|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vježbe za trudnice u Sarajevu
20.6.2008 10:41:52   
idana_85
Pa ti mozes ici ako imas vremena. Mada su u srijedu rekli da je idealno od 25 sedmice. Sama odluci.....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 9:49:01 >

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
20.6.2008 10:55:02   
ame_la
Vježbice su super
Da sam znala i prije bih išla
ja sam 36 sedmica i bila sam
u dva puta na otoci
i sigurno ću otičijoš koji put prije poroda
user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
1.7.2008 12:16:25   
Skvo RR
Ja sutra definitivno krecem na vjezbice... Moje drage sve koje ste u Skerlicevoj vidimo se sutra,,,,,,user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ame_la)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
1.7.2008 17:02:36   
SANELA2007
Drage moje buduce mame user posted image ,

Moram Vam priznati prije svega da mi je drago sto idete na vjezbice.Ja sam isla redovno svake srijede na otoku i to odmah od 25 sedmice kako se i preporucuje,i vjerujte mi da znaci mnogo,mnogo.
Rodila sam 05.05.2008.g. svoga princa,i neznam da li ce mi iko od vas vjerovati prosla sam EXTRA,tako dobro da bi sa pjesmom otisla roditi ponovo sutra user posted image user posted image user posted image .
Pored toga sto sam bila svjesna sta znaci roditi i da to nije nimalo lako,vjezbe i sestra Berina koja ih vodi su ucinile da o porodu nerazmisljam kao o necemu strasnom.Moj porod je izgledao ovako: u 12:00 me pocelo malo boluckati,prespavam te bolove do 15:00 kada su vec poceli malo jaci bolovi,tada pocnem primjenjivati tehniku disanja koja se uci na vjezbama,u 17:30 krenem u porodiliste ( Opca Bolnica ),s obzirom da je tada najveca spica u gradu zaglavimo na otoci i moj put do porodilista je trajao sve do 18:30.Javim se na ginekologiju gdje me pregledaju i urade CTG,nakon toga me posalju sprat nize u porodiliste gdje me ponovo pregledaju i smjeste u sobu oko 19:30 tu su kontrakcije vec bile svakih 3 min. odem u salu i rodim u 20:10.
Iskreno neznam ni sta se desi meni dijete vec u rukama user posted image user posted image .

Vjezbe su zakon i ja ih svima preporucuje i znam da cu sigurno ici na vjezbe i sa iducom trudnocom.
Eto toliko drage moje,napisah se ja,od srca zelim svakoj od vas da se porodi tako brzo kao ja.

SRETNOuser posted image user posted image

_____________________________

MAMIN PRINC SE RODIO 05.05.'08

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
6.7.2008 19:36:58   
idana_85
skvo jesi bila u srijedu na vjezbicama, u cemu si bila? vjerovatno smo se vidjele, i ja sam bila u skerlicevoj i u srijedu i u petak

(odgovor članu SANELA2007)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
7.7.2008 15:45:37   
Happy
Čitala sam na internetu da je u toku trudnoće jako preporučljiv trbušni ples od prvog dana pa do kraja
Više je prednosti plesanja orijentalnog plesa za buduće mame i njihove bebe - u bilo kojem stadiju trudnoće: ples pomaže opuštanju mišića u području zdjelice i pomaže ženi da osvjesti mobilnost zdjelice, a to neprocjenjivo znanje može joj pomoći u drugoj fazi poroda.  Plesanje također ima brojne mentalne prednosti, jer pomaže ženi da bude samopouzdanija i hrabrija, prije te za vrijeme poroda. Pokreti orijentalnog plesa djeluju smirujuće na nerođenu bebu i pomažu da beba dobije više kisika.
U današnjim "modernim" vremenima, neki liječnici savjetuju ženama sa preuskom zdjelicom da porod obave carskim rezom, ali zapravo je zdjelica izrazito fleksibilna.  Kroz pokrete orijentalnog plesa, žena može osvijestiti ovu zdjeličnu fleksibilnost i možda se lakše odlučiti na prirodni porod. Mnoge žene su posvjedočile kako su im neki pokreti iz orijentalnog plesa - pokreti u obliku brojke osam kukovima, krugovi i polukrugovi zdjelicom - pomogli pri samom porodu. Nastavi li žena s plesanjem i nakon poroda, lakše će zadržati tjelesnu formu i stečene mišiće. Također će poboljšati opskrbu tijela kisikom, a time pomaže proces zacijeljenja  koje žensko tijelo prolazi nakon trudnoće i poroda.


Ne znam da li smijem staviti strnicu sa koje je preuzet izvor?Ja već idem skoro tri sedmice, nisam više dok ne odem kod doktora....Ovo bih zaista preporućila svakome (prelijepo je, muzika, zezancija, opuštanje...)




(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
7.7.2008 16:12:53   
mummy
Znate li da li su počele sa radom vježbice u domu zdravlja na Vojničkom polju?

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
7.7.2008 17:55:57   
Skvo RR
 Draga Idana ja sam bila u u srijedu (nisam mogla u petak). Imala sam bez pantalone i bijelu majicu....:) Ako ti valja asocijacija samo sam se ustajala,,,,i setala....nesto me taj dan ledja uhvatila...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
7.7.2008 19:19:53   
idana_85
Jesi bila gore do prozora, rekla si da ne mozes vise da sjedis da ti se malo stoji? To se sjecam,ali lica....:( Sta cu kad slabo pamtim. Javi mi ime na pp pa da ti se javim sljedeci put. U petak je bilo s muzevima, nije bilo nista posebno,al eto....uvijek naucis neku sitnicu korisnu i nekak obrzo ta dva sata prodju.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.7.2008 17:32:04   
Okarica
Ja sam bila nekoliko puta u Skerlićevoj. Vježbe su super. Kontam sutra svakako da idem. Kako je bilo s muževima? Moj me je baš pitao može li i on da dođe, a ja nisam znala da to praktikuju. Super! Vidimo se sutra!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.7.2008 22:44:13   
idana_85
Fino je bilo, mada su muzevi bili pomalo stidni. Bilo je malo i smijesno. Moze se dogovoriti s ovom sestrom sto bude srijedom, jer i ona je govorila da ce rado organizovati cas za muzeve ako zelimo. Vidimo se sutra

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
10.7.2008 9:46:56   
ae
cao svima, prvi puta se javljam i to sa posla (tajno). Stalno sam na forumu ali nikad nista da napisem.
Helem da ne duzim, u 24 toj sam sedmici i htjela bih na te vjezbe ali idemo sad na godisnji, pa nesto mislim da odem kad se vratmo sa odmora, negdje u augustu. Nisam se jos posavjetovala o tome sa ginekologom. Sta vi mislite jel kasno?

Molim vas jos jednom broj Skerliceve da se malo raspitam.
hvala puno i pozdrav svimauser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
12.7.2008 17:34:53   
idana_85
U skerlicevoj kazu da je idealno da ides od 25 sedmice, da ne treba ranije. Nikad nije kasno. Broj nazalost nemam ali provjeri gore negdje ima, neko je ostavljao. Sretno.


Je li iko bio u petak u skerlicevoj, o cemu se govorilo. Ja nisam mogla doci :(

(odgovor članu ae)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
16.7.2008 18:47:59   
idana_85
Kako bi danas?

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
16.7.2008 23:39:03   
Okarica
Bilo je super. Bile smo samo nas tri s muževima. U petak će biti ista sestra i obećala je da će nam pustiti film o porođaju, pa ako mogneš dođi. Pozdrav!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
22.7.2008 10:18:13   
Happy
Znate li za neki pilates, yoga ili slično da ima baš program za trudnice, ja bih rado išla. jer moram još čekat do vježba u Komrovcu?

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.7.2008 14:24:18   
emma.L
Eh da vas pozdravim i u ovom dijelu user posted image . Naš 29. tjedan kreće sutra, ali sam odlučila sačekati sljedeći pregled početkom mjeseca prije vježbi, pošto moram malo primiriti radi nekih manjih kontrakcija koje sam imala nakon odmora. Mislim da sam negdje nekada pronašla da je netko išao privatno u neku ordinaciju fizikalne medicine? Jeste li cule ista o tome? Nije mi problem ici na Otoku, ali kako vidim, ne postoje grupe koje kreću sa tim tečajem istovremeno i završavaju nakon što sve odslušaju. O bebama i novorođenčadi dosta znam, pa ako još ne budem smjela raditi fizičke vježbe, rado bih preskočila to. Malo bih pripremala mišiće i naučila to disanje, jer kroz to nisam prošla (ove bebe o čijim žuticama, pupkićima, grčevima, alergijama, dojenju i kupanju znam su sve tuđe user posted image ). Dojenje me isto zanima, jer to planiramo što duže ako nam se posreći s mlijekom. I zna li netko nešto za dom zdravlja na Vojničkom? Hvala puno!

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.7.2008 17:00:29   
idana_85
Draga moja emma, posto imas kontrakcije ti ne mozes raditi vjezbe, pa ako je to razlog zbog kojeg ides,dzaba ces ici privatno ili na ove "drzavne". Ja sam vjezbicama prezadovoljna,doduse ja idem u Skerlicevu. Grupe nisu potrebne jer se prica o jednoj temi jedan dan, zene postavljaju pitanja sta ih zanima,drugoj drugi itd. Naravno teme se ponavljaju, ali trebas o svakoj slusati par puta da bi ti se to fino sleglo i sve upamtila. Ja sam skoro pa odgojila od svoje tetke kcerkicu i mislila sam da znam sve o bebama. Tek kad odem na vjezbice vidim da pojma nemam jer je mala Hana bila jako zdravo i mirno dijete, a kad cujem na vjezbicama sta sve moze biti na porodu i s novorodjencetom.....pomislim da bi neko trebao izdati Upustvo za upotrebu i odrzavanje bebe. Moj ti je savjet otidji jednom ili dva puta, posto svaki dan drzi druga sestra pa vidi kako ti odgovara, mozes uzeti samo jedan dan u sedmici i to ti dodje kao neka grupa, jer svaka sestra vodi vjezbice za sebe i prica svoje teme, neovisno o onoj drugoj. Eto i sretno.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.7.2008 17:01:27   
idana_85
Da, jos zaboravih reci, u Skerlicevoj ce se u srijedu gledati ponovo onaj film o porodu i dojenju pa ko je propustio,a zelio bi....Vidimo se tamo!

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.7.2008 17:03:41   
Skvo RR
Idana znas li sta je sutra tema vjezbica? Da ll je sestra sta spominjala?

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.7.2008 18:06:09   
idana_85
Nije nista. Ista ce biti kao i jucer, jer ova sto vodi srijedom je na godisnjem. Jucer je pravo dugo i dosta vjezbica radjeno, a onda je govorila o porodu, jer imaju 2-3 trudnice pred sami termin,a i jednoj je vec prosao, a i bilo je dosta novih, pa tako malo vjezbice,disanje, o porodu i malo o bebici.
Pretpostavljam da ce sutra biti o dojenju jer nije pominjala dojenje jucer.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
1.8.2008 13:08:33   
idana_85
Skvo draga moja, ides li ti bona na vjezbice. Ja svaki put slusam hoce li neka reci da se zove kao ti,al i nista....jesi to odustala?

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
1.8.2008 13:48:58   
Skvo RR
E mogla bi danas ici...hehhe....nisam bila prosle sedmice....:) A dogovarala sam se u utorak da idem sa Senkom i Okaricom, sada sam na godisnjem pa mi i utorak odgovara.
Mislila sam da idem sad u srijedu ali je bio opet onaj film, a ja ga gledala predprosle sedmice...user posted image
Hoces li ti veceras ili eventualno sa nama u utorak?

< Poruku je uredio skvo -- 1.8.2008 13:49:32 >

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
1.8.2008 14:36:21   
idana_85
Veceras necu, spremamo se sutra za neku svadbu, a i moji su dosli s mora pa odoh malo da ih vidim, a za utorak ne znam, ako ne bude puno vruce, inace mi je naporno hodati, uglavnom javit cu vam se. A ja sam bila u srijedu proslu, jer onda kad se gledao film nisam. Vazda se mimoilazimo. Mozda se vidimo u utorak.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Vježbe za trudnice u Sarajevu
12.8.2008 16:28:18   
abh
Pozdrav svima,
moze li mi neko reci sta treba ponijeti za vjezbe na otoci. Patike i neku presvlaku ili ne treba nista.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 9:49:15 >

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *