|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   upala sinusa
27.1.2012 14:35:15   
damma
imam problem s upalom sinusa. inace me cesto prati upala sinusa, al sad je malo gore no inace. glava me je uvijek od toga bolila, a sad me bole i arkade oko nosa, dotaknut ne smijem, zubi u gornjoj vilici isto. pijem gelomyrtol, mozda jos nije pocelo djelovanje. parim se na kadulji, masiram nekom mascu. cure mi uvijek u grlo, tako da i nisu zacepljeni. da odem dr, ni on mi nece rijesiti problem, isla sam i dosad pa nista. kontam uzet lincocin nebil me on smirio. ako imate iskustva sa sinusima pisite...

_____________________________

2004.
2008.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: upala sinusa
27.1.2012 14:45:03   
henna ze
mislim da ipak trebaš tražiti uputnicu za orl...od ljekara opšte prakse..s obzirom da dugo vučeš upalu..mislim da ti liconcin baš i neće pomoći..
i sama se patim sa sinusima..samo kod mene je pravo komplikovana situacija..
mislim da trebaš posjetiti orl..ili uraditi neki snimak koji bi ukazao na to zbog čega imaš upale...
ja sam sinoć cijelu noć sjedila jer nisam mogla da legnem i spavam..gripozna sam..curi ko iz slavine..al da je samo to..slijeva mi se niz grlo i zstane na pola..imam osjećaj da ću se ugušiti..jedino sam tako sjedeći mogla zaspati sat- dva---

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: upala sinusa
27.1.2012 14:46:11   
Malenaoduvijek
damma
ja sam imala dva puta ciste na sinusima,a korijen sestice mi je u jednom sinusu i stvorio mi se takav proces da sam mislila da cu da crknem,tada sam prvi i posljednji put popila lexilium jer mi nista nije pomagalo.

ja sam isla kod dr geze i on mi je davao prilicno jaku terapiju,a i linkocin sam pila ali ga nisam podnosila pa sam prekinula.

a sinuse trebas snimiti da vidis da nemas i ti neku cistu ili nesto slicno posebno ako ti se tao cesto desava.

a meni su rekli da ne grijem nego da stavljam hladan oblog na obraz (jer je kod mene bio zub u pitanju) a pariti ni slucajno.


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: upala sinusa
27.1.2012 14:48:47   
damma
i meni uvijek curi niz grlo, tako da moram stalno pit tecnost da mi to ne bi zastajalo. a gore od svega mi je desne i zubi vjeruj. ionako nosim protezu, imam problem sa zglobom, vilicnim, pa kad me desni bole sva utrnem. elem glava mi je sva utrnuta.
sto se tice orl, draga moja dok oni mene naruce i dok obavim svu proceduru mogu i umrijet nedaj boze. zdravstvo je 0

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: upala sinusa
27.1.2012 14:50:02   
damma
snimala sam ja prije mozda godinu dana, upala ceone strane, lijeve. sad je otisla i na desnu stranu.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: upala sinusa
27.1.2012 14:55:00   
henna ze
a znam draga..evo ja počela ganjati papire za MRI..pa dok sve to izganjam..dok snimim..dok opet izganjam odluke za tuzlu..užas...
ja ne volim uzimati antibiotike..mrzim ih..svu me rasture....
ja imam mukokele u sfenodinim sinusima..i ništa im ne mogu

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: upala sinusa
28.1.2012 0:30:02   
Anoniman
redovno "tusiranje "  nosa  pomaze isto


user posted image

iz iskustva pisem , pokusaj osecaces se lakse

(odgovor članu henna ze)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: upala sinusa
28.1.2012 9:32:31   
damma
a jel ima u nasim apotekama da se kupi? ja sam na TK.

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: upala sinusa
28.1.2012 16:42:40   
maja78 RR
Ja sam imala hronicnu upalu sinusa, i govorili su mio pariti ni slucajno. uspjela sam smiriti je zadnjih godina.

Moj ti je savjet da odes do orl ali i da slikas, jer mom bratu su prije par mjeseci otkrili cistu na sinusu, i radi te ciste je bas sad u bolnici, operisao je pocetkom sedmice. Kazu da je bila prepuna gnoja. Stalno je imao upale koje su to prouzrokovale.
Zato obavezno snimi jer vidis koliko te jako boli.

