Cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost



Poruka


Dijanam -> Cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (19.10.2008 8:18:28)

Zdravo,
zanima me da li je neka od vas imala problema sa bolnim mokrnjem poslije odnosa? Nije mi ovo prvi put, godinama vucem neku vrstu hronicne/ bakterijske upale, dijagnoza je bila vjerovatna upala mokracnih kanala, ali uz odgovarajuce antibiotike bi nestalo dosta brzo. Medjutim kako u trudnoci bas i nema antibiotika, plus smo na medenom mjesecu u engleskoj (do doktora nije bas lako doci), pravo me sve ovo sludi.
hvala i pozdrav...

D.




mamabb -> RE: cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (19.10.2008 19:09:19)

Za upale mokraćnih kanala i peckanje prilikom mokrenja se najbrže rješava (mimo lijekova) medom, ako imaš pri ruci, namoči tampon u med malo ga zagrij ne previše da ne izgubi moć već mlakasto i stavi tampon. Najbolje je preko noći ujutro ćeš izvući suh tampon, osim ako je neka veća upala onda će biti nešto bjelkasto na njemu.
Ovo je isprobana metoda, sestra po tetki i ja prale tepihe -bose tako da smo obje bile fasovale a ona malo više pa je imala ovo bjelkasto.
I naravno čaj od brusnice ili uvin, mada je med najbolji po meni.




larina -> RE: cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (19.10.2008 21:27:47)

meni se to jednom desilo-stvarno je neugodno.meni je pomogla soda,jedna kasicica u malo vode pa sam to pila i stvarno pomogne,a isto kisela voda je dobra koja ima sode u sebi.




mamyca -> RE: cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (19.10.2008 21:43:11)

Caj od brusnice ili jos bolje prave plodove kupi,i kao sto vec neko rece med je jako dobar.Za uvin caj neznam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]mislim da se bas ne preporucuje u trudnoci.Ja sam u 8 mjesecu trudnoce dobila nekakvu infekciju i ginekolog mi je propisao antibiotike i sve bilo ok.Nego cim se vratis pravac doktoru a sad za sad poslusaj ove savjete.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Dijanam -> RE: cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (23.10.2008 23:28:51)

hvala vam na savjetima. Ovaj sa medom mi se najvise svidja. Ja sam na zalost morala otici kod ljekara (toliko o uzivanju u Londonu) i provela sam dio dana u sobi, a dio cekajuci na pregled (pojavila se krv u mokraci, i bez obzira na kolicinu tecnosti koju sam uzimala nije bilo nista lakse). Dobila sam antibiotike, pa se sve smirilo poslije par sati. Vratila sam se, i odoh na pregled u ponedjeljak (kako samo mrzim ovjeravanje knjizice...)
laku noc




vjestica -> RE: cistitis ili uzasno neugodna bol poslije odnosa (24.10.2008 8:54:38)

kakve veze ima tampon, koji se stavlja u vaginu sa uretrom (mokraćnom cjevčicom)?




Stranica: [1]