BebeLina -> Missed ab (19.7.2013 9:42:02)
|
Nedavno sam se registrovala na ovaj forum, ni ne sluteći da ću uskoro otvoriti temu ovog naslova.. Ukoliko vće postoji slična, molim moderaciju da se pobrine oko toga.. Prije 7 dana su mi rekli da je srce naše bebice prestalo kucati. Bili smo trudni 15 sedmica, ali srculence je izdržalo do dvanaeste. Tužni smo, ali ne dam da mi to oduzima snagu, jer imam planove za dalje. Ta snaga mi treba. Potpuno sam se oporavila, iako je prošlo tek 7 dana od zahvata. Radili su me pod općom anestezijom, tako da imam jednu psihičku traumu manje. Tek poslije mi rekoše koliko je lokalna anestezija bolna i stresna... Elem.. Ovu temu otvaram s posebnim razlozima. Danas sam bila na kontroli. Međutim, umjesto razumijevanja, podrške i razgovora s doktoricom dobila sam dernjavu, prezir i šutnju. Moj doktor je na godišnjema, pa mi dodijeliše Onu Od Koje Sam Bježala. Napade me jer sam pomiješala spontani i missed (zaboga!!!).. Iskreno, ne znam razliku. Znam šta je i jedno i drugo, ali razliku ne znam... Moja pitanja su ostala neodgovorena. Nadam se da ćete mi vi pomoći... 1. Upitah za sljedeću trudnoću. Kaže ni slučajno prije 6 mjeseci. Meni je to predugo. Čitala sam i vaša iskustva, vidim sve ste mi oko trice :) I ja bih tako aBd... Ohrabrite me 2. Upitah za odnose. Kaže Otkud ja znam kad ti možeš imati odnos... Znači li to da mogu sad odmah (osjećam se dobro i fizički i psihički)? Doduše, imam sukrvicu (i zbog toga se izderala na mene, jer sam rekla da krvarim, a to nije krv!!!) Dakle, postoji li neka medicinska prepreka da imam odnose (Bože, tek sam došla od doktorice, nisam se ni raspremila, a vama postavljam pitanja, umjesto njoj). 3. Pila sam Pregnital, pa bih se opet vratila na to. Kad mislite da bih mogla početi? Šta je zapravo razlika između folne i Pregnitala? Postoji li još nešto što bih trebala znati vezano isključivo za missed ab... ? Otvorila sam bolovanje kad sam bila trudna, i rado bih ga produzila, sta mislite kolike su mi sanse za to? Hoću li moći i koliko dugo? Znam da sam baš znatiželjna, ali umirite me, molim vas, dok moj doktor ne dodje s godisnjeg [sm=smiley19.gif] Hvala puno... P.S. Strašno mi fali moj stomačić.. Ima li tema gdje mogu pisati o tome kako se osjećam nakon svega?
|
|
|
|