pahuljica_a -> RE: TRI CARSKA ILI VIŠE? (26.3.2013 13:58:03)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: pahuljica_a IZVORNA PORUKA: Miracle*3 Pahuljice, meni moja dr nije mogla nista reci o trecoj trudnoci prije CR. Rekla je kad me otvori, vidi kakvo je stanje unutra, priraslice i sl , kako sam se oporavila posle prvog CR...onda ce mi reci. I stvarno posle nekad, na kontroli i sl je rekla da nema nikakvih problema za jos jednu trudnocu. meni nisu ništa govorili do trećeg carskog, kad su mi i na komisiji predlagali podvezivanje. rekli su mi da do poroda razmislim o tome, ali sam ja još tad bila definitivno odlučila da to odbijem. isto su me pitali i u sali, pred sam porod, ali sam i tad bila istog mišljenja. uglavnom, jasno su mi rekli da ne bi smjela više, pa sam sad u velikoj dilemi. Nije dobro ravnati se prema tuđim primjerima. Istina je da se radi i po 10 carskih, a vjerovatno je približan broj puknuća materice u trudnoćama nakon dva carska. Jedino je ispravno konsultovati se sa dobrim ginekologom prije pokušaja začeća. ja svakako imam u planu konsultovat se sa svojom doktoricom i čuti i njeno mišljenje.dosta sam čitala o tome i nigdje nisam pronašla negativno iskustvo, što se tiče više poroda na carski. osim u jednom slučaju, kad su neku ženu pokušavali prirodno poroditi nakon tri carska reza, kad je zbog kontrakcija došlo do puknuća maternice. znam da se ne bi trebala ravnati sa tuđim primjerima, jer realno, ničiji organizam nije isti i sve je to individualno. al' me svakako interesuju i vaša mišljenja.
|
|
|
|