Kasalj kod djece (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca



Poruka


almai -> Kasalj kod djece (6.1.2009 9:41:22)

zamolila bih moderatore da nebrisu ovu temu ,posto me zanima sta majke starijoj dijeci daju protiv kaslja?
Naime mojih sve troje djece od sinoc neprestano kaslje....Prospan i ostali biljni sirupi nisu nam od neke pomoci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Koje cajeve dajete vi svojoj djeci ili im pomognu neke obloge???
Nemogu ih vise slusati...zamislite samo kad troje ih neprestano kaslje....
Plz help me




Gigana -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 9:48:30)

nama je pomogao sirup Dr. Teiss od trpuča, a dobar ti je i Herbion sa bokvicom.






mamy Sabina -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:06:38)

Almai kako dječica kašlju suho bez iskašljavanja ili zrelo sa iskašljavanjem sekreta?





almai -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:16:10)

zreo im je kasalj




tweety -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:28:18)

Svaki sirup koji sam davala sinu,nije vele pomogao.A to su bili razni,od Prospana do Herbafita.Caj od bijelog sljeza i kasika meda jeste.

Nemoj im davati sirup pred spavanje (ako je za iskasljavanje) jer to jos vise nadrazi.




mamy Sabina -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:31:09)

http://www.ringeraja.ba/forum/m_11854/mpage_2/key_/tm.htm

Evo ti slična tema almai,malo pogledaj.
U principu se taj produktivni kašalj ne treba suzbijati,treba im dati nešto što će pomoći iskašljavanje sekreta
Bijeli sljez recimo,postoji i sirup od njega!




tweety -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:31:21)

I jos nesto,razumijem te u potpunosti.Ja imam jednog takog od 3 ipo godine,koji svako malo kaslje,cak povraca od kaslja.Pokusaj sa cajem od bijelog sljeza i medom.Mi smo jednom i svinjsku mast stavljali na prsa nekoliko dana i imalo je efekta.




Anoniman -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:37:56)

ja koliko znam uvijek su oblge od meda pomagale...
caj od bijelog sljeza...
bronhi bombone rastopljene u mlijeku...
ili malo putera i bibera rastopljeno u mlijeku...
sve je ovo kad grlo boli / kad se kaslje

cuclaju li septolete?




ElmaB -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:53:18)

Ja Tei uvijek dajem sirup Panatus i pomogne joj. On je za smirenje kaslja. Probaj i vidjet ces da je super. Pravila sam joj i caj tj. spinovani secer sa mlijekom i puterom, samo ga bas puno ne voli, a ima i onaj kada se skuhaju jabuka i luk i doda se kasika meda. Taj caj je njadjelotvorniji!




andji -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 10:55:29)

evo i Sergej je počeo kašljati,ali omako na grubo.I to je zato jer se noću otkrije i smrzne se,spava samo u bodiću i trenerci...a noću nema grijanja...i tako je navukao...ja mu jutros skuhala čaj od šipka,mada bijeli sljez je dobar,to mi je pedijatrica jednom rekla




nesanica -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 11:00:28)

Osim caja od bijelog sljeza dobar je i caj od zove za kasalj!!!!

O ovo sto Elma rece jabuka i luk je isto super za kasalj!




hanabanana -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 11:19:15)

Čaj od zove je dobar.

Sirup od sljeza, ali za suhi kašalj.

I imam ovaj recept za sirup koji se pravi od luka, nama je par puta pomogao:

Ispržiti tri kašike šećera i zaliti s pola litre vode. Dodati dvije glavice luka i pustiti na blagoj vatri da vrije pola sata. Dobićete fini sirup, luk se takoreći istopi. Nama je ovaj sirup super.
Mora se potrošiti u roku od tri dana.




dinaa -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 11:21:25)

Meni je pedijatrica rekla caj od zove zasladjen iskljucivo kasikicom meda,i da dosta piju caja da se slajm odlijepi i iskaslje,ja sam svog sina uvijek forsirala da pomalo skace kad se igra,onda se zakaslje i povrati masu slajma i bude bolje,a i sljez pomaze,sretno.




Anoniman -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 11:45:37)

jesi probala čaj od đumbira,nije nešto ukusan ali je efikasan.




Anoniman -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 11:48:37)

Ej to sam čula neki dan na tv u emisiji recept za dobar život.




almai -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 12:07:31)

hvala vam svima na brzim odgovorima...
evo dobila sam od prijateljice domaci sok od zohe pa im dajem,a sad cu probati da napravim i taj caj od secera i luka nadam se da ce im pomoci.




mamyca -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 14:19:11)

Caj od zove i caj od secera je jako djelotvoran,isprobano na meni[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].A sirup od bijelog sljeza jako pomaze,kad god bi moja seka pocela kasljati on je jedini koji bi joj odmah pomogao.Nadam se da ce djecica ubrzo ozdraviti.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MELLI -> RE: Kasalj kod djece (6.1.2009 21:30:26)

Evo i moji od jutros hropte i kašlju.Sad me zanima koliko im smijem dati čaja od bijelog sljeza( Hanni je 2 godine, a Harisu tek 6 mjeseci)?
Da li da uključim i bisolvon.U apoteci su mi preporučili, ali bih ja bila sretnija kada bih znala da sljez može riješiti problem.
Zahvaljujem se na svakom odgovoru.




almai -> RE: Kasalj kod djece (7.1.2009 11:20:35)

Melli, Hani slobodno mozes nasuti u flasicu jedno 100ml. pa nek pije a bebici daj vise puta na dan iz kasikice caja i sto vise ostale tekucine samo nek djeca piju.Moji su malo smanjili sa kasljom mada nisu skroz ali zahvaljujuci dragim forumasicama na njihovim receptima pomoglo mi je da sto prije umanje kasalj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nikka -> RE: Kasalj kod djece (7.1.2009 12:26:37)

Neznam koliko smiju djeca piti čaja od sljeza,sigurna sam melli da nećeš pretjerati sa tri male šalice dnevno,za kćerku naravno a za bebicu ipak bi ja sa nekim biljnim sirupom.
Jedini za koji znam za bebe je od dr theissa trpučev sirup protiv kašlja(biljka trputac),a starijoj kćerki možeš dati apisirup,čisto bilje, sadrži:med,sljez,majčinu dušicu i propolis.
Moj sin, dvije godine, od juče kašlje onako hroptavo i dajem mu triput dnevno,sad se kašalj sveo na jedanput u sat vremena.




lila k -> RE: Kasalj kod djece (27.1.2009 19:34:14)

Pozdrav svima, evo da kažem svoje iskustvo vezano za kašalj: moja kćerka je prošle godine toliko kašljala da ko je slušao njemu bi dojadilo- a kamoli njoj, po noći nikako nije spavala tj. 5 min. spava pa je kašalj budi, davala joj sve moguće sirupe: Prospan, dr. Tais, Trpučev sirup ali ništa, onda mi je jedna kolegica rekla da ona svojoj djeci daje sirup FOLKODIN (proizv. Alkaloid Skopje-košta oko 4 km, a na recept plati se 2 KM), i vjerujte u roku od 2-3 dana kašalj je STAO. Taj sirup djeluje direktno na centar za kašalj u mozgu, i neki ga izbjegavaju uzimati jer kao ako ništa ne pomogne tek ide on. Ja sam na Otoci tražila od pedijatra i odmah mi ga je propisala i rekla da je jako dobar i vjerujte uvijek ga u kući imam. A za mame koje imaju dječake neka ograniče sa unosom šljeza jer sam čula jednu dr. da kaže da šljez u većim količinama djeluje na testise kod dječaka pa tako nemojte pretjerivati...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mirna.akt -> RE: Kasalj kod djece (12.2.2009 12:37:55)

Prijateljice draga, moj savjet ti je prvo djecu odvedi doktoru, nije pametno na svoju ruku davati. Evo ti primjer, moja prijateljica je prije pola godine na svoju ruku kupila sirup u apoteci za iskasljavanje, i dala sinu, i na kraju se ispostavilo da dijete ima bronhitis, i doktor ju je posteno naruzio, jer je trebala skroz deseti sirup dati djetetu, i samo je pogorsala stanje svog sina.
Moje princeze su bas prosle nedjelje pocele kasljati, u ponedjeljak smo otisle doktoru na pregled i dobile su sirup.Naravno, nisu isle u vrtic nikako, reko bolje da su kod kuce i da se lijece. Melina je tolko kasljala da joj je svaki put bilo muka, hoce da povrati, ali nemoze.. I kad je odnio vrag salu, poce kasljati previse, muka joj, odvedem je na solju, malkice joj gurnem prst, i vjeruj da je povratila svu pljuvacku i sav slajm, i bilo joj je puno bolje. Cak mi je pedijatar rekao da je slajm veoma opasan i da je bitno da se iskaslje.
A zasigurno je najbolje na svoju ruku im staviti svinjske masti, to mojim djevojcicama uvijek pomogne, i kad ne piju sirup, malkice pocne jedna kasljucati, mazem joj dvije noci i bude dobro. S tim da Melini smeta kad joj mazem na novinu, jer kako ona kaze: 'Susti mi mamo' - pa joj namazem samo onako, na pluca i preko joj obucem neku staru potkosulju i pidzamu.




mama_debeljuca -> RE: Kasalj kod djece (12.2.2009 13:35:43)

Da, i ja mislim da je najbolje djecu voditi pedijatru, kao i što većina mama kaže. Kod nas , ako je produktivan kašalj, uvijek pomažu kapi Bisolex ili Bisolvon, isto je samo proizvođač drugi. Pholcodin otopinu za djecu, pedijatar nam je dao kod suhog kašlja izazvan upalom grla a pluća čista. Tako da sa tim ne bih eksperimentisala. Phplcodin djeluje na CNS, i tako suzbija kašalj. Kod produktivnog kašlja, mora se pospiješiti izbacivanje sluzi iz pluća a ne suzbijanje.
Eto to su moja iskustva sa kašljom ko djeteta. Uz čajeva i med sa cimetom.




dinaa -> RE: Kasalj kod djece (15.2.2009 23:00:24)

Evo i moj Sanjin kaslje bas puno vise neznam sta da mu dam,pije Herbion za suhi kasalj,caj od zove zasladjen medom i dodala sam limuna u caj ali kasalj ga stvarno smori sreca pa nema temperaturu a zao mi ga zaspi pet minuta i pocne kasljati izgleda da ce ovo bit burna noc.Ima li neko kakav savjet?




cokolino_79 -> RE: Kasalj kod djece (4.11.2009 20:15:38)

Podižem temu,evo i moja Lami kašlje po cio dan i noć,bili na kontroli kod pedijatrice, kaže da nastavimo sa Apijem ili sa sljezovim sirupom,pluća čista ništa drugo nam nije prepisala.Ona kašlje već 2sedmice i znam tako će biti sve dok ne sazrije kašalj i ne počne povraćati šlajm(tako je bilo i prošlu i pretprošlu zimu:-(
Davala sam i prospan,ni to nije pomoglo.Sad ću probati taj vaš recept za sirupš od luka.Je li se luk isjecka ili samo oguli?




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>