|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   hypospadia
21.7.2008 21:09:11   
ruža
Drage moje mame, imam bebicu od 15 dana i rođen je sa dijagnozom hypospadia (rupica na penisu nije na sredini nego spuštena). user posted image Da li je neka od vas imala ovakav problem sa vašim dečkićem ili ste čule za nekoga ko je imao ovakav problem i kako ga je riješio?Jako sam zabrinuta jer su mi rekli da će morati na operaciju a česte su i komplikacije kasnije tokom seksualnog života. Molim vas ako imate kakve informacije javite mi.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: hypospadia
23.7.2008 11:18:34   
ElmaB
Draga Ruzo!

Sin moje prijateljice je imao isti problem, i zaista ostranjen je hirurski i to jos dok je bio skroz mali. Operacija je kratko trajala i dijete je bilo u bolnici dva dana. Nakon toga nikada vise nije imao nikakvih problema. Zato, razgovaj sa dr, pa ako je operacija jedini nacin, odluci se za to jer ce mu kasnije biti bolje!

Sretno i veliki pozdrav!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: hypospadia
5.8.2008 13:01:48   
ruža
Elma hvala na poruci, nisam stigla prije da ti zahvalim. Izgleda da ovo nije čest problem pa i nemam više poruka. Za koju sedmicu idemo kod dječijeg hirurga pa ćemo vidjeti šta če on predložiti, a ako je operacija jedino rješenje onda ćemo i pristati, samo da bebici bude bolje i da poslije nema nikakvih problema. Još jednom hvala.

(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: hypospadia
5.8.2008 15:30:20   
ElmaB
Ako si iz Sarajeva otidji kod profesora Sase Dizdarevica. On je jedan od najboljih djecijih hirurga. Nalazi se na Grbavici u ulici Behdzeta Mutavelica!

Pozdrav!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: hypospadia
6.8.2008 15:34:50   
ruža
Iz Tuzle sam, ali ću svakako imati u vidu i tog dr ako mi se ovi ovdje ne svide. Hvala
POZZZ

(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: hypospadia
29.5.2009 22:05:24   
Wolf
Definicija
Hipospadija je prirođeni poremećaj razvoja muškog spolno-mokraćnog sustava kod koje se vanjski otvor mokraćne cijevi ne nalazi na vrhu penisa. Taj se otvor može nalaziti bilo gdje od baze do površine penisa. Često je prisutna i zakrivljenost penisa te postoji povezanost s drugim anomalijama mokraćnog sustava i interseksualnošću.
Mokraćna cijev
Mokraćna cijev (urethra) dio je mokraćno-spolnog sustava muškarca koja se normalno otvara na vrhu penisa, a služi za odvođenje mokraće i sjemena.
Nazivlje
Latinski naziv: hypospadia
Engleski naziv: hypospadia
Učestalost
Hipospadija je najčšća prirođena anomalija mokraćne cijevi i javlja se kod 1:300 - 1: 500 muške novorođenčadi.
Uzrok
Hipospadija nastaje kad izostane spajanje dvaju mokraćnih nabora u embrionalnom životu. Bolest se recesivno nasljeđuje s preskakanjem nekih generacija. Smatra se kako su važni i vanjski čimbenici koji djeluju u određenom trenutku razvoja djeteta, ali oni još nisu identificirani.
Podjela
Na prednjoj strani penisa često se nalazi vezivni tračak, chorda ili korda. Kod jako razvijene korde otvor mokraćne cijevi može biti jako blizu glavića penisa, ali se nakon operacijskog odstranjenja korde spušta nisko dolje na penis. Stoga se prema položaju otvora nakon odstranjenja korde razlikuju skupine hipospadija. Opisano je 11 vrsta hipospadija (Cembel). Prema mjestu otvora mokraćne cijevi osnovni oblici su:
Anteriorna (prednja) hipospadija
Najčešće se nalazi, čak u 70% slučajeva, a dijeli se na ove podskupine:
- glanularna - otvor je na donjoj površini glavića penisa
- koronalna - otvor se nalazi u brazdi između glavića i tijela penisa
- anteriorna penilna - otvor je u prednjoj donjoj trećini penisa
Srednja hipospadija
Otvor mokraćne cijevi je u srednjoj trećini penisa. Rjeđe se nalazi; kod 10% slučajeva.
Posteriorna (stražnja) hipospadija
Nalazi se kod 20% slučajeva, a dijeli se na:
- posteriorna penilna - otvor na stražnjoj trećini penisa
- penoskrotalna - otvor pri bazi penisa (10-15%)
- skrotalna - otvor mokraćne cijevi nalazi se u mošnji
- perinealna - otvor se nalazi na međici, području između mošnji i čmara (5%)
Simptomi
Otvor mokraćne cijevi ne nalazi se na vrhu penisa. Često postoji nepravilan prepucij, kožica koja prekriva glavić penisa. Frenulum obično nedostaje. Glavić s prednje strane može imati oblik ploče. Penis može biti savijen prema sprijeda (curvatura penis). Mogu postojati različiti stupnjevi poremećaja građe spužvastog tijela, vezivnih ploča, kože i drugih dijelova penisa.
Hipospadija i druge malformacije
Hipospadiju u 10 - 33% mogu pratiti udružene regionalne (kriptorhizam 15%) ili udaljene anomalije. Uz nju se često javljaju bubrežne abnormalnosti kao što su dvostruki bubreg na jednoj strani (ren duplex) i smještaj bubrega izvan normalnog mjesta (bubrežna ektopija). Ponekad je mošnja nepotpuno oblikovana te se može sastojati od više vrećica i režnjeva sa strane ili oko penisa. Kriptorhizam (nespušteni testis) čest je osobito kad je spolno-mokraćni sustav nepotpuno oblikovan.
Hipospadija i interseksualnost
Interseksualni poremećaj nastaje kad dijete koje je genetski muško ili žensko razvije karakteristike suprotnog spola zbog kromosomskog ili hormonskog poremećaja. Tada se obično razvija dvosmisleno spolovilo. Kod dječaka koji imaju hipospadiju i nespušten testis veća je vjerojatnost postojanja interseksualnosti. Svaka je hipospadija oblik muškog pseudo-hermafroditizma, odnosno pseudo-dvospolnosti.

Dijagnoza
Samim pregledom spolovila može se postaviti dijagnoza hipospadije,ma dodatnim pretragama ispituje se mokraćno-spolni sustav i prisutnost dodatnih poremećaja građe.
Diferencijalna dijagnoza
Slika nalik hipospadiji javlja s ekad postoji:
- prirođeno kratka mokraćna cijev
- ˝hipospadija bez hipospadije˝, stanje koje se još naziva nepotpuna hipospadija

Liječenje
Većina slučajeva hipospadija nalazi se na glaviću penisa ili naboru između glavića i tijela penisa pa se liječenje provodi u estetske svrhe, ako se uopće provodi. Ako je otvor na nekom drugom mjestu liječenje je nužno kako bi se omogućilo mokrenje u stojećem položaju, normalan oblik penisa te pravilno odlaganje spermija tijekom spolnog odnosa što je nužno za postizanje trudnoće.
Liječenje je potrebno započeti u dobi od 6-18 mjeseci, najviše zbog psiholoških razloga, a ponekad i zbog oštećene funkcije ili nemogućnosti mokrenja stojećki.
Hipospadija se u većini slučajeva može liječiti rekonstruktivnom kirurgijom. Postoji više kirurških tehnika.
Kirurški se zahvat obično radi u dobi između 6 mjeseci i 2 godine. Blaži poremećaji mogu se riješiti odjednom, a teži iz dva dijela:
1. odstranjenje vezivne trake (korde) čime se ispravlja penis te otvaranje ili širenje otvora ako je potrebno
2. nakon 3-12 mjeseci od prve operacije provodi se operacijsko oblikovanje mokraćne cijevi tako da otvor dođe na vrh glavića penisa. Mokraćna cijev se oblikuje najčešće od kože prepucija penisa pa stoga nakon rođenja nije preporučljivo raditi obrezivanje. Tu operaciju treba obaviti poslije treće godine, a svakako prije polaska u školu.
Tijekom korekcije i rekonstrukcije postavlja se kateter kroz koji izlazi mokraća.
Ponekad, bez obzira na razlog, kirurško liječenje se ne provede kod djece pa se treba izvesti u odrasloj dobi. Principi su slični, a najveći problem nakon operacije znaju biti erekcije koje osim što su bolne mogu uzrokovati i pucanje šavova te ugroziti uspjeh operacije. Zbog toga je nakon kirurškog zahvata važno dati sredstva koja će spriječiti bol i erekcije.
Komplikacije
Operacijske komplikacije uključuju rizik od anestezije, krvarenja, infekcije, oštećenja spužvastog tijela i opskrbe krvlju što može kasnije utjecati na erekciju. Nakon operacije se znaju razvijaju fistule, patološke komunikacije kroz koje izlazi mokraća. Naknadno se može javiti suženje mokraćne cijevi.

(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: hypospadia
1.6.2009 11:45:43   
baby
Drage moje nisam vidjela da ovdje ima tema Hypospadia pa sam se javila na temi sunet muskog djeteta
Moja dva djecaka imaju hypospadij stim daje kod jednog u pitanju samo kozica na glavicu a kod drugog je isto tako spustena nize pa ce morat radit operativni zahvat i .Ja sam juce bila kod djecijeg hirurga  naseg cuvenog Dr. Kukolja . Rekao mi je da dodjem kad navrse godinu dana da se tad moze to da uradi
Jako me je strah kako ce sve ovo proc oko operacije i oporavak


_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu Wolf)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: hypospadia
1.6.2009 12:44:58   
juni
Djecak od moje rodice je nedavno operisan, i njemu su rekli da se saceka da napuni godinu kako bi mu uradili operaciju. Sve je super proslo pa da vas ohrabrim, bit ce to uredu!

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: hypospadia
1.6.2009 13:52:07   
baby
Hvala draga Juni vjeruj mi da mi treba par ohrabrujucih rijeci jer sam od juce u depresiji, al opet kazem hvala Allahu pa je samo to pa nije nista gore jer gore od goreg ima

_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: hypospadia
10.7.2009 13:21:57   
Wolf
i moj maleni je operisan prije 10 dana i usput smo uradili sunet, sve je proslo super cak su nas isti dan pustili iz bolnice

_____________________________

mamino pile Rijad 28.09.2007

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: hypospadia
21.8.2009 12:51:56   
Amrino
baby- evo teme- nije izbrisana!

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Wolf)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: hypospadia
21.8.2009 12:59:35   
Amrino
Evo mog posta sa one teme o sunecenju:

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

IZVORNA PORUKA: baby

drage moje moram i ja da se javim na ovaoj temi
Mi imamo mali problem sto se tice suneta ,posto su moji djecaci rodjeni tako receno osuneceni , imaju vrlo malo koze za odsjec mi necemo radit klasicni sunet vec operativni zahvat ,posto to malo koze nije estetski lijepo pa ce samo malo doraditi tu kozicu , al pored toga imaju i Hypospaij , kanalici za pisu i spermu mi je kod Hamze razdvojene pa ce morat ta dva kanalica da spoje .To se jedino moze daradi  tacno sa godinu dana  .Malo me je strah i tuzna sam, nadamse da ce opeacija da protekne u naboljem redu . Moj bebac  ce morati 12 dana da lezi u bolnici zavezan i strasno mi je samo pomislit na to a i sto cemo biti razdvojeni


Draga baby- ja bih ti toplo preporucila doktora Dizdarevic Salahudina! On je sef djecije hirurgije koliko znam a strucnjak je za sve oko cune...Narocito ga hvale za rjesavanje problema hypospadije. Ima privatnu ordinaciju na Grbavici a evo ti brojevi telefona ako hoces da ga kontaktiras ( 033 614672
061157609
061486811). Ljudi mu dolaze sa svih strana jer je zaista veliki strucnjak! Ako nista mozes se konsultovati.




_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: hypospadia
21.8.2009 13:04:40   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Evo mog posta sa one teme o sunecenju:

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

IZVORNA PORUKA: baby

drage moje moram i ja da se javim na ovaoj temi
Mi imamo mali problem sto se tice suneta ,posto su moji djecaci rodjeni tako receno osuneceni , imaju vrlo malo koze za odsjec mi necemo radit klasicni sunet vec operativni zahvat ,posto to malo koze nije estetski lijepo pa ce samo malo doraditi tu kozicu , al pored toga imaju i Hypospaij , kanalici za pisu i spermu mi je kod Hamze razdvojene pa ce morat ta dva kanalica da spoje .To se jedino moze daradi  tacno sa godinu dana  .Malo me je strah i tuzna sam, nadamse da ce opeacija da protekne u naboljem redu . Moj bebac  ce morati 12 dana da lezi u bolnici zavezan i strasno mi je samo pomislit na to a i sto cemo biti razdvojeni


Draga baby- ja bih ti toplo preporucila doktora Dizdarevic Salahudina! On je sef djecije hirurgije koliko znam a strucnjak je za sve oko cune...Narocito ga hvale za rjesavanje problema hypospadije. Ima privatnu ordinaciju na Grbavici a evo ti brojevi telefona ako hoces da ga kontaktiras ( 033 614672
061157609
061486811). Ljudi mu dolaze sa svih strana jer je zaista veliki strucnjak! Ako nista mozes se konsultovati.




ja sam malog kod njega sunetila-sve je bilo dobro

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: hypospadia
21.8.2009 13:14:34   
baby
Oposti Amrino izgubljena sam u zadnje vrijeme al nisam vidjela da ima znam da je bila na ovoj temi Zdravlje bebe

Hvala ti za informaciju oko Dr sigurno cu ga kontaktirat , tako bih voljela ovo sve prespavat , al moram biti jaka ya svoju djecu jer ima sad trebam .
Necete vjerovat odemo mi na pregled ovdje kod nasih Dr. u Ze i oni meni kazu eto Hamza mora na operaciju a imran nemora jer kao kod njega nije taj neki veci oblik . kad smo trebali u Saajevo na pregled i da vidimo to kad ce biti operacija povedemo i Imrana snama nisam ga imala gdje ostavit .
Poslije pregleda Hamze MM pita Dr. da pregleda malo i Imrana cisto radi sigurnosti i ispostavi se da mora i on i sad dupla briga gore u bolnici . Dace Bog da sve to izdrzimo

_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: hypospadia
21.8.2009 14:24:46   
Amrino
Ma polako zeno...Pretpostavljam kako se osjecas. I ja sam bila u bunilu kada smo sunetili Hamzu a poslije suneta nam je dr. rekao da ima kao "uvucen" penis pa smo zbog toga isli kod Dizdarevica. On je na Grbavici...malo je zavuceno ali kad smo mi nasli od prve i vi cete. Bude li trebalo pomoci oko toga- javi se. Doktor je stvarno divan i sam nam je pricao koliko mu djece - vec odrasle dolazi i kako je teze kada se problem ne rijesi na vrijeme. Kod nas hvala Bogu nije bilo nista i sve je ok a covjek nam cak nije htio ni naplatiti pregled iako smo insistirali!
On radi operacije i u toj privatnoj klinici, kako nam je rekao pa sad ne znam kako to hoda. Mozda ne bi bilo lose da ga probate uganjati gore na Kosevu (on je gore sef djecije hirurgije koliko ja znam) da bi ti osiguranje pokrilo. U svakom slucaju ja bih ti preporucila da se s njim konsultujes!
Sretno i glavu gore! Bice ti mnoooogo lakse kada se i ti problemcici rijese. Bolje sada nego poslije!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: hypospadia
21.8.2009 14:43:39   
plava72
Moj mali je operisao hipospadiju sa 3 godine,
operacija se radi u totalnoj anesteziji i smatra se kao
jedna od lakših .Međutim problem je što poslije moraš trenirati
dijete na mokrenje da bi profunkcionisao novi kanal a to je teško sa djetetom
od 1 godine .Ja sam da vam iskreno kažem bila totalno sluđena dok je sve to trajalo (nebi da plašim nekoga ,nismo svi isti) trebala sam djetetu zabraniti mokriti 2 h najmanje a nesmije proći 4 h a da ne mokri.Poslije operacije ide se na bužiranje te nove rupice oko 15 dana.Ispočetka svaki drugi dan pa rjeđe.Za hipospadiju je karakteristično da ne uspije iz prvi put ili da procuri i stara rupica pa se mora sve iz početka.A najgore od svega što dijete poslije operacije leži svezanih ruku i nogu 7dana.Bolje da znate kakav je postupak nego da odete nespremne kao ja i nikako ne ostavljajte dijete samo u bolnici.

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: hypospadia
21.8.2009 14:47:15   
plava72
Nemoj te sunetiti dijete prije operacije,dr.-i iskoriste tu kožicu
za operaciju a ujedno i osunete kad rade hipospadiju

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: hypospadia
1.9.2009 9:44:33   
baby
Plava72 hvala na infomacijama i savjetima mnogo si me ohrabrila, voljela bih da mi kazes sta mi treba za bolnicu , djeci dali tebaju pidamice ili sta vec treba bas nesto neznam sta da nosim , da nenosim gluposti


Pusaa

_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: hypospadia
1.9.2009 10:05:04   
plava72
Draga baby ponesi ti njima pidžamice ,morju nešto obući dok čekaju na red
poslije operacije donji dio ne daju obući.Pampers ti treba da bude pod guzom radi stolice, treba da piju dosta tečnosti poslije operacije,jesti mogu šta žele
isto i piti jer kad sam ja pitala dr.šta mi dijete smije jesti i piti on je rekao sve,valjda pošto je vanjska operacija.Ne znam šta bi ti više rekla ,pitaj ako te još šta zanima,sretno

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: hypospadia
1.9.2009 17:35:42   
baby
Ok ponjecu ja njima po jednu pidjamicu flasice pelene kasikice , majica dugih i kratkih rukava i sebi pidjamu .
Jos me nesto interesuje ,mene su narucili 7.9. hocel on odmah taj dan biti operisan ili ce sutradan , da mu nedajem puno hrane noc prije i ujuto jel tako za svaki slucaj

_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: hypospadia
1.9.2009 17:58:19   
plava72
Nama je rečeno da budemo u bolnici oko 7 ,30 h
i taj dan su ga i operisali oko 10,30 h ,djecu uzimaju po
starini, najprije idu najmlađi ,moj je bio treći po redu. Mi smo bili
u Tuzli i svakog utorka i četvrtka kad se rade operacije bude po jedna hipospadija tako da znaš da to nije nešto rijetko.Još nešto ,djeca mogu podnijeti ono što je nama odraslima nezamislivo,kad su meni rekli (6.dan) da eto dijete može ustati i malo prošetati čim je ustao moj sinčić reče "mama odoh ja leći u krevetić "što znači da mu nije teško palo ležanje a meni cijelo vrijeme bilo žao što ne može ustati

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: hypospadia
1.9.2009 18:02:52   
plava72
zaboravila sam ti reći i mom su rekli da ne jede i ne pije
od 12 h naveče ,to je za sve operacije isto ,radi anestezije

_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: hypospadia
1.9.2009 19:05:39   
baby
Plava 72 hvala ti puno tako si mi pomogla , i ja cu njima tu noc ukinut obrok za svaki slucaj

Ljubim te puno za ove informacije bas sam bila u briziuser posted image

_____________________________

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: hypospadia
1.9.2009 19:23:14   
Swatkish
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Ma polako zeno...Pretpostavljam kako se osjecas. I ja sam bila u bunilu kada smo sunetili Hamzu a poslije suneta nam je dr. rekao da ima kao "uvucen" penis pa smo zbog toga isli kod Dizdarevica. On je na Grbavici...malo je zavuceno ali kad smo mi nasli od prve i vi cete. Bude li trebalo pomoci oko toga- javi se. Doktor je stvarno divan i sam nam je pricao koliko mu djece - vec odrasle dolazi i kako je teze kada se problem ne rijesi na vrijeme. Kod nas hvala Bogu nije bilo nista i sve je ok a covjek nam cak nije htio ni naplatiti pregled iako smo insistirali!




Amrino RR, izvini sto te opet citiram, ali me interesuje ovaj boldirani dio. Moja prijateljica ima malca, kojem je skoro 2 godine. ([pisala sam ovo vec na jednoj temi, ne sjecam se sad tacno kojoj.) Imao je uvucenu chunu, govorili su mu da ce se vratiti u normalu, i zaista jeste. Medjutim, kao onaj kanalic, izmedju chune i kozice (ne znam kako bih ti objasnila) se kao spojio, i pedijatar joj uvijek govori da ce sa rastom djeteta sve doci na svoje.
Jel kod tvog djecaka sta radjeno, i sta ti je Dr.Dizdarevis rekao?
Hvala user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: hypospadia
1.9.2009 20:59:27   
plava72
Baby mila nema na čemu,samo hrabro ,
ovo će proći i sve će biti kao prije.Tebi i tvojim dječacima
šaljem jedan veliki user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *