|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 13:42:30   
proud mom
drage mame, ponekad imam osjećajda su grudi prazne a beba gladna, traži da doji... najiskrenije rečeno srce me zaboli kad mi se to desi...
ima li iko ko je prošao kroz ovo ružno iskustvo da mi da neki savjet ili pak da mi kaže čime i kako da povećam količinu mlijeka u dojkama... čisto mi ne pada na pamet da bebaču uvodim nadohranu ili bilo što slično s obzirom da mu je tek dva mjeseca i pet dana... ali se isto tako bojim da mi ne nestane mlijeka pa da moram... user posted image
podijelite svoje iskustvo i znanje samnom i usrečite i mene i bebicu...


< Poruku je uredio proud mom -- 13.7.2008 13:43:32 >


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 14:21:07   
Nemirna
Jel ti se čini da su ti grudi prazne ili stvarno jesu? Je li bas mlijeka nema ni kad probas izmusti? Ukoliko ti se samo cini da nema mlijeka, samo ti bebu pusti da ona cucla.. makar ti se cinilo da nista ne guta. Beba svojim sisanjem govori mozgu da joj treba još i on će se potrudit da za sljedeci podoj "stvori" vise mlijeka... sto beba manje sisa manje se mlijeka stvara... tako procitah. Ja nemam s tim problema, kod mene je suprotno. Probaj piti dosta soka od jabuke, meni on bas poveca kolicinu mlijeka... mada to nije trajno rjesenje. Probaj s izmuzanjem nakon sto beba zavrsi dojenje.

_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 15:46:32   
suncan_dan
Kao sto sam na jednu temu odgovorila, da ne mogu da dojim, jer nemam nimalo milijka.Al sam uz pratnju doktora i babica sve probali da bi imala milijeka.evo sta su mi oni govorili, i sta smo probali: Naravno da bude milijeko kvalitetno, treba mama da se zdravo hrani (voce,Povrce) da bi moglo da mlijeko nadode piti vodu, vodu i jos jednom vodu! I sta je jos vazno, da se beba uvijek redovno stavlja i ako neizlazi nista, jer nama ide informacija onda u mozag, da nema dovoljno milijeka, a dajos treba, znaci nas mozag onda pokrene produkciju milijeka.Neznam da li dojis preko noci, ako ne onda navij sat da ti zvoni svako 2-3 sata i onda stavi bebu ili ako ti je zao da je budis onda uzmi pumpicu i izmuzi.Nadam se da ce ti ovo pomoc, jer znam kako se osijecas,, bas mi je zao.

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 16:05:01   
suncan_dan
A sad mi je jos par stvari palo na pamet user posted image gledaj da nisi pod stresom, opusti se i sijedi se negdije gdije ti je udobno da se ne zatezes.Dali ti je mozda grudnjak uzak.nosi grudnjake koji nisu premali, bolje je veci ili nikakav user posted image A sta mozes isto uradit je da prije nego sto dojis bebanu, da ugrijes grudi sa toplom krpico, ili sa femom ( ja sam sa femom radila, posto je jednostavnije i nemoze da se ohladi) probala sam prvo sa krpicom, al za 30 sekundi se krpica ohladi, akod fema imam konstantnu toplinu.Sta mozes isto probat je da bebu na razlicite tehnike dojis, naprimijer, da se legnes, a ona pored tebe, ili ispd ruke (bebine nozice idu nazad, ili ona standardna. pozz

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 18:28:47   
proud mom
hvala vam puno drage moje... svakako ste mi puno pomogle svim ovim savjetima... inače konzumiram i puno vode, i sok od jabuke, čak i crveni luk jer mi rekoše da je i on pravo dobar za nadolaženje mlijeka... bebu dojim u raznoraznim položajima, kako gdje imam komociju, iako mi je ležeći najdraži položaj... ali stres... e vidiš.... to bi moglo biti... ovih dana sam baš nešto rastrešena i u nekim brigama... vidiš, to bi moglo biti to... e sad, kako na to uticati... problem se ne može jednostavno ukloniti i reći da sad nije pravo vrijeme....

vama žene svakako puuuuno hvala... sigurna sam da će nešto od ovog što ste mi savjetovale i upaliti...

puuuusaaaaa svima...


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kako povećati količinu mlijeka
13.7.2008 22:13:00   
triplemama
Noćni podoji povećavaju produkciju mlijeka.
Može biti da ti se regulisala ponuda i potražnje pa ti sada grudi izgledaju prazno, a u stvari nisu.

Samo ti doji čim beba traži, a poslije podoja možeš i malo izmusti da povećaš produkciju. Supe i kompot su ti super.

SRETNO

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 9:55:54   
Amrino
Ukoliko beba sisa kad god zatrazi (cak i ako samo dudla siku bez da guta). Ukoliko joj se ne daje nista sem dojenja (znaci NE cajevi i NE voda)- a beba redovno piski (iskljucivo dojena beba moze biti bez stolice i do 10 dana- i to je sasvim normalno- treba se pratiti piski li) i ne place mnogo- znaci da imas sasvim dovoljno mlijeka. Prazne dojke ili nemogucnost da izdojis mlijeko ne znace da nema mlijeka. Dojke su napuhane i nabrekle uglavnom na pocetku kada se laktacija jos nije uspostavila (tj. mlijeka ima previse) a poslije kada se uspostavi ritam dojenja - nama izgleda kao da su ispuhale- a mlijeko se pravi dok ga beba sisa...
Postoje zene koje nikada nisu mogle izmusti ni kap mlijeka- a uspjesno doje godinama. To sto ti ne vidis mlijeko ne znaci da ga nema. Majke su previse opterecene kolicinom, mililtrima...sve bi nesto da mjere i da znaju KOLIKO je beba poruckila...To je isto kad da vas neko pita "Koliko vam grama hrane treba da bi utolili glad?" Naravno da niko ne zna odgovor na to pitanje---ne mjerimo ni sebi hranu- pa zasto bi bebama?


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 10:38:27   
Nemirna
Moja susjeda je prekjuce ostala bez mlijeka... Stariji sin joj se razbolio, ona rodila prije deset dana, sva je sretna bila sto doji... Nasekirala se valjda sto se malecki razbolio i mlijeko je jednostavno presjeklo... user posted image
Meni je to tesko shvatit... da li je neko od vas cuo za tako neki slucaj i da li je moguce vratiti mlijeko? Mozda je samo trenutno to ili šta... Ja sam joj govorila da ona i dalje stavlja bebu da doji, možda se mlijeko vrati...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 12:16:36   
triplemama
Nermina meni se to desilo, ali stvarno.

Kada je Emir imao 15-ak dana moja Melika je dobila jaku temperaturu. Muž je bio na putu, a ja sama kod kuće. Oko ponoći kada sam Meliki dala sirup, stavila joj obloge i vidjela da gori otišla sam Emiru jer je bio gladan i plakao. On prihvati dojku i odma počne da vrišti. Na drugoj isto tako. Vidim da nešto nije uredu pa pokušam da stisnem da vidim šta je sa mlijekom, kad ni kapi, ali stvarno ni na jednoj ni na drugoj ni kapi.
Uhvatila me panika, beba plače, Melika gori a ja neznam šta mu dati da jede i tada sam mu dala čaja i on je zaspao jedno 2 sata. U tom je i Meliki spala temperatura i sledeći podoj je bio normalan.
Kada je neka teža situacija zna potrajati i po par dana. Za to vrijeme bebi davati dojku redovno prije dohrane pa mlijeko opet nadođe.
Samo reci susjedi da daje bebi da doji i da se pokuša smiriti i bide uporna mlijeko će SIGURNO OPET NADOĆI .

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 12:21:56   
makana
relaktacija je pojam koji ovdje kod nas izgleda uopšte ne pije vode
ako je moguće da žena poslije mjesec ili više (zbog operacije ili bilo kog drugog razloga zbog kojeg mora da prestane da dojI) PONOVO počne da doji svoju bebu, zašto onda nije moguće poslije nekoliko dana ili dan ili više sati?
upornost i dosljednost user posted image


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 14:24:16   
triplemama
Tačno makana, sa mnom je u bolnici ležala jedna žena koja je mogla ali nije htjela relaktaciju poslije samo 7 dana, a dijete alergičar user posted image . Ali to i nije prava relaktacija, poslije samo nekoliko dana, to je ustvari nastavak dojenja. 
Kada majke svoju usvojenu djecu mogu dojiti ako se pripreme  kako ne bih mogle one koje su ih rodile. 

