rose -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (22.11.2011 22:14:36)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 Izvini, nisam bas upratila, a ne mogu da nadjem, pa ako mozes da ponovis simptome i sta ti je sve dr Adnan propisao. Nedavno je mojoj curici, koja je kasljala bez temperature, propisao antibiotik (ne sjecam se koji), flonidan, pholcodin i inhalaciju. Na svoju ruku sam odlucila da joj ne dam nista sem te inhalacije 1x koju je odmah primila - bilo mi beza da mu u facu kazem da necu. Prestala je kasljati nakon par dana uz Prospan. Ona ima 2god i 4mjeseca i do sada hvala Bogu nije pila antibiotik iako vrlo cesto dobije temperaturu, curi nosic i sl. prvo je bio suh kasalj koji ju je budio pa smo je odveli i on pomenu kao dat ce nam recept za ovaj sad antibiotik (cefaleksin il tako nesto) ali kao da ga ne razmucujemo odmah (a ja ne bih znala kako da odredim kada mi treba)...pitao za promuklost al posto S jos ne govori vec brblja nisam mogla ocjeniti...preslusao je i pogledao grlo i napisao esbesul i preventivno dao i sirup za temperaturu tj po potrebi da damo. ja joj kupim hederin sirup za suhi kasalj na svoju ruku i ne dadnem antibiotik jer sam vec napisala (zutica sa boravkom na suncanju u novorodjenackom periodu) tu noc je mala imala jaci napad kaslja oko ponoci (zvucalo kao lavez psa i jedva je dosla do daha da smo se i mm i ja istraumirali)...ja danas odem dr da mu kazem za esbesul i zasto ga nisam dala, opisem kasalj i trazim neki savjet, drugi sirup ili slicno...i on da ovaj cef..(nikad da zapamtim ime), fenistil i propise 3 inhalacije (mala je odmah nakon inhalacije pocela produktivno kasljati)...kako mi je veceras malo hroptala, ja joj dam i fenistil i eto ukljucim antibiotik [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] inace i moj otac i ja imamo istoriju opstruktivnog bronhitisa (kod mene je alergijski)...eto cini mi se da sam sve dobro uradila sem ovog antibiotika za koji nisam sigurna da li joj treba a vec smo poceli [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|