rose -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (1.12.2011 11:57:37)
|
IZVORNA PORUKA: tajra IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: tajra rose,citam za cir... Moja Taja je imala kao dvogodisnjakinja sve jedan do drugoga na prsima... strasno za vidjeti...a kako li je tek bilo njoj...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ljekari nula... savjetovali istiskivanje, rezanje... a ja njoj jedva mazala rivanolom... Moj ti je savjet: mladi sir... on potpuno sve izvuce i vise se ne vraca... provjereno... a koliko dana i na koji nacin da se stavljaju obloge...i jel mladi sir od prodavaca na trznici ili moze i onaj pakovani iz prodavnica? samo je bitno da nije slan... stavis jednu veliku kasiku sira i prekrijes gazom... Prvo ce se jako zacrvenjeti, zatim ce se pojaviti bijeli vrh, pa ce iscuriti "gnoj" i onda krv... Zavisi od dubine cira... otprilike za 24 sata, uz 4-5 previjanja... Previjas cim se sir sasusi... I sto je najvaznije ne boli... U cijeloj muzevoj familiji cirevi su vrlo cesti, i svaki put upali... Pokusaj odmah...nemas sta izgubiti, a pomoci ce... A imamo i mehlem za oziljak koji ostane poslije... napomeni me da ti napisem naziv...ne mogu sad u sobu... ok, hvala ti, probat cu
|
|
|
|