bananica -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (29.11.2011 11:34:43)
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: pocahontas ljudiiiiii, kulirate me za D3 kapi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley11.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] eno onaj moj prokihao jutros i kašljuca..odoh da se ronem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image] Dajemo kazu ovdje do dvije godine ....Ja dajem 5 kapi na dan imaju jos jedna vrsta malo blaze njih 8 kapi na dan + zeljezo ... R. ima 2,5 godine pa ne znam ni sama...ja bih mu davala dane kada nema sunca tj. kada ne izlazi vani[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] u kojim namirnicama uopšte ima tog D vitamina (osim u ponekom mlijeku)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ima u puteru, je li tako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Izvori vitamina D Vitamin D prisutan je većinom u namirnicama životinjskog podrijetla. Najbogatiji prirodni izvor su ulja jetre bakalara i drugih masnih riba, poput sardine, lososa i sleđa. Dobar izvor vitamina D su i žumanjak jajeta, maslac i jetra, iako količine mogu varirati. Mliječni proizvodi nisu bogati vitaminom D, pa se mlijeko često obogaćuje ovim vitaminom. Proizvodi biljnog podrijetla sadrže vrlo male količine ovog vitamina, pa se zato često njime obogaćuje i margarin. Vitamin D otporan je na visoke temperature, nije topiv u vodi, pa se prilikom kuhanja i pripremanja hrane u vodi ne gubi. Otporan je i na sušenje i dimljenje ribe, pasterizaciju i sterilizaciju mlijeka i sušenje jaja. Stabilan je u kiselim i lužnatim sredinama. Nestabilan je jedino na svjetlu i u prisutnosti kisika.
|
|
|
|