< Poruku je uredio triplemama -- 14.7.2008 14:28:29 >


_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 15:35:23   
lejlašh
Za bolje mlijeko pijte Divku, stvarno pali, dobar je i sok od jabuke, kao i čajevi za dojilje.
A relaktacija bi trebala a se normalno uspostavi, samo treba biti uporan i ne odustajati odmah. Ja sam čula starinski recept- ako ti iznenada nestane mlijeka iz bilo kojeg razloga, treba dobro pošećeriti veliku čašu vode i popiti naiskap. Ne znam da li pali, ali vrijedi pokušati.
Sretno

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kako povećati količinu mlijeka
14.7.2008 21:29:19   
Amrino
Samo jos da dodam da je jako bitna i psiha odnosno volja i zelja da se doji.
Ne znam desava li se vama- ali meni npr. mlijeko pocne curiti cim cujem neko dijete kako place...Valjda se javi u tom trenutku onaj majcinski intinkt ili nesto sl. Takodje sam negdje procitala da se potrebno skoncentrisati kada se izdajate pumpicom- zazmiriti i misliti na svoju bebu kako doji...Volja, zelja i upornost su kljucni faktori za dojenje....laktaciju, relaktaciju i sve sto se toga tice. Sve se moze kada se hoce. Tacno je da s mlijeko moze vratiti i nakon mjeseci...a kamoli dana.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kako povećati količinu mlijeka
15.7.2008 23:50:02   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: proud mom

drage mame, ponekad imam osjećajda su grudi prazne a beba gladna, traži da doji... najiskrenije rečeno srce me zaboli kad mi se to desi...
ima li iko ko je prošao kroz ovo ružno iskustvo da mi da neki savjet ili pak da mi kaže čime i kako da povećam količinu mlijeka u dojkama... čisto mi ne pada na pamet da bebaču uvodim nadohranu ili bilo što slično s obzirom da mu je tek dva mjeseca i pet dana...




Vrijedi ti sve što je napisala Semi23, pa da to ne ponavljam. A ovo sam boldirala jer ti maleni upravo sada ima skok u razvoju i češće će ti tražiti da dojiš. Ti ga samo stavljaj na grudi kada god traži i ne brini se, u grudima uvijek ima mlijeka. Pusti ga da sisa, i osjetit ćeš nakon par minuta letdown - kako je mlijeko krenulo.
Nikakva ti hrana neće pomoći ako beba ne sisa. Zato samo opušteno.
Ako su ti grudi prazne, odnosno više nisu nabrekle, to ti je znak da si na dobrom putu i da uspješno dojiš. Ponuda i potražnja su izbalansirane.

Nakon podoja probaj istisnuti mlijeko iz te dojke do kraja i onda na prazno pumpaj još barem 5 minuta time daješ signal mozgu da treba veća količina mlijeka. Prazna dojka se brže puni nego poluprazna.

Probaj više odmarati, a stres moraš eliminisati.

Sretno.

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kako povećati količinu mlijeka
17.7.2008 22:26:07   
Lulu_
divka je super stvar ali sam je  toliko pila da je nisam vise mogla smisliti a laktacija mi je vise nego losa. tako da sam probavala sve redom dok mi jedna zenica sa sela nije rekla da probam kompot piti. i zaputim se ja u konzum nakupujem svega od suhog voca anans,kruska,mango,papaya ma svasta (nije ni skupo , uzmete svega 100 gr.,cimeta i vanilinog secera po kasiku) napravim to i popijem navecer dvije solje za caj tog kompota...kada sam ujutru ustala user posted image  kao pamela anderson , mogla sam podojit sav odjel sa novorodjencadima u bolnici. i kada je naomih jela ostalo je jos i ja pumpicu i udri po pumpici,izdojim ostatak i od tad to radim svako jutro i sad naomih ima uvijek vise mlijeka nego sto moze popit a ja imam rezervu kada je hocu ostaviti negdje ali pazite ako je beba u vasem odsustvu popila 150ml. mlijeka vi to morate dodatno izvuci inace ce se ta kolicina prestat proizvodit. eh tako sam ja sa kompotom se usrecila a kad mi je dosadio probala sam novu varijaciju a kad mi je i to dosadila udarila sam po divki io sve tako user posted image

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kako povećati količinu mlijeka
28.7.2008 14:18:36   
Romali
Proud mom,meni je pomagao sok od ananasa, nemam pojma kako sam nadošla na to, ali sam odjednom primjetila kad ga pijem da mlijeka ima puno više. Mame su ti isto rekle:kompoti, supa na telećoj koljenici, puuuno vode i izdajanje barem ponekad,a najvažnije stalno stavljanje bebe na dojku.

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kako povećati količinu mlijeka
28.7.2008 22:09:06   
boogy woogy
Slazem sa svim sto je ovdje navedeno. Niko nije naveo bezalkoholno pivo!! Ja svaku vece, kad bebac zaspe, istusiram se toplom vodom da se opustim i razmeksam grudi i popijem jednu 0% bezalkoholnu pivu. Vitamin B5 utice na zenske hormone i nevjerovatno smiruje (pogresna je predodzba da alk. smiruje covjeka u pivi).

Evo sta sam ja jos procitala i ova info. mi je bila zlata vrijedna u najtezim trenucima dojenja:

"Treba znati, da ce svaka mama imati dovoljno mlijeka za svoje dijete, jasno ako zeli dojiti.  No cesto problemi nastaju u samom pocetku, upravo iz straha, da mlijeka nema dosta i da je dijete gladno.  Strah, kao i bilo koji drugi stres dovode do smanjenog lucenja hormona oksitocina (njegova funkcija nije proizvodnja mlijeka nego njegova distribucija, izbacivanje mlijeka iz miljecne zlijezde.) Nije tocno, kako se obicno vjeruje, da stres inhibira stvaranje mlijeka.   Mlijeka ima u obilju, samo se ne moze izluciti jer je blokiran oksitocin. Vazno je to shvatiti jer upravo onda kada izgleda da nema mlijeka, valja inzistirati na dojenju! Kako? Stavljanjem djeteta na prsa sto cesce ili izdajanjem."

Takodjer, bitno je znati: "Dojke nisu rezervoar za mlijeko, nego ga stalno proizvode i za vrijeme podoja!" (izvor: mag. za trudnice i roditelje "Beba" br. 194, str.14 Lipanj 2008)

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kako povećati količinu mlijeka
28.7.2008 22:13:05   
nesanica
ananas za povecanje kolicine mlijekauser posted image ja znam iz iskustva da ananas nije bas ni malo pogodan za bebice. ja sam ne znajuci popila sok i bilo je lose za bebu. doduse sve su bebe ralicite. ono sto sve babice i pedijatri savjetuju jeste prvo i osnovno sto cesce stavljati bebu na grudi i da dojilja unosi dovoljno tecnosti u svoj organizam, pa bilo to kroz sokove, caj, kompote, supu ali svi kazu da je voda ipak najbolja.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kako povećati količinu mlijeka
28.7.2008 22:58:27   
majabaja
joooooooooooooooooooooooooooooooooooj
kako uspostaviti dovoljan priliv mlijeka? nekada mi se ucini da ide nabolje, a vec sutra moj malecki mahnito prihvata flasicu poslije dojenja.  pojede 60 ili 90 ml)
ne znam, da nisam pogrijesila sto sam mu dodavala u prvom mjesecu, istina, to su bile male kolicine, cca 35 ml, nekad 1 dnevno, nekad nijednom. Imali smo i pauze od 5-6 dana sa iskljucivim dojenjem, u tom periodu je napredovao taman koliko je i trebao, cak i malkice vise. ali je stalno plakao i htio da bude na siki.
zaista nisam znala da ce mi dojenje biti veca muka od citave trudnoce i poroda. user posted image

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kako povećati količinu mlijeka
28.7.2008 23:22:04   
boogy woogy
Majobajo, bebama dojenje je vise od hrane. To sto bebe traze da su na siki znaci da trazi tvoju blizinu, utjehu, mazenje. Sisanje bebe umiruje. Kazes da je bilo po 5-6 dana da je iskljucivo dojio! Zasto ne probas opet?! Mlijeka ce biti. Moje misljenje je da ti ta flasica ne treba, dok god dajes bebi siku kad kod on to trazi. Dojenje moze zaista biti pravi uzitak, ali sve krece iz tvoje glave.user posted image

(odgovor članu majabaja)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kako povećati količinu mlijeka
4.8.2008 16:50:54   
Vizionarka
IZVORNA PORUKA: majabaja

joooooooooooooooooooooooooooooooooooj
kako uspostaviti dovoljan priliv mlijeka? nekada mi se ucini da ide nabolje, a vec sutra moj malecki mahnito prihvata flasicu poslije dojenja.  pojede 60 ili 90 ml)
ne znam, da nisam pogrijesila sto sam mu dodavala u prvom mjesecu, istina, to su bile male kolicine, cca 35 ml, nekad 1 dnevno, nekad nijednom. Imali smo i pauze od 5-6 dana sa iskljucivim dojenjem, u tom periodu je napredovao taman koliko je i trebao, cak i malkice vise. ali je stalno plakao i htio da bude na siki.
zaista nisam znala da ce mi dojenje biti veca muka od citave trudnoce i poroda. user posted image



Kod mene je bilo identichno ovako na pochetku, a ovo shto ti je napisala boogy woogy u komentaru je isto meni rekla moja doktorica i slijedeci njene upute uspjeli smo u dojenju. Koristila sam i pumpicu za izdajanje. Kako sam shvatila iz svog a i tudjih primjera- presudna je upornost.
Sretno!

_____________________________

Moli kao da djelovanje nije dovoljno.
Radi kao da molitva nije dovoljna.

(odgovor članu majabaja)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kako povećati količinu mlijeka
24.10.2008 11:13:11   
idana_85
IZVORNA PORUKA: majabaja

joooooooooooooooooooooooooooooooooooj
kako uspostaviti dovoljan priliv mlijeka? nekada mi se ucini da ide nabolje, a vec sutra moj malecki mahnito prihvata flasicu poslije dojenja.  pojede 60 ili 90 ml)
ne znam, da nisam pogrijesila sto sam mu dodavala u prvom mjesecu, istina, to su bile male kolicine, cca 35 ml, nekad 1 dnevno, nekad nijednom. Imali smo i pauze od 5-6 dana sa iskljucivim dojenjem, u tom periodu je napredovao taman koliko je i trebao, cak i malkice vise. ali je stalno plakao i htio da bude na siki.
zaista nisam znala da ce mi dojenje biti veca muka od citave trudnoce i poroda. user posted image



I meni je ista stvar. Jedan dan ga fino dojim,drugi belaj. Oko 4h po podne pojede sve i hoce jos, drzim ga satima na dojci,on malo gucne,kad nestane zaspe, nakon min se probudi,nema nista,on nervozan...i ja budem jos gora. Na kraju sta cu,dam mu dohranu kasicicom i sve placem, srce mi se cijepa, sve me zivo boli od pomisli da jede onu hapicu,jos kad pomislim na kineske bebe.
Ubijam se pijuci pivo, jeduci luk, slatko, kompota pijem litrima.....nekad upali, preksinoc dojke vise bolile kolko se mlijeka skupilo,sinoc nemozes ni kapi iscijediti, ja vise izludih.....


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu majabaja)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kako povećati količinu mlijeka
24.10.2008 11:48:34   
bezelye
Vidim nisam sama, ima nas jos sa istim problemom user posted image
Nema sta nisam probala. Erenu ce aBd iduce sedmice napuniti 4 mjeseca ali jos uvijek kuburimo sa kolicinom mlijeka. Nekada mu treba samo 1 dopuna u toku dana i to nakon podoja 90 ml da ga prodje nervoza i huja, i onda opet na siku 2-3 minute i njemu se okice zatvaraju. U prosjeku mu dajem 2 puta dnevno, ali evo sinoc nije htio zaspati dok nije dobio 4-tu user posted image

Vidim cesto se spominje skok u razvoju. Moze li, molim vas, neka mama koja to zna da nam napise kada su ti skokovi pa da se ne sekiram sto on trazi vise nego inace.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: kako povećati količinu mlijeka
24.10.2008 11:52:34   
Romali
3.i 6. dan, 3.i 6. sedmica, 3.i 6. mjesec, odnosno nekad tokom tog mjeseca. Mada ima odstupanja, nama se nije uvijek poklapalo s ovom matematikomuser posted image

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: kako povećati količinu mlijeka
24.10.2008 12:00:16   
medavi
E bas tada sa 4 mjeseca je i moj hari poceo da trazi vise!
stim da je do tad izvuce jednu a vec kad se priblizio 4. mjesecu onda je trebalo obje da se najede
kako trebauser posted image ja sam imala dosta mlijeka ali mali tako slatkohran i bio je bucauser posted image
da su mu obje bile tamam. Znaci nisam ih dohranjivala, kasnije su poceli sa krutom hranom i tako....
vec sa godinom migli su da pojedu citav tanjir variva i krisku kruha( dojili su do 9 mjeseci kasnije jedan mjesec prelazno mlijeko hipp a onda medolino mada su vise voljeli samo mlijeko.)ja da dodam jos da kad su poceli jesti
krutu hranu sve su manje trazili podoj i tako da su sami prestali sa 9 mjeseci- jednostavno nisu vise htjeli a i meni je mlijeko se povuklo tako uporedo kako su oni manje dojili!


< Poruku je uredio medavi -- 24.10.2008 12:02:48 >


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *