|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zajednica?
19.5.2015 8:19:46   
Finepex



IZVORNA PORUKA: ijaa

To sto mu roditelji imaju para nista ne znaci nego uhvatite se trazenja posla


Zbog toga se i udala. user posted image Bitno da roditelji imaju para, koja drskost sto mijenjaju sebi cesto. user posted image


IZVORNA PORUKA: minja_

Finepex, svekrva joj je direktno rekla koji krevetic da uzme.
.



Onda ne moze reci da joj svekrva


IZVORNA PORUKA: Anoniman
i sto mi je najgore, nikada ona meni ne kaze sta i kako, nego samo "nalozi" MM da ce tako biti



Da li je sada jasan razlog moje sumnje da li je prica istinita?




IZVORNA PORUKA: sreca_


IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: sreca_

pa valjda joj je gledala muza u oci kada mu je naredila user posted image i ne znam gdje je uvrijedila, barem nisam procitala.
ne zelim da dajem njoj savjete i meni trebaju, ali cini mi se da si ti nju izvrijedjala, mogla si i ti njoj npr lijepo objasniti a ne vrijedjati je.
upravo se kontam da li da trazim savjet, jer meni treba konstruktivan, zdrav savjet, ne izvlacenje iz konteksta. sada ce biti mozda sam i ja anonimna, ali njoj smeta, mozda je osoba takva, uostalom, trebala nam je ispisati zivot cijeli ili sve te godine sta se desavalo, pa da ti ne izvuces iz konteksta kako jnoj ne smetaju pare, nego zena kaze da nema protiv da joj pomogne novcano samo joj smeta da joj se daje nesto sto mozda ona ne moze odbiti a ne dopada joj se-bas zato jer nije u mogucnosti kupiti ono sto voli. a znas ono mila, voli drugom sto volis i sebi. ako ja ne volim neki stari tepih ne bih ga voljela nikome ni pokloniti ma u kakvoj situaciji bio.



Pa zar onda nije kriv muz? Zasto muz ne poprica s majkom? user posted image Ovako samo ispada tuzna sudbina porodice gdje je majka svog sina ucila skromnosti da joj je dosla zena koja prizeljkuje novo.FAKT je da sinu ne smeta stari tepih niti stari krevetac.. ona je jednostavno cudna osoba, ona nije rekla, naravno koja ne kaze zaradit cu i kuput cu, ngo kada svekrva da novac... Kojoj ne smeta svekrvin novac, pa da ona sebi uzme nesta novo.. zasto ona nije zaposlena? Zasto ne radi? Pa c eonda mozda i imati bolje uslove za zivot, onda ce imati novca da svaki mjesec kupuje nov tepih. Vidis da se prica vrti dvije godine...a sta je ona uradila za svoj brak? Nije joj smetalo kada su bili u oskudici da joj sveki daje steka, nije joj smetalo da sveki namjesti stan u kojem su bili, iako su stvari stare, a onda.. kada treba doci u tudju kucu..eh problem.. zasto uopste dolazi u kucu koja je vec koristena?


Ovdje se ponasaju isto kao da niko nije imao problem zvana zajednica, svekrva i sl.



draga, opremljen stan koji se izdaje znaci da su gazdine stvari unutra, a nije napisano da je svekrva opremila stan. Tako da tvoja recenica "Ti ocito nisi dobro shvatila, ako neko vec zivi u opremljenom stanu sto ce sveki davati svoj stari tepih ako ga ona vec ima ?" nema smisla. Znaci mila, nisi dobro razumjela tekst, nebitno sta pise u tekstu i koliko ta losa osoba bila, a izvrijedjala si je. Mislim, nema smisla. Vec sam rekla, muslimanka si, bolje da si joj napisala "duso draga, nemoj tako, bolje je da ne mislis o tom tepihu" itd. pogledaj kako si joj odg. Samo ti savjet dajem za ubuduce. Ali zato znas savjetovat da se ljube ruke svekrve. Pa ok, ali ne ponizavati nju a uzdizati svekrvu.



Kada kazem d ajoj svekrva oprema stan mislila sma na stvari koje ona nije sebi kupila. Jer ne mozes ti zivjeti kao nezaposlena osoba, uzimati tudje pare, da te neko finansira a ocekviati privatnost da ne kazem da ti svoje odluke donosis sama.

Ali hajde ti malo stani, ispusi se pa mi odgovori ako neko ima vec jedan tepih zasto bi joj dala svekrva drugi? Jel ti razumijes sta gore pise? Ako neko vec u sobi ima trosjed i fotelju sto bi neko tovario i svoje "stare" stvari? Pogotovo kada je gazda vec opremio stan. nece izbacivat gazdino. Ni ona sama ne zna sta pise.


Na stranu to sve, ali sto bi se neko bunio sto dolazi u kucu gdje je sve novo..


IZVORNA PORUKA: Anoniman

.

(a moze jer imaju novca i mijenja cesto i sebi po kuci) pa nemoj mi ni to odredjivati da ce mi biti po kuci.....user posted image user posted image user posted image



< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 8:25:14 >


_____________________________

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu sreca_)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Zajednica?
19.5.2015 8:21:14   
Finepex
@Sreco sto se tice tvog problema imas pravo da zakljucavas ne samo sobu, nego i spprat, hodnik, svoja ulazna vrata.user posted image To su tvoja cetiri zida, tvoja privatnost, a ne da ti neko bahne ka dgod hoce. Pogotovo kada se "sexate".
Da ne kazem da se ti nebi trebala u svojoj sobi ustrucavat d ahodas "u gacama" kada ti je ceif, kamoli na spratu. user posted image Ako ti neko oduzima tu privatnost, da ti smijes hodati u gacama, da ne kazem raditi sta hoces, obuci sta hoces, onda trebas dati do znanja da se ne osjecas kao kod kuce.

< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 8:23:01 >


_____________________________

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Zajednica?
19.5.2015 8:29:46   
Finepex

IZVORNA PORUKA: minja_


Ja bih uzela stari tepih a djetetu dala novac da kupi onaj koji dijete smatra da mu najviše treba i najviše pristaje. Koliko god da mi se sin ili snaha možda ne sviđaju.

Neću svojom pomoći učiniti roba od djeteta. neću dozvoliti da mi ikad spomene da sam mu ja nekad nešto dala.

I ovo je najvise sto me cudi niko ne spominje njezine roditelje. zar svekrva sve mora finansirat?

_____________________________

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Zajednica?
19.5.2015 9:31:22   
rose
mozda ih nema...

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Zajednica?
19.5.2015 11:55:08   
Finepex
IZVORNA PORUKA: rose

mozda ih nema...

Ima skrbnika, nekog ko je pazio. Drugo, Zar se takvi ljudi ne pokazu upravo radi toga sto im roditelji nisu cuvali ledja?user posted image
Ovako se samo trazi izgovor za necije razmisljanje ( u smislu zrtveno jagnje- "opfer")) sto ona ocekuje da njoj svekrva daje novac. Ipak ona ne razmislja zasto pored njezine svekrve, zaova kupuje garderobu u polovnoj robi, nego ona to gleda u smislu eh zaova kupila u polovnoj robi pa meni daje u smislu da se ne baci. Zar to nije mogla pogledati s pozitivnog aspekta? To je samo dokaz da pored toliko para koje ona spominje, sta kaze mijenjaju stvari cesto, oni su svoju djecu naucili skromnosti, al zato su dobili snahu..nedaj Boze nikome. Pa ce uvijek biti snaha valja, svekrva grozna. kako pored roditelja koji su "puni" ko brod kcerka kupuje polovno...

Zar te stvarno nije zacudilo sto je zena dvije godine i vise u braku i za dvije godine i nesta ona SVOJE STANJE nije promijenila?
Zar je stvarno svekrva duzna da joj finansira zivot? da pocnemo od toga..

< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 11:57:58 >


_____________________________

Pitala je Aišar.a. Poslanika, s.a.v.s.: “Ko ima najveće pravo nad ženom? Odgovorio je: “Njen muž“. Upitala je: “A ko ima najveće pravo nad muškarcem? Odgovorio je: “Njegova majka.“ (El-Bezzar/hasen)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Zajednica?
19.5.2015 12:16:33   
ziel
IZVORNA PORUKA: sreca_

Nego, imam pitanje za vas sve. Recimo da stanujete na spratu kuce muzevih roditelja. Oni imaju svoja, vi svoja vrata, ali zajednicki ulaz, tj. jedan je glavni ulaz, zatim njihova vrata na jednu stranu, vasa na drugu (nadam se da sam objasnila), eh, da li biste vi kljucali vasa ulazna vrata, ili bi vam bilo nezgodno jer je njihova kuca? Zasto kljucali, pa npr. niste nagodni, ne zelite da vam neko uleti kad god hoce, imate "planove"user posted image nebitno, znaci kljucate i to je to....eh da li biste?


Ista situacija kao kod mene. Vec smo 6 mj. u braku. Nisam ni jednom zakljucala do sad, iako sam zeljela da se zakljucavaju ta vrata , bas da mi ne bi niko ulazio tako kad hoce, a kako sad odjednom poceti zakljucavati nakon 6 mj. nezakljucavanja? Mislim da bi i muz se oglasio tu, vjerovatno bi rekao PA ONI SU MOJI RODITELJI, IONAKO SE NE PENJU SKORO NIKAD, OSIM KAD IH POZOVEMO. A meni glupo i kada negdje idemo van kuce, ta moja vrata otkljucana, nije mi svejedno, koliko god im vjerovala. Nije mi svejedno.

< Poruku je uredio ziel -- 19.5.2015 12:17:44 >


_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu sreca_)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Zajednica?
19.5.2015 12:56:05   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Anoniman

sta bi s tobom i onom daliyah, jesu li vam trazile halala user posted image citala sam tvoje postove na nekoj temi, ali pojma nemam gdje, kad ugledah te i ovdjeuser posted image sorry sto kvarim vam temu, ali ljudi zivo me zanima sta na kraju bi user posted image


Slucajno ugledah svoje ime user posted image
Ne kuzim? Ko je trebao traziti halala od nas? O cemu je bilo rijec?



_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 207
   [Obrisana poruka]
19.5.2015 13:10:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Daliyah92)
  Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Zajednica?
19.5.2015 13:16:05   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Daliyah92


IZVORNA PORUKA: Anoniman

sta bi s tobom i onom daliyah, jesu li vam trazile halala user posted image citala sam tvoje postove na nekoj temi, ali pojma nemam gdje, kad ugledah te i ovdjeuser posted image sorry sto kvarim vam temu, ali ljudi zivo me zanima sta na kraju bi user posted image




Slucajno ugledah svoje ime user posted image
Ne kuzim? Ko je trebao traziti halala od nas? O cemu je bilo rijec?




Finepex je pisala, cak nam je i vase privatne poruke stavljala!
U smislu da te neko pošteno uvrijedio s rr, a da ti zamjeris i nikad ti niko halala nije trazio za to.
Nasvodno se isto desilo i finepex ali zacudo nece da kaze ko se ogrijesio nego sve krivi!



Da. Tako j. I mene bas zamima prvo ko je Daliyah uvriijedio, za Finepex manje vise, stalno je tu i moze se izjasniti zena. Ali Deliyah nekada upratim i sasvim mi ok njeni postovi.
Ona je sve nas optuzila maltene !!!

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Zajednica?
19.5.2015 13:16:47   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Daliyah92


IZVORNA PORUKA: Anoniman

sta bi s tobom i onom daliyah, jesu li vam trazile halala user posted image citala sam tvoje postove na nekoj temi, ali pojma nemam gdje, kad ugledah te i ovdjeuser posted image sorry sto kvarim vam temu, ali ljudi zivo me zanima sta na kraju bi user posted image




Slucajno ugledah svoje ime user posted image
Ne kuzim? Ko je trebao traziti halala od nas? O cemu je bilo rijec?




Finepex je pisala, cak nam je i vase privatne poruke stavljala!
U smislu da te neko pošteno uvrijedio s rr, a da ti zamjeris i nikad ti niko halala nije trazio za to.
Nasvodno se isto desilo i finepex ali zacudo nece da kaze ko se ogrijesio nego sve krivi!



Ma ja to nisam pisala za rr. Odoh bas da provjerim poruke da nisam pogrijesila, jer nije rijec o rr nego o jednom islamskom forumu IslamBosna kojeg (mislim da) nisam spomenula u porukama.


_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Zajednica?
19.5.2015 13:19:17   
veeseelaa
I ja bih kljucala svoj stan bez obzira na zajednicki hodnik.


a što govorite ključala, zar nije zaključala

voda ključa
a vrata se zaključavajuuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Zajednica?
19.5.2015 13:32:18   
Galicia

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

I ja bih kljucala svoj stan bez obzira na zajednicki hodnik.


a što govorite ključala, zar nije zaključala

voda ključa
a vrata se zaključavajuuser posted image


Pa kad si u zajednici zaboravis jesil posho ili dosho. user posted image


_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Zajednica?
19.5.2015 13:42:18   
rose

IZVORNA PORUKA: Finepex

IZVORNA PORUKA: rose

mozda ih nema...

Ima skrbnika, nekog ko je pazio. Drugo, Zar se takvi ljudi ne pokazu upravo radi toga sto im roditelji nisu cuvali ledja?user posted image
Ovako se samo trazi izgovor za necije razmisljanje ( u smislu zrtveno jagnje- "opfer")) sto ona ocekuje da njoj svekrva daje novac. Ipak ona ne razmislja zasto pored njezine svekrve, zaova kupuje garderobu u polovnoj robi, nego ona to gleda u smislu eh zaova kupila u polovnoj robi pa meni daje u smislu da se ne baci. Zar to nije mogla pogledati s pozitivnog aspekta? To je samo dokaz da pored toliko para koje ona spominje, sta kaze mijenjaju stvari cesto, oni su svoju djecu naucili skromnosti, al zato su dobili snahu..nedaj Boze nikome. Pa ce uvijek biti snaha valja, svekrva grozna. kako pored roditelja koji su "puni" ko brod kcerka kupuje polovno...

Zar te stvarno nije zacudilo sto je zena dvije godine i vise u braku i za dvije godine i nesta ona SVOJE STANJE nije promijenila?
Zar je stvarno svekrva duzna da joj finansira zivot? da pocnemo od toga..



nije

a svakom se moze desiti da ostane bez posla, izgubi sta je imao i da nije u mogucnosti kupiti stan

i ja sam u braku 7 godijna i podstanar sam (banke ne vole moju vrstu ugovora) user posted image ...sutra bih mogla zavrsiti ko ova...kod mame ili sveki..ali je meni bitno da hvala Boggu imam kod koga i kako vidis ni ja svoje stanje nisam promjenila user posted image i nisam jedina

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Zajednica?
19.5.2015 14:09:06   
saamy
Cao !
Zanima me sta bi ste vi i kako postupile po pitanju sledecega!
uskoro ni trebala ponovo u skolu (da nemislite da sam 15/16) idem za visi stepen skole! Ehh sad imam bebu koju "moram" ostavit kod svekrve ali toliko zena ima dlaka od 2 mace i cuke,ja sam alrgicna na mace neznam jos baba je li, ikako mi se ne ostavlja al sta cu najbilza mi je a neisplati mi se u vrtic,rekla bi ja da dode ona kod mene da pricuva al opet lna ima dlaka nasebi ufff

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Zajednica?
19.5.2015 14:15:36   
Galicia
Jel psuje svekrva? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Zajednica?
19.5.2015 14:18:15   
rose

IZVORNA PORUKA: saamy

Cao !
Zanima me sta bi ste vi i kako postupile po pitanju sledecega!
uskoro ni trebala ponovo u skolu (da nemislite da sam 15/16) idem za visi stepen skole! Ehh sad imam bebu koju "moram" ostavit kod svekrve ali toliko zena ima dlaka od 2 mace i cuke,ja sam alrgicna na mace neznam jos baba je li, ikako mi se ne ostavlja al sta cu najbilza mi je a neisplati mi se u vrtic,rekla bi ja da dode ona kod mene da pricuva al opet lna ima dlaka nasebi ufff



nek dodje...manje je dlaka na njoj neo u kuci..moja mama ima macku, ja sam alergicna al kad mi treba, ona meni dodje ...ja to pravdam time da dijete u kuci ima sve sto joj moze zatrebati i ne prtljam stvari okolo user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Zajednica?
19.5.2015 14:25:51   
lulaloo

IZVORNA PORUKA: saamy

Cao !
Zanima me sta bi ste vi i kako postupile po pitanju sledecega!
uskoro ni trebala ponovo u skolu (da nemislite da sam 15/16) idem za visi stepen skole! Ehh sad imam bebu koju "moram" ostavit kod svekrve ali toliko zena ima dlaka od 2 mace i cuke,ja sam alrgicna na mace neznam jos baba je li, ikako mi se ne ostavlja al sta cu najbilza mi je a neisplati mi se u vrtic,rekla bi ja da dode ona kod mene da pricuva al opet lna ima dlaka nasebi ufff


gdje tacno budu te dlake? i o kojem broju dlaka se radi? par dlacica ili pak klupko?

user posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Zajednica?
20.5.2015 9:24:54   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ključ...

OT opasana, vrijeđanje....nagađanje...i koliko se pali nova članica toliko i ostale...Dajmo malo pripaziti na pravila foruma svi...
brisanje slijedi do nadlenog moderatora...

LP

Da samo podebljam, zaključavam temu. Nadležni moderator treba da briše OT. Molim članice da pročitaju pravila foruma. Chat teme postoje upravo iz razloga da ne pisete po drugim temama "o zivotu kao masovnoj pojavi".


LP


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Zajednica?
25.5.2015 12:41:16   
Skvo RR
Otkljucavam...

LP

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Zajednica?
25.5.2015 12:43:06   
Medić*
user posted image user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Zajednica?
29.10.2016 16:09:04   
Anoniman
Dilema: Ne zelimo se uvaljivati u kredit. Da li opremiti sebi stan u njegovoj porodicnoj kuci-poseban ulaz (da li je i to zajednica user posted image ) ili ici u podstanare? Svi prijedlozi,misljenja, iskustva dobrodosli user posted image

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Zajednica?
29.10.2016 16:28:53   
anandi
Neka nikakve dileme ako znate sta hocete user posted image
Moje neko iskustvo, u braku sam 8 godina i od prvog dana smo podstanari. Kad smo planirali da se uzmemo dogovorili smo se da pokusamo prvo sami da zivimo i izademo na kraj s finansijama. Roditeljima nije bilo bas pravo, kod mojih a i njegovih velike kuce i ima slobodnih spratova ali nismo htjeli. Sta oni moraju znati ko nam i kad dolazi, kad se svadamo a i mirimo. Sto manje znaju manje ih glava boli. Da ne zaboravimo razlika generacija, mi zivimo u nekom drugom vremenu za razliku od roditelja, sto je nama normalno njima nije.Ovako i kad se posvadamo i odemo im, mi se smjeskamo, budemo dan dva i vracamo se ponovo u stan namrgodeni user posted image
Ako nas nuzda natjera idemo njima.
Moj savjet pocetak zajednickog/bracnog zivota sto dalje od roditelja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Zajednica?
29.10.2016 17:35:09   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Dilema: Ne zelimo se uvaljivati u kredit. Da li opremiti sebi stan u njegovoj porodicnoj kuci-poseban ulaz (da li je i to zajednica user posted image ) ili ici u podstanare? Svi prijedlozi,misljenja, iskustva dobrodosli user posted image


a zasto ne probate da zivite u porodicnoj kuci kakva je takva je oko pola godine ili godinu, pa onda odlucite da li da sebi opremite stan ili idete u podstanare? i to ako vam se ne svidi kod roditelja, nista podstanar. ako ikako mozete izaci na kraj s kreditom, kupite sebi neki stancic. svoja kucica svoja slobodica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Zajednica?
2.11.2016 9:47:14   
ziel
Ja sam vise za opremanje tog svog stana u porodicnoj kuci jer bar znas gdje su ti pare i svakako ce vam ostati dok ste zivi. A nisam nikako za opciju podstanari jer mi je to nekako bacanje para . To je moje misljenje.

A u velikom ste plusu sto imate vlastiti ulaz u taj stan u kuci. Kod nas je jedan ulaz, mada smo odvojeni. Msm mi smo na gornjem spratu i racune placamo po pola. Ali ipak moji gosti moraju da prodju kroz njihov hodnik da bi dosli meni. A mm ni da cuje o pravljenju naseg vlastitog ulaza. user posted image Kao to bi bila uvreda za njegove roditelje. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Zajednica?
2.11.2016 11:11:10   
salmy

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Dilema: Ne zelimo se uvaljivati u kredit. Da li opremiti sebi stan u njegovoj porodicnoj kuci-poseban ulaz (da li je i to zajednica user posted image ) ili ici u podstanare? Svi prijedlozi,misljenja, iskustva dobrodosli user posted image

Sto da ne...ali postavi pravila svoja
Sebi sredite taj sprat kako zelite...sto da se uvaljujete bezveze
To nije zajednica.....
Ne dozvoli da ti ulaze bez kucanja ..u tvom odsudtvu ne kopaju po stvarima itd...
I ne dozvoli sebi da budes previse prisna sa njima...distanca po mogucnosti persiranje i sve ce biti za 5 vjeruj....ako se stopis u njihovu kolotecinu nece ti biti ugodno...
I postuj ih i to sto su vam dali...
Sretno sta god da od kucite
Sve se moze samo kad od starta postavis sve na svoje mjesto

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *