|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Streptokok u prvom tromjesecu trudnoce
4.3.2010 17:26:19   
idana_85
Moze li mi neko reci kako se lijeci, je li opasna u prvom tromjesecju, koja je terapija i sta dalje? Na nalazu urina stoji streptococus heamolyticus grupa b, 10E6....

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Streptokok u prvom tromjesecu trudnoce
4.3.2010 17:43:59   
de_de
Ja sam imala streptococus agalactiae, ja mislim da je to ta koju i ti imas. Imala sam je u zadnjem tromjesecju i bila je u istom broju kao i kod tebe. Ja sam dobila antibiotike, pila sam 2 litra caja od brusnice, 2 litra vode i 1 litar jogurta dnevno. Znaci sto vise tecnosti, i sto vise odlazaka u wc. Takodje treba da jedes sto manje slatka, jer to pogoduje razvoju bakterija, cesto mijenjaj donji ves...Ja sam ih se rijesila za 15 dana... Opasnija je pei kraju trudnoce, nego u ranom stadiju. Ako se jos cega sjetim napisat cu ti.

_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Streptokok u prvom tromjesecu trudnoce
6.3.2010 0:00:10   
aloa
Dosta zena ima BHS grupe B u vaginalnom brisu. Tokom trudnoce nije toliko opasna, teoretski moze izazvati infekciju sirih razmjera (proci do placente i bebe) ali se to desava jako, jako rijetko. Vjerovatno ces popiti turu antibiotika (pencilinskih) i kad budes ponovo radila bris bice sterilan. Ali to ne znaci da je neces ponovo imati u npr sedmom mjesecu trudnoce. Opasna je da je imas prilikom poroda. Sansa da je beba pokupi prilikom prolaska kroz porodjajni kanal je npr 1 na prema 200. ali opet se ne mora kod bebe razviti infekcija. Zato se u normalnom svijetu obavezno radi vaginalni bris na BHS grupe B izmedju 35 i 37 sedmice trudnoce. Ako je trudnica pozitivna, prilikom poroda, tj. kad porod krene dobije infuziju pencilinskim antibiotikom, i time se sansa da BHS grupe B predje na bebu krece u odnosu 1 na prema 4000. Znaci, prakticno je beba zasticena. To je standardni postupak. Isto ko sto te doktor u trudnoci posalje da izvadis krv i urin. Ne razmislja trudnica o tome. Naravno kod nas to nije bolnicka procedura. Jedino ako je nisu kojim sretnim slucajem uveli. Ja sam u prvoj trudnoci je imala i prilikom poroda je presla na bebu i beba je imala bakterijski meningitis izazvan sa BHS gr B. I u drugoj trudnoci sam je imala: radila 4 puta bris, Prije trudnoce sterilan, prvo tromjesjecje sterilan, drugo tromjesjecje pozitivan, popila antibiotike, pred kraj trudnoce sterilan. Za svaki slucaj, u dogovoru sa doktorom, kad mi je krenuo porod sam popila najvecu dozu pencilinskog antibiotika koju sam smjela, da bih ga imala u krvi koliko toliko kada beba bude trebala izaci. Sve je proslo ok. Nisam ti ovo sve napisala da bih te isprepadala, nego da znas otprilike kako stoje stvari. Brusnica, cajevi i tako to je ok, ali nije obecavajuce rjesenje. Jeste preventivno, da smanjis sanse za dodatnu infekciju. Ja sam je imala i u urinu, pa u tom slucaju cajevi pomazu. Bijeli luk bi mogao pomoci. Na internetu mozes naci i recepte za varijante stavljanja bijelog luka u rodnicu. Nije klinicki dokazano da uklanja BHS gr B sa brisa materica, ali su radjena neka nezvanicna ispitivanja. Korisno je i normalno ga jesti sirovog.


(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Streptokok u prvom tromjesecu trudnoce
6.3.2010 0:03:44   
aloa
Sad vidjeh da je ti imas u urinu. Onda obavezno kako je napisala de_de. Ali obavezno uradi i bris cerviksa. Ali tek kad zavrsisi sa antibioticima i jos malo sacekas.

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *