Produzeni menzesi?? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja



Poruka


D_K -> Produzeni menzesi?? (31.10.2008 14:57:11)

Drage moje,

zanima me da li je neka od vas mozda imala produzene menzese nakon porodjaja i kako je to rijesila (ako jeste). Ja sam rodila drugo dijete CR-om prije 8 mjeseci i sada mi menzesi traju i po 14 dana. Doktor mi je rekao da malo sacekamo pa da uradimo hormonalni status a inace su ostali nalazi uredni. Doktor je takodje na UZ vidio i miom na materici (kaze miomčić) koji po njegovim rijecima nije uzrok ovog stanja.
Ako je neka od vas imala ovakvo iskustvo please help :))




Okarica -> RE: Produzeni menzesi?? (31.10.2008 15:42:20)

Najprije da te pozdravim, nije te dugo bilo. Što se tiče menstrualnog ciklusa poslije porođaja, pravo da ti kažem i mene to interesuje jer sam poslije četrdeset dana dobila. Nije bilo obilno. Poslije toga sam imala neki smeđkasti, pa žućkasti iscjedak, da bi nakon dvadesetak dana ponovo dobila. I ja kontam da je neki hormonalni poremećaj. Bila sam na redovnoj kontroli poslije porođaja i dr. je rekao da je sve ok.  Jesu li ti obimne menstruacije? Kakva ti je krv?




D_K -> RE: Produzeni menzesi?? (31.10.2008 15:47:03)

Ćao - ćao.
Puno pozdrava za mamicu. Iris ti je ko meeed. Cestitam..
Ma ja sam anemicna otkad znam za sebe i zato svaki mjesec pijem ferum lek i tako sve drzim pod kontorlom tako da nije anemija. Svi ostali nalazi su ok tako da je najvjerovatnije hormonalni poremecaj. Ja sam pocela dobijati odmah nakon 40 dana i sad su mi sve cesci i duzi menzesi. Prva tri dana bude puno a onda sve manje i nakon 8 dana opet jace pocne.. ma haos..




Okarica -> RE: Produzeni menzesi?? (31.10.2008 15:51:43)

Hvala ti! I ja sam anemična pa zato pitam. Prije trudnoće su mi bile obimne, sad nemam pojma šta je ovo. Kontam da sačekam još mjesec dana pa ću ponovo na kontrolu da vidim šta je. Probaj otići kod još nekog dr. da vidiš šta će ti reći. To kod tebe ipak dugo traje. Želim ti da to riješiš što prije. Javi se.  Daj nam postavi koju sličicu. Pusa tebi i bebici.




D_K -> RE: Produzeni menzesi?? (31.10.2008 15:55:50)

bice to pod kontrolom - jedino cu potraziti misljenje jos nekog doktora. preko puta mog doma zdravlja ima private klinika pa cu i tamo trknuti. ovo sam skontala nakon brojnih losih iskustava nasih forumasica sa nasim doktorima :((
puno pozdrava i ljubi malenu




jasmina_mm -> RE: Produzeni menzesi?? (31.10.2008 18:24:53)

D_K i kod mene je slicna situacija, rodila na CR i nakon devet mjeseci dobila. E onda sam imala jednu menstruaciju samo smedji iscjedak, zatim 3 uredne da bi mi pretprosla trajala 10 dana. Prosla mi je kasnila 9 dana i trajala 5 sa tim da je poslije toga bilo nekoliko dana smedji iscjedak. Ni ja ne znam sta je to, ali kontam dojim pa se to jos sve nije "uhodalo"....




stella -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 0:58:05)

Pozz D_K dobro nam se vratila i cestitam na bebici.

Ja sam posle cetrdesetnice ubrzo dobila.Rodila prirodnim putem.Dojim jos uvijek.Prije su mi menstruacije bile duge,bolne,neredovne.A sada su redovne svakih 22 dana,4 do 5 dana traju i nema bolova.Neznam sta je razlog al mi ovako bolje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Bila kod dr na pregledu i uz,sve ok samo kaze da imam zavaljenu matericu i da je to normalno posle poroda.Dobila neke vaginalete 12 kom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] i papa cekam da bude gotov.
Sory ja malo skrenuh steme,a nista ne pomogoh[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Okarica -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 1:11:01)

IZVORNA PORUKA: stella


Sory ja malo skrenuh steme,a nista ne pomogoh[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Draga stella, meni si pomogla. Lakše je kad čuješ da ima još neko sa istim problemom. Meni ne bi smetalo da mi se ciklus smanji, samo da ne boli onoliko koliko me je boljelo prije trudnoće. Vjeruješ da su moje menstruacije bile u rangu trudova. Pozdrav!




stella -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 1:16:25)

Isti slucaj i kod mene.Kad su mi krenuli trudovi isto kao menstruacija,jedino mozda sat pred porod je bilo bas puno jace.
Znala sam iz skole dolaziti kuci zbog bolova.Sad mi bolje,pa tako nisam ni pitala dr sta je uzrok.
pozz




ziki -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 1:17:37)

Ja sam dobila posle 4 mjeseca, od soka, samo me preseklo po stomaku. Iako sam prije poroda imala uzasno bolne menstruacije ova sad nije boljela, boljelo me dusa pa mozda nisam ni primetila, traala je standardnih 7 dana-4 dana krvarenje + 3 smedji iscedak. Kod dr nisam bila posle toga, nesto se kanim.




Okarica -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 1:19:19)

Ja sam nedavno bila na kontroli i dr. mi je rekao da je sve ok. Što kažeš, ovako je super, pa me baš nešto i ne interesuje posebno zbog čega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pozdrav!




stella -> RE: Produzeni menzesi?? (1.11.2008 1:44:36)

IZVORNA PORUKA: Okarica

Ja sam nedavno bila na kontroli i dr. mi je rekao da je sve ok. Što kažeš, ovako je super, pa me baš nešto i ne interesuje posebno zbog čega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Pozdrav!

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: [1]