Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (11.11.2011 9:59:56)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum Vjeruj Marina da si odmah na um pala,jer i u nas u nalazu piše -bolest usta, ruku i nogu,mada su eto i ove nazive spominjali! samo, eto i nije toliko rašireno-mislim na ovaj osip koji imamo... Ali mi nikako ne ide "u glavu" što nam doc-za ovog mlađeg, dade onaj rastvor? Pisala sam već na prethodnim stranicama....a ja, kako nisam znala o čemu se radi, mislila da se eto afte i mogu prenijeti na krajnike-jer je tako kod nj izgledalo... Ja sam jedino uzela sad ne znam kako se na nasem kaze ali ono kadzubir astu pa se sa tom vodom mazu desni da utrne e tim sam mu malo mazala usta,jer nije mogao jesti,a kod nas taj osip nije bio toliko rasiren po tijelu tj udovima i ustima...Procitala sam par clanaka i ovo moze biti jako opasno...Prvi put u razgovoru sa dr kaze ona ma ne brini ovo ono,bla,blabla,ali kad sam procitala taj clanak sto je mala1994 postavvila opet nazoem i pitam u vezi virusa i sta s e nedo bog moze desiti onda mi je reklada praim njegovo ponasanje...Ako je spor mislim pokreti,bezvoljan,ako npr mu je slab ocni refleks onda odmah da ga vodim u bolnicu...Sto se tice samih plikova mi ih nismo imali puno,ali mali moje drugarice ,to je bio uzas pogledati i njemu je pocelo prvo na nogama kao i nama ...Adiju su natekle pljuvacne zlijezde i nije mogao ni jesit ni dojiti,to je trajalo 2 dana...A osip oko 2 sedmice, sve dok ima osipa moze da zarazi druge....Pricala sam sa mnogim koji imaju djecu i par njih je bilo u istoj situaciji,nista strasno senije desilo osim sto je puno neugodno jer ne mogu jesti...Ja sam Adiju davala samo junior panodil,jeo je petit keks i suh hljeb,vocni jogurt...Kasnije hranu bez soli i zacina,bljutavo...Ako i kad se koza pocne guliti,mazi nekom masnijom kremom i samo one dijelove koji ise odsjeci makazicama,nemoj copati one koji jos nisu pukli plikove.... Da jako visoke temperature ako bude bilo obrati se doktoru
|
|
|
|