RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ananas_ze -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:32:05)

evo je

[img]http://img34.glitterfy.com/12007/glitterfy2102226734D31.gif[/img]






bebacha -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:33:52)

ja nevidim udubljenje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kontam ako je donja torta nesto tipa reforme onda nebi trebao biti problem




ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:41:30)

Ma jednostavno. Velikom špatulom ili ne znam kako da ti objasnim, sada ću ti postaviti sliku, čime ja ravnam torte a ujedno se i pomažem prilikom prebacivanja.




ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:42:31)

Ananas ma ne bih ja rekla da se donja udubila, jer je ova gornja duplo lakša, ne bi trebalo biti nikakvih udubljenja.




ananas_ze -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:44:55)

Joj ne mogu da pronađem kod sebe nijednu sliku na kojoj se udubljenje, vidi mada nije bilo veliko, to sam haman samo ja primjetila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]i vjerovatno je bilo zbog tezine gornje, drugi put u pamet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bebacha -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:45:30)

zvuci mi nemoguce tortu podignut i prebacit[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
daj sliku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:49:30)

IZVORNA PORUKA: bebacha

zvuci mi nemoguce tortu podignut i prebacit[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
daj sliku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Vidi, ja torte uvijek držim na ravnom debelom kartonu, ali ispod je papir za pečenje. Kada je dižem dižem zajedno sa papirom. Jednom rukom skidam papir a drugom prebacujem. U ovome ti može neko i pomoći. A evo mog pomagača:


[image]http://img190.imageshack.us/img190/6293/img2042bu.jpg[/image]






bebacha -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:52:02)

imam ja i u tome svog vjernog pomagaca[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
koji je materija ono.ja imam al plasticni,mozel to




ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:56:10)

Kod mene je lim, može plastika ali tvrđa bitno je da se ne savija previše.




ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:59:08)

A ima i ovo. Wiltonovo je i preko Tuzle dođe oko 44 KM.
Cake Lifter





[image]http://www.wilton.com/store/images/site_images/2103-307_m1.jpg[/image]




bebacha -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 17:59:21)

nabavit cu i taj jer je malo teze i ravnat tortu plastikom.skoro si spominjala da si nasla povoljnije dobavljasa stvari za torte.daj link na pp




Rabi -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 18:05:59)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hvala Rabi na lijepim riječima![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ali da me ne sankcionišu zbog reklamiranja, poslala sam Monaa PP.


ja nisam nista i nikog reklamirala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja sam samo pomogla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  i dala pravu adresu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]





ElmaB -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 18:09:34)

Evo ide link na PP.
Rabi,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




Ilhana RR -> RE: Fondant 2 (7.1.2012 19:13:50)


IZVORNA PORUKA: zinanina

Ilhana , ja ne volim ovakve kreme gdje idu samo žumanjci ili samo bjelanjci, šta da radim sa ostatkom?
I kako obrađuješ žumanjke?



Ja stavim da se one ubutaju jedno 10-15 minuta sami i onda dodajem ostale sastojke...

a inace ako napravis onaj fil od pudinga, dodas 1 vanilin seceri, malo vise margarina i secera u prahu moze i on se koristiti umjesto buttercream =) ja napravim uvijek cvrsci taj fil kad pravim neke kolace na kojima moram fil oblikovati =)




madam x -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 10:04:05)

Ima li neko iskustva sa čokoladnom fondantom ?


Ilhana, hvala na odgovoru [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




ElmaB -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 13:39:49)

Ja ću ga praviti sljedeće sedmice, pa ću ti javiti. Imam narudžbu takvu, pa se nadam da bi trebao biti ok.




madam x -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 16:57:46)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Ja ću ga praviti sljedeće sedmice, pa ću ti javiti. Imam narudžbu takvu, pa se nadam da bi trebao biti ok.


Ja sam ga danas napravila a sutra ga stavljam na tortu, pa ću ja tebi javiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Imaš li ideju kako da ga ukrasim, torta je za odrasle, misliula sam samo neke šarice bijelom čokoladom izvesti , ali se bojim da to neću uredno odraditi.
Imaš li prijedloga?





madam x -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 17:12:25)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0108/8nd-damask.jpg[/img]

Ovako nešto mislim.




ElmaB -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 17:12:52)

Napravi ruže od čoko fondata. Krajeve latica ukrasi sjajem ili prošaraj tečnom bijelom čokoladom.




ElmaB -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 17:13:59)

Ovo ti je posebna tehnika sa čoko transferima. Nemam ih ni ja, nisam ih još kupila, a bojom i četkicom ovo izvesti mislim da je teško da baš svaka šara bude ista.




Ilhana RR -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 17:20:00)

Flasice za dekoriranje je predobro =) Ja sam sebi uzela dvije u jednoj drzim cokoladu koju samo stavim u vrcu vodu i ona se istopi i spremna za dekorisanje =)




ElmaB -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 17:25:07)

A gdje si to kupila?




Ilhana RR -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 18:36:46)

Mislim da su wiltonove... kad sam narucivala boju crvenu uzela i njih jer vidim da svi master chef i ostala ekipa koriste ih kad dekorisu i nemogu vam opisati tu lahkocu sa ovim flasama...

[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/382602_10150413262341795_678296794_8508750_1999986942_n.jpg[/img]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 18:45:38)

Da ima ovo Wilton, vidjela sam to, mada ja nisam nešto razmišljala da ih kupim, jer nisu mi baš neophodni, mada dobro ih je imati!




Ilhana RR -> RE: Fondant 2 (8.1.2012 18:46:56)

Ja citala da mozes istopis cokoladu i naspes u ovo i kad god ti treba samo stavis u vrucu vodu u serpi rastopis koristis i opet posle u frizder i sve tako..

ja sam odusevljenja kako je lahko i bez prljavstine raditi sa njima =)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>