Odjeća za dojilje (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)



Poruka


ddiddi -> Odjeća za dojilje (8.12.2012 11:13:22)

Namjeravam dojiti i zanima me gdje mogu kupiti neke majice, džempere u kojima će mi biiti lakše dojiti? Viđala sam da žene samo zavrate džemper kompletan i doje bebu ali se baš tako napate. Zato bih željela da sebi olakšam.. Da ću roditi ljeti, to ne bi bio problem jer imam neke tanke majice koje su na preklop i koje bi se mogle fino iskoristiti. Sada zbog zime, stvar je drugačija...




vjestica -> RE: Odjeća za dojilje (8.12.2012 11:17:43)

zašto misliš da se napate ako zavrate majicu/džemper?
ja sam dojila curu 2 g i nikakvu posebnu odjeću nisam nosila niti kupovala




animagical -> RE: Odjeća za dojilje (8.12.2012 11:20:42)


IZVORNA PORUKA: vjestica

zašto misliš da se napate ako zavrate majicu/džemper?
ja sam dojila curu 2 g i nikakvu posebnu odjeću nisam nosila niti kupovala

[sm=smiley20.gif] jedino ako bas obuces debeli dzemper pa ti tesko zavrnuti...ali s potkosuljama i dzempercicima preko, obicnim majicama, ili malo vise dekoltiranim da izvuces odozgo nema nikakvih problema[sm=smiley1.gif] ni ja nemam nikakvu specijalnu odjecu,dojim evo 15 mj sad za sad




MicoTico -> RE: Odjeća za dojilje (8.12.2012 11:36:40)

Svoje sam dojila 15 i 16 mjeseci i nikakva posebna odjeća mi nije trebala. prvih mjeseci sam koristila grudnjak za dojilje, poslije ni to.
Doduše, lakše je sa odjećom na dugmiće i sl, ali neka posebna odjeća ne...




ddiddi -> RE: Odjeća za dojilje (9.12.2012 0:22:08)

Pa moji džemperi su baš svi tipa rolki ili uz vrat.. Obzirom da ću se poroditi u januaru, nosiću iste "masivne-debele" džempere i zbog tog mislim da će mi biti nezgodno zavraćati ih stalno..

Pitam zato što ne znam, nisam dojila do sad.. Baš zato me zanima da li trebam tražiti neke dekoltirane (na V) ili da se snalazim sa ovim..




Alannah -> RE: Odjeća za dojilje (9.12.2012 10:07:20)

Nisam ni ja nista posebno kupovala. U kuci nosim majice koje su malo otvorenije,pa siku mogu i odozgo izvaditi.Obicno kad gdje idemo,obucem kosulju,pa mi je lakse otkopcati i dojiti.Zao mi je samo vunenih haljina,koje obozavam,a sad mi nikako nisu prakticne kad izlazm sa bebom.




Latinka -> RE: Odjeća za dojilje (9.12.2012 18:19:41)

I ja sam rodila u januaru i, vjeruj da sam jedino kupila potkošulje za dojilje u FIS-u koje i danas nosim. Odlične su. A mislim da ti deblji džemperi neće ni trebati-meni nisu, jer sam prostoriju u kojoj je beba baš grijala.
Moja preporuka ti je da se ne izlažeš nepotrebnom trošku k''o ja. Vidjećeš, pola stvari bez kojih misliš da se ne može ti ne trebaju [sm=smiley1.gif]




Alannah -> RE: Odjeća za dojilje (9.12.2012 22:33:16)

Eh,da,imam grudnjake za dojilje,oni su bas prakticni[sm=smiley1.gif],to sam jedino nabavila.




3mina -> RE: Odjeća za dojilje (10.12.2012 11:15:56)

Draga Diddi, najidealnije je da nabavish grudnjake i potkosulje za dojenje sto je i dovoljno jer cesh na pocetku svakako kuci biti u pidjamicama i majcama na V ili kopcanje! A poslije cesh se snaci na tebi najidealniji nacin.
Imash Alma Ras potkosulje grudnjake i pidjamice za trudnice i dojilje, mnogo povoljnije nego po ovim beby centrima, prodavnicama. Ulaganje u neke dodatne komade ti je bezpotrebno. Veliki pozdrav




chuci -> RE: Odjeća za dojilje (10.12.2012 11:42:25)

eh moja ti. Da Bog da ti to bio najveći problem oko dojenja.

ako ćeš roditi u januaru aBd nećeš izlaziti do marta otprilike. jer je pohladno za tako malu bebu. ono odlazak na vakcinu i to ne pikam jer se to brzo obavi i najčešće nema potrebe dojiti.

hormoni rade poslije poroda. ja sam rodila prije 6 mjeseci a ne mogu ni potkošulju obući. napolje sada (npr jučer na onom snijegu) idem u tankoj pamučnoj majici trofrtaljnih rukava, ispod imam grudnjak i obučem preko jaknu. i bude mi vruće često pa se raskopčavam.

dalje gdje ti to misliš dojiti? i da izađeš negdje zimi gdje možeš dojiti u javnosti ne možeš dojiti bebu napolju, a tamo gdje je toplo možeš se i skinuti, ako već imaš debelu rolku.

dalje čim beba malo naraste počinje prekidati podoj na svaki šum, čak i ako krajičkom oka uhvati neku kretnju, npr neko prolazi pored na 3 metra udaljenosti. to je baš kriza, pogotovo ak oje mlijeko krenulo pa onda kad se beba odmakne počne da je kupa po obrazima, curi na tvoju majicu, pantole itd. moraš se negdje skloniti gdje nikoga nema u tom slučaju, pa se i možeš skinuti kako god.

ja npr nikako ne znam dojiti sjedeći. gdje hoću dojiti moram zaleći, ili se dobro namučiti u nekom sjedećem položaju. i uvijek mi curi mlijeko na drugu siku dok jednu on doji tako da moram staviti tufer, a to sve bi bilo kriza da radim npr u kafiću.i u krajnjem slučaju ja ne dam da mi iko vidi sike. nisu za izloga i uvijek se može negdje skloniti. onda me baš briga skinem majicu preko ramena, skinem naramenicu grudnjaka, i dojim. tako mi ugodno tako mi najlakše.

a vjeruj to nije problem ni za razmišljanje, bolje se pripremaj na sve moguće probleme, od manjka do viška mlijeka, da bi bila upućena i izdržala početne probleme. sretno




idana_85 -> RE: Odjeća za dojilje (18.12.2012 20:09:52)

Kada dojis mozda je bolje da obratis vise paznju na potkosulju. Kako si rekla dojit ces zimi pa ces je vjerovatno nositi [sm=jezicek.gif]. Ja sam zbog toga uvijek uzimala one potkosulje sto imaju posebno nasiven dio za grudi,tj ispod grudi cipku, gore nasivent taj dio i tregere kao kod grudnjaka koji su podesivi. Imas ih kupiti na pijaci, mislim da su izmedju 5 i 7 KM. Fino majcu zavrnes,ali imas potkosulju. A i sto kaze chuchi uvijek ces se negdje skloniti dok dojis...ako budes namjenski kupovala odjecu, to bi onda trebalo biti nesto s dugmicima ili gumicama, dubljim dekolteom bankrotirat ces. Kada izvadis siku "gore" vidi se citava, kada zavrnes majcu mozes je prekriti skoro cijelu, ako neko neplanski uleti mozes prekriti i bebin nosic i tako te niko vidjeti nece. Sretno!




Targus -> RE: Odjeća za dojilje (20.12.2012 11:56:41)

I mene zanimaju grudnjaci al Alma Ras mi se ne svidja nikako, par puta sam kupila potkosulje kod njih i nisam uopce zadovoljna kvalitetom..gdje se jos imaju kupiti grudnjaci koji su dobri? Imam jos vremena al bolje se spremit ranije [sm=smiley1.gif]




Stranica: [1]