|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
28.11.2009 22:28:31   
lamama
Drage moje evo da otvorim ovu temu gdje ćemo moći da razmijenimo naša iskustva iz Slovenije, vezano za postupak vantjelesne oplodnje u Sloveniji- Maribor, Ljubljana, znači sve od početka do kraja postupka, prvi kontakt, potrebna dokumentacija, vize, smještaj, cijene, sam postupak, gdje kupiti najjeftinije lijekove za postupak, itd.

Evo ja sam prije nekoliko dana dobila pismo u kojem kažu da mi je postupak zakazan za april 2010, a dokumentaciju sam poslala u aprilu 2009, eto sada mi traže da uradimo još neke nalaze i da pošaljemo u roku od mjesec dana, da bi nam mogli dati dalje upute. Strah me je svega, ali moram se boriti za svoju user posted image

Evo pozivam sve žene koje imaju iskustva iz Slovenije da se jave, ili one koje se spremaju za postupak u Sloveniji da razmijenimo iskustva, eto da pomognemo jedna drugoj i olakšamo ovu našu tešku borbu za bebu!

Svim parovima koji se spremaju za postupak MPO želim puno sreće i da uspiju da ostvare svoju želju-user posted image što prije!




< Poruku je uredio Amelaa RR -- 29.11.2009 0:03:29 >


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0
Neposredna veza do poruke: 1
   Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
28.11.2009 23:23:29   
ja_25
E evo, sada cu vam ja opisati moj postupak u Sloveniji, Klinicki centar Ljubljana. Poslali smo mail 26.01., a bili naruceni za 23.02.

Prvo smo se morali pobrinuti za vize.

Napisat cu vam nekoliko informacija odnosno uputa u vezi postupka za dobijanje vize za ulazak u Sloveniju.
Postupak počinje sa Vašom pisanom molbom na  Ministarstvo za zdravlje za odobrenje lečenja u Sloveniji.
Molbi za Ministarstvo treba obavezno priložiti: - nalaze i stručno mišljenje Vašeg ginekologa, da je preporučeno odnosno potrebno lečenje na Ginekološki kliniki u Ljubljani, - fotokopiju prve stranice pasoša (stranica sa slikom  i drugim podacima), - potvrdu o plačanom predračunu za troškove pregleda odnosno lečenja - originalnu potvrdu  klinike, da ste naručeni za pregled odnosno prijem u bolnicu (original pošalje klinika direktno na Ministarstvo za zdravlje, a vama šalju kopiju). Na potvrdi moraju biti sledeći podaci: ime i prezime, datum rodjenja, adresa stanovanja, broj pasoša (to sve i za osobe u pratnji, ako jesu) te datum pregleda i ime i prezime lekara, kod kojeg će biti pregled odnosno liječenje.   Kad Ministarstvo za zdravlje odobri lečenje (napominjem, da je Ministarstvu odredjen za odlućivanje o molbi rok od najmanje 14 dana, a može biti i više), oni sami o tome obavijeste Ambasadu Slovenije kod nas a ista na osnovu tog obaveštenja odobri vizu.
( Nama je viza bila gotova za 5 dana; potvrda od ljekara nama nije trebala  ( mi smo poslali nalaz spermiograma koji nije bas bio dobar);  a za predracun, oni salju predracun sa podacima gdje uplacujete po 50 eura za oboje). Za ambasadu ovdje se morate naruciti da bi predali sve potrebne papire.Prvi put tamo na pregledu muz je radiio spermiogram, a ja sam imala UZV i razgovor.  Odmah  treba ponijeti sve nalaze koje imate. Ovo su nalazi koje smo mi imali i nosili i oni koje su nam oni dodatno trazli. zato je bolje da vi imate odmah sve. 
za muza:-nalaz spermiograma-hormoni-VDRL+TPHA (sifilis)- HIV- HCV ( hepatitis C)- HBsAg ( hepatitis B)
a za mene:- papa test- hormoni-VDRL+TPHA (sifilis) - HIV - HCV ( hepatitis C) - HBsAg ( hepatitis B)
( Kad se narucujete oni  odmah kazu tacno vrijeme pregleda. Npr. mom muzu je bio u 9.30, a meni u 16.30).Zatim, zavisno od toga da li ima sanse ili ne ( oni odmah kazu ako nema), cekas da ti dodje na kucnu adresu potvrda njihovog konzilija koji se sastaje jednom mjesecno  o tome kad treba da dodjes ( a pise da se javis njima tel prvog dana menstruacije) i oni ce te naruciti da dodjes 22.dana ciklusa.
Sa sobom tad trebas ponijeti SUPREFACT 3 amp po 5,5 ml.(1 amp. je oko 50 eura) I to pocinjes primati tog 22. dana ciklusa. Oni ce ti sve obasniti kako i sta. Tamo dobijees i sprice. Mi smo suprefact nabavljali u Zagrebu, jer ga u Ljubljani nismo mogli naci.14. dan od primanja suprefacta ides tamo na UZV koji je uvijek ujutro u 7.30 i onda oni po tvom UZV odredjuju kad ces poceti sa MENOPUROM ili GONALOM F. ( J a sam koristila menopur, oni su mi ga propisali na recept i kupila sam ga tamo u njihovoj apoteci, i morala sam ga dan ranije naruciti). Pakovanje 10 ampula je oko 200 eura, meni je trebalo 30 .
Onda se nastavlja sa menopurom i suprefactom (  ja sam ih primala u rame i stomak) i 10. dan od stimulacije Menopurom javljas se ponovo na UZV. Onda oni odredjujuju ako su folikuli zreli  kazu   da primis PREGNYL  ili stop -injekciju .
36 sati po prijemu te injekcije moraju punktirati jajne celije zrele, a muz mora dati spermu za oplodnju.Punkcija jeste malo bolna, ali radi se po lokalnom anestezijom i nije nesto strasno.
Nama su zatim rekli da dodjemo 5. dan po punkciji na embiotransfer.Zavisno od zeninih godina vracaju najvise 2 embrija ( meni su 1, jer imam 27 godina). Onda bi  dobro bilo tu prespavati jednu noc pa se tek vratiti za BIH. Oni ce reci i kad da uradis beta HCG.Otprilike nas su svi troskovi oko bolnice kostali oko 2000 eura.Sto se tice smjestaja, mi smo spavali u Hotelu "Park", 5 minuta udaljenom od klinike. Noc nam je kostala oko 70 eura. Mada se moze naci i jeftiniji smjestaj.
Meni  se odlazak isplatio iz prvog puta i sad nosim jednu bebulinu :-).
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pitajte.  Puno srece zelim!!!!

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 29.11.2009 0:03:54 >

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 2
   Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
28.11.2009 23:43:00   
Sanelina73
Cao ja_25
Poslala sam ti e-mail pa procitaj.
Zelim ti puno srece

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 29.11.2009 0:04:12 >

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 0:12:14   
lamama
Draga ja_25 čestitam od srcauser posted image user posted image user posted image user posted image , ovakvi kao tvoj primjer mi ulijevaju nadu!

Samo jedno pitanje gdje si u Sa radila nalaze- HIV1i2,hepatitis B,C i VDRL, pošto još samo te nalaze nam traže da upotpune sve za postupak i pošalju šta dalje, to moramo poslati ovih dana, i koliko se čekaju ti nalazi?


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 0:29:10   
ja_25
Radila sam to na DIP-u. Trebale su mi uputnice od mog ginekologa. A dobili smo nalaze cini mi se sutradan "preko veze".

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 12:30:26   
ja_25
Evo da vam prenesem troškove mog postupka u univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana:

1. Troškovi kliničkog centra (prepisano sa njihovog racuna)
  • prenos zarodka v materico: 85,24 EUR
  • zamrozavanje zarodkov, spolnih c.: 112,12 EUR
  • mikromanipulacija - ICSI: 228,82 EUR
  • klasični IVF postopek: 701,16 EUR
  • eho-menstruac. ciklus, tu menstr.: 3 puta  x 13,20 EUR = 39,60 EUR
  • priprava semena: 54,09 EUR
Znači ukupni troškovi samog ICSI postupka su koštali 1221,03 EUR. Ovde nije uracunati prvi pregledi prije zakazivanja samog postupka i to spermiogram muža: 42 EUR (cijena varira u zavisnosti od toga šta sve analiziraju, a mi smo prošli povoljno, tj. spermiogram može izaći do 100 EUR) i moj pregled: 35 EUR.

2. Troškovi lijekova
  • suprefact: 3 amp po 5,5ml za subcutanu aplikaciju: 3kom x otprilike 50 EUR = 150 EUR
  • menopur: 30 ampula (pakovanje po 10 ampula): 3 kom x otprilike 200 EUR = 600 EUR
  • pregyl: 3 amp. po 5000 IE: otprilike 15 EUR
Ukupni troškovi lijekova oko 765 EUR. Moram napomenuti da za lijekove koje uzimate u sloveniji možete tražiti povrat PDV-a pa ova cijena lijekova ispadne i manja (ja ne znam tačno koliko nam je vraćeno za lijekove, mislim da je otprilike oko 50 EUR)

3. Ostali troškovi: prevoz (iz Sarajeva više puta), smještaj, hrana, vinjeta su nas izašli otprilike oko 1000 EUR.

Znači svi troškovi su nas izašli oko 3000 EUR, a rezultat je beba iz prvog pokušajauser posted image .

Moj savjet svim parovima koji imaju slične probleme sa zatrudnjivanjem je da dobro razmisle gdje da idu na vještačku oplodnju, da dobro pregledaju zvanične podatke o ostvarenim trudnoćama i postotcima zatrudnjivanja klinika na koje žele da idu (zvanične web stranice) i da se tek onda odluče gdje da idu. Moje iskustvo i mišljenje je da ako trebate ići na ICSI da to nipošto ne radite u BiH, hrvatskoj ili srbiji, idite dalje, bar u evropsku uniju gdje su rezultati uspjeha transparentniji i zakoni mnogo strožiji. Ozbiljna ustanova nikada nebi dozvolila da se igra sa prevarama i manipulacijama, imaju desetine stručnih timova sa najmodernijim aparatima, kao i iskustvo u stotinama uspješnih trudnoća. Kod nas je slučaj da jedan ginekolog radi sve sam uz stare aparate i uslove rada, a ipak znaju naplatiti postupak kao i klinike u evropskoj uniji. Važno je napomenuti da vjerovatnoća uspjeha varira kako od godina, tako i od težine samog slučaja, možda naši ginekolozi imaju uspjeha kod manje složenih slučajeva, ali ipak mislim da nisu dovoljno opremljeni (kadrovski, edukacijama, uslovima, aparatima itd...) da bi imali bolje rezultate. Kako drugačije objasniti da svaki naš ginekolog ima istu terapiju, pa ako uspije uspije, a ako ne onda savjetuje da idete dalje, tj. van granica BiH.
Svim parovima koji prolaze kroz iste probleme kao što smo ih prošli ja i MM želim puno sreća i uspjeha, da aBd svi zatrudnite kao što je nama uspjelo.

< Poruku je uredio ja_25 -- 29.11.2009 12:33:20 >

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 16:46:08   
lamama
Draga ja hvala ti puno što si nam ovako iscrpno napisala sve, baš mi je drago da vam je uspjelo, a samo da te još pitam koji je kod vas bio problem?

_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 20:30:06   
ja_25
Kod mm je bio loš spermiogram, a kod mene je sve bilo ok. Evo rezultata 2 spermiograma napravljena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (rađen kod Radmile M.):

1. Test 1: 21.03.2008.
  • Zadnji odnos: 4 dana
  • Količina sperme (ccm): 3
  • Broj spermija (mil/ccm): 7
  • Ejakulat (broj/mil): 21
  • Pokretni spermatozoidi (%): 30
  • Progresivno-pokretni (%): 0
  • Kvalitet pokretljivosti: slab
  • Normalni spermiji (%): 75
  • Patološki oblici (%): 25
  • Leukociti: na v.p. 4-5 L.
Nakon ovog testa uslijedio je pokušaj poboljšanja spermiograma (nošenje šireg veša, cink, bioastin, padutin, razni čajevi i sl.), ali ništa od toga nije dalo rezultate, što se vidi iz sljedećeg spermiograma:

2. Test 2: 23.01.2009.
  • Zadnji odnos: 4 dana
  • Količina sperme (ccm): 3
  • Broj spermija (mil/ccm): 4
  • Ejakulat (broj/mil): 12
  • Pokretni spermatozoidi (%): 50
  • Progresivno-pokretni (%): 0
  • Kvalitet pokretljivosti: slab
  • Normalni spermiji (%): 60
  • Patološki oblici (%): 40
  • Leukociti: na v.p. 2-3 L.
Pošto smo bili spremni na loše rezultate spermiograma odmah nakon ovog testa smo poslali mail u Klinički centar u Ljubljani 26.01.2009, nakon čega smo bili naruceni tamo za 23.02.2009. Nakon toga uslijedilo je ganjanje viza i naš put za ljubljanu. Ukupno smo išli 5 puta u Ljubljanu, svaki put bi noćili po 1-2 noći. U svakom slučaju nama je Ljubljana ostala u finom sjećanju, doktori i osoblje su veoma profesionalni i stručni, odnos prema pacijentima jako ljubazan.



(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
29.11.2009 21:31:37   
sanelce
Cure ovo je moja poruka upućena jednoj forumašici u s vezi postupka u klinici u Mariboru kod dr. Vlaisavljevića kod kojeg mi imamo zakazan postupak. Ako vas još što interesira pitajte a usput informirajte na forumu RODA koji ima zasebni post POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI gdje cure koje rade postupke u Sloveniji razmjenjuju svoja iskustva.
A ovo je poruka:






IZVORNA PORUKA: Ela78

Draga sanelce da te pozdravim prvo i poželim svu sreću...
Interesuje mene svašta:
1.Koliko si dugo čekala da ti zakažu termin, kada si poslala papire?
2. Da li si već bila na konsultacijama, pretpostavljam da si morala, s kim si razgovarala kako ti se čini to sve? Da li si na konsultacijama radila i neke dodatne nalaze kod njih?
3. Da li su ti već odredili terapiju koju trebaš uzimati, lijekovi?
4. Kako ide to sa garantnim pismom?
5.Da li si se raspitivala za smještaj u Mariboru? Cijena?
6. Koje su vaše dijagnoze da li radiš IVF/ICSI ....jesu li ti poslali cjenovnik?

Hvala puno unaprijed!user posted image




Hej draga ela evo da javim i odgovorim na tvoja pitanja:
1. Na termin za konzultacije sam čekala nekih dva mjeseca, s tim da ja nisam ranije poslala nalaze, već sam ih donijela doktoru V. na uvid kada su bile konzultacije. Ja sam ih zvala na telefon negdje oko 15.01.2009. godine i dobila termin za konzultacije 09.03.2009.godine. Na forumu roda na kojem sam član sam u zadnje vrijeme čitala da im je gužva i da se malo čeka za dogovor na konzultacije iz razloga usvajanja novog zakona o potpomognutoj oplodnji u Hrvatskoj koji je užasan i prislio je mnoge žene iz Hrvatske da idu za Sloveniju. Ali draga moja bitno je da si ti spremila nalaze od momenta kada oni zaprime tvoje dokumente teče tvoj datum za postupak. A za konzultacije točnije datum zovi ih stalno budi uporna termin ćeš dobiti, samo budi uporna sa zvanjem, jer sada uslijed velike gužve ponekad se ne javljaju na telefon.
2.Da na konzulatcijama sam bila 09.03.2009. godine i mogu ti reći da su moji dojmovi super, doktor Vlaisavljević je genijalan tip, profesionalan i jako je uljudan, što smo ga god pitali odgovorio nam je. Kod njih nisam radila nikakve nalaze osim UZ i konzultacije+UZ plaćaš 60 EUR. Na konzultacijama doktor pogleda nalaze i preporuči šta još eventualno trebate dodano odraditi. Većinom su to nalazi markera hepatitis B i C, test na HIV i nalaz VDRL pretraga na sifilis i ti nalazi ne smiju biti stariji od 6 mjeseci pred postupak. Ja sa ih spremila u 9 mjesecu i rekli su mi da ih zovnem 20.11. da mi daju protokol.
3.Za terapiju nisu mi je još odredili tek u 11 mjesecu i znam da prvo započinješ sa kontracepcijskim pilulama (nekoh1-2), zatim ide surpresija (decaptaptyl) pa onda 1 DC ide prvi UZV da se vidi ima li kakvih cista a onda dolazi stimulacija (gonal ili menopur doktor odredi, mada oni u Mariboru imaju praksu da kažu da sam na osnovu prijašnjih iskustava uzmeš stimulaciju). Zato sve fino reci dokttoru na konzultacijama šta si prije koristila kako si reagovala na stimulaciju, jesi li imala cisti, bilo kavih problema na punkciji i drugih karakterističnih situacija. Ja sada trenutno čekam taj 20.11. da saznam za protokol a onda idem u nabavku ljekova.
4.Za garantno pismo ti nezam tačno, ja imam hrvatsku putovnicu ali ću se raspitati kod ove jedne forumašice sa rode koja je iz Sarajeva i koja je prije 10 dana se vratila sa postupka iz Maribora i sada je čekalica bete, ona će meni sve detaljno objasniti pa ću ti ja javiti.
5. Za smještaj u Mariboru znam neke informacije. Ima gospodin Stanko koji iudaje apartmane parovima koji dolaze na MPO i apartman za dvoje košta 30 EUR/danu i njegov broj ću ti spremiti ne bih baš ovako javno na forumu, ipak zbog gospodina. Inače to je najbolja cijena u Mariboru definitvno. Planiraj u Mariboru ostati najmanje 10 dana tako je nama doktor rekao. Mi ćemo biti u Zagrebu i odtamo ćemo po potrebi ići za Maribor jer je samo 1 sat vremena vožnje Zagreb-Maribor jer tamo imamo prijatelje i kod njih ćemo noćiti. Ako imaš koga u ZG razmisli o toj opciji, da bar to ne plaćaš.
5.Da mi ti radimo ICSI a naša dijagnoza je ja ok, muž astenoozospermia III grupe i po mnogim nalaz dovoljan za prirodnu trudnoću ali jednostavno već skoro 5 godina ne ide i ne ide. Cjenovnik nisam dobila nadam se u 11 mjesecu mada je sve individulano dosta cura dobije cjenovnik ali na kraju ipak ispadne manje nego što piše u cjenovniku. Računaj postupak maksimalno 2500 EUR mada ta cifra zna biti u većini slučajeva manja, na rodi su forumašice zajedno sa 3 UZV plaćale oko 2100-2200 EUR+ljekovi. Za ljekove ni pod razno ni gonale ni menopure ni decaptaptyl nemoj kupovati u BiH, cijene su puno, puno veće već ih kupuj u Hrvatskoj u ljekarni Filipović Zagreb, gdje su cijene 1 gonala za 25-30 KM manje nego u BiH a isto je i za menopur.

Eto to je to nadam se da sam pomogla, ako te još nešto interesira slobodno pitaj.
user posted image user posted image user posted image

CURE SRETNO!!!!!!!!!!!!!!!


(odgovor članu Ela78)







Neposredna veza do poruke: 307 user posted image

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 16:02:07   
tikica_69
Ja imam termin u veljaci 2010, a ovih dana ocekujem protokol za stimulaciju na mail...



_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 17:53:20   
nelka
Pozdrav svima.Dali ima netko sa iskustvom s Klinickog centra iz Ljubljane?Isli smo 2 puta na IVF u Zagreb,nije nam uspjelo.Sada bi isli u Sloveniju,Maribor ili Ljubljana.
Ljubljana nam je povoljnija zbog smjestaja.Imamo rodbinu blizu Klinickog centra.
Pozdrav i sretno svimauser posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 21:15:57   
ja_25
Draga nelka, procitaj od pocetka ovu temu!

(odgovor članu nelka)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 21:47:11   
lamama
Tikice sretnouser posted image user posted image user posted image , molim te piši nam redovno o svemu, ja imam termin u aprilu 2010 u Mariboru

muž danas dao krv za nalaze za HIV, VDRL i hepatitise, a ja idem u četvrtak, pa ćemo ih poslati čim budu gotovi! Konsultacije nisu mi predložili, jer sam ja poslala sve nalaze poštom, pa valjda im je sve jasno, ne znam hoće li me na njih zvati prije postupkauser posted image Dobila sam papire šta mi još fali od pretraga, samo ovi gore nalazi i krvna grupa i rh faktor, i dobila sam neki upitnik da popunim vezano za operacije, stimulacije, spermogram itd.


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 22:20:30   
sanelce
I mi smo dobili taj upitnik za popunit i njega ćeš zajedno sa dodatnim nalazima poslati. Mi isto imamo postupak u Mariboru u 02/2010 pa kada se vratimo kući sve ću vam detaljno pojasniti, kako je postupak tekao. Sada smo u fazi čekanja protokola za koji se nadamo da stiže brzo.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 22:28:29   
lamama
Sanelce sretno, i želim ti od srca kao i sebi da nam uspije iz prvog puta, da dođemo do konačnog cilja, žive i zdrave user posted image , jesi li ti iz BiH i znaš li koliko otprilike sve skupa dođe novca, znam da zavisi od lijekova, ali ono okvirno.

ja imam redovne ovulacije, i sa jednom tabletom klomifena sam super reagovala, imam 32 godine, muž ima super spermogram, ali kod mene je problem bio u začepljenim jajovodima, 2 vanmaterčne i jedan mised ab., imam još jedan jajovod koji je nedavno očepljen ali trudnoće nemauser posted image user posted image ,  4.5 godina u braku, eto to je moj slučaj.

_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
1.12.2009 22:44:14   
ja_25
Sretno sanelce i lamama od srca vam zelim da uspije iz prvog puta u Mariboru! Drzim vam fige!!!!!!

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
2.12.2009 13:19:04   
sanelce
Sanelce sretno, i želim ti od srca kao i sebi da nam uspije iz prvog puta, da dođemo do konačnog cilja, žive i zdrave user posted image , jesi li ti iz BiH i znaš li koliko otprilike sve skupa dođe novca, znam da zavisi od lijekova, ali ono okvirno.

ja imam redovne ovulacije, i sa jednom tabletom klomifena sam super reagovala, imam 32 godine, muž ima super spermogram, ali kod mene je problem bio u začepljenim jajovodima, 2 vanmaterčne i jedan mised ab., imam još jedan jajovod koji je nedavno očepljen ali trudnoće nemauser posted image user posted image , 4.5 godina u braku, eto to je moj slučaj.


Hej draga moja ja sam ti iz BiH živim u Mostaru. Po pitanju cijena postupka u Mariboru prije par dana sam dobila informaciju od ove jedne cure koja je bila kod njih u postupku prije 15 dana da je cijeli postupak (ICSI u kojem se išlo na blastice 5 dan, zamrzvanje embrija,anestezija i 3 folikometrije u ambulanti NOVA VAS) koštao 1920 EUR i ova cijena ne uključuje injekcije. A što se tiče injekcija draga moja ja ti nikada do sada u ranijim postupcima nisam kupovala injekcije u BiH jer su puno skuplje nego u Hrvatskoj, već injekcije obavezno ako budeš mogla kupi u Zagrebu npr. u ljekarni FIlipović u Zagrebu su gonali jeftiniji po kom za 25 KM od cijena istih koje bi ja platila u Mostaru da ih kupim a isti slučaj je sa menopurima a jedino je možda cijena decaptaptyla u Hrvatskoj i u Sarajevu tu negdje nije prevelika razlika.

I ja tebi želim puno puno sreće i ako te nešto još  bude interesovalo u vezi Maribora samo pitaj, ja sam sada friška po tom pitanju ubrzo startujem pa ti mogu sve reći kako ide.


(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
2.12.2009 17:01:25   
lamama
hvala puno na informacijama, veoma su dragocjene, a ako je tolika razlika za gonale, i ja ću ih kupiti u Zagrebu, ma kada dobijemo protokol, možemo trknuti do Zagreba, isplati se, a nasam se da ta apoteka uvijek ima dovoljne količine gonala i menopura, inače nemam nikog u Za, pa bih morala ići na slijepo ili nazvati iz Sa, ako bi nabavila br apoteke da mi rezervišu.

_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
2.12.2009 17:07:37   
sanelce
Uvijek možeš nazvati tu apoteku pogledaj na internetu ljekarna Filipović, Zagorska ulica i nađu broj, kada sve otpočne, možeš ih zovnuti i naručiti zaodređeni dan da imaju u ljekarni broj ampula Gonala koliko tebi treba i uvijek ih osiguraju.
Za informaciju radi cijena 1 gonala u lljekarni u Mostaru kada sam se ja raspitivala je 78 KM a u Zagrebu u ovoj ljekarni su 200 KN a to ti je cca oko 52 KM pa je onda razlika dosta velika i na količinu se postignu značajne uštede a nama je u postupku svaki dinar vrijedan, pa se isplati.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
2.12.2009 18:36:46   
lamama
onda se baš, baš isplati kupiti u Zagrebu lijekove, i super je što možeš ih nazvati da ti obezbijede količinu koja ti trba!

A kako ih transportovati iz zagreba, ja sam u sarajevu, treba li frižider onaj ručni nositi pa staviti lijekove u njega, ili mogu bez frižidera? Izvini što te peglam sa pitanjima, ali ne smijem rizikovati kada kupim da se "pokvare" do kuće, ima lijekova koji odmah moraju u frižider a od za-sa ima vožnje 6-7 sati zavisi od gužve i vremena.


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
2.12.2009 18:46:37   
vjestica
ja mislim da svi ti lijekovi moraju stajati u frižideru
za gonal i pregnyl znam sigurno da se drže u frižideru, a vjerovatno važi i za ostale
pa ti radije ponesi frižider, ja mislim da onaj obični ručni može izdržati put


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
3.12.2009 16:16:22   
tikica_69
Lijekove mozete u Hrvatskoj jako povoljno i tu kupiti....u svakom slucaju povoljnije neko po apotekama

http://www.beta.hr/forum/viewforum.php?f=25


_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
4.12.2009 14:56:41   
Sandra32
Pozdrav svima.

Mi smo dobili obavjest za oktobar 2010. Jos trebamo poslati VDRL,Hepatitise,HIV u februaru.Tad ih zovem za zakazivanje konsultacija,tako su mi rekli. Cudi me da nisu zaokruzili krvnu grupu i Rh,ja bi ih poslala u svakom slucaju. Meni je ovo prvi IVF i trazicu konsultacije jer nikad nisam bila na jacoj stimulaciji od klomifena pa da nebi bilo iznenadenja.
pozdrav

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
4.12.2009 23:02:24   
lamama
Draga sandra sretnouser posted image user posted image user posted image , ja sam papire poštom poslala u aprilu 2009,( sve nalaze koje sam imala, laparoskopije, histeroskopije, siljenih, briseve, spermiogram, nalaze krvi, hormona, i fotokopije prve dvije strane pasoša i naravno hronološki anamnezu moga slučaja) dobila za 10 dana povratnu informaciju da su primili papire i dasu nas uvrstili na listu čekanja za konsultacije i da će nas obavijestiti poštom o tome, međutim prođe i ljeto i jesen nigdje nošta od njih i ja i MM smo već ih i otpisali i mislili da iza Nove kontaktiramo Prag, počeli skupljati informacije o pragu, kada prije 7 dana meni stiše koverta iz maribora da nam je tarnsfer u aprilu, znači neću na konsultacije, i da trebamo da izvadimo markere hepatitisa B i C, HIV-a i VDRL i ja i MM i ja krvnu grupu i rh faktor, i baš me čudi da tebi nisu tražili krvnu grupu i Rh, ja bih to uradila i poslala neka imaju oni to za svaki slučaj ili neka imaš ti to kod sebe, ma pošalji im nije viška.


Ja sam jučer vadila nalaze i biće gotovi za sedam dana i odmah ćemo ih poslati, i dobili smo neki upitnik da popunimo i mislim da bi mi protokol trebali onda poslati već u januaru.



Sanela i mene je malo strah stimulacije, ja sam pila klomifene i jedan postupak sam radila inseminaciju i primile jedam merional i imala sve moguće nus pojave nisam mogla izdržati i onda su me stavili na merional mislim da je sastav isti ali je merional malo blaži pa je to bilo podnošljivije iako sam i sa njim se osjećala loše, e ako mi daju gonal njega nisam primala, strah me je svega, ali šta ću izdržat će swe i to!


Evo imam još jednu dilemu kako putovati do Maribora autom ili neki dr prevoznim sredstvom, ne bi avionom jer je skupo, jedva ćemo skupiti i za postupak, strah me vraćanja poslije transfera, zbog truckanja, da li to može neg da utiče...eto ako ko ima iskustvo sa ovim neka piše.


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Vantjelesna oplodnja u Sloveniji
5.12.2009 18:28:55   
sanelce
Mi za Maribor putujemo autom tako smo odlučili s tim što ćemo mi cijelo vrijeme biti u Zagrebu pa ćemo putovati na relaciji Zagreb-Maribor(jer u zagrebu imamo prijatelje) a nije tako ni daleko sat vremena vožnje. Poslije transfera ćemo ostati još dva-tri dana u Zagrebu a onda ćemo laganice za Mostar. Inače draga sam dr. Vlaisavljević poslije transfera ne preporučuje neko duže ležanje ostavlja pacijenticama na volju, ne samo neko preveliko fizičko opterećenja a ostalo može. Možda ne bi bilo loše da ostaneš još 2-3 dana u mariboru pa onda na put za Sarajevo.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *