| 
				  iv@ncica ->  RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)  (11.8.2010 14:30:38)
			   | 

noa-  drzimo  fige  da i ne  bude  nista..dosta  je  brate  i  ove vakcine ..   apotekarka-  ne  brini..samo  ne  daj turi  da  raste...nema  tu  pravila  kad  ce  prve  nuspojave..i  nama su  za  nekoliko dana  odmah  se  javile...ne  brini,  skidaj  turu i  nama  je  tako  bila dva dana  ..pa  puno  nervoze  i  ne spavanja..kasalj i  to  dobar,  nosic,  konjuktivitis,  osip...nesanica...vodenastije  stolice....proci  ce  za  par  dana,  samo  je  nama  nesanica  duze potraaaajala....znas  i  sama  sto  trebas  i  sve  lijekove  znas,  znam da  je  tesko  ,  ali  sto  ces...odmah  sređuj  nosic,  kuhaj  cajeve, vlazi i  inhaliraj  prostor,  nisitu  za  nosic..da  u  stratu  neke  stvari  rijesis...temperaturu  skidaj....ako  nece  jesti  ne  sili ga...nek  pije..a  ostalo  nek  gricka  sto  hoce..a   za  konjuktivitis...ja  sam  svaki  put  mjenjala  podlogu  na  kojoj  spava..pa  sam  na  kraju  prostirala  pelene,  jer  nisam  mogla  naprati  posteljine,  jer  se  konjuk.  siri  i  prenosi  dodirom,  rukice  mu  cesto  peri. Rekli  su  mi  ne  vani  i  na  vjetar  slucajno i  ne  ispirati  oci  nicim ,  jer  time  se  kao  siri  infekcija..tobrex  kapi  i  mast---su  nam  pomogle  u  roku 24 h. , za  osip  nista  pametno  jer  ce  proci  sam  od  sebe...uglavnom  ja  sam  cim  sam  primjetila  kasljucanje ..znala  da  ce  preci  u  kasalj  i  da  ce  nosic  prije  ili  kasnije  procuriti,  pa  sam  odmah  reagirala ...dok  ga  tusiras  zbog  temp.  usput  dobro  napari  wc.. da  mu  otvara  disne  puteve,  mozes staviti i  kamilice  da ti  isparava  u  kuci...i  mast   dr. taysa  na  prsa...uglavnom  ide  to  sve  jedno za  drugim pa  tako i rjesavaj,  ja  sam  prevencijom  malo  ublazila  sve  sto  ga  snaslo,  ali  ne  mozes  protiv  toga, ..sretno  ti  i  drzimo  ti  fige.....      p.s.  meni  rekli  da  ga  ne  dovodim  zbog  temp.  jer  moze  biti  jedino  ta  reakcija, dok  ja  nisam  pokazala  spisak  mogucih  reakcija  i  koje  sve  smo  mi  imali..ali jas am ga  ipak vodila   kad  je  konjuktivitis  nastupio....tj.  morala  ga  odvesti  da  mi  propisu  kapi  ...   procitaj gore  link o  ovoj  vakcini   koje  su  moguce  reakcije  koje  ti  u  DZ  i  ne kazu...pa  sam  ja  naoruzana  znanjem  na sve  bila  spremna,  ali  ipak  grozna  vidis  po  postovima  i  nasekirana,....sretno  mace  i  javi  sta  bi ;) 

| 

| 

| 

|