|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Provjereni trikovi za mršavljenje
31.1.2010 2:45:22   
Amelaa RR
Evo posto sam sad u fazi djetiranja...i aktivnog vjezbanja u teretani da bih pospjesila svoje mrsanje, cackala sam po netu i trazila trikove koji su provjereni u mrsavljenju. Pa reko red je da ovo i s vama podjelim

Trikovi za koje, možda, niste čuli, ali da djeluju – djeluju!

1. Pristavite čajnik. Zeleni čaj (poznat i po snažnom antikanceroznom dejstvu) tjera metabolizam da sagori više kalorija, tvrde istraživači Medicinskog fakulteta „Bejlor” iz Hjustona.

2. Izaberite cerealije. - Hladne cerealije s obranim mlijekom za doručak ili kao zamjena za ručak ili večeru povećavaju učinak dijete, pokazuju istraživanja. Muškarci i žene koji su učestvovali u studiji gubili su prosječno tri kilograma za 15 dana.

3. Razmislite o kiriki-buteru.
- Namirnice bogate mononezasićenim mastima (uključujuči koštunjavo voće, kikiriki-buter, maslinovo ulje i avokado) pomažu vam u održavanju težine, pokazala su istraživanja u Ženskoj bolnici u Bostonu. Istraživači su proučavali 103 gojazne osobe koje su bile podjeljene u dve grupe. Jedna je držala posnu dijetu sa svega 20% kalorija iz masti; druga je 35% kalorija dobijala iz masti, uglavnom mononezasićenih. Iako su obje grupe prve godine u prosjeku gubile pet i po kilograma, samo su one iz takozvanog „kikiriki-buter programa” uspjele da sačuvaju stečenu vitkost 18 mjeseci ili duže.

4. Pijuckajte. – Stručnjaci ne propuštaju priliku da istaknu koliko je važno piti vodu koja uvijek mora da vam bude pri ruci. Evo pouzdanog metoda: pijte tečnost sa svakim obrokom i držite flašu sa vodom uvijek pored sebe kako u toku dana ne biste zaboravili da se napijete, kaže dr Kimberli Glen, dijetolog bolnice „Nortsajd” u Atlanti. Ispijanjem vode izbjegavate grešku da žeđ zamjenite za glad.

5. Nađite vremena za vježbe. – „Otkako sam odlazak u teretanu unijela u rokovnik, redovno idem tamo i odlično se osjećam”, kaže 37-godišnja Pam Silvestri, poslovna žena iz Dalasa koja je prošle godine izgubila osam kilograma. „Seansa vježbanja mi je važna kao i svaki drugi poslovni sastanak”.

6. Jedite manje i sporije.
– Namirnice koje sadrže mnogo vode ili vlakana brzo napune stomak, kažu istraživači s Univerziteta u Pensilvaniji. To znači da ćete pojesti manje omleta sa spanaćem nego obične kajgane.

7. Ne zaboravite na mliječne proizvode. – Posni mliječni proizvodi spadaju u najbolje namirnice za regulisanje tjelesne težine, tvrde istraživači s Univerziteta u Čikagu koji su dvije godine ispitivali grupu žena. One koje su unosile preporučenu dnevnu dozu kalcijuma (1.000 mg) i jele manje od 1.900 kalorija dnevno gubile su u prosjeku tri kilograma, dok su se žene koje su uzimale istu količinu kalorija, ali manje kalcijuma, ugojile. Istraživači smatraju da kalcijum topi uskladišteno salo.

8. Mijenjajte jutarnje navike. - Poslovna žena iz Bostona Šeri Moskovic zamijenila je svakodnevnu jutarnju kafu sa šlagom za veliku šolju čaja bez mlijeka. „Vikendom i dalje sebe častim velikom kafom, ali tokom nedjelje istu količinu kofeina unosim sa čajem, bez dodavanja masti ili kalorija”. Samom promjenom jutarnjeg napitka, smanjila je oko 250 kalorija nedjeljno.

9. Vlakna su vam najvažnija.
– „Doručak je pravo mjesto za prvu „ratu” od ukupno 30 grama vlakana, koliko iznosi dnevna potreba”, kaže dr Kimberli Glen. „Najbolje je da to budu vlaknima bogate integralne žitarice ili hljeb koji stvaraju produženi osjećaj sitosti”.

10. Šema je 30-40-30. – Studija Univerziteta u Ilinoisu otkriva da su gojazne žene koje su unosile 1.700 kalorija, po sistemu 30% proteina, 40% ugljenih hidrata i 30% masti, gubile 18% više sala od onih koje su uzimale isti broj kalorija, ali veći procenat ugljenih hidrata.

11. Obogaćujte obroke proteinima.
– Svaki obrok ili užina trebalo bi da sadrže proteine kao što su pileće bijelo meso, riba, kikiriki-buter ili posni sir, napominje doktorka Glen. „Proteini usporavaju varenje, pa se duže osjećate siti”, kaže ona.

12. Polovinu tanjira čuvajte za povrće. – Povećanjem unosa povrća (kategorija sa najmanje kalorija) automatski smanjujete i unos kalorija. „Umjesto jedne, dobro bi bilo da za svaki obrok imate dvije vrste povrća”, savjetuje stručnjak za ishranu u njujorškoj bolnici „Ruzvelt” dr Keti Nonas. Drugu polovinu tanjira treba da zauzmu jednaki dijelovi proteina i skroba”.

13. Izbjegavajte visokokolaročne napitke. – „U limenki sode ili voćnog soka ima približno devet kesica šećera i gotovo 150 kalorija”, kaže dr Neti Levin. Voćne pjene, „šejkovi” i „obogaćene” kafe često sadrže 250 do 500 kalorija, ne računajući šlag.

14. Mali teg za bolju kondiciju. – Ako teg od jednog kilograma (trakom ili lastišem) pričvrstite za daljinski upravljač, uradićete zgodnu malu vježbu svaki put kad ga podignete, kaže doktorka Nonas. Mijenjajući kanale, ljudi dižu teg više puta ili ustaju da prošetaju s njim po sobi. Teg vas, u stvari, tjera da ustajete i da se krećete”.

15. Zakon „ petice”. – „Jedite pet minuta, a onda odložite viljušku i sagledajte situaciju”, kaže Don Džekson,
nutricionista i profesor fitnesa „Instituta za Þellness” u Čikagu. „Razmislite da li ste uključili „automatskog pilota” ili uživate u svakom zalogaju. Mnogo puta ste već siti, ali i dalje jedete jer vas od djetinjstva uče da se ništa ne ostavlja u tanjiru. Poželjno bi, međutim, bilo da ostavite bar pet zalogaja.

16. Ograničite alkohol.
– Boni Litman je advokat u Njujorku i često izlazi. „Vikendom dosta pijem i kasno večeravam”, kaže ona. „Da stvar bude gore, bliska prijateljica stanuje na istom spratu, ona mi je noćni partner za jelo. Sad sam na strogoj dijeti – izgubila sam 15 kilograma otkako sam promjenila jelovnik – i samo povremeno častim sebe čašom vina ili hamburgerom”.

17. Postavite kuhinjsku rampu
. – Ako padate u iskušenje da i posle večere „posjećujete” frižider, pregradite kuhinjska vrata ljepljivom trakom – u visini očiju, predlaže doktorka Nonas. I dodaje da je to jedini način da spriječite gomilanje kalorija od kasnih noćnih užina. „Traka na vratima vas podsjeća da se ne treba vraćati u kuhinju. Ne znači da ne smijete, ali sigurno ćete dva puta razmisliti”.

18. Dragocjeni osveživač daha.
– Zavarava čulo ukusa da ste dovoljno jeli, kaže dr Andrea Placman, šef programa ishrane u njujorškom „Sport klubu”. „Sve što osvježava, uključujući mentol za prijatan dah, žvakaću gumu ili pastu za zube, šalje mozgu signal da je večera završena”, kaže ona. „Pošto vam ukus obroka više nije u ustima, ne žudite za hranom koju ste upravo pojeli”.

19. Pametne užine.
– Gledajte da vam pri ruci uvijek budu „bezopasne” užine kao što su grožđe, suhe smokve, badem, jabuke ili herbalni čajevi sa medom. Možete se služiti, sigurni da nećete pretjerati, kaže kompjuterski stručnjak Silandra Bartlet, koja je za kratko vrijeme izgubila osam kilograma.

20. Sačekajte da osjetite glad. – „Ne preduzimam ništa protv gladi sve dok stomak ne počne da krči. Ponekad, kad me glad uhvati kasno noću, shvatim da uopšte nisam gladna kao što sam mislila”, kaže menadžer Amanda Kašmen koja je za dva mjeseca skinula pet kilograma. „Treba, dakle, staviti prst na čelo i razmisliti, a ne odmah trčati u kuhinju i tražiti hranu”.

izvor: UniSex Magazin

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 31.1.2010 2:50:52 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Provjereni trikovi za mršavljenje
31.1.2010 2:54:19   
D_K
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

2. Izaberite cerealije. - Hladne cerealije s obranim mlijekom za doručak ili kao zamjena za ručak ili večeru povećavaju učinak dijete, pokazuju istraživanja. Muškarci i žene koji su učestvovali u studiji gubili su prosječno tri kilograma za 15 dana.


taman kontam sta da gricnem u ovim ranim satima user posted image user posted image .. hvala na inspiraciji - bolje nego ono drugo sto sam kontala a to je sema 50 - 50 (50 % ugljikohidrata i 50 % masti - to je nesto za bolji san u mene :))

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Provjereni trikovi za mršavljenje
31.1.2010 2:56:44   
Amelaa RR
Kraljica mojaa....joj kod tebe to nesto pravo dobra kombinacija...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Znas li ti kakav provjeren trik ono da ti je neka kona rekla???user posted image

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Provjereni trikovi za mršavljenje
31.1.2010 3:13:04   
D_K
bolje da ti to ne preporucujem.. dosla mi jedna kona koja je inace malo punija i kaze jedem samo jabuku navece i stvarno malo smrsala. kad kaze ona smrsala 5 kila. od tada prosla godina a ona se razvalila ko trokrilni - valjda od jabuke jadnica ogladni.. zato je najbolje vidjeti sta tebi odgovara.
sad zaozbilje - meni najbolje odgovara da jedem sve ali manje obroke i vise puta (kuca pored puta pa moze i vise puta) a ti nadji sebi neki ritam za zivota (pa makar kao i kod mene - ako ti je kuca pored puta)..

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *