mama75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (13.12.2011 23:46:29)
|
Draga moja, krajnici su nezgodna stvar, ja to znam iz licnog iskustva, a i iz iskustva sa starijom kcerkom. Ja sam se kao dijete naprimala inekcija, zstitnih, upale uha stalno... Jedan dr kaze operisati, drugi ne treba itd Na kraju ih se ja rijesim sa 24 godine. Iako nisam vise imala gnojne angine, ali sam imala druge probleme zbog njih. I od tada jel sladoled kupoim mene grlo zaboli. Jel popijem sta hladno, puno pricam dok sam vani na zimi i sl...grlobolja. Sa kcerkom se desilo da je sa 9. mjeseci pila Sumamed, pa onda ospen, pa zinat, pa ospen i na karaju inekcije (imala je manje od 2 godine tada). I poslije toga se hB smirili, jeste da su joj ogromni, kada se smije vide joj se krajnici, ali miruju pa se ne brinem. Meni je nasa pedijatrica objasnila: ako miruju velicina ne igra nikakvu ulogu. I ja joj vjerujem. Ne mogu ti ja reci: operisi dijete ili nemoj, to ti najbolje znas. Ali obavezno trazi i 2. misljenje. Pa sada svako 3. dijete u Sa te cjevcice u uhu ima?!? I da znas: poslije 7. godine krajnici mogu sami da atrofiraju. (To se desilo mojoj sestri). A ako operises prije 4. godine onda 3. krajnik moze ponovo da "naraste". Eto, napametovah se ja, ali to mi je bolna tacka pa mogu na tu temu nadugo i nasiroko.
|
|
|
|