|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MRSA
4.6.2012 0:29:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: marsija

Pozdrav svima,

da li je neko imao iskustva sa MRSA-om na dojki i ako jeste koji ste antibiotik pile i da li ste paralelno dojile? Kod mene je sljedeci slucaj:
- prvorotka
- beba 17 dana
- na brisu ispod areole dijagnosticirana MRSA par dana po izlasku iz bolnice (1cm apsces)
- nemam temperaturu
- terapija 2x2 bactrim-a 10 dana, uz prestanak dojenja i izmlazanje pumpicom
- rađena incizija i drenaža apscesa desne dojke (rez 1cm)
- beba jede hipp 1 combiotic, desi se da obilno povrati (ponekad)
- beba je suer ocijenjaena po izlasku iz bolnice, trenutno nema nikakvih problema, ni na koži, a ni sa stolicom.


Raspitivala sam se u vezi dojenja u slučaju kada se pije Bactrim, otprilike pola pola su savjeti, jedni kazu da nastavim da dojim dok pijem terepiju. Jedni kazu da ne dojim, ovi što su za dojenje (privatni pedijatri, mlađi doktori) navodno govore to je po najnovijim istrazivanjima dozvoljeno, jedna drugarica je dojila i imala MRS-u pila je Xiclav. Ovi što su protiv su uglavnom pedijatri sa GAK-a doktorice sa infektivne, itd. itd. Na internetu sam pronašla da se može dojiti uz Bactrim ako je beba starija od dva mjeseca (spominje se brain damage za mlađe). Ne znam šta da radim, zao mi da beba ne doji pravo mlijeko, peglancija sa zakuhavanjem hrane, grijenjem, hlađenjem itd, a i beba mi se nekako čudno ponaša nakon ove tranzicije, nema više onaj čisti plač, i dalje zna baš da plače glasno kao prije ali sad i pomalo "ječi", i izgleda mi "komirano" kad joj se prispi, sad za sad idem sa HIPP1 combiotic.

Znači pitanje, imate li info o tome da li se smije ili ne smije dojiti u ovoj situaciji i kakve su eventualne konsekvence.

Da li je još neko imao iskustva sa MRSA-om i da se eventualno nadoveže na temu, o tome kakva su iskustva, šta raditi, šta ne raditi itd. koliko traje itd itd. Koga i gdje preporučujete itd itd.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: MRSA
28.6.2012 11:29:55   
bejbibi
moze li mi neko objasnit kako se manifestuje ta mrsa.....stvarno je strasno..jel to znaci ako je beba il mama imala mrsu i izlijecila da se moze opet vratiti il kako????.....jel se umire od toga....bas nista ne znamuser posted image a nekako mi je sve to strasno i pomislit da bi bilo......plz ako neko zna nesto o tome da ovdje napise..

hvala

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: MRSA
28.6.2012 11:36:16   
chuci
bejbibi meni je patronažna reka da se manifestuje na koži sa gnojnim bubuljicama. ne onim malim sa bijelim vrhom kad se beba čisti, to je u redu. nego kaže to budu baš gnojanice.
u nosu je normalno da se ima, to sam negdje pročitala.

može biti opasno ako ode u krv, odnosno ako dobiješ sepsu.
eto to je moje skromno znanje, hB nije iz iskustva


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: MRSA
28.6.2012 11:49:10   
bejbibi
ma joj ja se pravo prepala:((....moj beban je imao neki osip po licu i tijelu kad se rodio i ja sam ostala malo duze u bolnici ,uzeli mi bris iz vagine i njemu sa tijela...i rekli da nije nista opasno...posle sam ga kuci kupala sa nekim rozim samponom plivasept....pise protiv mrse i jos neceg...ma mm mi neki dan ubacio bubu u uho kako je beban mozda to imaouser posted image jer smo a kupali stim ...tako sam se naljutila na njeg,na sebe,na sve.....prepala sam se......al on je imao samo osim...sitne bubuljice skroz.....valjda nije to bilouser posted image
inace je hvala Bogu zdraav....

uglavnom hvala chuci na infouser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: MRSA
28.6.2012 11:57:34   
Lady26
Ma nije to to...znala bi da je mrsa...
A to sto si ga kupala plivaseptom, je prevencije radi, sad svim porodiljama to savjetuju...
Taj osip sto je on imao je klasicno ciscenje bebice, nista drugo...
Ne panicite bezveze a radila si briseve, da je mrsa pokazalo bi se...

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: MRSA
28.6.2012 12:36:52   
mamina princeza
imala sam istu situaciju poslije poroda.. panicarila ko luda zvala dva uta pedijatricu kuci bez potrebe al eto ...
prije sam znala samo za mrsu i daje bakterija koaj se dobije u bolnici...
i da se vezuje za naziv stafilokok aureus.

pedijatrica mi ejje bukvalo objasnjavala sat vremena da ta bakterija normalno zivi na kozi i kod nekih ljudi 30% u nosu i ne stvara probleme.mrsa je neki mutirajuci oblik.
i kod mene je beba imala male bjele bubuljice po kozi -tretiras ih alkoholom i bivacinom nadam se da su ti to pokazali.
Posebnu paznju treba posvetiti pregledu tih bubuljica. Male nisu nista strasno akos ejavi veca bas on ko gnojanica moze biti i bas velika treba s ejaviti pedijatru. Onda oni to recnu ui urade bris da s evidi jel mrsa ili nije... ima slucajeva kad se it o lijepo zalijeci.. al vecino bude ovako.

Nije samo od stafilokok aureusa ova piodermija po tjelu bebe moze biti i od drugih koje nisu isto opasne . Uglavnom to prodje brzo ako se fino tretira. Mi se cak nismo ni kupali u rozom nego samo u zutom plivaseptom i hipermanganu i porslo nam je za 20-30 dana.
Ja sam istu bakteriju imala vaginalnom brisu koji sam taman uradila pred porod al postos emalo ranije porodih nalaz dodje kasnije i ne stigoh prije beb popiti terapiju. Popila sma kasnije i nemam vise tu bakteriju u brisu ( sad je neka druga tema d aima aneku drugu koja mi je pri porodu posto sam pukla presla iz debelog crijeva)

Uglavnom nemoj paniciti , prati i ako uocis gnojanicu javi se pedijatru.... puno beba se rodi sa ovim a da se to nesto ni ne spominje previse. Sretno!!!

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: MRSA
28.6.2012 12:41:46   
bejbibi
da,tacno..tako smo i mi lijecili taj osip....alkohol i bivacin ,hipermangan...ma samo smo ga nekoliko puta kupali u tom..dva-tri mozda.....a da napomenem da bebac ima 11 mjeseci, davno smo mi to rijesili..al neki dan sam sa mm pricala o tome ,prisjecali se i kaze on "pa mozda je imao tu mrsu"...onda tolko me strah te bakterije da sam kontala da se mozda vraca il slicno..zato sam i pisala na ovoj temi...al eto,hB nije to ni imao....

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: MRSA
28.6.2012 13:02:47   
balasgirl
Može se vratiti, ali i ne mora. Moj bebać je na žalost imao dva puta zbog čega smo ležali u bolnici i bili pod vankomicinom. Ne znam šta da ti kažem za te vaše bubuljice, nemoguće je ovako nagađati da li je ili nije bila mrsa. Nama u bolnici (pri otpustu) poslije poroda niko nije rekao da je beba zaražena mrsom, a evo ni mojoj rodici koja se nedavno porodila i naravno donijela kući bebicu zaraženu mrsom. Odmah se ograđuju da ju je fasovala negdje drugo (npr. kući, u kafiću, pionirskoj i sl nebuloze). I mi smo koristili rozi plivasept (protiv mrse i aids-a) i hB pomogao nam je (prvi put). Poslije, drugi put, kada je toliko uznapredovala, sati su nas dijelili od sepse. Možda, da bi bila mirnija, da ponoviš briseve. I bebe i ukućana, jer ako je i neko od vas ima, moguće da se i vrati.

_____________________________

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...


<3 Ali Khan <3

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: MRSA
28.6.2012 13:04:56   
bejbibi
ma dajuser posted image nemoj me plasiti.....ovdje je neko opiso kako to izgleda i mislim da nije to bilo....pa nakon kolko se vraca(ako se vrati)

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: MRSA
28.6.2012 13:15:27   
balasgirl
Koliko ja znam, nema nekog pravila nakon koliko se vrati i da li se svakom vrati. Nama se vratila nakon otprilike pola godine. Bebi koja je ležala sa mojim A se vratila tri puta (nakon svaka tri mjeseca), bebi koja je nedavno s nama bila u avionu kad smo išli na ljetovanje se vratila nakon godinu i 3 mjeseca. Nema pravila. Ja molim Boga da nam se više nikad ne vrati jer ne znam kako sam ovaj zadnji put ostala u pameti. Sad jačam organizam djetetu, radim na tome da stekne bolji imunitet, jedna mi je mama preporučila neki sirup od nekih lišajeva sa Novog Zelanda (naruči se preko neta), kaže da je njenoj bebi pomogao skroz.
Mada, kažeš da tvoje beba nije imala gnojanice? Možda samo paničiš, vjerovatno nije ni bila mrsa u pitanju. Pogledaj na netu slike kako izgleda mrsa pa uporedi sa vašim osipom. Nama je prvi put bilo strašno, gotovo polovina tijela je bila totalno zahvaćena i izgledalo je ko spržotina sa stotinama malih, srednjih i velikih bubuljica, a drugi put samo jedna bubuljica koja je geometrijskom progresijom rasla i za otprilike 2 sata se od "bezazlene" bubuljice pretvorila u "čudovište". Dr nam je rekao da smo hB reagovali u zaaaadnji čas i da nismo tako hitno došli sigurno bi dijete dobilo sepsu.

_____________________________

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...


<3 Ali Khan <3

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: MRSA
28.6.2012 13:30:01   
bejbibi
strasno,strasnouser posted image ne daj Boze nikome..i ne daj Boze da vam se vise vrati......moj beban je imao skroz sitan osip....pa mislim da nije to ni bilo....

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: MRSA
2.8.2012 14:32:54   
Majka Tereza
Drage mamice i buduce mamice!

Nedavno sam citala kako kurkuma u kombinaciji sa manuka medom (ili organskim, prirodnim medom) lijeci infekciju MRSE. Kasiku kurkume u toplo, punomasno mlijeko 3-4 puta na dan i poslije kasiku meda (ne za bebe ispod godine, njima je dovoljno preko mlijeka koliko sam shvatila). Eto, samo da javim u sucaju da nekom treba. Puno mi je zao ovih zenica sto su pokupile to u bonicama, grozno, zaista :-(

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: MRSA
2.10.2012 15:11:45   
nelah
drage mame, moje iskustvo sa mrsom je jako lose, vec 8 mjeseci bitku vodimo sa ovim čudovistem, nemam nikakav dokaz da je suncica mrsu dobila u bolnici (rodena na Jezeru), al od njenog sestog mjeseca muku mucimo. prvo su se oko usta pojavile sasvim male gnojne bubuljice, koje su same prolazile i nove se pojavljivale, bris je potvrdio prisustvo mrse na kozi, nosu i grlu, dok. propisao Espesul-sirup, koji je do sada pila vec 3-4x, kupamo je u plivaseptu, hipermanganu, medutim nista ne pomaze, stalno se vraca. Sada se preselila na prepone, i prije 10 dana se pojavio ogroman cir na guzi, koji smo morali hirurski da sredimo, nije mogla da hoda, da sjedi, bas nista. Dosada su bila 4 cira na guzi, ali manja, jedan od njih smo takode rijesili na djecijoj hirurgiji. Medutim, ovaj poslednji je bio posebna prica, otisao je jako duboko, oko 11mm, radili UZ, dok. kaze da je samo cudo spasilo da ne dobije sepsu, sada je dobro, ali svaki put kad joj oslabi imunitet, pojavi se mrsa, muz i ja smo radili briseve, mi nemamo mrsu. Ukoliko neko zna neki lijek, nesto sto pamaze, bilo sto, molim vas da to podijelite sa mnom, ne moram da vam kazem koliki je moj ocaj, jer kad vam neko kaze da vam je dijete spasilo cudo da ne dobije sepsu, vise ne znate sta da radite, konstatntno radimo na imunitetu, omega 3, voce, povrce, brusnice, borovnice,... zaista vodimo racuna o ishrani, higijeni,..ali,...
mislim da je bakteriju pokupila u domu zdravlja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: MRSA
2.10.2012 15:13:33   
Blue rose RR
Sa kojim pliavseptom kupaš dijete?
Mi kad smo je imali kupali smo je sa rozim sve i glavu i tijelo, i tako sedam dana ..i nakon toga se nije vraćala.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: MRSA
2.10.2012 19:30:25   
simba00
IZVORNA PORUKA: nelah

drage mame, moje iskustvo sa mrsom je jako lose, vec 8 mjeseci bitku vodimo sa ovim čudovistem, nemam nikakav dokaz da je suncica mrsu dobila u bolnici (rodena na Jezeru), al od njenog sestog mjeseca muku mucimo. prvo su se oko usta pojavile sasvim male gnojne bubuljice, koje su same prolazile i nove se pojavljivale, bris je potvrdio prisustvo mrse na kozi, nosu i grlu, dok. propisao Espesul-sirup, koji je do sada pila vec 3-4x, kupamo je u plivaseptu, hipermanganu, medutim nista ne pomaze, stalno se vraca. Sada se preselila na prepone, i prije 10 dana se pojavio ogroman cir na guzi, koji smo morali hirurski da sredimo, nije mogla da hoda, da sjedi, bas nista. Dosada su bila 4 cira na guzi, ali manja, jedan od njih smo takode rijesili na djecijoj hirurgiji. Medutim, ovaj poslednji je bio posebna prica, otisao je jako duboko, oko 11mm, radili UZ, dok. kaze da je samo cudo spasilo da ne dobije sepsu, sada je dobro, ali svaki put kad joj oslabi imunitet, pojavi se mrsa, muz i ja smo radili briseve, mi nemamo mrsu. Ukoliko neko zna neki lijek, nesto sto pamaze, bilo sto, molim vas da to podijelite sa mnom, ne moram da vam kazem koliki je moj ocaj, jer kad vam neko kaze da vam je dijete spasilo cudo da ne dobije sepsu, vise ne znate sta da radite, konstatntno radimo na imunitetu, omega 3, voce, povrce, brusnice, borovnice,... zaista vodimo racuna o ishrani, higijeni,..ali,...
mislim da je bakteriju pokupila u domu zdravlja



Moja beba je nedavno imala MRSA bakteriju. Mi smo dezinfikovali cijeli stan, stalno morate prati ruke, prije diranja i poslije diranja bebe. Svu bebinu tkaninu (posteljinu, robicu, peškire) svaki dan mijenjati i otkuhavati. Morate je kupati u Plivaseptu, a te bubuljice natapati HIBIBOSOM G. Također se mora uključiti neki antibiotik. Jeste dobili antibiogram? Ako su gnojne bubuljice, dr. će vam dati gentamicin mast ili nešto slično. Bakterija neće sama od sebe otići, vrlo je uporna, zato vi morate biti uporniji. I da, imunitet je najvažnija stvar. Dojiš li bebu?

< Poruku je uredio simba00 -- 2.10.2012 19:39:22 >

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: MRSA
2.10.2012 19:32:34   
simba00

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Sa kojim pliavseptom kupaš dijete?
Mi kad smo je imali kupali smo je sa rozim sve i glavu i tijelo, i tako sedam dana ..i nakon toga se nije vraćala.


Mojoj bebi je on iziritirao kožu jer sam je , po preporuci doktorice, kupala 15 dana njime. Sad samo hipermangan, vidjet ćemo hoće li se vratiti. Posljednji bris bio je sterilan.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: MRSA
2.10.2012 20:33:32   
nelah
drage moje, kupamo je nekim zutim plivaseptom, sa kamilicom, to je doktorica preporucila,
svu njenu odjecu, posteljinu otkuhavam, peglam, bas sve
koristimo neki antibakterijski sapun za ruke, zaista vodimo racuna o tome
koristili smo gentamicin mast i gentokulin kapi, ovo pomaze kod sitnih malih bubuljica, ali kad su u pitanju veci cirevi koji se u poslednje vrijeme pojavljuju, to ne pomaze,
dojila sam je do 7. mjeseca, mlijeka nestalo poslije, ali dok je samo dojila nije bila nikad bolesna, kad sam pocela da je dohranjujem, pojavila se i mrsa
pokusacemo i sa tim rozim plivaseptom, valjda bude efekta

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: MRSA
2.10.2012 20:36:19   
nelah
danas sam gledala briseve koje smo uradili, uradili smo vise od 30 brisevauser posted image izluduje me recenica koju mi dok.ponavljaju to je tako, ne mozemo nista, a tako mi jednostavno kaze, svaki novi cir je njoj potencijalna opasnost od sepse

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: MRSA
2.10.2012 20:55:11   
simba00
Nelah, samo nemoj paničiti, i ja sam isto uspaničila pa sam saznala stvari i popričala s infektologom. Onda je bilo lakše.
Do sepse dolazi ukoliko se čir odnosno apces zapusti i upala bude tolika da ode u krv. To bi primijetila i zato za svaki mali čir treba ići doktoru. Ukoliko je upala velika, ništa nema od sirupa esbesul (iako ti vjerovatno stoji na antibiogramu), mora se uključiti vankomicin, tj. lijek izbora.
Ta bakterija je na koži tvoje bebice vjerovatno i rezistentna na esbesul jer si ga previše koristila (ona stalno mutira, zato je bitno uvijek napraviti antibiogram).

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: MRSA
2.10.2012 20:57:05   
Blue rose RR
Ja sam svoju kupala rozim plivaseptom ali ne više od 7 dana. A kad smo imali dva-tri čira, koji su se javljali nikada zajedno, ali u razmaku od 3 - 4 mjeseca (jedan zaliječimo, drugi se javi) mazali smo onom crnom kremom (isto kao totmast) a zove se ...ihtiol mast .. i prije toga prvo prali hidrogenom i rivanolom, a onda privijali ihtiol mast na čir. S tim da se taj dio nije smio kupati, i nismo išli dr. da istišće čireve, jer kažu da je bolje da sami sazriju, treba da se kao "čep" izvadi od gnoja. Samo na taj način se može očistiti temeljno. Jer gdje god da se gnoj spusti, potencijalno prenosi mrsu.

Nego po iskustvu pregledajte brisevima:uho, grlo i nos. Moguće da negdje se "krije" pa se stalno vraća.
Neka ti je sa srećom.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: MRSA
2.10.2012 20:57:35   
simba00
Kamilicin Plivasept je ništa. Moraš uzeti roza i prati bebu nekoliko dana. Onda pauza pa opet. I vidi taj hibibos, njime dezinfikuj. Bitno je uzeti neki antiseptik i očistiti sve površine, npr. stolove, računare, prekidače, šteke, telefone. Bakterija tu boravi i onda je pokupiš prstima i vratiš bebi. Šteta što je više ne dojiš.

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: MRSA
2.10.2012 20:58:46   
simba00
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ja sam svoju kupala rozim plivaseptom ali ne više od 7 dana. A kad smo imali dva-tri čira, koji su se javljali nikada zajedno, ali u razmaku od 3 - 4 mjeseca (jedan zaliječimo, drugi se javi) mazali smo onom crnom kremom (isto kao totmast) a zove se ...ihtiol mast .. i prije toga prvo prali hidrogenom i rivanolom, a onda privijali ihtiol mast na čir. S tim da se taj dio nije smio kupati, i nismo išli dr. da istišće čireve, jer kažu da je bolje da sami sazriju, treba da se kao "čep" izvadi od gnoja. Samo na taj način se može očistiti temeljno. Jer gdje god da se gnoj spusti, potencijalno prenosi mrsu.

Nego po iskustvu pregledajte brisevima:uho, grlo i nos. Moguće da negdje se "krije" pa se stalno vraća.
Neka ti je sa srećom.


Možda je neko od ukućana kliconoša. I da, ne mora biti u nosu, možete je nositi i na koži (pazuho, prepone). Kupajte se i vi tim roza plivaseptom. Mi evo već mjesec dana se bućkamo:)

< Poruku je uredio simba00 -- 2.10.2012 20:59:18 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: MRSA
2.10.2012 21:03:33   
Blue rose RR
Radili svi briseve, ali ništa, nego se kod moje ustanila u uhu, i otuda svi problemi sa mrsom...user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: MRSA
2.10.2012 21:26:45   
simba00

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Radili svi briseve, ali ništa, nego se kod moje ustanila u uhu, i otuda svi problemi sa mrsom...user posted image



E svašta, i to da čujem... Tipična mjesta kolonizacije su nos, pazuho, prepone... Morat ču naredni bris raditi i uho.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: MRSA
2.10.2012 21:28:39   
simba00
Nelah, još nešto. Kupi u apoteci ALKOSOL antiseptik, koji samo pršćeš po rukama. Prije i poslije presvlačenja i kupanja bebe opereš ruke sapunom onda popršćeš tim sredstvom. I inače tokom dana stalno prskati... Mislim da je higijena i to stroga, jedino rješenje. I naravno, imunitet.

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *