|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Samostalan odlazak u školu
11.2.2009 23:22:49   
NANICA
Hvala vam puno objema ali valjda cu nesto skontati i mozda vas opet pitati user posted image . Da zlo bude vece ili ne, ja sam je vec ispisala iz vrtica jer je u dva mjeseca imala dva puta streptokoku, sarlah i stafilokoku (negdje sam pisala, tema vrtici da se ne ponavljam) Morala sam je ispisati jer stvarno ne mogu gatati hoce li donijeti nesto iz vrtica kada se porodim. Tako da u Augustu kad pocnem raditi moram je ili vratiti u vrtic ili naci i njoj i user posted image  nekoga da ih cuva. MM ima lude smjene tako da cuvanje u mom stanu ne bi bilo opcija. Moja mama ne moze uskociti jer nije ovdje a svekrva koja je i cuvala malenu do 3. godine je tesko bolesna.
Ma mi smo vam jedna HAPPY FAMILLY user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Samostalan odlazak u školu
11.2.2009 23:29:45   
Anoniman
Ako te išta tješi i mi smo HF user posted image . Počela je čuvati teta sa 11 mjeseci, pa vrtić sa 2,5 god. Donijela salmonelu izvrtića user posted image  koja je trajala 7 mjeseci, pa angina, temperature..... o Bože kad se samo sjetim. A moja mama i svekrva mlade, svekrva sada ima 45 god., mama neki dan napunila 50 god. Obje radno aktivne. Sad cirkus, produženi radi do 17:00 a ja do 16:30 pa sa stupa žurim po MM pa onda knap stignemo po nju jer učiteljice neće ni minute duže da ostanu. Samo molim Boga da se gdje ne zapucam sa autom od žurbe....

Ma ako se opredjeliš da je ne šalješ, možeš je opet upisat u vrtić, mislim da to nije problem....
Helem, nek nam je svima Bog na pomoći!!!

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Samostalan odlazak u školu
28.6.2010 22:42:26   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: NANICA

Moja kcerka treba ove godine poci u skolu. Uslovno receno nema ni jednu ulicu za preci ali vjerujte ja vec dugo, dugo razmisljam o tome sta da radim. Vodit cemo je svakako ali koliko ne znam (mm takodjer ima cudne smjene, ja se sada trebam poroditi, kad ona podje u skolu ja pocinjem raditi a user posted image  od 6 mjeseci trebam nekome ostaviti na cuvanje). Posebno sto se svasta desava; vidim da neki roditelji vode vec veliku djecu (moja kolegice je sina vodila i u petom razredu) upravo iz razloga sto se svasta desava.
Sve u svemu veselo user posted image user posted image user posted image user posted image

sin mi je cuvala zena koja ga je vodila i dovodila iz skole,jer sam radila.kada je krenuo u 5 razred ja sam bila kuci pa sam ga vodila a on se sam vracao kuci,od polugodista je isao sam mada smo kad je druga smjena mi isli po njega jer jemrak tada

_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Samostalan odlazak u školu
28.6.2010 22:55:17   
Anoniman
Ja sam skroz zaboravila na ovu temu user posted image  (a ja je otvorila) i danima razmišljam šta dalje.....
S je išla u produženi boravak i tokom II razreda. Evo od septembra polazi u III razred i ja sam opet u dilemi šta sada user posted image  Produženi ili je osamostaliti da ide i vraća se sama user posted image  Tako me strah saobraćaja, trenutka nepažnje..... uh user posted image  Počet ćemo uskoro vježbati odlazak i povratak pa ću odvagati šta i kako.....

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Samostalan odlazak u školu
29.6.2010 2:49:57   
veeseelaa
ja neznam šta je ovo sa današnjom djecom? il možda roditeljima? ja sam od I razreda sama išla u školu, jedno vrijeme i autobusom dvije stanice, i ako nisam znala da čitam doooobroo sam bila naučena da skontam koji autobus vozi do škole (znala sam ćirilicu a na busu je natpis bio latinicom napisan)
Ovo danas sve naopako, nadam se da će kod mene biti drugačije s malenom, trudit ću se maximalno da bude samostalna kao i njena mama dabomeuser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 29.6.2010 2:51:39 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Samostalan odlazak u školu
29.6.2010 2:57:13   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja se naježim kada pomislim na to da će moja Hana iduće godine u školu.
Nema šanse da ide sama, tako da smo mi sve bliže misli da je upišemo u privatnu školu prva tri razreda, a onda prebacimo u ovu blizu stana.

Inače, ta škola je malo skuplja od plaćanja produženog boravka.


super rješenjeuser posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Samostalan odlazak u školu
29.6.2010 9:55:27   
Anoniman
Joj draga vesela i ja sam sa sestrom, koja je 13 mj. starija od mene išla sama u školu koja je bila prilično udaljena ali niti je bilo ovoliko saobraćaja niti je bilo ovoliko manijaka na cesti kao sada. Priznajem, ja dosta po tom pitanju griješim, dugo mi je trebalo da sama sa sobom rasčistim da dozvolim da ode do obližnje trgovine...... Sve je to, vjerujem, stvar pogleda na stvari oko sebe. Ja se borim sama sa sobom. Želim je osamostaliti a s druge strane ne bi sebi oprostila da ne daj Bože šta bude..... 

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Samostalan odlazak u školu
29.6.2010 10:05:46   
veeseelaa
naravno! svi mi brinemo svojoj djeci ali ipak i dijete nekada moramo pustiti da se osamostali! mislim da su sad škole uglavnom blizu naših domova i nema razloga za paniku!
Znam dosta raje koja stanuje tik uz školu a opet  prati  dijete i ide po dijete, meni je to tako bezveze....
Dijete se treba samo izboriti za svoj status i samo uhvatiti u koštac sa životom
Ja sam skoro vodila djecu (njih 10) na jedno putovanje, po povratku, jednog malca od 17 godina je dočekala mama, sestra, nana itd na aerodromu Iako im je javljeno da dijete ima prevoz do kuće user posted image user posted image user posted image
Sva su ga djeca ismijavala, a ja sam ga promatrala inače i smatram da je majka od njega napravila totalno izgubljenog dečka, koji se teško uklapa u društva i ne rijetko ga djeca ismijavaju
Da on ima 17 godina a navika pratnje traje oduvijek....... po meni nema potrebe za tim!
a najšega je bila kad su ga svi zezali a on kaže "mene moja mama više voli nego vas vaše"user posted image user posted image user posted image  tako žalosno!

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Samostalan odlazak u školu
29.6.2010 13:43:08   
mamaajna
nad prvim sam treperila da nekihne,da nepadne,da ga ko ruzno pogleda,i sa 11g zna cmizdriti ko curica a ova mala je samostalnija od njega nego sto je on bio s 5g.ja sam kriva sto se on drzi jos uvjek za suknju priznajem.mene su samo jednom odveli do skole i nikad vise

_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Samostalan odlazak u školu
28.9.2010 4:34:58   
malena sharena
Moja osnovna skola je bila udaljena sedam kilometara od moje kuce, tako da sam svakodnevno putovala autobusom do skole i nazad, cijeli prvi razred sama, a poslije sa sestrom. Mislim da me mama samo nekoliko puta dopratila do skole. Prva stanica je bila pred nasom kucom, a zadnja pored skole, tu sam morala preci samo jednu raskrsnicu.
A i tada je kao i sad, bilo svega. Sjecam se, jedan dan poslije skole cekala sam autobus i odjednom se zaustavilo auto u kojem je bio nepoznat muskarac. Ponudio se da me poveze kuci, a ja sam naravno odbila. Inace, hvala Bogu nije bilo nikakvih problema jer su i mene i sestru roditelji jako rano naucili da se brinemo same za sebe, nikad se nisu postavljali pretjerano zastitnicki prema nama.

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Samostalan odlazak u školu
28.9.2010 9:02:42   
Blue rose RR
Mnogo stvari nije kao "jučer" kada smo mi bili djeca, i vjerujem da ću provesti mnogo vremena razmišljajući kako preduprijediti određene stvari, na koje ja mogu da djelujem.
Iako će mala tek za dvije godine krenuti u školu, već sada razmišljam o tome ko će je voditi -  i hvala Bogu našla sam rješenje.
Do kojeg razreda će biti odvođena u školu, ovisi o mnogo čemu. Ali više volim da je "na oku" poznatim nam ljudima, negoli da razmišljam gdje je i kako je.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Samostalan odlazak u školu
6.10.2010 19:12:25   
Lilly
Ja sam svog djecaka vodila dvije sedmice u skolu a sada vec ide sam. On sam zeli da ide sam i da se vraca a ako ja ili neko drugi dodjemo po njega, on se pravo razljuti. Jednostavno, mali se totalno osamostaliouser posted image . Mene je bilo strah prvih par dan. Bila sam kao na iglama ali sada kako primjetim da se tacno vrati na vrijeme, pocinjem da se navikavam. Do skole ima nekih 15-tak min. i ima preci jednu sporednu ulicu ali kako kaze, pogleda po cetiti puta na svaku stranu i onda predjeuser posted image
Moram naglasiti da se zadnju god. igrao s drugarima iz zgrade, cesto je isao u prodavnicu, pekaru, apoteku itd. i jedva cekao da ide vani ali samo sam bez pratnje...

< Poruku je uredio Lilly -- 6.10.2010 19:20:54 >


_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Samostalan odlazak u školu
13.12.2010 0:21:51   
N_N
Torba 100 kg user posted image , 4 raskrsnice, od toga 2 na glavnoj cesti, mahniti vozači user posted image ....... iako je III razred još uvjek bude u produženom boravku dok ne dođemo po nju.... Užasno je umorna (čitav dan u školi) user posted image  ali tako će biti do kraja III razreda. A kasnije...... vidjet ćemo.....

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Samostalan odlazak u školu
5.9.2011 23:42:15   
N_N
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Kćerka nam je prvačić i u produženom boravku bude dok MM i ja ne dođemo s posla po nju. Ja još dugo, dugo ne mogu ni zamiliti da ide sama u školu dok se MM buni već uveliko i smatra da bi bilo ok da od II razreda ide sama u školu.... Ja se ježim na tu pomisao.... Inače živimo na Vracama a ona ide u školu "Kovačići" i do škole ima dvije raskrsnice koje su poprilično prometne tako da me pravo strah.


Kada ste svoju djecu "osamostalili" za odlazak u školu, koliko dugo ste ih vi vodili, jesu li bili u produženom boravku?? 



Evo, da javim user posted image
Sada je IV razred i danas je prvi put sama otišla u školu user posted image user posted image

Od momenta kad mi je javila da polazi od kuće pa do trenutka javljanja da je stigla u školsko dvorište (što je trajalo 10 min.) ja sam na poslu (koja inače to ne činim) izgrickala pola laka s noktiju i nokte user posted image , majica i pantole su mi bukvalno bile mokre!!
UH!!!
Olakšanje i ponos i sreću kad se javila ne treba da opisujem user posted image   

Sretno pilkice moja user posted image user posted image user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Samostalan odlazak u školu
7.9.2011 21:02:33   
amdi
Svaka cast za hrabru curicuuser posted image mene je iskreno strah kad vidim kako roditelji pustaju djecu da idu sama po tramvajima i autobusima, idu recimo u muzičku školu, a imaju tek 10 god. Ja se ne bih usudila takvo sto ni u snu

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Samostalan odlazak u školu
6.10.2011 9:12:28   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja se naježim kada pomislim na to da će moja Hana iduće godine u školu.
Nema šanse da ide sama, tako da smo mi sve bliže misli da je upišemo u privatnu školu prva tri razreda, a onda prebacimo u ovu blizu stana.

Inače, ta škola je malo skuplja od plaćanja produženog boravka.


super rješenjeuser posted image



MI smo promijenili adresu stanovanja.
Moje dijete, drugi razred, već par jutara samo ide u školu.
Po vlastitoj želji!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 41
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *