Kako se zove tvoja curica? Ja imam problem sa izbirom imena, za žensko ime mi ni jedno ne pada na pamet, a za muško mi iz pameti padaju kao kiša! Kažu da, kakvu boju odječe nosiš u trudnoči, ako su recimo nježne nosiš curicu, ako su tamne nosiš muško ili ako ti na pamet padaju imena samo za jedan pol, to valjda kao nosiš. Znači, ja trebam da imam jednu malu vojsku BiH!
Kakav je bio slučaj kot tebe? Hej stvarno me zanima, jer valjda te stvari drže. Znaš šta je kod mene zeznutno, da ja želim same curice, a po glavi mi roje imena i stvari samo za muškarce! Ha-ha-ha...

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
11.4.2007 13:26:38   
aloa
prvi put cujem za te babske price. ne vjeruj nimalo u to, i ne slusaj te gluposti. meni su cijelu trudnocu govorile zene kad me ugledaju te nosis djecaka zbog toga i toga a curicu zbog toga i toga... ma budalastine...ultrazvuk je pokazao curicu i bila je curica. htjela sam neobicno a kratko ime sa finim znacenjem, i kad sam prvi put cula za ime NIKA (izgovara se kratko, nema rastezanja na i), odmah sam znala da je to to. ime je neutralno, ne pripada nijednoj naciji, u grckoj mitologiji NIKA je bila boginja pobjede, znacenje je znaci pobjednica. postioji i njen kip koji se danas cuva u Luvru.

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
11.4.2007 22:03:30   
AIDA RR
Aha, znači tako idu te babije priče! Imaš pravo, ultrazvuk rijedko griješi. Moram te pohvaliti, da si izabrala predivno ime za svoju curicu sa jako interesantnim značenjem. To znači, da je tvoja curica pobjednica u životu. Mislim, da je jako važno, da kad več izbiramo ime za djete, da sa tim znamo kakvo značenje tog pojma izbiramo, ako recimo gledamo na to, da ime karakterizira našu djecu. Meni se jako sviđa muško ime Arden. Ali čula sam, da to ime potiče sa Kosova (od imena Ardiani). Ali to mi je jako ljepo ime. Ne znam, šta znači, ali malo je slično engleskoj riječi »vrt« (englesko: garden). Ako si možda čula, čije je to ime i kakvo značenje ime, onda bi te jako ljepo moljela, da mi to javiš. I reci mi, na koga se je tvoja mala maza bacila, na mamu ili tatu?

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
13.11.2007 16:21:55   
Nemirna
Odoste vi malo u offtopic user posted image

Prvo dijete sam rodila u bolnici u Novoj Biloj. Uvjeti su super, čistoća na visokom nivou ali je osoblje druga priča. user posted image Tužno. Trudnoću mi je vodio šef ginekologije ali sam mu išla kući, ima privatnu ordinaciju. Razlog: bilo mi je bliže a i nisu mi se sviđala dugotrajna čekanja. Odlazak, pregled i povratak kući iz N. Bile bi mi trajao cijeli dan. Smaralo me to.
Trebao me poroditi moj doktor, međutim pošto sam prenijela on me poslao da ležim i porod čekam u bolnici (isto zbog velike udaljenosti). Tri dana koja sam ležala tamo nitko mi nije kontrolirao plodnu vodu a prenijela sam 9 dana. Napokon se dežurna doktorica smilovala i rekla mi da će me ujutro poroditi. Na kraju je došao treći doktor kojeg nikad vidjela nisam i on me porodio. Uglavnom, čim me zašio odjurio je tražiti mog muža da traži novce. user posted image
Jedino što imam pohvaliti je jedna babica koja je stvarno zlatna žena. Ostalo... užas.
Prije par dana sam saznala da sam trudna user posted image i ovaj put ću kontrole i porod obaviti negdje u Sarajevu. Naletih slučajno na ovaj forum i ovdje ću vas moriti svakakvim pitanjima user posted image .

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Največa/najposječenija porodilišta u BiH?
13.11.2007 21:38:06   
Nala
Bujrum user posted image

_____________________________

Ajsa 04.03.2002.
Esma 29.05.2005.
Nase maleno 20.01.2008.

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *