Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine (26.9.2011 11:19:02)
|
Felix koja stafilokoka je kod vas, aeurus ili? Zarekla sam davno da ti nista necu pisati i savjetovati sto se tice Anelovog zdravlja, ali moram. Kod stafilokoke kad se zavrsi terapija tri uzastopna brisa se moraju ponoviti, znaci ne tri brisa zaredom danima, vec kad jedan bude uredu onda ponoviti drugi, pa kad drugi bude uredu ponoviti treci. Znaci tek tada se smatrate izlijeceni, Stafilokoka moze da bude prisutna u nosu, grlu a da nema nikakvih tegoba tako da mozda je se i niste u pravom smislu rijesili jos od februara. Stafilokoka koja je rezistentna na peniciline je mrsa, to je sad kod nas i bas dobro znam kako se boriti sa stafilokokom i to nije ni malo za igrati se da znas bilo kog oblika stafilokok kad je. Sto se tice brisa nema sanse da je mogao biti gotov za tri sata, ako ej uredu nalaz potrebno je 24h, a ako nije 48h, jer ako je uredu nalaz radi se jedno zasijavanje koje traje 24h, ako to zasijavanje pokaze da nije ok onda se radi drugo koje isto traje 24h da bi se vidjelo sta djeluje po antibiogramu na tu bakteriju. Moj savjet od srca, ne bih pogresno da me shvatis, ali ili mjenjaj pedijatra ili "zavrni rukave" pa se bori sa sadasnjim pedijatrom, jer izgleda da taj vas doktor i nije bas najstrucniji. Ostalima veliki ljubac od nas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|