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: upala sinusa
28.1.2012 23:05:06   
Apotekarka
Kod sinusa mi je najbolje pmogao klacid sr popila sam tone antibiotika prosl godine radi sinusa jedini mi pomogao...Hb ove godine se smirilo,

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: upala sinusa
28.1.2012 23:32:08   
animagical
ja sam zadnju upalu imala na pocetku trudnoce, osim antibiotika puno mi je pomogla mast za sinuse iz matija apoteka...probaj!user posted image bukvalno sam plakala,sageta hodala, nisam mogla glavu podici, niti se puno nageti naprijed od bola i pritiska...kod mene je i krv isla na nos nakon par  dana...nisam slikala jer sam bila trudna...

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: upala sinusa
17.5.2012 9:31:17   
Alma_27
je li neko od vas probao obloge od svedske grencice za sinuse? kojeg proizvodjaca ste uzele?

citala sam o svedskoj grencici ovih dana i, koliko je hvale za sve i svasta, mozda bismo mogle i otvoriti posebnu temu za tu tinkturu.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: upala sinusa
17.5.2012 9:41:35   
Lulu_08
Meni je za upalu sinusa (a imadoh hronicnu upalu uz hospitalizaciju prije 2 god i stalnu podloznost) najbolja preventiva - cim se prehladim krece svakodnevno ispiranje sa rhinohorn-om, tako se ne zacepe i ostanu prohodni i to je to.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: upala sinusa
4.11.2012 17:52:07   
zdravisinusi
O sinusima je mnogo pisano, nije objašnjeno čemu točno služe, ali kad se poremeti funkcija sinusa dolazi do velikih problema. Moje je mišljenje da sinusi prvenstveno služe za zagrijavanje udahnutog zraka koji odlazi u pluća. Danas živimo u takvom okruženju da nismo u mogućnosti samostalno odabrati okolinu radnih i životnih uvjeta, tako smo izloženi raznim vanjskim utjecajima koji štete našem zdravlju. Zbog svega toga dolazi do raznih upala i infekcija. Najviše su izloženi dišni kanali koji su posebno osjetljivi zbog toga što su obloženi nježnom sluznicom. Kad dođe do upale sluznice posljedice mogu biti jako teške jer su mnoge bolesti posljedica upale sluznice (sinusitis, rinitis, astma pa čak i želučane tegobe ). Nije poznato koji su glavni uzroci upale sinusa međutim prema nekim teorijama upala je virusna, pa prema tome antibiotici mogu biti kontraproduktivni jer mogu uništiti i dobre bakterije u organizmu. Kad se upali sluznica u sinusima javljaju se mnoge teorije o uzrocima kao: peludne alergije, grinje, loši uvjeti stanovanja i sl. Međutim kad se malo bolje sagleda u prošlom stoljeću nije bilo tako drastičnih slučajeva iako su životni uvjeti bili malo slabiji nego danas, teže upale javljaju se već kod male djece. Vjerojatno je razlog tome što se nekad živjelo u zdravijem okruženju, međutim što je tu je i treba se prilagoditi novim uvjetima stoga sam mišljenja da se navedeni zdravstveni problemi moraju riješiti isključivo na prirodan način.
Na prirodan način navodim zato što sam i sam imao velike probleme upaljenih sinusa i sluznice koje sam riješio pripravkom na bazi meda, šećera i bilja.  Od početka ove godine pomogao sam mnogima od male djece do starijih, to znam zbog toga što je dosta osoba potvrdilo da više nemaju zdravstvene probleme koje su imale ( glavobolje, curenje iz nosa, otežano disanje,povraćanje, spavanje u sjedećem položaju i još dosta toga što je teško opisati u nekoliko riječi
zdravisinusi@gmail.com

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: upala sinusa
9.1.2013 15:00:59   
dijete prirode
Pozdrav svima!

Već godinama nemam probleme sa sinusima. Posljednja afera je okončana extra strenght Sudafed Sinus Relief Gel Capsules. Popila sam možda par komada kada su sline počele izlaziti u tako nenormalnim količinama, to je trajalo dva dana, zabezeknula sam se "gdje sve to stalo", i otada više nikad. Da li su navedene kapsule bile presudne ne znam, ali možete pokušati. Kupljene su u Americi, a možda se mogu naći u američkom px-u na butmiru.

Inače, sada je tačno godinu dana da nisam bila prehlađena. Za sve je krivo pranje nosa ili "neti" - ajurvedski recept za održavanje higijene nosa (ajurveđani vole sve da operu :).
To u praksi izgleda ovako - kihnem dvaput, ili osjetim ono peckanje u nosu ili stezanje u grlu koje obično nagovještava početak prehlade, i već se bacam na "pranje". U činiju za salatu naspem tople vode, umiješam pola kašike soli, zagnjurim nos i usta tako da mi voda dođe do očiju, odnosno toliko da je nos potpuno potopljen i da nigdje ne može proći vazduh. tako zagnjurena napravim grlom pokret kao da vučem sok na slamku, nekakav suvi "cug" nazovimo, čime se voda povuče u nos. Isprva je teško savladati strah od pečenja vode u nosu, ali je bol od kojeg strahujemo posljedica mješavine vode i vazduha na sluznici nosa (fora oko sila osmoze), dok sama voda u nosu zapravo ne boli, čak prija. Čak i ako vam iz prvog pokušaja ne uspije, to vode to uđe u nos će isprati sluzokožu, razbarušiti sitne dlačice u nosu koje filtriraju nečistoće, isprati usisane baje, a nakon toga će vam osjećaj u nosu biti kao poslije šetnje po planinskom vazduhu. Ako vam pak uspije pobijediti grč i uvući vodu do samog korijena nosa, ona će se spustiti niz grlo u usta, čime ste napravili jedan "krug" i praktično oprali ulaz u respiratorni sistem. Uradite to par puta, uvuci, pljuni, uvuci, pljuni, uvuci, pljuni - i infekcija neće imati priliku da se spusti na grlo, dušnik ili pluća.

Tradicionalno se za ovo koristi tzv. "neti pot", mali čajnik "za u nozrdvu", glava se nagne na stranu, i voda sipa u jednu nozdrvu, a nakon što dođe do korijena nosa gdje se nozdrve spajaju, izlazi na drugu. na taj način nikad ne pređe granicu nosa i ne spusti se u grlo i usta. Vidjela sam da AQUA MARIS sada nudi tu posudicu uz svoj maštoviti proizvod - vodu posoljenu morskom solju. Planirala sam kupiti taj čajnik, ali nema potrebe, volim isprati i grlo i usta. Ovo vam preporučujem jer ne samo da više ne patim od sinusa, već me zaobilazi i obična prehlada, a sve praktično za dž i bez štetnih posljedica karakterističnih za vještačke lijekove.

Na temi o jastucima sam postavila post o vuni, ljudi su često alergični na nešto u jastuku (vrstu punjenja, grinje, prašinu), pa i tome treba razmisliti.

Nadam se da će vam nešto od ovoga biti od koristi!

(odgovor članu zdravisinusi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: upala sinusa
9.1.2013 21:00:41   
salmy
Dijete prirode ti nam ovdje dodjes ko Hecimuser posted image

ne kontam te Titami? ni na jednoj temi nisam skuzila

da spavamo na vuni,da prestanemo jesti mesouser posted image itd....

(odgovor članu dijete prirode)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: upala sinusa
9.1.2013 21:14:06   
dijete prirode
:)

razumijem šta hoćeš reći.

i sama se često pitam kako od onakve mejnstrim koke postah ovakav hipik i alternativac!

a možda "dok muka do kraja ne pritisne" imamo luksuz da ne kontamo, i da vjerujemo svakom sem sebi i zdravom razumu...

sreća u mojim nesrećama je to što rješenja uvijek ispadnu nešto prirodno, jeftino i logično. nešto svima dostupno. zaista, ništa fensi i rezervisano za odabrane.
to nije popularno, znam, i nekome zvuči šašavo, znam...ali mene leđa više ne bole, što i vama želim! :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: upala sinusa
11.3.2013 12:51:36   
Miracle*3
Meni od sinusa trni desna strana lica, prije dva mjeseca trebala ici slikati, dr mi dala pogresnu uputnicu i nikad vise da odem. Od sinoc sam na antibioticima. U glavi kao da ce mi bomba puci :(

(odgovor članu dijete prirode)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: upala sinusa
28.7.2016 16:55:15   
alilad55
https://www.facebook.com/lijecenje.sinusa/videos/982648468515078/
KAŽITE SEBI !!!
Dosta je više problema sa sinusima i sinusnim infekcijama.
Koristite ove čudotvorne kapi na prirodnoj bazi i uljepšajte svoj život.

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *