|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uređenje malog stana
25.4.2017 12:24:55   
sara123
Pozdrav svima.
Molim vas za savjete za uređenje malog stana.

Živimo u stanu koji ima 37,5 kvadrata, plus balkon cca 4 m (iako od njega nikakve fajde).
Podstanari smo. Do sad sam mislila da ne ostajemo tu zastalno, ali kako je trenutno stanje, bićemo još duuugo u njemu.

Ja već postajem živčana, jer kad smo useljavali imali smo jedno dijete, sada je tu i drugo, skoro mu je godina dana.

Ne možemo se mimoići haman pošteno.
Kuhinja i trpezarija i dnevni je sve u jednoj prostoriji.
Hodnik je uzak i neiskoristiv. Jedino da kupim neki plakar sa kliznim vratima, ali ako bude standardnih dimenzija 60 cm, biće jaaako usko za proći.

Najviše mi je žao djece, jer malog ograničavam da puže, jer se nema baš gdje, plus ako starija istrese igračke, to je haos. Igračke joj pospremam nonstop, jer ako bi to sve bilo na hrpi, vizuelno se smanji prostor jos vise.

Kakve ideje imate za dječije ležaje, (za sad spavaju sa mnom, muz u dnevnojuser posted image ) a da je funkcionalno, za svu našu garderobu, da li uzeti neki ogromni plakar pa tu posložiti za sve nas, čini mi se najpraktičnije, ali me malo sputava to što nije naš stan, i ako budem kupovala stvari, ko zna hoće li kasnije odgovarati kad promijenimo mjesto.

Gosti nam ne dolaze prečesto, ali kad dođu, moram imati trp.stol, a iskreno zauzima mi dragocjen prostor i radije bih zamijenila nekim sklopivim, ali gdje nabaviti takav?

Nabacala sam stosta,
kako ste vi uređivale male stanove, gdje ste nabavljale komade namjestaja ako se odlučim, i recimo, police za spajz (metar sa metar je).

Hvala, ako odvojite vrijeme.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uređenje malog stana
25.4.2017 15:17:10   
salmy
Ništa tu ja ne bih uređivala...Nije vaše...Ili uzmite veći pod kiriju ili se strpite u tom malom...Šteta je trosit novce na tudje
Ako baš hoćeš i nemaš drugu mogućnost...Moj predlog Američki plakar čitavom dužinom dnevne ili hodnika...Tu potrpas sve ...Što manje namještaja ...A djeci praviti na sprat krevete ili fazon krevet iz plakara...Ali to je velika investicija....
Pogledaj na netu imaš dosta predloga kako krevete ubaciti da ne zauzimaju puno prostora

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Uređenje malog stana
25.4.2017 19:09:37   
canim
Namjestaj koji kupis kupujes sebi, tako da ga mozes prenijeti gdje budes isla a u krajnjem slucaju prodati ako nebude odgovarao. To je tvoj zivotni prostor, to sto si pod kiriju nemora znaciti da ti sve mora biti ofucano i neskladno. Ako imas uslova prilagodi i uljepsaj sebi.

Za tako male prostore, koliko razumih imas dvije prostorije, ja nebih nikakve lezajeva/bracne krevete i slicne stvari uzimala, jer zauzima prostor plus prostorija je neiskoristiva u toku dana.
Imaju se kupiti kompleti namjestaja tipa trosjed i dvije fotelje, sve na razvlacenje, ulozis malo u kvalitetniji nadmadrac i eto ti rjesenje za jednu sobu, navece svi spavate tu, preko dana djeca mogu koristi za igru/ucenje i slicno.
Ja sam vidjela te fotelje na razvlacenje u beloni a jeftinije varijante sam nekad davno vidjela u shoping grbavica ili kako se zove onaj centar na grbavici user posted image u onom prolazu kad ides u postu, gdje se i dokumenti vade....eh ja sam tu usput vidjela da imaju ovakvih garnitura, slicno kao na ovoj slici
http://www.formanatur.rs/files/proizvodi/9921416505269mojca_garnitura.jpg dakle sve se razvlaci

Negdje jos stavi neki plakar koji ces moci rastaviti i sastaviti po potrebi i eto.

Sretno.


(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *