|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porod kod kuce?!
20.12.2009 20:33:28   
azrolika
draga fatimice, stvarno mi je zao zbog tvoje bebice, ne mogu ni da zamislim kako ti je bilo! svak ti cast sto se tako hrabro drzis! 

< Poruku je uredio azrolika -- 20.12.2009 20:34:26 >

(odgovor članu alatarijela)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Porod kod kuce?!
20.12.2009 22:12:27   
ena23
Porodilista su malo i prenavikana ako mene pitas.Nije to bas toliko crno kolko zene pricaju. Nemoj previse ocekivati i neces se razocarati. Znaci sestre te sigurno nece masirati i ne dolaze na svako tvoje vikanje ali su u glavnom tu i nece pustiti da nesto krene po zlu, samo ih slusaj (iako ja i nisam bas user posted image ) i nemoj paniciti. Najvaznije je da se zena sama naoruza znanjem (hvala Bogu ispisane knjige i knjige na temu, takodjer i hiljdama stranica na internetu) da zna sta se desava sa njom i bebom tokom porodjaja.
I da- sto duze kod kuce ostati! Nemoj radi muzeve panike otici u porodiliste, nece beba sama ispasti, ne brini user posted image
Iskreno, mene bi bilo strah to odraditi kod kuce. Sta mislis nesto se iskomplikuje i potreban hitan carski rez (a ima zena bas na ovom forumu kojima se to desilo)... kud onda? Ne bi ja to rizikovala, nema sanse. Neka oko mene doktora i sestara i babica, pa kakve su da su, porodit me moraju user posted image
(u stvari ne poradjaju oni nas nego se mi same poradjamo, al to je druga prica...)


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu azrolika)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Porod kod kuce?!
21.12.2009 11:53:52   
dzeni_nl
Zivim u Holandiji i ovdje je porod kod kuce normalan, babica te poradja, ali sve troskove snosis ti i tvoje osiguranje, znaci i kod kuce moras imati poseban krevet za poradjanje ne moze to samo tako.

Ja se nikada ne bih opredjelila da se poradjam kod kuce, jer mnogo je slucajeva bilo kada se porod iskomplikuje i babica tu ne moze nista vec te u svoj toj panici i bolovima posalje u bolnicu da se tamo poradjas.

Mada ovdje ako si imao neku bolest ili operaciju prije onda ti ginekolog vodi trudnocu i ginekolog te poradja, babica nesmije. A ja sam imala operaciju prije tako da se nemam sta opredjeljivat znam da ce to biti u bolnici ako Bog da.


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Porod kod kuce?!
21.12.2009 14:22:01   
_melina_
IZVORNA PORUKA: alatarijela

Trazila sam po forumu da li postoje neke informacije vezane za opciju poroda kod kuce u BiH, ali nisam nista pronasla. user posted image

Dakle, da li iko zna da li je opcija uopste moguca u BiH?

Nakon svega sto sam procitala i cula o nasim porodilistima nikako mi se tamo ne ide (a sve su prilike da cu morati user posted image ). Isto tako sam saznala da se mnoge zene "vani" odlucuju za porode kod kuce, naravno u slucaju da je trudnoca protekla bez komplikacija. I bas me zanima da li se to ikako moze oragnizovati kod nas...

Pozdrav svima


Znam da te je strah jer sam se i ja bojala i raspitivala da se porodim kod kuce samo zbog tih strasnih prica iz porodilista ali sam ipak rodila u porodilistu i imala sam porod takakv da bih ga svima pozeljela i uopste nije bilo toliko strasno koliko sam ja zamisljala...
porodiliste je ipak nest posebno...


_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu alatarijela)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Porod kod kuce?!
21.12.2009 14:44:59   
M kao Mama
Ne, znam ja ne bih nikada, mada kada sam se porodila, govorila sam ako ikada više budem rađala, a dr. B....., bude u smjeni, ja ću kući.

Ne znam, svaka žena je zasebna priča, ja sam otišla kada su mi bolovi bili na 4 min. iopet sam se jedva porodila nakon dva dana, znači za mene kućna varijanta poroda bi bila fatalna. Ali, ima žena koje se porode kući jer sve tako brzo bude i prođe, da nema vremena da se ode do porodilišta.

Ali, eto opet ovi naši ljekari kakvi god da su, neka ih.

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Porod kod kuce?!
21.12.2009 14:51:26   
Hanady RR
Ja zaista mislim da nema potrebe u ovom vjeku organizirat por5od kod kuće. Koliko god se priča čuje o porodilištima i doktorima ipak tu smo se i mi rodili i doktor je doktor mislim ipak on zna bolje nego ja zar ne. U kući nikada nemožeš organizirat sve aparate za nedo bog hitnog slučaja. ja stvarmno neznam kako je moguće da neko pomisli da nam kuća može biti više čista i sterilna od porodilišta. ja nekažem das nema negativnih iskustava po porodilištima ali mislim da je smrtnost porođene djece po statistikama bila veća kad su se žene porađale kućama. pa i danas često čujete neku staru nanu kaže imam 5 djece između 2-3 jedno umrlo izmešu 4-5 jedno umrlo a sve zbog poroda u kući. Mislim da kod nas u BiH baš nema potrebe da se porađamo kući i da je naš kadar doktora i babica u svim porodilištima i bolnicama  sasvim zadovoljavajući.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Porod kod kuce?!
2.1.2010 1:54:53   
Esmica
Tako su nas naucili da mislimo doktor je doktor i on bolje zna.
A zna li doktor bolje kad ti se dijete razboli(moje drugo dijete) pa ode u bolnicu,mala beba,ni mjesec nema.Pa tebe fino lijepo smjeste u onu kucaru,navecer te posalju kuci,bez obzira sto dojis,a bebu ostave samu da se dreci gore,daju joj adaptirano.
Ti doktori koji kao znaju sta je dojenje,i da je bebi pored dojenja i sna najbitnije da je uz majku?
Zna li doktor bolje da treba pustiti da pupcana vrpca otpulsira pa je onda sjeci,ali ko ce cekati,lakse odmah cjepnuti,pa nam zato bebe ne prodisu odmah,i onda se nadju oni koju su je kao spasili.Prodisala je.
Neka samo puste da ide prirodno,onako kako treba da bude,i sve ce biti ok.
Danas su doktori (cast pojedincima) samo profiteri.
Kad ti kaze doktor da ti treba odstraniti bubreg,danas se trebas zapitati dal je zaista tako,ili on time zeli da kupi sebi bolje auto.
Pogledaj samo kako zeljno gladaju hocel im ko dati kovertu,pa da te pogledaju kao insana.
Opet kazem ima pojedinaca nisu sigurno takvi.Naisla sam sama na dva insana u moru nadljudstva.
Porod kuci je najljepsa stvar koja mi se desila,i svakome bih preporucila.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Porod kod kuce?!
2.1.2010 10:33:59   
mamine oci
ja bi se uvjek porodila,nemam nista protiv toga...

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Porod kod kuce?!
4.1.2010 10:48:49   
mamin sin
Ko voli nek´ izvoli...Ja lično ne bih nikada izabrala porod kod kuće jer nikada ne znaš šta bi moglo poći po zlu, a zašto rizikovati. user posted image  

IZVORNA PORUKA: Private

Ko ima kablovsku neka pogleda na ZONE REALITY price sa rodenja,prije su bile emisije samo subotom i nedeljom,ali ih u zadnje vrijeme pustaju svaki dan oko 14h i 15 i 10.U skoro svakoj emisiji bude po jedan porod kod kuce,a zamislite da vam se familija okupi oko kreveta kao kod nekihuser posted image


Dok sam bila trudna svaki dan sam gledala ovu emisiju kao opsjednuta user posted image  Ali samo zato što me interesovalo kako zaista porod izgleda...Ali one situacije da mi se čitava familija okupi oko kreveta i gledaju u mene kao da su u kinu mi je FUJ! Pogotovo sad kad sam se i sama uvjerila šta sve izlazi iz žene na porodu...ama NIKAD! Ili sad da okupiš djecu kojoj je 4-5 godina i stariju i pustiš im snimak svog poroda u gro planu user posted image  NE vidim svrhu toga!

Mislim da je najbitnija edukacija žene o tome šta se dešava pri porodu i nakon njega! Mene apsolutno nijedna situacija nije iznenadila, niti sam hb imala ikakvih problema! Svima želim porod kao moj, a svako će odlučiti kako misli da je najbolje!

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Porod kod kuce?!
4.1.2010 16:07:20   
milenium
da mogu birat i ja bi kod kuće,uz mm,babicu i dr,naravno nebi rodbina bila oko kreveta.user posted image

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 35
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *