Mala Selma -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (15.11.2011 15:15:27)
|
MALA, nisu bili lazno pozitivni , vec su sad ok[sm=zmeden.gif]Ja sam malo ostala paf, ali dr.mi je objasnila da maloj djeci se gradi imunitet i anditjela te da samim tim "alergija seta i skiva se" tj.njemu se pokazala alergija u maju, a evo za 6 mjeseci je nema, njegov imunitet i antitjela su se izborila sa tom alergijom[sm=bravo.gif].Moj brat je alergicar i kod A.ima genetske predispozicije da bude alergicar, ali nemora da znaci, samim tim cemo ga pratiti.Ja sam ostala paf, jer kod A.se prvi put pojavila jaka alergija na bjelance jajeta u 7 mjesecu ( ja mu stavila na nogice kad je imao temperaturu) ma ljudi to su zive rane bile za 5 minuta[sm=smiley13.gif], i samim tim nije primio vakcinu od godinu.Ali alergo test u oba puta nije pokatao alergiju na bjelance ( mada oni nemaju odvojene reagense) a i A.jede normalno jaje i bjelance i nema alergije. I ja sam minjenja da ovi testovi nisu najpouzdaniji kod male djece, i d alje bolje raditi sa 3-4 godine.Ali eto, sad je sve ok hvala Bogu[sm=bravo.gif]
|
|
|
|