|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Test očinstva
22.9.2009 7:46:28   
Vedica
Prijenos postova

IZVORNA PORUKA: slatkica23
zanima me dali je moguce ostat trudna ako sam imala menstruaciju?spolni odnos sam imala 1.8 a menstruaciju 9.8?i nakon menstruacije sam imala spolni odnos 19.8 i on je svršio u mene.e sad me zanima dali je moguce da sam ostala trudna sa ovim od 1.8?? stvar je u tome da ni ja nisam sigurna a decko od 19.8 je trazio da se dokaze ocinstvo i ja sam njega tuzila a najgore je od svega sta ako on nije otac mog djeteta... a ovaj od 1.8 kaze kako je siguran da nije svršio u mene...ako mi netko moze odgovoriti na ovo bila bi jako zahvalna


IZVORNA PORUKA: ena0002
Ja tebe jedva upratih sta si htjela da pitas . Ti si  samo ne znas kad si zatrudnila. Meni se cini da su tu sanse 50% i za jednog i za drugog.


IZVORNA PORUKA: slatkica23
ja sam se krivo izrazila..ispricavam se,ja sam rodila,nego me zanimalo dali postoji mogucnost da sam ostala trudna sa deckom sa kojim sam bila 1.8 pa nakon toga dobila menstruaciju.a sa ovim drugim sam bila vise puta a sa tim od 1.8 samo jednom pa sam malo zbunjena rodila sam 25.5.neznam sad ni sama cije je a tuzila sam ovog od 19.8


IZVORNA PORUKA: mamawannabe
Draga Slatkice,
Najsigurniji nacin da saznas ko je otac tvog djeteta je da obojica urade test na ocinstvo... Mislim da svo troje (i ti, i otac - a sto je najvaznije dijete), zasluzujete da znate istinu


IZVORNA PORUKA: Breskva
"Draga Slatkice,
Najsigurniji nacin da saznas ko je otac tvog djeteta je da obojica urade test na ocinstvo... Mislim da svo troje (i ti, i otac - a sto je najvaznije dijete), zasluzujete da znate istinu "

Evo žena ti fino odgovorila ne znam šta ti nije jasno...bit ćeš 100% sigurna kad urade test


IZVORNA PORUKA: slatkica23
znam ali stvar je u tome jer ni prvi ni drugi ne pristaju na dokazivanje ocinstva,ja sam nekako uvjerena da je dijete od ovog 19.8 jer mi je ovaj od 1.8 rekao da nije svršio u mene pa zato mislim da je nemoguce da je njegovo.a i tuzila sam ovog od 19.8 pa cemo vidjet..nadam se da nisam pogrijesila ako jesam  bit ce svega


IZVORNA PORUKA: _melina_
tu je sve moguce...
treba da znas da nekada ne treba da neko svrsi u tebe da bi ostala trudna i da je dovoljna plodna voda ...
u 90% slucajeva zena ostane trudna samo zahvaljujuci plodnoj vodi od muskarca sa kojim spava godinu dana i vise...


IZVORNA PORUKA: aazra
U slucaju da ovo ipak nije zezancija,
odnosno uzmimo hipoteticki da je sve ovo istina...Pa zar ne bi bilo u redu uraditi taj test cisto radi sebe i radi svog djeteta? Kada jednog dana pita ko mu je - ili ko joj je otac da ne dobije odgovor " Ne znam dijete - mozda je ovaj, a mozda je ipak onaj...."


IZVORNA PORUKA: slatkica23
znam ali ja sam samo jednom bila sa tim decko 1.8 a sa tim 19.8 sam bila vise puta i vise puta imala spolni odnos i za njega bas znam da je svršio u mene jer je htio dijete,a za tog od 1.8 nisam sigurna on kaze da nije a i koristili smo zastitu u nekom trenutku pa onda nismo


IZVORNA PORUKA: brzamala
Nazalost, moguce je da je dijete i od ovog prvog, a najbolji nacin da to saznas cure su vec objasnile. Ono sto meni nije jasno, i izvini na indiskreciji, je to sto je ovaj drugi htio dijete i svrsio u tebe, a sad ga tuzis. Skontala sam da ne zeli dijete...? Jos jednom se izvinjavam ako je suvise indiskretno, ne moras odgovoriti, ali eto, morala sam primijetiti...Svakakvih muskaraca, ni sami ne znaju sta hoce...Malo bi htjeli dijete, pa onda ne bi..


IZVORNA PORUKA: slatkica23
da taj drugi je svršio u mene taj sa kojim sam bila 19.8 i to vise puta.ne zeli dijete jer misli da nije njegovo ja sam zeznula stvar bila sa bivsim deckom pa poslije sa njim da ni sad sama nisam sigurna cije je a ako izgubim na sudu moze me on tuzit pa cu morat jos brdo love platit njemu za sve a i da je njegovo ne vjerujem da bi ga priznao jer se gospodin ozenio i ima dvoje djece


IZVORNA PORUKA: brzamala
Sad sam tek procitala tvoj prvi post, i iskreno da ti kazem, sumnjam da je ovaj od 1.8 otac...imala si poslije menstruaciju, a i prema doktorima nije....e, sad i sama znas da ti to ovdje niko ne moze sa sigurnoscu znati...sretno tebi, u svakom slucaju...


IZVORNA PORUKA: slatkica23
ma sve 5..nego mi je zbog toga jer ako nije otac moze trazit veliku lovu jer sam ga tuzila a nije otac djeteta..


IZVORNA PORUKA: Leva
Slatkice ne znam odakle tipkas ali po PZ BiH bi u slucaju da si pogrijesila morala platiti sudske troskove i troskove vjestacenja tj. DNA test. Najispravnije bi bilo da podneses tuzbu protiv obojice ili da porazgovaras sa svojim ginekologom o mogucnosti zaceca prije tog 18.
Sretno


IZVORNA PORUKA: slatkica23
iz rijeke..da imas pravo razgovarat cu sa ginekologom..a taj prvi ne zivi u rijeci vec u splitu..pa je problem a i on uporno tvrdi da nije otac i da je on siguran sto posto..


IZVORNA PORUKA: veeseelaa
slatkice23 držim ti fige da dijete bude onog muškarca koji je bolji čovjek i koji će djetetu biti otac a to što si tužila takozvanog 19.08 u slučaju da se ispostavi da on nije otac ko da će se on bakćati po sudu da bi tebi nešto love uzeo za "blam koji su mi priredila" u postupku dokazivanja očinstva
A i ako te tuži ne primaj sudske pozive a i pravosudje je u HR (mislim da si iz Hrvatske) jadno, dugo bi taj proces trajao.... toliko da bi on odustao, ne sekiraj se oko toga. SRETNO!


IZVORNA PORUKA: Leva
Slatkice moze on tvrditi sta god hoce! Popricaj sa ginekologom o tome koji bi od njih dvojice mogao biti otac i ako bude trebalo tuzi obojicu. Na kraju ces imati DNA test kao dokaz ocinstva koji niko nece moci pobiti! Ne slusaj previse ljude sta pricaju a da bi znala koliko sve kosta raspitaj se informativno kod nekog advokata. Samo zapamti jednu stvar: Dobrobit djeteta je najvaznija i ono ima pravo znati ko mu je otac bez obzira priznao on ocinstvo ili ne (sud ce ga natjerati da prizna).
Jos jednom puno srece


IZVORNA PORUKA: slatkica23
hvala ti,iskreno voljela bi da je od tog decka sa kojim sam bila 19.8 jer ovaj prvi nije iz rijeke a i nije bas dobar..ima dosta stvari koje mi kod njega smetaju..a taj drugi se ozenio i ima dvoje djece ja se nadam da je on otac nema veze iako se ozenio i to sve ali nije inace los covjek..vec sam ja zeznula stvar bila sa njim i sa bivsim a sad se moram mislit cije je..mada ovaj prvi kaze da je sto posto siguran da nije njegovo ali mali mi vise lici na njega nego na ovog drugog zato i jesam zbunjena


IZVORNA PORUKA: ledy blue
Jedini siguran nacin je dna test...a neznam kako bi te taj drugi mogao tuziti..imao je ''nezašticen odnos '' sa tobom i naravno da i jedno i drugo trebate preuzeti sve posljedice istog..
a ako te tjesi ..nisi sama ..znam za slucaj 7 potencijalnih oceva koji su morali da se testiraju ...pa eto kod tebe je bar sužen izbor..iako mislim da je ipak taj od 19.nekog..


IZVORNA PORUKA: slatkica23
da ali ne pristaje ni prvi ni drugi na to..a tog sa kojim sam bila 19 sam tuzila.ma stvar je u tome da se taj tip ozenio i sad ima dvoje djece pa je mozda zato rekao da nije otac djeteta..ali nisam mu ja kriva jer se isao zenit i radit djecu drugoj zeni. na kraju sam ja izvisila..a i ja sam na neki nacin kriva jer sam ga prevarila sa bivsim deckom..ali i neka zasluzio je..


IZVORNA PORUKA: lotos
draga moja zakon moze natjerati na test ocinstva..


IZVORNA PORUKA: Leva

Mene uzasno interesuje razvoj situacije. Izvini slatkice profesionalna deformacija
Ako si tog muskarca tuzila to je to. On na sudu moze dobrovoljno priznati ocinstvo ili ga sud moze "natjerati" na postupak vjestacenja tj. na to da uradi DNA. Ukoliko taj nalaz bude pzitivan on se proglasava ocem tvog djeteta bez obzira da li to on zeli ili ne. A sto se price o vantjelesnoj (tj. da je on neplodan) ona stoji jedino u slucaju da taj muskarac ima azospermiju tj. nema niti jedan spermatozoid u ejakulatu. Kao sto su ti sve zene rekle DNA test je jedino pravo rjesenje i za tvoju bebu i za tebe.



_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Test očinstva
22.9.2009 9:09:14   
Anoniman
Poslala sam ti slatkice PP

(odgovor članu Vedica)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Test očinstva
22.9.2009 9:28:25   
almai
auuuu pa ovdje kod tebe ima masa problema i stvarno si u nezavidnoj poziciji.To sto kazes neka si prevarila decka jer je i zasluzio,sama si sebi time zakomplikovala stvar i sada sama tu sjedis sa djetetom.Kao sto i ostale cure kazu je to da ti je jedino rijesenje DNA test.Uradi bar sa jednim od njih dvojice i onda ces biti 100% sigurna koji je od njih dvojice.

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Test očinstva
22.9.2009 9:31:55   
veeseelaa
ma namami ti jednog od njih u kuću, mlatni ga nečim po glavi i lijepo mu uzmeš krv za analizuuser posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 22.9.2009 9:32:36 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Test očinstva
22.9.2009 10:08:16   
Etna
cit "jer se gospodin ozenio i ima dvoje djece"
user posted image user posted image user posted image user posted image
halo... deder bona..lakše malo..
tko tu koga..meni sve ovo nekako user posted image   sumnjivo...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Test očinstva
22.9.2009 10:23:15   
Srculence
Ja sad ne znam jel se ovaj oženio ili bio oženjen jer odakle mu dvoje djece odjednomuser posted image heheheh.
Šalu na stranu...Uradi ti Dna test kao što i druge cure kažu.
Puno sreće i držim ti fige.


_____________________________

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Etna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Test očinstva
26.7.2013 21:30:09   
Anoniman
meni treba neki pravnik da mi malo razjasni dilemu ili neko ko je bio u sl situaciji.. hvala unaprijed.

naime, ja imam dijete,koje ima nepune dvije godine. ostala sam trudna u vezi,nismo bili ni u vanbracnoj zajednici.ostavila sam momka, navela svoje prezime djetetu i nisam navela ocu. no,medjutim,sad se sjetio da hoce da utvrdi ocinstvo. a ja ne zelim,iz svojih opravdanih razloga. jer on time smao zeli da me sprijeci da napustim drzavu. kako ja mogu da se odbranim od svega toga. da li moram da pristanem na vjestacenje i koje su posljedice ako ne pristanem?dalje,kako uospte to ide vjestacenje.da li moram ja da vodim dijete ili dajemo krv i ja i dijete i taj koji me tuzio. nadam se sto brzem odgovoru. hitno je!

(odgovor članu Srculence)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Test očinstva
26.7.2013 21:47:01   
Crnkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

meni treba neki pravnik da mi malo razjasni dilemu ili neko ko je bio u sl situaciji.. hvala unaprijed.

naime, ja imam dijete,koje ima nepune dvije godine. ostala sam trudna u vezi,nismo bili ni u vanbracnoj zajednici.ostavila sam momka, navela svoje prezime djetetu i nisam navela ocu. no,medjutim,sad se sjetio da hoce da utvrdi ocinstvo. a ja ne zelim,iz svojih opravdanih razloga. jer on time smao zeli da me sprijeci da napustim drzavu. kako ja mogu da se odbranim od svega toga. da li moram da pristanem na vjestacenje i koje su posljedice ako ne pristanem?dalje,kako uospte to ide vjestacenje.da li moram ja da vodim dijete ili dajemo krv i ja i dijete i taj koji me tuzio. nadam se sto brzem odgovoru. hitno je!

Mislim da on ima potpuno pravo da to traži od tebe i da zna da li je tvoj mališa i njegovo dijete,
da kasnije nebi snosila još gore posljedice,a to će se morat utvrđivati kad tad..



< Poruku je uredio Crnkica -- 26.7.2013 21:48:48 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Test očinstva
27.7.2013 14:05:29   
Isha
Ne morate davati krv, dnk se moze uzeti i brisom usta.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Test očinstva
27.7.2013 14:54:47   
animagical

IZVORNA PORUKA: Anoniman

meni treba neki pravnik da mi malo razjasni dilemu ili neko ko je bio u sl situaciji.. hvala unaprijed.

naime, ja imam dijete,koje ima nepune dvije godine. ostala sam trudna u vezi,nismo bili ni u vanbracnoj zajednici.ostavila sam momka, navela svoje prezime djetetu i nisam navela ocu. no,medjutim,sad se sjetio da hoce da utvrdi ocinstvo. a ja ne zelim,iz svojih opravdanih razloga. jer on time smao zeli da me sprijeci da napustim drzavu. kako ja mogu da se odbranim od svega toga. da li moram da pristanem na vjestacenje i koje su posljedice ako ne pristanem?dalje,kako uospte to ide vjestacenje.da li moram ja da vodim dijete ili dajemo krv i ja i dijete i taj koji me tuzio. nadam se sto brzem odgovoru. hitno je!

im pravo na tuzbu,ali samo u slucaju nedobijanja saglasnosti na priznanje i to u roku od jedne godine od prijema obavjestenja o nedobijanju pristanka na priznanje.on ne mozu tuziti da bi utvrdio ocinstvo, ako prije toga nije bio spreman da prizna dijete, pa tuzi zapravo da se u postupku utvrdi da li je zaista otac.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Test očinstva
27.7.2013 23:06:17   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: animagical


IZVORNA PORUKA: Anoniman

meni treba neki pravnik da mi malo razjasni dilemu ili neko ko je bio u sl situaciji.. hvala unaprijed.

naime, ja imam dijete,koje ima nepune dvije godine. ostala sam trudna u vezi,nismo bili ni u vanbracnoj zajednici.ostavila sam momka, navela svoje prezime djetetu i nisam navela ocu. no,medjutim,sad se sjetio da hoce da utvrdi ocinstvo. a ja ne zelim,iz svojih opravdanih razloga. jer on time smao zeli da me sprijeci da napustim drzavu. kako ja mogu da se odbranim od svega toga. da li moram da pristanem na vjestacenje i koje su posljedice ako ne pristanem?dalje,kako uospte to ide vjestacenje.da li moram ja da vodim dijete ili dajemo krv i ja i dijete i taj koji me tuzio. nadam se sto brzem odgovoru. hitno je!

im pravo na tuzbu,ali samo u slucaju nedobijanja saglasnosti na priznanje i to u roku od jedne godine od prijema obavjestenja o nedobijanju pristanka na priznanje.on ne mozu tuziti da bi utvrdio ocinstvo, ako prije toga nije bio spreman da prizna dijete, pa tuzi zapravo da se u postupku utvrdi da li je zaista otac.



Zar tebe nije organ starateljstva upozorio na poslijedice toga sto nisi navela ko je moguci otac dijeteta?
Ako nisi navela nikoga, pa ni njega, on ima pravo do 18 godine da ustane tuzbom, a isto pravo ima i tvoje dijete.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *