Obavjestenja moderatora - Molim procitajte! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Obavjestenja moderatora - Molim procitajte! (16.1.2009 10:47:39)

Drage moji forumasi podforuma Novorodjence/beba,

Ovaj forum sadrzi stvarno dosta informacija i licnih iskustava i da bi bio sto pregledniji, bolji i funkcionalniji lijepo vas molim da prije nego sto otvorite novu temu, provjerite da li je vec nesto pisano na tu temu i ako jeste, ukljucite se u raspravu na vec postojecu - koristite pretrazioc za pretragu
Novootvorene teme u kojima se ponavljaju pitanja o kojima vec ima otvorenih nekoliko rasprava, zakljucavat ce se, a zatim i brisati.

Ako otvarate nove teme, a nema ih medju ponudjenima... molim vas da povedete racuna o nazivu teme
Imena tipa.. pomoc ili molim savjet ili sta da uradim? i slicno... nisu dozvoljena.
Konkretan naziv teme upucuje na ono sto nas zanima, a i tako cemo to lakse naci.

Najvaznija stvar, a na sto smo upozoreni od strane administratora, je to da nazive tema NE pisete velikim slovima.... kao ni svoje postove (velika slova oznacavaju deranje ili vikanje).
Dozvoljeno je samo 10% svoga posta napisati velikim slovima, a kao znak da na nesto posebno poklanjate paznju.

Ne koristite pretjerano upotrebu interpunkcijskih znakova u naslovima tema - jedan usklicnik, upitnik… je dovoljan kao i jedanput tri tackice)

Hvala unaprijed

Zaduzenja moderatora za odredjene podforume mozete pogledati OVDJE

LP
RR Team





Visnja RR -> RE: Obavjestenja moderatora - Molim procitajte! (15.6.2009 23:44:11)

Kako bi unaprijedili naš forum, odlučili smo da malo više povedemo računa oko poštivanja tema koje nose sa sobom kako pitanja, tako i mišljenja i iskustva.

U posljednje vrijeme smo primijetili da se jako puno tema začatava, javljaju se bespotrebni odgovori, čime se gubi smisao prvobitne teme, a nagomilavaju stranice.
Opet se nadamo da ste svi pročitali pravila foruma, koje su donijeli administratori ove naše RR, jer ona nisu tu bez razloga, već da se poštuju. 
 
Ono što je postalo diskutabilno u posljednje vrijeme, jesu upravo ti postovi koji su „skrenuli sa kursa“, i koji bivaju obrisani od strane nadležnog moderatora, zbog cega moderatori dobiju pp s pitanjima: zašto je neki post izbrisan ili editovan zašto je autor opomenut i sl ?...
Molim vas, prije takvih pitanja da provjerite da li kršite pravila, i da li ce vaš post  biti nešto što će davati nove diskusije, bez osnova, i bez dodirne tačke sa temom.

Nijedan post nije izbrisan bez razloga...

Bilo bi lijepo, da se  vratimo zdravim diskusijama i da će začatavanja tema, biti manje...
 
Tim Moderatora RR




Hanady RR -> RE: Obavjestenja moderatora - Molim procitajte! (19.5.2012 22:10:39)

Poštovane forumašice,

kako ste i same primjetile na pdf Bebe na temama vrlo ozbiljnim javljaju nam se ovi članovi tj članice sa izraženim smslom porvokacije koja uredno dovodi do zachatavanja tema.

U cilju da teme koje mnogim mladim roditeljima pomažu pri uvođenju dohrane, izboru pelena, razmišljanja o razlici među djecom kao o izboru pedijatra za svoje dijete postovi novih članova se brišu i isti je opomenut u više navrata.

Kako do sada nije određena sankcija za člana ( a biće naravno u skladu sa pravilima portala) Vas ostale molimo da se suzdržite komentiranja postova koje prepoznajete kao nepotrebne na datu temu kako bi teme ostale čistije i svrsihodnije u korištenju za savjete i savjetovanjae kao i do sada.







Stranica: [1]