Upozorenje Pregomin (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba >> Alergija



Poruka


triplemama -> Upozorenje Pregomin (7.2.2008 1:03:37)

Pozdrav svima. Da ne duzim, upozorenje se odnosi na Pregomin, Milupin. Naime, za sve majke koje u ishrani ne koriste svinsko meso, ovaj proizvod za bebe sa alergijama u sebi sadrzi svinjski kolagen. Informaciju mozete provjeriti na njihovoj stranici...Toliko od mene.




harun -> RE: Upozorenje Pregomin (4.11.2008 21:30:49)

znam ja to sve al moj Harun samo taj pregomin smije i treba da koristi i baš me briga za ostalo




triplemama -> RE: Upozorenje Pregomin (4.11.2008 23:25:35)

Pa naravno da ćeš dijete hraniti samo time ako samo to smije.  Mislim da ima i Allernova za alergičnu djecu i još par hrana. Ako smijem pitati kakvih si to problema imala sa dojenjem, jer bebama sa alergijama je ipak najbolje majčino mlijeko.




triplemama -> RE: Upozorenje Pregomin (5.11.2008 0:12:56)

Ja sam ovu temu stavila zbog alergične djece čije majke ne žele da im dijete iz većinom vjerskih razloga to jede.
Višnja RR mi je linkala temu o bolesti tvoga Haruna. Soory stvarno nisam znala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image].  Ma samo neka je on dobro i neka napreduje  i aBd jesti će sve. Uglavnom želim vam sve najbolje, a inače sam ljuta što sam vidjela da je ta hrana 4x skuplja od obične. Još su bolesni ili alergični pa im sada naplati i 4x više [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley7.gif[/image]




leka -> RE: Upozorenje Pregomin (5.11.2008 12:06:11)

ako ti je Harun alergičan na kravlje mlijeko probaj sa Allernovom (od Novalaca), moj Rijad samo to pije od četvrtog mjeseca i  ja pitala dr a može li uzimati neko drugo antialergijsko Milupino ili Humanino jer je ova Allernova pravo skupa (35 KM) a ona nam je rekla da jedino to mlijeko zadovoljava standarde i  sve potrebe djeteta i da ništa ne moram brinuti, pa eto ne znam možda da probaš s tim i čak sa čula da je u Mostaru to mnogo jeftinije nego u Sa, u svakom slučaju nemoj brinuti moj mali je već  9 mj samo na tome i odlično napreduje. Pusa za tebe i Haruna




dinaa -> RE: Upozorenje Pregomin (5.11.2008 14:04:51)

Pisala sam vec da je i moj sin koristio pregomin i sve ok,samo neka bebac ruca ono sto smije i nemoj brinuti bice to sve aBd u redu,pusa.




Stranica: [1]