| 
				  mayra ->  RE: Udaranje druge djece  (2.2.2016 19:56:45)
			   | 

Izvinjavam se stop nisam ranije pisala, ali evo ovako.      Oduvijek je bio dosta društveno dijete, voli djecu, druženje, uživa u trćanju, skakanju, plesanju.   Kad ga odvedemo u igraonu, s drugom djecom je super, nije u tom smislu agresivan.   Ima par djece u svom okruženju koju udara, bukvalno iz cista mira.   Kad ga pitam sto se udara, on kaze zato mi je taj i taj uzeo nesto, nece da se igra, zato sto mi ti nisi dala to i to itd.      On ne ide u vrtic, cuvaju ga moji roditelji i sam je s njima.   Ima tu dosta sebicluka, jer je navikao da je sam, da mu je sve dostupno i po automatizmu njegovo, da ne dijeli.   Takođe ima neki problem s nogicom, pa već odavno smo po doktorima, možda i to može uticati, jer ga mi ograničavamo u igranju da se ne povrijedi.   Mene npr. ne udara, jer zna da ne smije, jer otkad je bio mali, kad me udari, ja mu vratim i valjda skontao da ne moze. Muz npr. kad legne da spava, on se zaleti i jako ga udari. Kad ga pitam zasto, kaze zato sto je zaspao?!?!   Nisam sigurna vise koji bi razlozi mogli biti, al me brine jako.   Hanady, razmisljali smo i o opciji psihologa/pedagoga, da popricamo.    

| 

| 

| 

|