|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   svrab bradavica
19.12.2007 18:39:15   
rozi
Drage moje, pomagajte. Vec drugi dan me uzasno svrbe bradaviceuser posted image . Jedan period sam trpila, medjutim ne mogu vise izdrzati. Poderacu kozu od cesanja. Malo sam cacakala po netu, pa sam vidjela da je to normalno, ali ako neko zna neku kremu ili nesto slicno. Sada mazem kantarionovim uljem, ne smijem se usuditi nesto drugo staviti.
Hvala , unaprijeduser posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: svrab bradavica
20.12.2007 13:10:42   
lavica
mislim da ti je najbolje obratiti se doktoru, pa vidjeti sta ces. ja da sam na tvom mjestu ne bih stavljala kojekakve kreme bez konsultovanja doktora. mozda i jeste normalno ali ne smijes svacim mazati.
pozdravuser posted image

_____________________________

Nekad davno imala sam sve,
i mislila da je zauvijek.
Nicija nije do zore sjala
jednom si samo naivna budala
a onda lutas ko bez duse!!!!!!!

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: svrab bradavica
20.12.2007 20:24:26   
rozi
I meni je to palo na pamet, ali sinoc mi je bilo najgore i pocelo se osipati, a danas praznik, pa ne vjerujem da rade. Srecom sada mi je bolje. Mislila sam da je to normalno, a  sada vidim da nije bas, jer se niko nije javio sa istim problemom. U svakom slucaju cu otici pojavi li se ponovo onako intenzivno.
Pozdravuser posted image

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: svrab bradavica
23.12.2007 19:43:46   
Cvrle
I mene svrbe, ali se ne smijem direktno pocesati po bradavici, jer ih ne mogu ni dotaknuti od nekih senzacija koje ne mogu ni opisati. Na desnoj bradavici kao da imam neke male grbice i one su jako osjetljive. Jos nisam pitala doktora. Ceskam se oko areole po malo ali gledam da ne pretjerujem. A mazem i grudi i ledja i stomak (jer me sve svrbi) sa Niveinim mlijekom sa bademovim uljem i to mi pomogne. 
Javi rozi kako je porslo kod doktora, sta ti je rekao. Nadam se da ce ubrzo prestati. U kojem si tjendu trudnoce?
Sretno!

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: svrab bradavica
24.12.2007 13:20:15   
rozi
Cao ,Cvrle. Ja sam se morala cesati direktno , jer je svrab bio nepodnosljiv ta dva dana. Zadnjih dana me ne svrbe toliko, samo se perutaju i to dosta, al ne smijem ni da ih namazem, niti da ih pipnem, strah me da nece opet onako poceti.  Kontrola mi je za 2 sedmice, pa cu tada da pitam. Ukoliko mi se ponovo pojavi onakav svrab, otici cu ranije.
Ja sam sada u 12. tjednu trudnoce. I mene citavo tijelo svrbi, ali ne konstanstno, ali kada me uhvati ne mogu stati sa cesanjem. Osim toga stalno kisem od pocetka trudnoce, pa kontam da nije neka alergija, koja moze bit povezana i sa svrabom . Ne znam da li je moguce da se u trudnoci pojavi alergija koju prije nisam imala.
Ja se inace mazem sa Striet melemom i sa DM-ovim uljem za trudnice, a pitacu doktoricu da li ima nesto bas za bradavice, pa cu javiti.
POzdrav!user posted image



(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: svrab bradavica
24.12.2007 21:50:17   
Whitedove
Sada mi je mnogo lakse kada znam da nisam jedina koja ima taj  problem svrbeza koze i bradavica samo mene od pocetka trudnoce blago svrbe cijele dojke, bradavice a cesto ledja i stomak. Obzirom da imam jako suhu i osjetljivu kozu mislila sam da je to razlog ali ipak sam se obratila ljekaru koji mi je rekao da je to normalano zbog rada hormona u trudnoci i svako jakih promjena u organizmu i da je dovoljno da uzmem neku kremu za kozu koja ima opustajuci efekat ali meni dosta pomaze i obicni baby oil lavander koji nanosim na mokru kozu pa pokusajte a ni slucajno nemoj cesati osjetljiva mjesta jer sam ja u pocetku sebi znala napraviti rane cesuci se. Budi jako oprezna i posveti sebi i svojoj kozi svaki dan dovoljno vremena u mlakim kupkama i hidratantnim kremama. Sretrno

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: svrab bradavica
25.12.2007 0:42:57   
Visnja RR
negdje sam procitala da ulja ili mlijeka s bademom nekim trudnicama donose alergiju ui...pa eto razmislite...
ja sam koristila Johnson`s baby oli badtime ali sam dobila jako ruznu alergiju po cijelom tjelu sto je uzrokovano antibiotikom cephabos... ali ipak vise ne smijem ni da koristim navedeno ulje... tih dana sam dosta istrazivala na netu pa sam i dosla do tog podatka o mazalicama s bademom...

Sada koristim iskljucivo Striet i on mi jako prija...

(odgovor članu Whitedove)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 13:44:53   
issa
Mene ne da svrbe bradavice, nego stomak, leđa, noge....nekad, majke mi, pomislim da sam svrab dobila. Odera se ja živauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 18:29:08   
Emina*
Svrab koji se javlja na tijelu je ili posljedica necega sto pojedes,ili  necega sto naneses na tijelo. Meni je na pocetku trudnoce,najprije se javilo crvenilo,i to samo na ramenima i na stomaku. Kupila sam bila sebi maksuz cetku za ledja jer sam se ziva poderala.user posted image user posted image
Onda sam prestala koristiti omeksivac (a prije mi nije smetao) i za nekoliko dana je prestalo. Koza ti je inace osjetljiva u trudnoci ,ako koristis omeksivac pokusaj da prestanes ili kupi onaj sensitive,pa sacekaj neko vrijeme da vidis jel od toga. Ako ne pomogne,trebas doktoru to da saopstis...
Puno srece......

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 22:05:28   
rozi
Ma skroz je cudno ovo stanje(ali divno user posted image ). Svasta sto prije nije smetalo sada smeta, al je tesko otkriti u cemu je stos. Ja korisitim tecni deterdzent i  ne stavljam omeksivac, moze biti gel za tusiranje, a i njega mijenjam stalno. Navecer se  mazem Strietom, a ujutro Dm-ovim uljem, ma joj da ne nabrajem.

Svrab tijela mi je reklativno podnosljiv , bar za sada, samo da se ne javi onako jak svrab badavica.
U svakom slucaju cu pitati doktora . Hvala svima na podijeljenim iskustvima i savjetima.user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 22:07:07   
Emina*
heheehee,sta ti sve stavljas na sebe user posted image user posted image user posted image user posted image
Opet ti pitaj dr....

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 22:19:05   
rozi
Hahaha, inace sam dosta podlozna eksperimentisanju sa kozmetikom, ali sada mi je suzen izbor user posted image
Hocu, u svakom slucaju cu pitati doktora! user posted image   Moram se mazati malo vise , jer sam se udebljala 5 kg za 12 sedmica trudnoce , a neposredno prije trudnoce jos 3 kg. Ne vjerujem da to moze bas previse pomoci,nadam se da moze makar malo, a i  ugodnije se osjecam.
user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: svrab bradavica
26.12.2007 22:24:02   
Emina*
user posted image
Ako ce ti biti lakse,i ja koristim malo vise losiona (mislim na kolicinu)...
Eh,sad stvarno ozbiljno...  Ja sam ti promijenila losion za tijelo,koristila neki iz DM-a,a dosad sve koristila niveu. Tad mi se i pojavio taj osip. Eh,posto sam u to vrijeme promijenila i omeksivac (kupila onaj sensitive) sad nemam pojma od cega mi je prestalo,ali ne zelim vise da eksperimentisem..
Zelim ti puno srece i manje svraba user posted image user posted image

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: svrab bradavica
27.12.2007 19:55:12   
rozi
Hvala i ja tebi, takodjer. Iskljucivacu jedno po jedno , pa se nadam da ce se smanjiti.
Neka je sve ostalo ok, a ove simptome cemo izdrzati user posted image .Pozdrav user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: svrab bradavica
8.1.2008 15:18:30   
rozi
Evo , Cvrle da javim sta je bilo kad doktorice, mada je proslo dosta vremena.  Doktorica mi je prepisala kremu za bradavice, koja je na prirodnoj bazi. Zove se :''Multi Mam Bioclin balm'', herbal nipple care for breast feeding mothers. Mozes pogledati na stranici:
http://193.173.252.172/www/bioclin.online.nsf/index?openform&category=MultiMam&lan=en
Inace se koristi kao priprema bradavica za dojenje i u toku dojenja, ne mora se isprati, ali kaze da mi u ovom slucaju moze pomoci. Meni se onakav svrab nije vise pojavio, samo blage upalice. Nadam se da jen i kod tebe bolja situacija. Pzdrav za sve trudnice!user posted image

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: svrab bradavica
8.1.2008 15:23:29   
rozi
I jos nesto sam zaboravila reci, neki dan sam bila kod svog dermatologa na tretmanu lica, pa sam pitala za svrab tijela. Rekla mi je da potpuno izbacim omeksivac iz upoterbe, ne samo u trudnoci, vec i inace, nije dobar ni za odrasle,  ni za djecu. Jednostavno nema nikako pozitivno misljenje o omeksivacu.  Ne znam sta vi mislite o ovome!

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: svrab bradavica
8.1.2008 15:38:31   
travnicanka
Hej vidis o tom nisam razmisljala!!
moj Adi ima jako osjetljivu kozu i moram bas paziti kad mu kupujem garderobicu da je mekana i pamucna.Djecije stvari inace perem posebnim deterdjentom bez mirisa,ali dodam malo omeksivaca kad perem neke njihove grublje stvarcice i Adi cesto dobije nesto kao osip moze biti da je omeksivac krivac.
E  izbacit cemo ga iz upotrebe definitivno!!!

Ja iskreno uzivam kad operem zavjese a one mirise na lavandu na primjer,inace volim kad stan mirise na neke prirodne mirise biljaka.Cesto kupim mirisne svijece pa popalim po stanu pa kad muz dodje s posla obicno pita:Koga si to ti barila?????

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: svrab bradavica
8.1.2008 23:00:16   
rozi
Meni ljepse i dugotrajnije mirisu tecni deterdzenti u koje nema potrebe dodavati omeksivac, jer je ves mekan i dugo mirise. Ja sada koristim Perwoll za obojenu odjecu i sa njim perem sve osim bijelog vesa. Njega perem praskastim.
Kada bebica dodje onda cu preci na Persil (oba i tecni i praskasti) , jer su razliciti pedijatri moji prijateljicama kada su se porodile preporucile Persil za pranje djecije odjecice. Ne znam zasto, ali one ga hvale na sav glas.
A djecija odjeca, kao sto kazes, naravno ako se pazi pri kupovini, je sama po sebi njezna i mekana, tako da ne vjerujem da bi bila gruba kada ne bi stavila omeksivac.
A sto se tice mirisa i ja sam slicna, mada sada kada sam trudna ne volim nista prejako. Koja kapljica lavandinog ulja u posudi za radijator mi je super. BAS opusta user posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: svrab bradavica
27.1.2008 14:45:31   
kana
ja koristim ljiljanovo ulje i pomoglo mi jeuser posted image

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: svrab bradavica
30.1.2011 20:56:32   
Mya_81 RR
Prenos postova

IZVORNA PORUKA: azrolika
dojim vec 4 mj i sad su me nedavno pocele svrbiti bradavice uzasno? zna li iko zbog cega bi to moglo biti da ne letim odmah doktoru? sta da radim da ne svrbe?


IZVORNA PORUKA: snijeg
Imala sam isti problem prije mjesec dana, prijateljica mi je preporučila Baby love kremu iz DM-a. Mazala sam bradavice s njom i prestalo me svrbiti. Nije ni skupa, košta oko 3/4 KM. Inače se koristi i za ragade, pa je nije potrebno ispirati prije dojenja, a super je i za ispucale usne. Nadam se da će ti pomoći


IZVORNA PORUKA: azrolika
hej vjerujes li mi bas sam s njom jutros mazala bradavice nije mi odmah pomoglo mozda trebam cesce i duze mazati vidjecemo 



_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: svrab bradavica
30.1.2011 21:21:13   
Lulu_08
Iskreno govoreci svrab bradavica za vrijeme dojenja moze biti bezazlen - iritacija, sto se lako "lijeci" kremicama poput DM Babylove kreme za bradavice, ali moze biti i ozbiljan - gljivicna infekcija, koja moze cirkulirati beba/mama/beba itd. Ja bih za svaki slucaj provjerila sa doktoricom sta je u pitanju!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: svrab bradavica
30.1.2011 22:35:54   
Lejla Ka
Azrolika primjetiš li još kave simptome, probadajuću bol u dojkama, ljuštenje kože na bradavicama, izmjenjenu boju? Ili možda nešto kod bebe, bijele naslage u ustima, crvenilo na guzi poslije stolice, pojačan ili izmjenjen miris stolice?

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: svrab bradavica
11.3.2011 17:40:57   
minelam
Ja imam drugaciji problem nazovimo ga tako....
Danas sam na majici primjetila flekice mislim slucajno sam vodom se poprskala medjutim kasnije shvatim da se to osusilo i da ustvari nije voda....ima li iko slucno iskustvo nije moguce da se radi o mlijeku ili cemu vec...inace trudna kraj 6 mjeseca..
Zamolila bi za bilo kakvo misljenje ......hvala

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: svrab bradavica
11.3.2011 17:45:01   
Teddy Bear
Draga minelam i kod mene je ista situacija, i ja ne vidim da je to problem, nego sam nekako sretna jer mi to daje mali znak da cu imati mlijeka za bebaca. sad sam sedmi mjesec i kod mene se prvi put pojavilo pocetkom sestog mjeseca. to nije svaki dan, samo ponekad.
uzivaj u svojoj trudnociuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minelam)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: svrab bradavica
11.3.2011 18:30:00   
minelam
uuuh .....sad mi je lakseuser posted image user posted image

Nisam cula nikog da mu se takvo nesto desavalo...na neki nacin me zabrinulo al sad sam OK ......Hvala draga

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *