Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (9.12.2011 23:54:04)
|
Zvala sam danas sve moguce privatne laboratorije u gradu, pa cak i u BL i u BG, jer sam bila spremna dijete staviti u auto i zapucati za Beograd da se utvrdi je li mono ili nije, da znam protiv cega se borimo, ali dobila sam povratnu informaciju da se kod svih ceka. U Sa jedina privatna lab radi Elisu BH lab u Luzanima ili tako nesto, ali rade samo srijedom i ceka se nalaz 10-15 dana. Tako da mi drzavna solucija brza. Da i da nagovjestim da mi nismo bili na pedijatriji danas, za mono se ne ide na pedijatriju vec na Infektivnu kliniku na Kosevu bez obzira sto je dijete u pitanju. Dadada mozda su kod tebe na osnovu AST i ALT utvrdili mono jer kod odraslih se moze, a kod djece ne, kod djece postoji neki disbalans koji nije mjerodavan kod kontrole AST i ALT. Onda dijete je od 28. oktobra isprimalo peniciline sedam dana, pancef deset dana, klavax 7dana, sumamed tri dana i evo sada peniciline su propisali, tako da AST i ALT su skroz nemjerodavni pored tolike doze antibiotika, a i svi ostali nalazi, jedino ELISA moze pokazati pravo stanje, jer na nju ne uticu konzumirani antibiotici.
|
|
|
|